Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 5 6 7 næste »

Gå til:

Toshiba Portégé Z830

Af Kaare H | 06-06-2012 | 13183 visninger | 5 kommentarer


Producent: Toshiba
Sponsor: Toshiba
Introduktion

Markedet for ultra mobile bærbare computere, såkaldte ultrabooks, blomstrer i øjeblikket, og det er som om, at for hver dag der går, kommer der bare flere og flere maskiner til. Apple var de første til at åbne dette marked med deres MacBook Air, en 11” laptop, der var ultra slank, var født med en Intel Core processor, og SSD harddisk som standard. Knap et år efter Apple frigav Air, kom Asus med deres Zenbook. Den er designet på næsten samme måde som MacBook Air, med et super slankt kabinet, Intel Core processor og SSD harddisk.

Siden Asus Zenbook er flere producenter kommet til med deres bud på ultrabooks, og denne gang tager HardwareOnline.dk et kig på Toshiba Portégé Z830. En 13,3” ultrabook med en Intel Core i5 processor, Intel HD3000 grafik og 128 Gb SSD harddisk. Da maskinen er en del af Toshibas Portégé serie, så er dens kabinet lavet af en magnesiums legering, og derved er vægten skåret betydeligt ned sammen med den fysiske størrelse, uden man er gået på kompromis med styrke og holdbarheden, samtidig med at maskinen er spækket med alt i netværkstilslutninger og generelt er designet til den professionelle bruger eller virksomhed.
 

Ultrabook konceptet

Intel er arkitekterne bag ultrabook konceptet, og det har været deres ide at kombinere en kraftig computer, med et slankt design, lav vægt og lang batterilevetid. Der er derfor sat en række krav for at en bærbar må bruge betegnelsen ultrabook. Vægten må ikke overstige 1,4 kilo, og tykkelsen må ikke være mere end to centimeter. Batterilevetiden skal mindst være på fem timer, og helst gerne over otte timer, således at man kan klare hvad der svarer til en normal arbejdsdag på en enkelt opladning, så man slipper for at have enten et ekstra batteri eller en lader med til computeren. Sikkerheden skal også være i top, og derfor har Intel udviklet Intel Anti-Theft Technology som gør det muligt at gøre dataene på harddisken utilgængelige og ubrugelige, skulle man få stjålet eller glemme sin ultrabook et sted. Låsningen af maskinen kan foretages uanset hvor man befinder sig, så længe man bare har adgang til internettet. Får man sin maskine igen, kan man låse den op igen, og ingen af dataene har taget skade eller er blevet ændret. Sammen med Intel Anti-Theft er der også introduceret Intel Identity Protection Technology, hvis formål er at sikre ens identitet og personlige oplysninger. For at få udviklet disse to teknologier har Intel været fremme med den store checkbog, og har opkøbt McAffe, for at sikre sig den nødvendige ekspertise til at integrere sikkerheden i arkitekturen.

Side 1 2 3 4 5 6 7 næste »


ANNONCE