Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 5 6 næste »

Gå til:

NZXT Kraken X62

Af Kaare H | 11-01-2017 | 42947 visninger | 1 kommentarer


Producent: NZXT
Sponsor: NZXT
Introduktion

Det er noget tid siden vi sidst har set på en køler, og endnu længere tid siden vi har haft fat i en AIO vandkøler, men dette laver vi om på nu, da vi denne gang skal se nærmere på topmodellen fra NZXT og det er deres Kraken X62. Tilbage i midten af oktober præsenterede NZXT deres opdaterede versioner af Kraken serien, og de kom med tre modeller, X42, X52 og X62. Den mindste model, X42, er en 1*140 mm model, mens X52 er en 2*120 mm model og X62 er en 2*140 mm model. Fælles for alle tre kølere er pumpeenheden, og at de kommer med de nye NZXT Aer P blæsere i hhv. 120 og 140 mm udgaverne.
Vandkøling er blevet mere og mere populært efter introduktionen af AIO kølerne, og det er et glimrende alternativ til en stor og tung luftkøler, og absolut et billigere og lettere alternativ til custom vandkøling.

I gamle dage var argumentet for at bruge vandkøling tit, at dette var mere effektivt og langt mere støjsvagt, men kølere fra bl.a. Phanteks, Alpenföhn og Noctua har gang på gang bevist, at luftkølere absolut stadig kan holde ens CPU kold, og stadig være meget støjsvage, til gengæld bliver kølerne også store og meget tunge, og det er meget vægt der pludselig skal hænge fra ens bundkort, og er man typen der tit har sin PC med til LAN, så er det altid forbundet med en vis risiko for, at bundkortet kan tage skade pga. den høje vægt fra køleren.

Her kommer AIO vandkølerne pludselig ind i billedet. Her får man en køler som er stille, effektiv og som vejer betydeligt mindre end de store luftkølere, og vigtigst af alt, så er vægten flyttet fra at hænge i bundkortet, til at hænge i selve kabinettet. Dette har også åbnet op for muligheden for at bygge nogle mindre PC’ere med højere ydende CPU’er end før, da de små AIO vandkølere ikke kræver andet end en monteringsplads til enten en 120 eller 140 mm blæser.

Sidst, men ikke mindst, så er der også det visuelle aspekt at tænke på, og her har AIO vandkølerne også en fordel over de store luftkølere, da de er mere elegante at se på, mere æstetisk rene, og de giver et feel af, at her er der tale om en seriøs PC, når den der vandkølet frem for luftkølet. Sidste er en psykologisk effekt, men ikke desto mindre er den stadig til stede. Dette er særligt tydeligt blandt de yngre generationer, og når man eksempelvis går rundt til et større LAN party, så er det tydeligt at se netop denne effekt blandt de unge deltagere.

Side 1 2 3 4 5 6 næste »