Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

GAMDIAS Hermes Ultimate

Af Jonas | 30-05-2016 | 27149 visninger | 0 kommentarer


Producent: GAMDIAS
Sponsor: GAMDIAS
Introduktion

Indledning

I denne omgang har vi taget fat i et mekanisk tastatur fra gaming-brandet GAMDIAS. GAM står for ”Gaming in Motion” og DIAS er det latinske navn for ordet gud. GAMDIAS opkalder af samme grund deres produkter efter græske guder, hvilket de også har brugt som inspiration for design og brand.
Hermes Ultimate tastaturet som vi kigger på er et mekanisk tastatur, med MX Cherry Blue switches. Tastaturet er primært henvendt til gamers, og har en større mængde makro-knapper til rådighed.

Cherry MX Switches

For folk der er ubekendte med de såkaldte mekaniske Cherry MX switches, kommer der her et lille kapitel om de mest almene switches man kan støde på. Er man i forvejen bekendt med Cherry MX, kan man med fordel hoppe videre til næste side.

MX Black
Introduceret i 1984 og er derfor en af de ældste typer fra Cherry. Det er en lineær kontakt, hvilket vil sige at den bare bevæger sig op og ned uden nogle former for ekstra lyde eller en taktil feedback til brugeren. MX Black er samtidig en af de ”tungeste” taster at have med at gøre, da den har en aktiveringskraft på 60 gram, hvilket gør at man ikke så let kommer til at aktivere den ved et uheld, en ting der er meget passende hvis man spiller mange RTS spil. Fordi den har så stærk en fjeder som den nu har, så er den også langt hurtigere til at vende tilbage til udgangsstillingen så man igen kan aktivere den hurtigt, men man er nødt til at indregne at man hurtigere kan blive træt i fingrene af at bruge de sorte switches, simpelthen fordi de er tungere at aktivere.

MX Red
Introduceret i 2008 og er dermed den nyeste type fra Cherry. Der er stadig tale om en lineær switch ligesom MX Black, men MX Red har lynhurtigt vundet indpas som en af de mest anvendte type switches, da de er lynhurtige og ikke larmer, og de bliver da også markedsført som værende direkte gamer-orienterede. De kræver kun 45 gram for at aktiveres, og er dermed på niveau med Brown switches.

MX Brown
Brown switches er en smule mere komplicerede end Black og Red, da de er hvad man kalder for taktile switches, altså giver de et følbart klik gennem tasten for at gøre brugeren opmærksom på at tasten er blevet aktiveret. Som tidligere skrevet, så kræver de kun 45 grams aktiveringskraft og er derfor meget hurtige og meget lette at bruge. Brown switches blev introduceret i 1994 som værende en særlig ergonomisk switch, og den blev ret hurtigt til en af de mest populære switches. Stort set alle Filco-tastaturer er produceret med MX Brown switches. Det er en rigtig god blanding af en gaming-orienteret switch pga. dens lave aktiveringskraft, men den er også meget behagelig at bruge når man skal sidde og skrive, og netop fordi den ikke har så voldsomt hørbare klik, er den også god at bruge i eks. kontormiljøer.

MX Blue
Den mest komplicerede switch af dem alle. De har både det taktile feedback til brugeren, men har samtidig også et meget højt ”klik” når de bruges. Lyden frembringes af en lille ”hammer” der sidder rundt om den normale stamme af kontakten. Når kontakten rammer dens aktiveringspunkt, sendes den lille hammer afsted mod bunden af kontakten, hvorved klik-lyden dannes. De foretrækkes typisk af folk der skriver meget, da de netop har både det hørbare og det følelsesmæssige feedback, men de har en lidt højere aktiveringskraft på 50 gram, hvilket gør at de igen er lidt tungere end Black og Red switches. Samtidig kan de være svære at dobbeltklikke med, da deres frigørelsespunkt ligger højere end deres aktiveringspunkt, altså er der længere tastevandring end på nogle af alle de andre switches.


Specifikationer

For god ordens skyld, kan du se specifikationerne for tastaturet her. Oplysningerne er taget direkte fra GAMDIAS egen hjemmeside, som du kan finde her. Specifikationerne gælder for alle MX Cherry udgaver af Hermes Ultimate tastaturet. 

Key Switch: Cherry MX mechanical switches
Key Switch type: Blue
GAMDIAS Element: YES
Dimensions: 474.85 x 310.83 x 39 mm(w/ Wrist Rest)
Built-in Memory: 512KB
Polling Rate: 1000 Hz
Additional Macro Keys: 13
Multimedia Keys: 6
Switch Lifecycle: 50 Million
Backlit: All Keys with 6 Levels Brightness
N-Key Rollover: Yes, N-Key / 6-Key Option
OTF Macro Record: Yes (with HERA)
Windows Key Disable: Yes (Game Mode)
All-Keys Lock: Yes
Onboard Audio Jacks: Audio-Out / Mic-In Jacks
Onboard USB Port: One USB Pass-through Port
Cable Length: 2.2m
Graphical UI: Yes (GAMDIAS HERA)
Interface: USB
Model No.: GKB2010

Side 1 2 3 4 næste »