Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Lær netværk??

Af Juniorbruger Mattti | 15-03-2019 14:20 | 709 visninger | 9 svar, hop til seneste
Hej Hol Jeg kunne godt tænke mig at lære noget grundlæggende omkring netværk? Jeg har kigget på noget ccna, men det er for meget cisco switches.. Jeg er ikke superbruger, så kunne godt tænke mig noget basic. Samt hvordan startede i med at lære ? og hvad materiale findes der udover ccna?? På forhånd tak!
--
#1
inckie
Elite Nørd
15-03-2019 14:47

Rapporter til Admin
#0 Ciscos materiale er ellers lige netop egnet til at du kan tage hvilken som helst person ind fra gaden om lære dem om netværk. Du har som sådan ikke behov for Cisco udstyr for at læse CCNA - jeg rørte det sgu aldrig. Du får det ikke meget simplere end CCNA - det er virkelig et lavt niveau, hvor man kun lærer det aller mest basale om netværk.
--
https://twitter.com[...] - Ned med #lurerSørenPape https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
#2
minoo
Elite Supporter
15-03-2019 14:58

Rapporter til Admin
#1 Cisco er da lige netop an af de Høje niveauer inden for netværk, :O
--
MacBook Pro "Core i5" 2.5Ghz 13" Mid-2012, PNY 120GB SSD, 8GB RAM
#3
Stroyer
Elite Nørd
15-03-2019 15:13

Rapporter til Admin
2# Både ja og nej! Man bliver jo ikke netværksekspert fra den ene dag til den anden. CCNA er jo Cisco's undervisningsmateriale. Så vidt jeg ved er det stadig opdelt i 4 moduler: Cisco CCNA 1: Introduction to Networking and Network Basics Cisco CCNA 2: Routing and Switching Essentials Cisco CCNA 3: Scaling Networks Cisco CCNA 4: Connecting Networks /mvh
--
IDGAF!
#4
Daforce
Ultrabruger
15-03-2019 16:44

Rapporter til Admin
Comp Tia network+ er mere allround hvor Cisco er meget relateret til deres teknologier
--
#5
InFerNo
Guru
15-03-2019 16:59

Rapporter til Admin
Det kommer vel meget an på hvad formålet er med at du vil lære det. Ønsker du at lære det for at bruge det arbejdesrelateret, så skal du tage nogle certificeringer, eller er det mere hjemme brug, så kan du nøjes med at finde informationerne på nettet.
--
Overclocked Broadwell-E/Pascal Inside!
#6
inckie
Elite Nørd
15-03-2019 17:06

Rapporter til Admin
#2 Jeg synes #3 faktisk forklarer det meget godt. Men det er da klart at "basal netværk" er avanceret, hvis dit udgangspunkt er dummy switche og trådløse consumer routere som er by design er plug-n-play og du aldrig har prøvet at arbejde med en terminal før. #0 Men hvad er det du vil lære ? Personligt lærer jeg meget bedre ved at give mig selv nogle opgaver. Du kan komme langt med en computer med 2 netværks kort og Linux kernen... F.eks. byt din hjemme router ud med din egen Linux gateway, fordi så ville du skulle igennem DHCP, firewalling, NAT'ing og IP subnetting / topologi - og hvis du er rigtig fræk så finder du dig en billig managed switch og leger med Dot1q Hvis du "bare" går igennem noget ala de emner jeg har listet, så vil jeg mene du kan kan påstå du har grundlæggende viden om netværk.
--
https://twitter.com[...] - Ned med #lurerSørenPape https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
#7
anox
Gæst
15-03-2019 18:00

Rapporter til Admin
#3, du tænker på Cisco's CCNA academy program, hvor du kommer igennem materialet til CCNA 200-125. Selvom Cisco er en af de bedste, ville jeg til at starte med gå efter CompTia Network+. Giver et bredere indblik i netværk. Jeg benytter selv siden Udemy.com til undervisning. Koster typisk 100,- for et helt kursus i eksempelvis CCNA. Undervisningen er af høj kvalitet og lige til at gå til.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Klump
Elitebruger
15-03-2019 21:29

Rapporter til Admin
Begynd at leg med lidt Cisco Packet Tracer. Det er ganske underholdene og lærigt :)
--
#9
Sven Bent
Nørd
16-03-2019 04:08

Rapporter til Admin
Comptia A+ materialle ( god start kan evt skippe de ting der ikke et netvaerk https://www.professormesser.com[...] Comptia network+ materiale nar du vil lidt mere ned i tingene. https://www.professormesser.com[...] jeg har selv brugt begge er hvor meget glad for dem. jeg skla til at taget security+ certificering snart da mit arbejde heldgivis betaler for alle examener jeg bestaar. saa det er med at faa lidt papir paa knolden. jeg har adgang til mere online material via mit arbejde. jeg kan see paa hvad vi har hvis det er noget du oensker at jage mere
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
--
Sidst redigeret 16-03-2019 04:11

Opret svar til indlægget: Lær netværk??

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning