Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ HardwareOnline.dk \ Om HardwareOnline.dk

Slette/ændre brugernavn?

Af Gæst woof | 22-03-2019 11:52 | 2208 visninger | 54 svar, hop til seneste
Er det muligt at slette eller ændre sit brugernavn (evt. ændre ens profil url osse) på dette site? I så fald, hvordan gøres dette? Jeg prøvet for noget tid siden at DM en admin, men hørte aldrig noget tilbage fra vedkommende.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Fjummer
HOL Moderator
22-03-2019 12:14

Rapporter til Admin
Som udgangspunkt så nej, brugere vil ikke blive ændret eller slettet. Ønsker du at skifte navn så skal der laves en ny bruger.
--
Yea though I walk through the valley of the shadow of death I will fear no evil for I am the god of death.
#2
woof
Gæst
22-03-2019 12:23

Rapporter til Admin
#1 Hvad hvis det er i forbindelse med doxxing/harassment? Kan der så lave en undtagelse? I hvert fald i forhold til at få ens bruger slettet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Apexx512
Guru
22-03-2019 12:36

Rapporter til Admin
#2 Tror i virkligheden ikke du skal tage noget som helst fra andre højtideligt, er det af den karakter du snakker om, er det ikke noget du burde tænke over overhovedet.
--
|vision midi, sf450 gold, I5-4590, shadow rock lp, 2x4 gb 1600 mhz hyperx, 1080 strix, 512 gb plextor ssd, x34, razer chroma/sphex|
#4
woof
Gæst
22-03-2019 12:50

Rapporter til Admin
#3 jeg er ikke så glad for at give detailer væk, men jeg lider af angst og ocd, så det er meget svært / umuligt for mig ikke at tænke over det, og så vidt jeg fandt ud af, så lykkes det åbenbart nogle at tilrede sig min private email via min profil her på hol (på trods af at jeg er helt sikker på at jeg har skjult den). så jeg håber at det er muligt at få en admin eller ejeren til at slette min konto og forhåbenligt alle de indlæg og kommentarer jeg har lavet med den konto, for dens eksistens forvolder mig en stor del stress, det er også årsagen til at jeg har slettet min reddit, twitter og facebook burgere.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
gasolin
Guru
22-03-2019 12:59

Rapporter til Admin
Det sikkert noget af en større opgave at slette alle tråde oprettet af en bruger. (mange tråde ville se mærklig ud hvis en brugers svar slettes da mange af os skriver mere end et svar i en tråd og er sikkert noget de ikke gider bruge tid på)
--
#6
woof
Gæst
22-03-2019 13:06

Rapporter til Admin
#5 det bekalger jeg selvfølige, ville gerne selv have gjort det hvis det var muligt at slette egne indlæg. brugte næsten en uge på at slette alle de kommentarer jeg har lavet på youtube igennem halvdele af mit liv.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
SShadowS
Guru
22-03-2019 13:11

Rapporter til Admin
#6 Hver gang du laver et indlæg på sitet siger du ja til Retningslinjerne, så der kan du se hvad du kan: Brugernavnet. Dit brugernavn er personligt og en del af din personlige identitet på HardwareOnline.dk. Det er derfor besluttet at du ikke kan slette dit brugernavn da andre brugere så kunne overtage din online identitet. Du bør derfor nøje overveje om det brugernavn du vil oprette dig med har nogen har nogen reel tilknytning til din rigtige identitet. Vil du mod forventning forlade sitet igen kan du ændre alle dine oplysninger til forkerte oplysninger blot du skriver at du ikke bruger profilen mere under beskrivelse.
--
6700K|Maximus VIII Extreme|32GB RAM Gainward2080ti-GS|PG279Q Samsung960 PRO 512GB|Samsung 850 PRO 512GB Samsung850 EVO 250GB|Corsair AX860i
#8
woof
Gæst
22-03-2019 13:29

Rapporter til Admin
#7 det er jeg godt klarover, mit håb var bare at der var en eller anden løsning/mulighed for at slette min bruger (eller få den lavet om, så den ikke længere kan findes/forbindes til mig), eftersom min situation er lidt specielt. jeg oprettet ikke denne tråd fordi jeg ville diskutere noget, jeg ønsket bare at vide om der var nogle særlige muligheder, hvor det måske kunne lade sig gøre at få slette min bruger, samt de ting den er fobundet til her, eftersom det er blevet misbrugt imod mig i forbindelse med doxxing. og det fjummer skrev lød lidt som om det måske var noget der kunne lade sig gøre. men jeg vil prøve at skrive til ejeren og høre hvad han siger, forhåbenligt kan han hjælpe med en eller anden form for løsning.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
the688
Guru
22-03-2019 13:44

Rapporter til Admin
Du kan jo bare logge ind som din bruger, og ændre alt det der står der til noget komplet volapyk :) Så er der ingen der kan "spore" dig den vej længere.
--
"ORK SATME!"
#10
minoo
Elite Supporter
22-03-2019 13:53

Rapporter til Admin
Alternativt må du kunne få slettet din gamle bruger det må du jo skal kunne gøre i forhold til den nye GPDR lovgivning, også oprette en ny med et nyt bruger navn, ved godt du mister din titel :)
--
MacBook Pro "Core i5" 2.5Ghz 13" Mid-2012, PNY 120GB SSD, 8GB RAM
#11
SShadowS
Guru
22-03-2019 14:10

Rapporter til Admin
#10 Man har kun krav på at person data slettes, ikke ens profil. https://ico.org.uk[...]
--
6700K|Maximus VIII Extreme|32GB RAM Gainward2080ti-GS|PG279Q Samsung960 PRO 512GB|Samsung 850 PRO 512GB Samsung850 EVO 250GB|Corsair AX860i
#12
Thomas
BOFH
22-03-2019 17:47

Rapporter til Admin
Jeg vil gerne svare generelt på dit spørgsmål, da jeg ikke kan se hvad dit brugernavn er. Som udgangspunkt kan du ikke få slettet din profil da det efter min bedste opfattelse ikke er en personoplysning. Når alle informationer er fjernet fra den vil den således ikke længere pege hen på dig som bruger. Når jeg siger udgangspunkt, så er det fordi der kunne være situationer hvor feks navn og brugernavn er det samme og derfor bliver til en personoplysning. Hvad angår indlæg i forum, så har du givet os tilladelse til at bruge indholdet du laver og da et indlæg som udgangspunkt ikke er personoplysninger, så kan du på baggrund af GDPR ikke forlange at få det slettet. Hvis du på et tidspunkt har brudt vores forumregler og postet feks navn og adresse i en køb/salgs tråd så kan du altid rapportere indlægget og så vil vi enten fjerne oplysningerne eller hele indlægget.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#13
woof
Gæst
26-03-2019 10:28

Rapporter til Admin
#9 Der er vel altid mulighed for at bruge den der wayback machine? Men jeg tænker det måske er sværre er at spore hvis man enten fik lavet bruger samt url på sin profil om, eller fik den slettet helt? For selv om jeg skulle ændre alle mine info og man finder frem til profilen, så ville man vel stadig kunne se tilbage og finde de informationer, som man gerne vil af med? #10 Har ikke nogle planer om at oprette en ny bruger, jeg har udvilket noget ret kraftigt angst, og er gået i gang med en længere process om at fjerne så meget jeg kan fra nettet, både i håb om at forbedre min angst, men også beskytte mit privat liv og de folk som har set sig sure på mig, og har sendt mig dødstrusler. Har fx dræbt alt indhold på min gamle facebook og reddit, og derefter slettet mine bruger. Skal også have lukket de mail kontoer jeg har, som kan findes på "have i been pwned". #12 Bekalger det sene svar. Det er stadig min hænsigt at skrive til dig personligt. Men jeg havde håbet at undgå at skulle gå i detailer med dette, for jo mindre folk ved, jo mindre kan blive misbrugt imod mig. Og jeg føler mig kun tryg ved at skrive her, fordi jeg kan undgå at bruge min konto (den som jeg gerne vil have gjort noget ved), samt jeg ikke skriver fra min egen IP. Jeg beklager hvis det virker useriøst eller uærligt. Men hvad kan jeg "forlange" eller hvor meget vil du være villig til at hjælpe? Du siger at det måske ville være muligt at slette brugeren hvis man fx har brugt sit orginale navn som sit bruger navn? Det har jeg dog ikke gjort, men min situation er den at det brugernavn jeg valgte at oprette her for man år siden, er det samme som jeg har brugt det sted, hvor jeg er blevet doxxed (ja, jeg var engang dum og naive; at bruge det samme brugernavn flere forskellige steder er ikke så smart, hvis man ønsker at være anonym, og mindske muligheden for at folk kan misbruge forskellige informationer imod en). Så jeg er i den situation hvor at mit brugernavn her mere eller mindre er direkte forbundeget til de info jeg er blevet doxxed for. Jeg er godt klarover at jeg har accepterer jeres regler da jeg lavet min bruger, men det var mange år siden, og det er først for nyligt at det er blevet til et problem. Det er selvfølgelig min fejl at jeg valgte at bruge det samme brugernavn flere forskellige steder, men det var noget jeg gjorde i mine yngre år, hvor jeg havde mindre kendskab til internettet. Jeg bekalger selvfølgelig besværet, men jeg håber på du kan overtales til at lave en undtagelse for mig, eftersom dette er noget der forvolder mig stor stress i forbindelse med min angst, og selv om jeg ændre mine informationer på min bruger, så vil brugernavnet stadig være et problem. Så derfor håber jeg at jeg kan overtale dig til at enten lave et navne skift og ændre url, eller helt slettet den.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#14
Gr-FreeKill
Mega Supporter
26-03-2019 12:56

Rapporter til Admin
Jeg kan ikke se hvorfor der gang på gang skal dukke tråde op om dette og der ikke bliver gjort noget ved det. Jeg har selv et brugernavn jeg godt kunne tænke mig at ændre, men det er nok lidt farfetched da det indbyder til en række problematikker. Men det burde være en smal sag at kunne "slette" sin bruger! Hvis databasen er korrekt normaliseret, refereres alt via brugerens id og ikke navn. Der er intet der må referere til brugeren via navn. Ergo kan man nem ændre en brugers navn til noget fiktivt, der indikere at brugeren er "slettet". At decideret slette en bruger kan som andre nævner være et problem, men dette vil i det mindste fuldstændig wipe brugerens reele eksistens.
--
This is a quantum car: I don't know where i am, but im going really fast!!!
#15
SShadowS
Guru
26-03-2019 13:02

Rapporter til Admin
#14 Tror du har misforstået det. Det er dig som der har valgt sitet, ikke omvendt. Om sitet ikke tilbyder de ting du ønsker, kan du undersøge inden og så vælge ikke at bruge det. Er ikke et problem fordi der står tydeligt at det kan man ikke.
--
6700K|Maximus VIII Extreme|32GB RAM Gainward2080ti-GS|PG279Q Samsung960 PRO 512GB|Samsung 850 PRO 512GB Samsung850 EVO 250GB|Corsair AX860i
#16
Gr-FreeKill
Mega Supporter
26-03-2019 13:06

Rapporter til Admin
#15 Jeg har ikke givet udtryk for at det var et problem for mig.. jeg poientere blot at det BURDE være basisk funktionalitet for en admin at kunne dette.. og er databasen korrekt normaliseret, er det utroligt nemt at implementere. Der er immervæk brugt meget tid på at disktutere dette over årene.. det burde kunne implementeres på få timer.
--
This is a quantum car: I don't know where i am, but im going really fast!!!
#17
the688
Guru
26-03-2019 13:17

Rapporter til Admin
#17 - det er måske ikke fordi man ikke *kan* - det er fordi man har valgt at man ikke vil. Det har jo også været gjort krystalklart i alle disse år. Så hvorfor ikke bare lade være med at forsøge?
--
"ORK SATME!"
#18
Gr-FreeKill
Mega Supporter
26-03-2019 13:24

Rapporter til Admin
#17 går ud fra du svarer mig og ikke dig selv? :D Og det er jo så her det undre mig... det virker som en mærkelig ting ikke at ville. Jeg ser ingen logisk grund til ikke at tilbyde denne feature andet end at man ikke ønsker at bruge tid på at tilføje det. Der er immervæk oprettet mange tråde omkring dette gennem årene - og der er brugt LANGT mere tid på det end det ville have taget at lave det - og det er en feature mange forummer har. Jeg snakker ikke om at ændre profil navn, fordi det kan trække alt muligt snask med sig, men om at "slette" sin bruger. Anonymisere brugernavn til [Slettet], Slettet-3242345432, eller whatever. Det kan gøres med én linie SQL.. så jeg er klar over at det ikke er en teknisk begrænsning, med mindre databasen ikke er normaliseret, hvilket ville være fatalt. Personligt kunne det NÆSTEN ikke rage mig mindre. Jeg snakker på vegne af andre.
--
This is a quantum car: I don't know where i am, but im going really fast!!!
#19
|Smash|
Forumansvarlig
26-03-2019 13:26

Rapporter til Admin
#16 - Der står klart og tydeligt at det er en beslutning der er taget, at det ikke skal være muligt. Så det er ligegyldigt om det er let eller svært. Citat: "Dit brugernavn er personligt og en del af din personlige identitet på HardwareOnline.dk. Det er derfor besluttet at du ikke kan slette dit brugernavn da andre brugere så kunne overtage din online identitet."
--
Bazinga! Problemer med en Admin/Moderator? Spørgsmål vedr. en tråd/et indlæg? - Send en mail til undertegnede. FFHAU!
#20
Gr-FreeKill
Mega Supporter
26-03-2019 13:42

Rapporter til Admin
#19 - hvilket jo så ville være utroligt nemt at komme udenom. Gør brugernavn persistant, på trods af slettet bruger.. Igen, for at skære det ud i pap, jeg kan godt læse hvad der står på siden! jeg argumentere blot imod det.. det kan da umuligt være så svært at få ind på lystavlen.
--
This is a quantum car: I don't know where i am, but im going really fast!!!
#21
|Smash|
Forumansvarlig
26-03-2019 13:50

Rapporter til Admin
#20 - Vi har forstået du mener det skal være muligt. Det ændrer ikke på beslutningen der er taget. Det kan da ikke være så svært at få ind på lystavlen. ;-)
--
Bazinga! Problemer med en Admin/Moderator? Spørgsmål vedr. en tråd/et indlæg? - Send en mail til undertegnede. FFHAU!
#22
Gr-FreeKill
Mega Supporter
26-03-2019 14:14

Rapporter til Admin
#21 - Beslutning taget på et ikke-eksisterende-problem grundlag.. jo ;)
--
This is a quantum car: I don't know where i am, but im going really fast!!!
#23
SShadowS
Guru
26-03-2019 14:18

Rapporter til Admin
#22 Præcis, ingen problemer at profiler ikke kan slettes. Folk er gjort opmærksom på det, så vil aldrig være relevant at gøre det. Så sletning af profiler er et ikke-eksisterende-problem.
--
6700K|Maximus VIII Extreme|32GB RAM Gainward2080ti-GS|PG279Q Samsung960 PRO 512GB|Samsung 850 PRO 512GB Samsung850 EVO 250GB|Corsair AX860i
--
Sidst redigeret 26-03-2019 14:18
#24
Wut
Mega Supporter
26-03-2019 14:19

Rapporter til Admin
Det interessante bliver, når en bruger ønsker at få sine data slettet via GDPR, og hol.dk kun sletter brugerens profiloplysninger. Senere opdager brugeren, at brugeren tidligere har opgivet sit telefonnumer eller adresse mv i et indlæg, hvilket så ikke er blevet slettet. Det bliver spændende at følge hol.dk's argument for, at enten: A: Det er ikke hol.dks ansvar at sikre, at alle personfølsomme data bliver slettet, efter krav fra brugeren. Kun profiloplysningerne er "personfølsomme". Til gengæld er det brugeren, der selv skal udpege, hvilke data, der skal fjernes. Ekstra spændende bliver det at følge argumentationen for, at det også er brugerens ansvar at udpege de metadata, som der gemmes på serveren (som brugeren ikke har adgang til) ligeledes er brugerens ansvar at udpege til sletning via GDPR. B: hol.dk bevidst har fravalgt muligheden for at slette samtlige data, som man gør de fleste andre steder. At hol.dk har en så usædvanlig beskaffenhed, at det er så uoverstigeligt kompliceret eller omkostningstungt at slette disse data og/eller at dataene er nødvendige for sidens drift, at det er berettiget at undlade at slette samtlige af brugerens data frem for at sikre overholdelse af GDPR, på trods af krav fra brugeren. C: Den sædvanlige smørre fra hol.dk om, at enhver ændring i hol.dk's systemer er ubeskriveligt svære og tidskrævende at foretage, så derfor kan man ikke forvente, at hol.dk ændrer på noget som helst.
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
--
Sidst redigeret 26-03-2019 14:22
#25
SShadowS
Guru
26-03-2019 14:23

Rapporter til Admin
#24 "...at brugeren tidligere har opgivet sit telefonnumer eller lign. i et indlæg,..." Øhh, det har man aldrig måtte skrive og bliver ALTID slettet hvis en gør MODs opmærksomme på det. Har ligefrem sit eget punkt under rapporter: https://imgur.com[...]
--
6700K|Maximus VIII Extreme|32GB RAM Gainward2080ti-GS|PG279Q Samsung960 PRO 512GB|Samsung 850 PRO 512GB Samsung850 EVO 250GB|Corsair AX860i
#26
Wut
Mega Supporter
26-03-2019 14:32

Rapporter til Admin
#25 Bemærk "eller lign". Hvis jeg har skrevet, at jeg stemmer på et bestemt parti i et indlæg, og i et andet indlæg skriver, at jeg er formand for den lokale bowlingforening, og i et salgsopslag fremgår det, at jeg bor i en lille by på Fyn... Kæd de informationer sammen, og du kan identificere mig (ved at google formanden for bowlingforeningen), og du ved nu, hvad jeg stemmer på. Følsomme personoplysninger ikke begrænser til telefonnumre mv alene. Hvordan mener du, at hol.dk undgår at slette samtlige af mine indlæg og/eller læse det hele igennem på krav fra mig om at blive slettet? Argumentationen er spændende.
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
#27
BoreBissen
Gigabruger
26-03-2019 14:33

Rapporter til Admin
#25 Det kan jo være at en bruger har samme brugernavn på andre websider og der har vedkommende måske opgivet sit navn og telefonnr., og på den måde kan man identificere vedkommende. Så ja, efter min overbevisning skal man kunne bede om at få alle ens data slettet, hvis man ønsker det. En anden ting er også at man ikke kan vælge om man accepterer cookies, det er ihvertfald i mod loven. Men nævner man ordet torrent, eller bare .srt, så er fanden løs på HOL.dk - Moral er godt, dobbeltmoral er dobbelt så godt.
--
#28
the688
Guru
26-03-2019 14:33

Rapporter til Admin
#24 . nu igen? Det har BOFH *også* svaret på et UTAL af gange. Senest i *denne* tråd. Kom nu videre.
--
"ORK SATME!"
#29
Wut
Mega Supporter
26-03-2019 14:37

Rapporter til Admin
...
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
--
Sidst redigeret 26-03-2019 14:39
#30
SShadowS
Guru
26-03-2019 14:39

Rapporter til Admin
#26 Du oplyser bare hvor de følsomme personoplysninger er og er sikker på de slettet linjen i indlægget. Men indlægget er ikke "følsomme personoplysninger", det er hvilket parti du stemmer på. Så du siger bare til dem hvilken linje det er. #27 Er diskuteret en gang i tråden. Læs tråden.
--
6700K|Maximus VIII Extreme|32GB RAM Gainward2080ti-GS|PG279Q Samsung960 PRO 512GB|Samsung 850 PRO 512GB Samsung850 EVO 250GB|Corsair AX860i
#31
Wut
Mega Supporter
26-03-2019 14:41

Rapporter til Admin
#30 Du oplyser bare hvor de følsomme personoplysninger er og er sikker på de slettet linjen i indlægget. Jeg kan intet finde på, at det skulle være brugerens ansvar at udpege data. Det er det, jeg skriver under punkt A) i #24. Det er derfor, det er interessant at BOFH (f.eks. her i tråden) skriver, at det kun er profiloplysninger, der følsomme. Det må betyde, at det er brugerens ansvar at udpege andre data (og metadata). Hvilken lov/praksis henvises der mon til der?
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
--
Sidst redigeret 26-03-2019 14:44
#32
SShadowS
Guru
26-03-2019 14:44

Rapporter til Admin
#31 Ikke HOL der skal klassificere hvert enkelt ord du skriver om det er personligt eller ej. Så slet ikke et relevant punkt. Og står der ingen steder at de skal, ellers endelig link til det.
--
6700K|Maximus VIII Extreme|32GB RAM Gainward2080ti-GS|PG279Q Samsung960 PRO 512GB|Samsung 850 PRO 512GB Samsung850 EVO 250GB|Corsair AX860i
--
Sidst redigeret 26-03-2019 14:45
#33
Wut
Mega Supporter
26-03-2019 14:46

Rapporter til Admin
#32 Pointen er, at hol.dk hoster følsomme personoplysninger på en bruger, som brugeren har krav på at få slettet. Om HOL vil det eller ej, så har HOL pligt til at fjerne det på krav fra brugeren. Man kan ikke bare undslå sig med "Det er brugeren selv ude om" eller "Det har vi ikke tid til" eller "Det er ikke vores pligt at klassificere data" eller "Brugeren har accepteret, at vi må bruge brugerens data". Loven er forholdsvist ligeglad med de undskyldninger. Det er ikke uden grund, at de største udbydere af sociale netværk osv har implementeret GDPR på den måde, at det tillader brugeren at slette samtlige data.
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
--
Sidst redigeret 26-03-2019 14:49
#34
the688
Guru
26-03-2019 14:49

Rapporter til Admin
Dette er ikke rettet mod nogen bestemt, så hvis nogen føler sig truffet så : a. kig dig i spejlet. b. STFU. Begin rant : Fedt at se så mange brugere i dag som ser HOL som fjenden. OPRØR MOD AUTORITETER!!1!11!!1 MEN HELST FRA MIN GAMERSTOL!!! HOL er en masse frivillige admins som bruger en fandens masse tid på at hjælpe herinde. I gamle dage var det her et community. Fællesskab. Der er godt nok kommet mange "mig-mig-mig" de senere år. HOL er fra før sociale medier, fra før folk skulle tjene penge på alle dine data. HOL gør hvad de kan for at minimere gener fra reklamer... vil den næste der brokker sig over GDPR for det første *læse GDPR lovgivningen* og så *først* slette deres Google-konti, Facebook, Apple, disable smart-TV'et, hjemmehøjttaleren og alt det andet crap som er uendeligt meget værre for jeres "personlige oplysninger" - og *så* bagefter brokke sig over HOL. Selvfølgelig skal HOL også overholde reglerne, men give-me-a-fucking-break vær nu lidt fucking taknemmelige for alt det arbejde folk gør for jer, i stedet for konstant at tude hver eneste gang der er et eller andet halmstrå at klamre sig til. Der er masser af rigtige problemer ude i verden at gå igang med, i stedet for at harcellere over et af de få tilbageværende fora i DK som ikke er hyper-kommercialiseret, og som faktisk har en masse brugere som er pissegode, som hjælper hinanden, og som ikke forlanger noget for det. Jesus christ, some people deserve a high five. In the face. With a chair. Utaknemmelige snotunger. ...end rant.
--
"ORK SATME!"
#35
SShadowS
Guru
26-03-2019 14:49

Rapporter til Admin
#33 HOL har aldrig sagt de ikke ville slette følsomme personoplysninger. Hvor ser du det henne? Og hvor ser du at det står at HOL skal klassificere dataen? "Det er ikke uden grund, at de største udbydere af sociale netværk osv har implementeret GDPR på den måde, at det tillader brugeren at slette samtlige data." Social netværk != forum
--
6700K|Maximus VIII Extreme|32GB RAM Gainward2080ti-GS|PG279Q Samsung960 PRO 512GB|Samsung 850 PRO 512GB Samsung850 EVO 250GB|Corsair AX860i
#36
WonderingDane
Megabruger
26-03-2019 14:49

Rapporter til Admin
Jeg synes også man burde få slettet alle ens oplysninger, hvis man ønsker dette. Der sker utrolig meget doxxing og værre ting pga. alle de oplysninger man kan samle om en person på nettet. Kan ikke forstå hvorfor hol ikke vil forhindre dette.
--
#37
SShadowS
Guru
26-03-2019 14:58

Rapporter til Admin
#36 Øhhh, har du læst tråden? Det har de aldrig sagt de ikke ville. Men at du i et indlæs har sagt at folk bør købe en Ryzen 1500X til et build til sønnike har intet med følsomme personoplysninger at gøre. Alle indlæg != følsomme personoplysninger
--
6700K|Maximus VIII Extreme|32GB RAM Gainward2080ti-GS|PG279Q Samsung960 PRO 512GB|Samsung 850 PRO 512GB Samsung850 EVO 250GB|Corsair AX860i
--
Sidst redigeret 26-03-2019 15:00
#38
Wut
Mega Supporter
26-03-2019 15:03

Rapporter til Admin
#35 Er du autist? Du minder mig utroligt meget om min nevø, som er autist. Det er ufatteligt trættende at diskutere på den måde, at man møder en uendelig strøm af cherry picks og omskrivninger/derailing af det man siger, frem for at forsøge at forstå pointen og modargumentere det. Jeg gør et sidste forsøg. Jeg forventer dog ikke andet svar, end mere derailing. #33 HOL har aldrig sagt de ikke ville slette følsomme personoplysninger. Hvor ser du det henne? Læs mine indlæg, så vil du se, at jeg skriver, at hol.dk ikke vil slette ALLE brugerens data. Gemmer der sig følsomme personoplysninger, så vil HOL altså de facto ikke slette disse. Med mindre, der sker på specifik opfordring... og så kan jeg kun gentage mig selv: GDPR er ikke begrænset til, at brugeren selv skal indgive, hvilke data, det drejer sig om. Giver det mening nu? Og hvor ser du at det står at HOL skal klassificere dataen? Det var DIG, der bragte klassificering på bane i indlæg #32. Det er ikke mit argument. Mit argument er (for at gentage mig selv), at hol.dk bliver nødt til at slette samtlige data for netop at undgå ovenstående problem. "Det er ikke uden grund, at de største udbydere af sociale netværk osv har implementeret GDPR på den måde, at det tillader brugeren at slette samtlige data." Social netværk != forum Det var et eksempel. Eksempel. Det tjener til at sandsynliggøre, hvad man mener. Men har man autistiske træk, så fungerer eksempler ikke, da man ikke kan adskille det konkrete fra det konceptuelle. Jeg skal nok lade være med at bruge eksempler, hvis det forvirrer.
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
#39
SShadowS
Guru
26-03-2019 15:04

Rapporter til Admin
#38 Ha ha, så fordi du ikke kan modargumentere så går du efter manden. Ja hvis det er det niveau du arbejder efter så stopper jeg her, du må selv tumle rundt dernede. :)
--
6700K|Maximus VIII Extreme|32GB RAM Gainward2080ti-GS|PG279Q Samsung960 PRO 512GB|Samsung 850 PRO 512GB Samsung850 EVO 250GB|Corsair AX860i
#40
Ilwaz
Guru
26-03-2019 15:12

Rapporter til Admin
#0 Og jeg sidder bare at tænker, hvem fanden er så latterlig at sende dig dødstrusler på baggrund af noget så ligegyldigt, som forum posts? Men meld det da til politiet, så vi kan få en sat stopper for den slags besynderlige adfærd. Særligt, da vi jo skulle forstille at være et land med ytringsfrihed.
--
Grafikkort oraklet! Oh, and don't mind the vase.
#41
WonderingDane
Megabruger
26-03-2019 15:16

Rapporter til Admin
#37 - Vil du være rar ikke at tale så nedladende til andre? En bruger kan jo have skrevet oplysninger i et indlæg, som en anden kan bruge til at identificere brugeren. Det behøver ikke at være en adresse eller et telefonnummer. Det kan være et bynavn, en fodboldklub eller et link til en hjemmeside som brugeren ejer. Brugeren kan selvfølgelig skrive til admin på hol, men hvordan skal brugeren tjekke sine tidligere indlæg? Man kan jo kun se de seneste 15 svar og tråde man har lavet. Ens beskæftigelse er f.eks. ikke særlig følsom information, men kombinere man det med andre informationer som man f.eks. har skaffet fra hol.dk, så kan det være utroligt nemt at identificere en person og chikanere vedkommende eller det der er værre. Der behøver nødvendigvis ikke være er dedikeret slet knap, men at man ikke kan gå #0 i møde er da ekstremt kynisk.
--
#42
Gr-FreeKill
Mega Supporter
26-03-2019 15:24

Rapporter til Admin
#34 det er sjovt du bruger sætningen 'Fedt at se så mange brugere i dag som ser HOL som fjenden.' Det siger lidt om dit mindset. Jeg ser ikke HOL som fjenden, det er da et latterligt koncept. Jeg stiller blot spørgsmålstegn ved hvorfor man VÆLGER ikke at løse et så kodemæssigt simpel problem som det er at "slette" en bruger. Det kan gøres nemt: - Markering på bruger om vedkommende er slettet - Behold brugernavn - Sørg for at UI tager højde for slettet bruger og blot skriver [Slettet] Så er ALLE problemer løst vedr. brugernavn og anonymisering. Om man så ønsker at kunne wipe tråd indhold automatisk også er en anden snak. Det kan man jo så allerede i dag, manuelt. Man vælger altså ikke at implementere dette af personlige holdninger - og ikke hvad der er mest logisk.. det er altså svaret.
--
This is a quantum car: I don't know where i am, but im going really fast!!!
#43
Gr-FreeKill
Mega Supporter
26-03-2019 15:27

Rapporter til Admin
Jeg kan sagtens forstå argumentationen for at man ikke skal kunne skifte brugernavn! Men at skifte brugernavn og "slette" bruger er IKKE det samme.
--
This is a quantum car: I don't know where i am, but im going really fast!!!
#44
the688
Guru
26-03-2019 15:51

Rapporter til Admin
#42 - læs starten af mit indlæg igen. Also, jeg er ikke på nogen måde uenig med dig. Eller de andre der har ment det samme i 15 år. Det ændrer dog ikke rigtigt noget. Der er så mange ting man ikke forstår. Hvorfor gå så meget op i det, når det betyder så ufatteligt lidt, og har været gennempulet de sidste 15 år?
--
"ORK SATME!"
#45
Veldrejet bæver
Semibruger
26-03-2019 16:52

Rapporter til Admin
Hvad kan man præcist skrive der er så latterligt at man har behov for at få slettet hele sin profil på noget så “ligegyldigt” som et lille forum hvor største delen er folk der går op i grafikkort og cpu?
--
#46
Thomas
BOFH
26-03-2019 17:37

Rapporter til Admin
# Gr-FreeKill>>Jeg mener faktisk jeg har svaret men lad mig gøre det en gang ekstra. Det er et bevist valg vi har gjort det som vi gør. Man kunne sagtens have valgt andre men selv hvis jeg logger hvilke navne der ikke må oprettes nye brugere på, så er det jo ikke at slette 100% af bruger data. Men som du kan læse nedenfor afventer jeg afgørelse fra datatilsynet på en klage. #Wut>>Jeg vil ikke svare på alle dine indlæg men primært forholde mig til #24 Efter min bedste opfattelse er det umuligt for at site som HOL (og det gælder også for alle andre fora i EU)at leve 100% op til GDPR forordningerne. For det første er hele vores forretningsgrundlag brygget på at brugerne leverer indholdet uden at vi har nogen særlig indflydelse på hvad der kommer ind. Derudover er hele vores eksistensgrundlag netop at diskussionerne findes, da det er den måde vi får nye brugere til sitet. Endeligt er mange af de fora der findes små butikker uden nogen særlig omsætning og hvis vi skulle leve op til alle krav ville det kræve urimelig store omkostninger som mange ikke ville kunne bære. Selv hvis vi nu forestillede os et system hvor der faktisk er mulighed for at styre ALLE de data du selv ligger op, da vil der stadig potentielt være data der ligger i andre brugeres indlæg. Problemet er at reglerne er lavet til at store firmaer ikke kan udnytte vores persondata, men man har så implementeret reglerne lige for alle uden at tænke på at der er forskel på hvad et site som HOL gør og hvad Facebook gør. Faktisk vil jeg gerne våge den påstand at dine data er væsentligt mere sikre hos HOL end de er hos Facebook. Vi kører ingen brugerprofilering, vi sælger ikke din data og selv hvis vi har noget meta data så er det ikke noget vi aktivt bruger. Jeg afventer afgørelse fra Datatilsynet på en sag om hvorvidt vi skal slette brugernavn, desværre lader det til at en snegl hurtigere kan transportere sig selv til Italien end Datatilsynet kan behandle sager. Derudover vil jeg gerne slå fast at hvis der er personoplysninger i tråde du gerne vil have slettet, så kan du altid rapportere dem eller skrive til mig, så kan vi få dem slettet. Det er måske ikke 100% hvad loven siger men ligger inden for det muliges kunst i forhold til at det stadig skal være muligt at drive et site som HOL. For der er nok ikke nogen tvivl om at hvis vi skulle investere den mængde tid og penge der er brug for hvis vi skal overholde GDPR 100% , så har HOL ikke noget eksistensgrundlag. Så der er 3 muligheder 1. Lukke 2. Sælge til en person der ikke opholder sig i EU 3. balancere på det muliges kunst. Vi har valgt nr 3. #26>>Igen det er det muliges kunst, vores forretning bygger på at have dine svar i forum og uden dine svar ingen forretning. #31>>Jeg mener at når vi har fjernet linket mellem en bruger og den fysiske person, så er det ret ligegyldigt hvilket politisk parti brugeren Wut stemmer på. Skulle der være noget som identificerer dig som person er du meget bedre til at vide det end nogen robot vi kan lave eller menneske der kan læse dine indlæg igennem. Derfor kan du blot rapportere indlæg der giver problemer.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#47
WonderingDane
Megabruger
26-03-2019 19:38

Rapporter til Admin
#46 - Det er rigtig fint at i gerne vil slette oplysninger som brugeren finder for personligt, men hvordan vil det foregå i praksis? Hvis en bruger kan huske at have skrevet nogle personfølsomme data i en tråd for flere måneder siden, men ikke kan huske hvilken tråd, hvordan skal brugeren så kunne udpege hvilken personfølsom information der skal slettes?
--
#48
Thomas
BOFH
26-03-2019 20:02

Rapporter til Admin
#47>>Hvordan skal vi kunne det?
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#49
WonderingDane
Megabruger
26-03-2019 20:04

Rapporter til Admin
#48 - Det er det jeg spørger dig om? Det er jo ikke muligt at se ens historik af indlæg.
--
#50
mrKayne
Nørd Aspirant
26-03-2019 20:41

Rapporter til Admin
GDPR er jo en kæmpe gråzone. Det giver en ret til at få fjernet personfølsomme oplysninger, men hvordan skal det defineres? Hvad er personfølsomme oplysninger? Hvis en bruger ved navn Abekat i et indlæg har skrevet sit fornavn, er det så? Hvis han har skrevet sin by, men ikke fornavn og efternavn, er det så? Hvis han har skrevet at han spiller fodbold i en klub i Bredebro, er det så? En kombination af alle mulighederne? Hvor går grænsen? Hvem bestemmer hvad personfølsomme oplysninger er?
--
#51
ReneSDK
Guru
26-03-2019 21:51

Rapporter til Admin
GDPR er en stor gråzone. Personfølsommme oplysninger er bl.a. religiøs overbevisning, sygdomshistorik/historie, ansættelsesforhold deriblandt tilhørsforhold til fagforening. Det kan også være personhenførbare oplsyninger, men det kommer an på i hvilken sammenhæng informationerne er afgivet og hvor de bliver brugt. Personfølsommme oplysninger er ikke: CPR-nummer Personsølsomme oplsyninger er normalt ikke: navn, adresse eller e-mailadresse. Noget andet er så at det er dumt at skrive disse oplysninger online selv. GDPR er ikke "The right to be forgotten", som Google startede, og som mange tror GDPR handler om. GDPR handler om at du kan bede firmaer om at få oplyst hvilke data de har om dig, samt bede om at få dem udleveret, samt at de sletter data. De kan så reelt set skrive sig ud af hvad de kan slette, og hvad de ikke kan slette, hvis det vil ødelægge datagrundlaget for firmaets systemer.
--
FFHAU! This is 2019, "I'm not good with computers" is no longer a valid excuse.
#52
LARMY85
Semi Supporter
27-03-2019 08:26

Rapporter til Admin
Ville det være muligt, at lave en liste over alle ens forumindlæg (ikke tråde)? Vi har allerede funktionen "Mine tråde", så tænker om noget lignende kan gøres med indlæg. Så kan brugeren selv se egne indlæg igennem og skrive til admin hvilke som ønskes slettet.
--
Vh. Larmy
--
Sidst redigeret 27-03-2019 08:26
#53
WonderingDane
Megabruger
27-03-2019 12:38

Rapporter til Admin
#52 - Det synes jeg også ville være en rigtig god ide. Vi må se hvad Thomas siger til det.
--
#54
LARMY85
Semi Supporter
27-03-2019 19:05

Rapporter til Admin
#53. Tak. Jeg må hellere lige præcisere, at jeg tænker det skal være en liste med de tråde man har haft et/flere indlæg i (ellers kunne listen bliver meget lang).
--
Vh. Larmy

Opret svar til indlægget: Slette/ændre brugernavn?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning