Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 5 6 næste »

Gå til:

WD My Cloud EX2

Af Kaare H | 01-05-2015 | 49420 visninger | 0 kommentarer


Producent: Western Digital
Sponsor: Western Digital
Introduktion

Det er et stykke tid siden vi sidst har kigget på en NAS her på siden, og dem vi har kigget på, har været de mere avancerede modeller fra QNAP og Synology, hvor slutbrugeren selv skal installere harddiske i dem, og sørge for al opsætning. Denne form for NAS kræver at brugeren har en vis kendskab til opsætning af både hardware og netværk, og så er de generelt dyre da man køber NAS-enhed og harddiske for sig. Man får noget mere frihed til at vælge antallet af harddiske, størrelsen på dem og selvfølgelig kraftigere hardware. Men ønsker man bare en NAS uden dikkedarer og som mere eller mindre er ”plug-&-play”, så er der flere forskellige producenter at vælge mellem, deriblandt Seagate, Netgear og Western Digital, og det er netop fra sidstnævnte, at vi skal se på en NAS denne gang.
Det er ikke just et nyt tiltag fra Western Digital, at komme med en NAS, da de allerede i 2007 var fremme med deres WD MyBook World Edition. Dengang var det stadig begrænset, hvor mange der ville have en NAS til at stå i hjemmet, og behovet var heller ikke rigtig skabt på den samme måde som det er i dag, med alle de muligheder der er kommet for at streame billeder, musik og film fra ens hjemmenetværk, eller bare den mulighed en NAS giver, for at man altid har adgang til alle sine data, uanset hvor man er i verden, eller man kan dele sine data mellem sine egne enheder eller hele familien med det samme. En ting er jo muligheden for at bruge tjenester som Google Drive, Apple iCloud, Microsoft Drive eller DropBox, men alle disse tjenester er ”åbne” i form af, at de er hostet hos en 3. part, og man er tit begrænset af, at man ikke har så meget plads at gøre godt med. Det er netop her, at en personlig NAS bliver aktuel, da man så kan have ”ubegrænset” lagerplads og man styrer helt selv, hvem der har adgang til de forskellige data, og man danner sin egen cloud, så man ikke er afhængig af de andre tjenester, eller måske endda skal betale sig fra at få mere plads, noget som bl.a. Apple og DropBox benytter sig af.
 

Specifikationer

Vi starter hårdt ud med at se på harddiskens specifikationer, og nedenstående er kopieret direkte fra Western Digitals hjemmeside:

Compatibility
  • Windows 8.1 or earlier, Windows 7, Windows Vista or Windows XP (32 bit) SP 3 operating systems
  • Mac OS X Mavericks, Mountain Lion, Lion or Snow Leopard operating systems
  • DLNA/UPnP devices for streaming
  • Router with Internet connection
Package Includes
  • Personal cloud storage
  • Ethernet cable
  • AC adapter
  • Quick install guide
  • Assembly kit (included in 0 TB/diskless model)
Det øverste billede er et udsnit af det samlede specifikationsark, som Western Digital har liggende som en PDF på deres hjemmeside, og har man lyst, så er det muligt at se det fulde ark ved at trykke her.

Side 1 2 3 4 5 6 næste »