Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 5 næste »

Gå til:

ADATA Premier Pro SP-900

Af Kaare H | 06-12-2013 | 16634 visninger | 1 kommentarer


Producent: ADATA
Sponsor: ADATA
Introduktion

SSD’ere er kommet for at blive, det faktum kommer vi ikke længere uden om, og markedet afspejler det også ganske fint, da priserne for SSD-diske er faldet godt siden de rigtig kom frem for et par år siden. Da jeg købte min første SSD, var det er 120 GB Intel X25-M G2 disk og den kostede mig i omegnen af Kr. 2.000,- og blev dermed den dyreste harddisk jeg nogensinde har købt, men allerede da jeg fik lagt Windows på den og begyndte at bruge den, var jeg sikker på at det var den bedste investering jeg nogensinde havde lavet, og at disken absolut var alle pengene værd.

De fleste brugere her på HardwareOnline har efterhånden nok stiftet bekendtskab med SSD, eller ved hvad det drejer sig om, men jeg vil gerne lige starte med at lave en kort introduktion til SSD, inden jeg går videre med selve reviewet.

SSD står for Solid State Drive, og dette henviser til netop hvordan disken er opbygget; uden bevægelige dele. Dette betyder, at i stedet for en spindel forbundet til en motor, hvor en række læse/skrive-hoveder skal fare hen over hele tiden, så arbejder SSD-disken altså efter samme princip som eks. ens hukommelseskort i ens digitalkamera eller USB-flashdisk. Dataene leveres næsten øjeblikkeligt, og dette er med til drastisk at reducere læse/skrive-tiderne på disken og samtidig øge antallet af IOPS (input/output operations per second) og jo højere dette tal er, jo hurtigere vil disken være. Det er ikke noget man som sådan lægger mærke til ved hverdagsbrug, men har man mange data der konstant læses og skrives til, så vil man opleve det som at ens computer er blevet hurtigere.

Så hvor den traditionelle spindelharddisk i bedste tilfælde kan levere i omegnen af 100 IOPS er SSD’ere i dag oppe og arbejde med mellem 60-120.000 IOPS i dag. Vi skal dog ikke mere end ca. to år tilbage i tiden, da netop Intel X25-M G2 var kongen af hastighed, der leverede denne kun op til 10.000 IOPS. Det er stadig betydeligt hurtigere end en mekanisk disk. Dette sætter udviklingen lidt i perspektiv, da det netop ikke er så længe siden igen, at SSD’ere rigtig vandt frem. I dag er det især Samsung der har sat sig på tronen over hurtigste SSD’ere med deres 840 Pro serie.

Kassen og dens indhold

Pakken jeg har modtaget fra ADATA er et retail-kit, dvs. udover selve SSD’en er der også en 2,5” -> 3,5” adapter, en shims der lægger et par millimeter til diskens tykkelse samt et sæt skruer. Med er der også en lille manual samt en key, der giver mulighed for at man kan rekvirere en licens-nøgle til Acronis True Image HD.

Den afstandsshims der er med i pakken gør det muligt at montere SP-900 i eks. bærbare computer computere, hvis harddiske typisk skal være 9,5 mm tykke for at passe i holderne. SP-900 disken er nemlig kun 7 mm tyk, men dette gør den velegnet til også at kunne monteres i bl.a. ultrabooks.

Side 1 2 3 4 5 næste »


ANNONCE