Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

NAD Viso 1

Af Kaare H | 26-11-2012 | 18193 visninger | 0 kommentarer


Producent: NAD
Sponsor: HiFi-Klubben
Design og konstruktion

Introduktion

Når man siger NAD, er der også mange hifi-interesserede, som straks vil tænke på deres store effektforstærkere, med overdimensionerede ringkernetransformatorer, højt lydtryk og lav forvrængning, men samtidig kommer man også til at tænke på deres store, titangrå, firkantede kabinetter, som de bruger til netop deres forstærkere. I de seneste år har NAD forsøgt sig med nogle komponenter med bedre design, men deres helt store komponenter kommer dog stadig i det traditionelle NAD-design. Så derfor lyder NAD, iPod/iPhone højttalere og design lidt som nogle ting, der aldrig ville kunne blandes, men det er lige hvad NAD har gjort – og de er faktisk sluppet ret godt fra det.

NAD Viso 1 kan købes hos HiFi Klubben og koster i øjeblikket Kr. 3.999,-

Design og konstruktion

Når man ser størrelsen på kassen til Viso 1, kan man godt begynde at blive lidt nervøs. Den er omkring 60 cm lang, ca. 40 x 40 cm på den korte side, mens vægten er oppe på omkring 8 kg. Når man dog får åbnet kassen, er det dog mest af alt ”fyld” (for at beskytte selve højttaleren), da den i sig selv ikke måler mere end 48 cm i bredden, 26 cm i højden og 30 cm i dybden. I kassen ligger en fjernbetjening til højttaleren, et dansk og et britisk strømkabel, en lille manual og et garantibevis samt selvfølgelig højttaleren.

Vi har modtaget den sorte model af Viso 1 til test, og den har et udseende af sort, højglans plastik på bagsiden med en stålgrå bøjle ned over midten, hvor selve docken sidder, hvilket passer rigtig godt sammen. Bøjlen har i øvrigt samme farve som stålbåndet, som er rundt om kanten på iPhone 4 og 4S, og det er nok ikke helt tilfældigt. Nu har jeg selv en sort iPhone 4S, og det er tydeligt, at NAD er gået efter at ramme farverne på iPhone så tæt som muligt. Lige over docken sidder der tre knapper: nemlig volumen op, kilde og volumen ned.

På den ene side af højttaleren sidder powerknappen, og på den anden finder vi en bas-refleks port til den indbyggede subwoofer. Når refleksporten sidder i den ene side, giver det mulighed for at regulere hvor meget bas, man vil have. Vender man porten ind mod en væg, og særligt et hjørne, vil man få en mere fyldig bas, da hjørnet fanger lyden og forstærker denne. Vender porten derimod ud i rummet, bliver bassen knap så dominerende, og lydmæssigt vil diskant og mellemtone være mere fremtrædende.

På bagsiden finder vi, fra toppen, en USB-mini indgang som bruges, når softwaren/firmwaren i selve NAD Viso docken skal opgraderes. Dernæst er der en optisk digital indgang, som kan bruges til eks. lyden fra en SqueezeBox, ens TV, Blu-ray, PlayStation eller hvad man nu lige har af kilde som har en optisk udgang. Dernæst finder vi et sæt komponent udgange til et tv eller projektor, såfremt man får brug for at afspille en film fra sin iPod eller iPhone, hvor Viso 1 højttaleren så afspiller lyden fra filmen. Til sidst er der strøminputtet, og de hurtige vil nok bemærke, at det ud over at være et 3-polet stik, så er der ydermere et ”mickey mouse”-stik, som det kendes fra flere AC-adaptorer til laptops.

Fjernbetjeningen, der er med til Viso 1, minder utrolig meget om den oprindelige fjernbetjening, man kunne få til de første iPod docks. Den er holdt i sort og tilbyder de samme kontrolmuligheder, som er på højttaleren, samt play/pause, prev/next og mute. Da det er en ir-fjernbetjening, skal den have en line-of-sight til højttaleren for at virke korrekt.

Side 1 2 3 4 næste »


ANNONCE