Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 5 6 7 8 9 næste »

Gå til:

Kølings roundup

Af Simon Fruergaard | 01-06-2012 | 25150 visninger | 22 kommentarer


Producent: HardwareOnline
Sponsor: HardwareOnline
Indledning

Så er hardwareonline.dk’s nye Intel bench rig så småt ved at være klar til at give jer friske anmeldelser af de nyeste produkter. Riggen har nu så mange dele samlet, at det er muligt for os at teste kølingsprodukter til CPU’er, hvilket vi har fået en del hjem af. Der er noget for enhver, store som små luftkølere og vandkøling, både fabrikslukket og custom. Der eksisterer nærmest uendeligt mange luftkølere, som varierer i størrelse og form. Vi har fået nogle af de typiske typer af luftkølere hjem, som godt kan sammenlignes med andre luftkølere, der minder om de testede i størrelse, form og blæser type.

 

 

Test rig og test metode

Vores Benchrig består af:

Komponent

Produkt

Sponsor

 CPU

 Intel Ivy Bridge I7 3770k

 

 Bundkort

 Asus P8Z77-v Pro

 Grafikkort

 XFX HD 6950 1 gb

 

 RAM

 G.Skill Trident X 2*4gb

 SSD

 Vertex 3 240gb

 PSU

 Seasonic Platium 1000W

 Bench Table

 LD PC-V4

 Køling

 Custom Vandkøling

 

For at skabe et bedre sammenligningsgrundlag mellem de mange CPU kølere sættes blæserne til ca. samme RPM (round per minut = omdrejninger per minut), hvilket er omkring 1300. Dette medfører, at blæsernes hastighed har mindre at sige, da dette varierer meget mellem produkterne. Dog er blæserne stadig forskellige i både form og størrelse så nogen skubber mere luft end andre. Det mest optimale ville være, at sætte alle blæserne til at skubbe samme mængde luft, men dette vil være et noget større stykke arbejde.

De fleste af produkternes blæser er PWM. Dvs. at brugeren er i stand til at vælge hvilken RPM som ens blæsere skal køre med. De fleste bundkort producenter tilbyder et stykke software, som kan styre blæserne, hvis disse er tilsluttet bundkortet i en fire pin fan port.

Processoren benyttet i denne test, er sponsoreret af SharkGaming.dk
Besøg vores partner for at se deres store udvalg af hignend produkter

 

Side 1 2 3 4 5 6 7 8 9 næste »


ANNONCE