Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 5 næste »

Gå til:

Raspberry Pi - Review

Af Rene S | 01-09-2012 | 18890 visninger | 13 kommentarer

Debian 6.0 - "Squeeze"

HardwareOnline.dk kigger i en 3 delt artikel på fænomenet og minicomputeren Raspberry Pi. Denne tredje del er selve reviewet af produktet.

Hvis du ikke allerede har læst første og anden del af vores Raspberry Pi artikelserie, som gennemgår konceptet, platformen, opbygningen og mulighederne, vil vi anbefale at du begynder der.

Raspberry Pi - Konceptet og platformen: http://www.hardwareonline.dk/show_artikler.aspx?id=212

Raspberry Pi - Opbygning og mulighederhttp://www.hardwareonline.dk/show_artikler.aspx?id=221

 

Jeg har haft testet den med de 3 forskellige operativsystemer som er blevet nævnt tidligere i artiklen.

Hvordan har den så fungeret med de forskellige systemer den er testet med? Det er et meget godt spørgsmål; ét jeg har tænkt mig at svare på i den rækkefølge som de forskellige systemer er testet.

 

Debian 6.0 - ”Squeeze”

Debian var som nævnt tidligere, den Linux-distribution der blev udgivet lige i perioden omkring tidspunktet for Raspberry Pi’s lancering.
Der er som sådan ikke noget i vejen med valget af distribution og det software der var forud-installeret. Alle programmerne gav mening at have installeret. Der var en internetbrowser til at kunne komme online, et programmeringsværktøj til at gøre børnene interesserede, og et par stykker til de voksne og allerede kyndige programmører. Desværre kørte det hele bare utroligt trægt og var for at sige det mildt ikke videre inspirerende at sidde og arbejde i.

Den grafiske brugerflade hakkede, der var utrolig langsom opdatering af vinduer der blev flyttet rundt, og det hele virkede tungt og ikke særligt samarbejdsvilligt. Det tog relativt lang tid at åbne programmer og når de så endelig åbnede kunne man tit sidde og vente lidt ekstra på at systemet reagerede på det man havde forsøgt at udføre, mens den var optaget af at åbne det første program man havde forsøgt at åbne.

Hvis man holdt sig til at åbne en ting og vente på den for så at åbne en ting mere, så var det til at holde ud, men et fartmonster var det under ingen omstændigheder. Debian ”Squeeze” udførte sit arbejde så man kunne komme i gang med det der fra Raspberry Pi Foundations synspunkt var vigtigt, men heller ikke mere. Det er tydeligt at Debian ”Squeeze” i hvert fald ikke udnytter hverken grafikkort eller CPU’ens floating point-enhed overhovedet.

Side 1 2 3 4 5 næste »


ANNONCE