Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 næste »

Gå til:

MM-vision X4585

Af Daniel M. Jensen | 02-11-2013 | 50600 visninger | 4 kommentarer


Producent: MM-vision
Sponsor: MM-vision
Introduktion

Så er vi atter klar med et nyt laptop review. Denne gang hev vi MM-vision’s 15” topmodel X4585 op af kagedåsen. Det er en sværvægter blandt laptops, ikke bare vægtmæssigt, men også ydelsesmæssigt. Den er spækket med det nyeste hardware, og oven i det er det producenten clevo som er inde under i dette vidunder. Clevo er en mange under-producenter på laptops, og nogle gør det selvfølgelig bedre end andre. Clevo er kendt for at ligge i den absolutte top, og det har jeg fået en langt større forståelse for efter jeg havde denne i hænderne. I den lavere ende af skalaen kommer producenter som Inventec, som gerne laver bærbar løsninger for HP. Det der er den typiske forskel på disse producenter, er hvordan de designer deres køleløsninger. Som mange nok ved, så er de billigere og mid-end HP laptops ikke just de mest kølige laptops, og støjen er heller ikke favorabel lav. Det kommer sig af at denne type producenter sætter sig et mål for hvilke dimensioner en sådan laptop skal have, og afviger ikke fra dette. Når de så endelig kommer til køleløsningen, så sætter de det ind som der er plads til, og da den oftest er mindre end middelmådig i sig selv, sætter den det der minder om en mindre jetturbine af en blæser i, som kører ved sindssygt høje omdrejninger. På den måde får man den elskede kombination af en varm og yderst støjende laptop.

Clevo er lige omvendt. De kigger på den hardware de skal lave en laptop på, og starter med at spørge sig selv om hvilken køleløsning som er påkrævet, for at køle dette mest muligt effektivt. Dernæst arbejder de så videre på chassis etc, og kommer frem til en bærbar som kan holde sig selv kølig, selv ved høj belastning, og ikke nær så støjende som andre billigere producerede laptops. Når producenter så er færdige med at samle denne, er det så op til firmaer som MM-vision, HP, Medion osv, at vælge hvordan de vil have den konfigureret, som de så selv gør.

Vi åbnede også denne laptop op, og fjernede bagbeklædningen helt og aldeles, for at tage et nærmere kig på netop køleløsning, og hvordan det generelt var opbygget. Da vi havde fjernet undersiden, lignedede det mest af alt et stykke moderne kunst, men vi blev hurtigt enige med os selv om at dette nu engang var en laptop. Men det kan i læse mere om længere inde i dette review.

 

Side 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 næste »


ANNONCE