Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 5 6 næste »

Gå til:

Dell XPS 12

Af Daniel M. Jensen | 17-05-2013 | 18244 visninger | 2 kommentarer


Producent: Dell
Sponsor: Dell
Introduktion

Indledning:

Dell har virkelig trukket på alle ressourcer for at sætte en ny bærbar på gaden, som ikke bare var XPS navnet værdt, men også for at sætte de andre på plads en gang for alle. Det første indtryk af bærbaren er godt. Rigtigt godt faktisk. Jeg har efterhånden haft en bærbar eller 2 imellem hænderne, og aldrig har jeg åbnet en kasse og med det samme tænkt “wow”, som det første. Jeg fik den leveret på en yderst kold januar formiddag, efter den havde ligget et par timer i kassen på en UPS-bil, som ikke just er varm. Det fik jeg at føle som jeg tog fat i bærbaren, da hele skelettet på den er lavet af ren aluminium og karbonfiber. Et hvilket som helst produkt ville varme op på et par minutter, men bærbaren her, var 20 minutter om at blive stuetemperatur i hele sit chassis.

Det næste jeg bider mærke i er vægten, eller mangel på samme. Den vejer sølle 1.54 kg, som må siges at være en letvægter selv efter ultrabook standard. For at få vægten så langt ned, har Dell virkelig gået igennem en hel del, for ikke bare er skelettet i aluminium, men resten af kroppen er lavet i karbonfiber. Overfladen er mat, men virkelig lækker at holde på. Når man hviler sine hænder på den, er der ingen knirken, eller samlinger som giver efter, hvilket du typisk ville lægge mærke til med det samme på en bærbar med overvejende plastik-indhold.


Idéen og historien bag XPS:

Det gamle XPS:

I 1993 introducerede Dell deres XPS serie, også kendt som Xtreme Performance System i sit fulde navn. Dengang lagde Dell omkring $500 millioner i banken hvert år, og var slet ikke det store globale imperie som det er idag. Dengang dominerede Gateway high-end markedet, og intet lod til at kunne vælte dem af pinden. Dette var lige indtil Michael Dell og Vernon Weiss slog deres hoveder sammen, introducerede XPS, og gik efter Gateway. Og man må sige at de lykkedes. De efterfølgende 3 år efterlod de fuldstændigt Gateway i støvet, og høstede rosende anmeldelser fra alt og alle.

Desværre holdt det hårdt efter det, som Dell blev større og større. XPS serien blev glemt lidt, og var ikke længere den nye drivende kraft i firmaet, og mistede din “edge” i forhold til de mange andre mærker som kom tumlende frem. Frem til starten af det nye årtusinde tog hele serien et skridt tilbage, og blev mere til den high-end gaming serie som vi kender dem idag, uden at vise tænder, eller tage det første skridt mere. I 2005 delte Dell sine operationer op både på hjemme-PC og bærbar siden, og her blev bærbare delt op i Inspiron og XPS. Det var her XPS næsten fik nådesstødet, og indeholdt ikke længere udelukkende high-end hardware. I 2006 var det mere attraktivt at købe Alienware, og fortsætte med dem som deres gamer-serie, hvilket blev cementeret med udmeldingen i 2008, at XPS-serien blev lukket og slukket. Herfra kom man med det nye navn XPS Studio, hvor fokus mere ville være på performance.

Det nye XPS:

I 2010 har de så lavet atter en kovending, og gået tilbage til det oprindelige XPS navn, men stadig beholdt den opdeling som de udmeldte i 2008. De kom stærkt tilbage på markedet med deres XPS 13 model, som holdt på god byggekvalitet, og god indmad, men uden at være for flashy.

De har siden hen udvidet serien og opdateret de eksiterende modeller. XPS 10, 12, 13, 14 og 15 er det nuværende lineup, og XPS 12 er den som vi idag tager et kig på.

Side 1 2 3 4 5 6 næste »


ANNONCE