Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 5 6 7 8 9 næste »

Gå til:

Køler round-up

Af Kaare H | 30-10-2013 | 23911 visninger | 1 kommentarer


Producent: Flere
Sponsor: Flere
Introduktion

Køling af CPU’en i vores pc’ere er en opgave der bliver sværere og sværere, i takt med at CPU’erne bliver hurtigere og mere avancerede.  Flere og flere opgaver bliver til stadighed lagt over i CPU’en, og sidder man eks. med en af de nyeste generationer af CPU’er er der også kommet indbygget grafikkort i dem, og dette er også med til at øge temperaturen yderligere.

De fleste af os selvbyggere kigger ikke engang på stock-køleren der følger med til vores CPU’er, men sætter en anden, større, bedre, og måske mere støjsvag køler på. Der er rigtig mange om buddet på dette marked, og en af de mere populære kølere, som leverer god ydelse kontra pris, er CoolerMasters Hyper 212 EVO. En anden producent der virkelig har et godt ry på dette marked er østrigske Noctua, som er kendt for at lave nogle af de mest stille, og samtidig bedst ydende kølere. De har meget stor fokus på at være støjsvage, og det afspejler sig ved at de bl.a. har udviklet deres helt egen PWM-chip, som i stedet for en hård rampe har en meget blødere start-rampe for blæsermotoren. Dette er med til at gøre blæseren mere lydløs når den får strøm tilført, da de starter op med en lavere spænding. Noctua har også brugt rigtig meget tid på at designe både blæserrammer og – vinger, så de opnår så stort et airflow som overhovedet muligt, ved så lille et støjniveau som muligt, og dette kombinerer de så yderligere med at alle deres blæsere er født med gummibeslag på alle hjørnerne, hvor de normalt har kontakt til kabinettet, og samtidig vedlægges de også ”gummispyd” til at montere blæserne med. Dette er alt sammen noget der også er med til at nedbringe støjniveauet betragteligt, da rigtig meget støj fra især blæsere opstår, fordi blæserrammen bliver sat i vibrationer af vingens rotationer, og disse vibrationer forplanter sig til hele kabinettet som også vil begynde at vibrere, dette er også mere kendt som resonansstøj.

Raijintek er en helt ny producent af CPU-kølere, men det er erfarne folk der står bag, da størstedelen kommer fra enten Xigmateks eller Cooler Masters køler-teams, kølerne bliver designet i Tyskland og produceret i Taiwan.

Den tyske hardwareforhandler, CaseKing, er hoveddistributør af Raijintek og udsendte i forbindelse med lanceringen en pressemeddelelse, hvor de tre nye kølere bliver præsenteret. De tre kølere har fået navnene Aidos, Themis og Erebos, navne der alle kommer fra den græske mytologi. Aidos var gudinden for skam, moderathed og ydmyghed; titanen Themis optræder blandt de olympiske guder som forbindelsen tilbage til den oprindelige orden, og er derfor gudinden for skik og brug og repræsenterer traditionen og Jorden. Den sidste, Erebos, er selve mørket i underverden og bliver også nævnt som værende søn af Chaos og far til Hemera (dagen) som har han sammen med Nyx (natten).

Raijinteks slogan er "Creating Passion" og derfor henvender deres produkter sig også til brugere som leder efter høj kvalitet, ydelse og effektivitet. Inden for den nærmeste fremtid forventes det at Raijintek også vil introducere sig på markedet for hhv. strømforsyninger og kabinetter.

Er det så muligt for en helt ny, ukendt producent at udfordre mestrene af køling og så endda i lownoise segmentet? Det vil vi finde ud af i dette review, hvor vi ser på ydelsen og støjniveauet fra tre CPU-kølere.

Side 1 2 3 4 5 6 7 8 9 næste »


ANNONCE