Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

Sennheiser Urbanite XL Wireless

Af Kaare H | 24-03-2016 | 31597 visninger | 4 kommentarer


Producent: Sennheiser
Sponsor: Sennheiser Danmark
Introduktion

Markedet bugner af hovedtelefoner og headsets, og kigger man rundt på gadebilledet er det meget normalt at se folk brugen enten deres telefoners standardleverede in-ear hovedtelefoner eller de så evigt populære on-ear som eks. Beats by Dre hovedtelefoner. Så hvad får Sennheiser Urbanite XL Wireless til at skille sig ud fra mængden?


Introduktion
 

De fleste her på HardwareOnline.dk kender til Beats by Dre, SMS Audio by 50, Razer, Philips og lignende mærker, og ved også at de alle laver hovedtelefoner, lige fra in-ear til on- og over-ear, og flere af dem også med funktionalitet som headset til ens telefon. Et af de ældre og meget respekterede mærker inden for denne genre er Sennheiser, og det er netop et over-ear headset fra Sennheiser som vi kigger nærmere på i dette review. Jeg satte mig ned og begyndte at kigge på forskellige sider på nettet efter over-ear hovedtelefoner, med funktion som headset samt bluetooth, og som ikke var fra Beats, og så er der overraskende få tilbage at vælge mellem. Og jeg vælger meget specifikt at gå uden om Beats, da der allerede er skrevet side op og side ned af reviews af disse, og ud fra alle anmeldelser jeg læser, samt hvad jeg selv har prøvet, så har de alt for meget fokus på bassen, og dermed giver de et forvrænget lydbillede.
Som en der elsker god lyd, musik og Hi-fi helt generelt, så er det et kæmpe no-go for mig at bruge et produkt som farver lyden af min musik så meget, at jeg slet ikke kan genkende den længere, eller tvinger mig til at forsøge at equalize mig ud af det, og så er jeg i øvrigt nok nødt til at arbejde med EQ’en til enten hver enkelt kunstner eller i værste tilfælde hvert enkelt nummer, altså en løsning der under ingen omstændigheder er holdbar.
Som tidligere nævnt, er Sennheiser en veteran på markedet når det kommer til hovedtelefoner og mikrofoner, og med deres Urbanite XL Wireless ser det ud til at de er kommet med et headset der trækker på alle deres erfaringer, og jeg har høje forventninger til at lyden er i topklasse.


Specifikationer
 

Vi starter med at kigge lidt nærmere på headsettets specifikationer, og dette er taget direkte fra Sennheisers hjemmeside:
 
Headphones
IMPEDANCE 18 Ω
   
BLUETOOTH VERSION 4.0
   
SUPPORTED PROFILES Headset 1.2, Hands-free 1.6, GAVDP, A2DP 1.2, AVRCP 1.4
   
FREQUENCY RESPONSE 16–22000 Hz
   
SOUND PRESSURE LEVEL (SPL) 110 dB @ 1 kHz, 1 Vrms
   
THD, TOTAL HARMONIC DISTORTION < 0.5 % (1 kHz, 100 dB)
   
RANGE Up to 10 m
   
BATTERY SPECIFICATION Li-Polymer
   
CONNECTOR Bluetooth® 4.0 or universal cable with remote and microphone
   
EAR COUPLING Circum-aural
   
TRANSDUCER PRINCIPLE Dynamic, closed
   
STANDBY TIME 15 days
   
OPERATING TIME Up to 25 h
   
CODECS aptX®, SBC
Microphone
FREQUENCY RESPONSE 100–10,000 Hz
   
PICK-UP PATTERN Dual microphone array
   
SENSITIVITY -42 dB V/Pa
 
Når man ser på headsettets specifikationer, ser det allerede på papiret lovende ud. Med en frekvensgang fra 16 Hz og op til 22 kHz får man dækket størstedelen af det område som det menneskelige øre kan opfange, om end der, i min optik, lige mangler det sidste på særligt diskanten, så den kan nå helt op til 30 kHZ, men det er nok bare mig som gerne vil have det hele med.
Med et Li-Po batteri er headsettet ydermere i stand til at ligge tændt, men ubrugt i op til 15 dage, mens det giver op til 25 timers brugstid, hvilket er ganske udmærket når man tænker på at batteriet er indbygget i ørekopperne. I den måned jeg nu har testet headsettet har jeg opladt det én gang, og det var lige da jeg modtog det. Jeg bruger det dagligt under min transport til og fra arbejde, vha. bluetooth og har pt. 70 % strøm tilbage på batteriet.

Side 1 2 3 4 næste »