Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Køb og Salg \ Samlede systemer \ Bærbare computere

V: HP Omen (i7/RTX2070-MaxQ/16gbRam/1tb)

Af Monsterbruger Angelic | 12-10-2021 19:21 | 526 visninger | 15 svar, hop til seneste
Hejsa Folkens. Jeg har brug for en vurdering på denne maskine.: Maskinen er købt d. 7/7-2020, så der er fortsat garanti næsten 1 år endnu. Nypris var 12.000kr Specs: Intel® Core™ i7-9750H GeForce RTX 2070 Max-Q 8 GB 16 GB RAM, 1TB M.2 SSD lager 15,6" Full HD IPS 144 Hz Det er en super lækker bærebar med alt lysshow i tasterne og fancy mods. - Fungere helt perfekt (Dog bliver den en varm satan når den trække spil, men sådan er det med alle gamer bærbar maskiner jo) Hvad vil I vurdere denne maskine er værd i dag ved et salg/byttehandel ? :) Pft. Mvh brian
--
- I never retreat, i merely advance in the opposite direction.

VURDERINGVallensbæk

NemID valideret
ValideretKontakt bruger

#1
Sjanten88
Semi Supporter
12-10-2021 20:42

NemID valideret

Rapporter til Admin
Legion har haft deres 5pro som har bedre skærm, en r7 5800h, 16gb ram, 1tb ssd, en qhd 165 hz skærm med op til 500 nits. Dag til dag rep med deres pro service. Alt sammen til 9999. Alene gpu der kan suge 140watt er en klar forbedring over dit 90-100watt 2070. Jeg har selv ejet den nye omen 15 med en 10750h processor + en 300 hz skærm - Nuvel den brændte sammen og erstattet med ovennævnte maskine. Men den omen 15 har ligeledes været handlet til 9999 flere gange. Så ud fra det ovenstående og alderen på din maskine ville jeg ikke selv ligge mere end maksimalt 5000 for den.
--
#2
Angelic
Monsterbruger
12-10-2021 21:15

NemID valideret

Rapporter til Admin
#1 Det er måske en anelse i den lave ende - Jeg har også tidligere set andre maskine til salg på diverse slag tilbud, det ændre dog ikke på værdien af maskinen som markedet ser ud nu - Hvis der var den omtalte maskine til salg på nuværende tidspunkt, ville jeg nok være enig, omend prissætte den på 6000 (det er 50% af nypris) Men hvis man altid regner ud fra priser på diverse slagtilbud (black friday / cyber monday etc etc).. Så ville det vise et skævt billede af markedet :) - Jeg har også engang set en MAcBook Pro til 1kr. til de første 10 kunder til et salgs event hehe ;) Var blot nysgerrig på om det var for lavt - 5000kr kan jeg SAGTENS få for maskinen, uden at bruge DBA :P Men jeg takker for dine gode input :)
--
- I never retreat, i merely advance in the opposite direction.
--
Sidst redigeret 12-10-2021 21:18
#3
Sjanten88
Semi Supporter
12-10-2021 23:17

NemID valideret

Rapporter til Admin
Det er såmænd ikke slagtilbud. Men almindelige tilbudspriser. Nuvel jeg skal ikke sige hvad andre vil betale Men set fra et synspunkt hvor der handles 3070 bærbare med 5xxx CPUer til under 10.000 synes jeg stadig 5000 for en 2 generationer gammel bærbar er en fair pris. Du kan sikker høste mere som du selv siger på dba. Men nypris kam aldrig bruges som argument.
--
#4
Angelic
Monsterbruger
13-10-2021 00:23

NemID valideret

Rapporter til Admin
#3 Nypris kan sagtens bruges som argument. Af flere årsager.: 1. Ved nedbrud hvis den går i stykker når der er garanti på maskinen, skal de tilbyde dig noget af samme eller tilsvarende værdi, såfremt de ikke kan lave den. 2. Bliver den stjålet, så beregnes der ud fra købte nypris minus nedskrivning, hvilket er meget lidt i forsikrings øjemed de første 2 år. 3. Nyværdi fastsætter aktuelle pris på daværende tidspunkt og derfra beregnes eventuel tab af værdi. (eller omvendt gevinst, hvis der var tale om GPU scalper) ???? Btw så er jeg nysgerrig på hvorfor du regner nyprisen ud fra en helt anden maskine, i stedet for at sammenligne den med maskiner på markedet i dag, med nogenlunde samme teknologi/system. Det er lidt som at holde en BMW M3 2018 op imod en BMW M5 2021 - begge lækre maskiner, men i 2 forskellige klasser og årgang
--
- I never retreat, i merely advance in the opposite direction.
--
Sidst redigeret 13-10-2021 00:25
#5
Sjanten88
Semi Supporter
13-10-2021 08:49

NemID valideret

Rapporter til Admin
Det er da en fin defensiv tilgang. Din analogi med bilerne er i en helt anden boldgade og passer slet ikke ind i tech verdenen. Men du sammenliger et consumper produkt ( din maskine ) med et prosumer produkt ( lenovoen) Så hvis din analogi skulle have den mindste relevans, er det ikke til din fordel. Anyway lad os vende tilbage til dine 3 bullets : "1. Ved nedbrud hvis den går i stykker når der er garanti på maskinen, skal de tilbyde dig noget af samme eller tilsvarende værdi, såfremt de ikke kan lave den. " Jeg er ret sikker på du ikke har garanti på produktet men reklamationsret ? Det betyder alene at virksomheden ikke må stille dig dårligere end du var tidligere ved en ombytning. Altså kan din 12000 kr maskine godt ombyttes til en 8000 hvis den til de 8000 er minimum af samme hastighed/kvalitet. "2. Bliver den stjålet, så beregnes der ud fra købte nypris minus nedskrivning, hvilket er meget lidt i forsikrings øjemed de første 2 år." Mig bekendt erstattes brugte produkter ikke ud fra det forrige ejer gav for den - men hvad den nye køber har givet brugt for den. "3. Nyværdi fastsætter aktuelle pris på daværende tidspunkt og derfra beregnes eventuel tab af værdi. (eller omvendt gevinst, hvis der var tale om GPU scalper) ????" Nyværdi har specielt i det nuværende techmarked intet at sige det er alene udbud/efterspørgsel der dikterer dagspriser. Og dit produkt er på ingen måde omfattet af at det vi så med CPU og nu med GPU'er. Anyway du har allerede en pris du mener dit produkt er værd, du er så ikke enig i en vurdering du efterspørger som er helt subjektiv. Men du formår ikke at holde dig objektivt til det. Jeg kan kun undre mig over at du spørger om hjælp uden rigtig at ville have hjælpen med mindre den vurderes til mere end du mener den burde koste.
--
Sidst redigeret 13-10-2021 08:51
#6
potteplante
Giga Supporter
13-10-2021 09:23

Rapporter til Admin
Helt enig med #5 Nu jeg ikke noget vildt bil menneske. Men lad os sige du går ud og køber en BMW M5 Med 200HK en årgang 2020 300.000kr men næste år så kan du købe en BMW M3 med 200HK 2021. 200.000kr (Ved god man måler bilens pris ud fra andre ting også) Hvorfor skulle jeg købe din M5 til 250.000 brugt og et år gammel. Når jeg kan købe en sprit ny M3 og tilsvarene til 200.000kr? så ville jeg beregne værdien på din M5 til at være MAX 200.000kr og så tage slid og aldre fra den pris.
--
Google is your friend!
#7
Angelic
Monsterbruger
13-10-2021 15:29

NemID valideret

Rapporter til Admin
#5 Bil analogien, var et eksempel på hvordan du selv sammenligner nyt med gammelt. - Analogien holder, når det er samme produkt kategori - Holder du nyt og bedre op imod noget gammelt der er ikke er samme model , og sammenligner på den basis i stedet for at sammenligne æbler med æbler, så vil du altid få en skæv vurdering. -Jeg er uddannet erhvervsrådgiver i forsikring, og her kan fortælle dig, at det er helt ligegyldigt hvor mange hænder maskinen har været igennem. Der udregnes ud fra nypris på maskinen. Kan en tilsvarende ikke skaffes, så regnes der ud fra hvad den tilsvarende model ville være i dag og hvad denne ville koste, minus eventuel alders afskrivning. - Mht. garanti, så er der er inkluderet 2 års garanti på produktet, så er det gældende. Men selv hvis det skulle være reklamationen som bliver brugt, ville nedskrivning ikke kommer ned i nærheden af 5000kr. på et produkt der er lidt over 1 år gammelt med en nypris på 12.000kr https://taenk.dk[...] - Jeg bad om at få en vurdering, og jeg takkede pænt for din vurdering, men argumenterede også, at jeg desværre ikke aktuelt kunne bruge den til noget, ud fra den basis du udregnede fra, da jeg er uenig i dit udgangspunkt - Derfra begynder du så at fortælle mig hvordan jeg skal forholde mig ift. nypris og vurdering.. Der knækker filmen. Så jeg synes faktisk ikke det er defensivt, når jeg så efterfølgende giver dig en forklaring på mit udgangspunkt og hvorfor jeg synes du vurder prisen skævt. (Især når vi kigger på markedet nu, og hvad lign. maskiner/dårligere maskiner bliver solgt for. Og her taler jeg hol.dk, ikke DBA - Og jeg holder det ikke op imod GPU/CPU markedet for stationære, da det pt. er et cirkus for sig selv). #6 - Tror du bytter om på bilerne ;-)
--
- I never retreat, i merely advance in the opposite direction.
#8
Sjanten88
Semi Supporter
13-10-2021 20:04

NemID valideret

Rapporter til Admin
# 7 - Jeg skal lige forstå dig - du spørger efter en vurdering, jeg fortæller min helt subjektive mening omkring hvad jeg vil give for et 2 generationer gammelt produkt som ovenikøbet er 1 år gammelt. Kontra en sprit ny maskine, som er væsentligt hurtigere, har væsentligt bedre garanti/support, i øvrigt også er at bedre kvalitet. Herunder en skærm der er flere længder bedre en den der sidder på dine maskine. Med et batteri som helt sikkert er ladet forkert/for meget det seneste år fordi producenterne først nu er blevet bedre i deres software. Du vælger så at hive bil analogien ind over - Altså et produkt som har en væsentligt længere produkt cyklus end en gaming bærbar? Dit argument handler så om at en bil som er 2 generationer gammel maksimalt har mistet 50% af sin nyværdi? Du nævner i samme flæng at du er Erhvervsrådgiver i forsikring, og alligevel har du brug for hjælp til prissætning på et brugt produkt, da vi jo må formode at du har været gennem processen med selv at vurdere brugt priser. Det er helt fair du gerne vil score mest muligt på din maskine, som sikker har kørt glimrende for dig, men det ændre intet overhovet i forhold til en 2 generationer gammel maskine, som i øvrigt er på trapperne til at være en 3 generationer gammel maskine. Du siger samtidig du ikke kan bruge min vurdering, det er klart jeg vurderede den ikke så højt som du gerne ville have. Du skriver sågar : Btw så er jeg nysgerrig på hvorfor du regner nyprisen ud fra en helt anden maskine, i stedet for at sammenligne den med maskiner på markedet i dag, med nogenlunde samme teknologi/system. Noget siger mig at du ikke er så dygtig en erhvervsassurandør som du selv tror, alternativt har du ikke uddannelsen. Hvordan havde du regnet med at man skulle kunne købe en 2/3 generationer gammel maskine i dag? Men jeg kan da gemme tråden her og referer til nyprisen på min bil når den går i stykker til forsikringen, så er jeg sikker på de retter sig ind efter dig og udbetaler mig mere end min bil er værd......
--
#9
Angelic
Monsterbruger
13-10-2021 20:35

NemID valideret

Rapporter til Admin
#8 Ok når du ligefrem bliver personlig, så kan jeg slet ikke tage dig seriøs. Hvis du har ondt i rÆven over den vurdering du giver, ikke tages seriøs, så burde du måske ikke afgive nogen. - Især når du mener du afgiver den subjektivt, men ikke subjektivt kan forholde dig til kritik af din vurdering. Dobbeltmoral er åbenbart dobbelt så godt i din bog ? Ja jeg er uddannet erhvervsrådgiver i forsikring, hvilket give mig en indsigt i hvordan erstatningsansvar og erstatningspligt forgår. Det giver mig ikke nogen super evner i at prissætte alverdens produkter der kan forsikres. Det sker igennem enten en taksator eller productmanager, som er specielt uddannet i diverse produktgrupper. Du sagde at nypris ikke er relevant og jeg fortalte dig, at I forsikrings øjemed, har det stor betydning, da erstatningssummen udregnes fra det grundlag. Der er også en kæmpe forskel på hvordan den nuværende værdi i et salg er, kontra ved en erstatningssag. Så igen sammenligner du æbler og pærer. Bil analogien er.. netop det, en analogi (slå ordet op, fordi jeg tror ikke du ved hvad det reelt betyder). Jeg kunne have brugt ethvert andet produkt. - Det er brugt til at holder 2 produkter parallelt op imod hinanden. - Hvis du ikke forstå ideen med dette, så skal du lade være med at bruge ordet. Noget siger mig at du ikke er så dygtig en erhvervsassurandør som du selv tror, alternativt har du ikke uddannelsen. Hvordan havde du regnet med at man skulle kunne købe en 2/3 generationer gammel maskine i dag? - Jeg er ikke erhvervsassurandør, jeg er produktudvikler.. Ja chok, man skal have erhvervsrådgiver uddannelsen på akademiet, for at udvikle produkter til selvsamme branche.. sjovt nok. Men tak fordi du viser at du er et total fjols, som ikke kan lade vær med at blive personlig. Så behøver jeg ikke at tage dig seriøs en anden gang.
--
- I never retreat, i merely advance in the opposite direction.
--
Sidst redigeret 13-10-2021 20:36
#10
Sjanten88
Semi Supporter
13-10-2021 21:21

NemID valideret

Rapporter til Admin
#9 Det er altid en spændende når snerten af et personligt angreb taget så personligt som her. Det betyder typisk at der er noget om sagen. Det er fint du gerne vil sammenligne med biler, det gavner bare ikke din sag og slet ikke med nypris, da vi netop forsikre genstande ud fra nuværende værdi og ikke nyprisen. Igen edm dine biler så er værdien på mage biler steget voldsomt i takt med udbud og efterspørgsel. Jeg har ikke ondt i røven over at min vurdering ikke tages seriøst, tvært imod går jeg gerne i dialog, præcis som jeg har skrevet hvorfor jeg kommer frem til min vurdering. Men jeg kan se du har fået mange vurdering her på din maskine og et hav af bud på den... Jeg er vild med at du er hurtig til at smække titlen erhvervsrådgiver på bordet, og når så der stikkes til den del så skal der ikke ligges så meget tryk på det for det er kun et skridt i retningen af en anden gren.... Det er sku humor at læse.. Anyhow, du startede personlighedsræset med at trække din uddannelsen ind over, og efterfølgende opfører du dig pigesure og får så fundet en personlig frem og forsøger at tørre den af på mig - Det er fandme også god humor. Men lige så sjovt det er lige så fjollet er det.
--
#11
Angelic
Monsterbruger
13-10-2021 21:48

NemID valideret

Rapporter til Admin
#10 - Stop nu bare.. du er pinlig at høre på. Der er flere som allerede har skrevet direkte til mig, at du simpelthen er total umulig at føre en normal dialog med, og kan slet ikke se tingene fra andre side end din egen. Jeg trak min uddannelse ind i billedet for at understrege min viden omkring hvordan forsikringspligt fungere, da du prøvede at fortælle mig hvordan forsikrings erstatning fungerer, og så du netop ikke kan anfægte den viden ..som du så sjovt nok lige præcis gør alligevel nu, fordi du IGEN åbenbart ved bedre. Sjovt at du netop åbenbart altid ved bedre end ALLE andre om ALTING.. selvom adskillige folk siger du tager fejl ? - Sidst jeg stødte på dig, vidste du ALT om returret, selvom du tog massivt fejl og flere personer måtte fortælle dig modsat.. og du blev IGEN hårdnakket ved med at påstå de tog fejl, til trods for der blev smidt adskillige fakta på bordet. Tror helt seriøst du lider af et svært tilfælde af narcissisme. (Det burde du nok snak med en professionel om).
--
- I never retreat, i merely advance in the opposite direction.
--
Sidst redigeret 13-10-2021 21:52
#12
Sjanten88
Semi Supporter
13-10-2021 22:23

NemID valideret

Rapporter til Admin
#11 du er sku en sjov fætter. Jeg skal lige forstå dit argument - du siger simpelthen at fordi flere siger lovgivningen er på en måde så har de ret fordi de er flere end mig? Det er sku også komisk hvis du oprigtigt er uddannet erhvervsrådgiver i forsikring. Jeg kan da kun være ked af det på dine vegne over at vurdering fra min side åbenbart har ramt et ømt punkt - men mon ikke alle dem i din indbakke kan komme med en vurdering på dit halvgamle hardware så.... Det er sku lidt sjovt at du kaster narcissisme kortet med den måde du startede den her debat. Jeg har sjældent set personer tale sig selv sådan ned som du gør her..
--
#13
Angelic
Monsterbruger
13-10-2021 22:33

NemID valideret

Rapporter til Admin
#12 - Jeg skal lige forstå dit argument - du siger simpelthen at fordi flere siger lovgivningen er på en måde så har de ret fordi de er flere end mig? Det er sku også komisk hvis du oprigtigt er uddannet erhvervsrådgiver i forsikring Haha seriøst, kan du ikke selv se hvor langt ude du er ? - Nej du, lovgivning er på den måde, fordi det er sådan den er udformet. Din vurdering har ikke ramt noget ømt punkt, fordi din vurdering er ubrugelig. - Men det er virkelig det som du har ondt i røven over.. Det er der din narcissisme kommer ind i spillet. Jeg har sjældent set personer tale sig selv sådan ned som du gør her.. - Det er virkelig sjovt, fordi jeg har aldrig set nogen der har så høje desillusioneret tanker om sig selv.
--
- I never retreat, i merely advance in the opposite direction.
#14
Comicsdk
Monster Supporter
14-10-2021 09:20

NemID valideret

Rapporter til Admin
Pyha, den var hård at komme igennem, den tråd.. Kigger man på en fabriksny Omen med lignende ydelse og den dobbelte garanti, kan de findes til 10K. Jeg tænker ikke at du behøver slå 50% af ifht. nyprisen. 30% må være fair for alle parter. Så lander du på 7000 kroner, iflg min lommeregner. Så om det er HOL-pris eller DBA-pris, betyder at dit HBO skal rettes ind efter dét.
--
#15
Angelic
Monsterbruger
14-10-2021 11:25

NemID valideret

Rapporter til Admin
#14 - Ja det er lidt af en omgang, det beklager jeg. Tak for din vurdering, mine egne tanker var omkring da 6000-7000, så er glad for at jeg ikke selv skyder helt ved siden af. - Tænkte også 6000'ish HOL pris og 7000'ish DBA pris :) Tak for dit input
--
- I never retreat, i merely advance in the opposite direction.