Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

Speedlink Ultor

Af Kaare H | 28-09-2018 | 23528 visninger | 0 kommentarer


Producent: Speedlink
Sponsor: Speedlink
Introduktion

Vi er på nuværende tidspunkt inde i en periode hvor stort set alle producenter af computerdele, det være sig lige fra tilbehøret som mus og tastatur, til hardwaren som bundkort og grafikkort tilbyder RGB belysning med muligheder for at blande 16,4 mio. farver eller hvor meget de efterhånden kan lave. Det er i hvert tilfælde svært at komme uden om, at RGB er en af de helt store diller i øjeblikket, og der er endda flere producenter som gør det muligt at synkronisere alt ens belyste udstyr, så alt lyser på samme måde.

Personligt har jeg et meget ambivalent forhold til hele denne RGB-dille, da jeg et eller andet sted finder den dybt overdrevet når det kommer til lyseffekter på et bundkort eller et kabinet, men samtidig er jeg super fan af det, når det kommer til lyset i et tastatur eller andet eksternt tilbehør. Med dette sagt, så er det produkt jeg kigger nærmere på i dette review netop et tastatur, det er dog ikke med RGB-lys, men mere om det senere.

Tastaturer er efterhånden blevet noget af det mest personlige tilbehør til en computer ud over ens mus, da der er lige så mange forskellige præferencer for layout, design, hvorledes det er bygget op, og hvordan man evt. vælger at customize det på. Nogle foretrækker et tastatur der er så fladt som absolut muligt, med så kort tastevandring som muligt, og de går naturligvis efter rubberdome tasteturer med saksemekanik, nøjagtigt som de fleste bærbare er bygget op. Dette er også en ganske glimrende opbygning, da man har en kort vandring på tasten, og en meget stabil tast grundet den mekaniske saksemekanisme, og man kan få et nogenlunde taktilt feedback med denne opbygning, dels grundet rubberdomepanelet, dels grundet saksemekanismen.

Andre foretrækker tastaturer med længere vandring og større taster, men kan slet ikke klare at de larmer, og vælger derfor et mere standardiseret rubberdome tastatur, og her er et tastatur som Logitechs K120 oplagt. Det er mere eller mindre støjfrit, det er nemt at bruge, tasterne er stabile og de plejer at være rigtig godt at skrive på. Dog lider de ofte af, at de ikke kan bruge for mange taster på en gang, og tasterne er langsomme, hvilket man især vil lægge mærke til, hvis man skriver ekstremt hurtigt, eller man fra tid til anden sidder og spiller nogle spil som kræver mange tastetryk hurtigt efter hinanden.
Er man mere til seriøs gaming, eller som mig, vokset op dengang kassettebånd, modem og disketter var det mest moderne, så vil man helt sikkert også have stiftet bekendtskab med IBM’s ikoniske Model M tastatur. Dette var et mekanisk tastatur, og det er netop den sidste kategori af tastaturer som jeg vil omtale her. Mekaniske tastaturer er kendte og berygtede, elskede og hadede, for deres meget markante og yderst let genkendelige ”klik-klak” lyde når man skriver på dem, nogle mere end andre. Dette skyldes til dels at der er tale om en mekanisk on-off kontakt, præcis som vi kender det fra kontakterne til lyset i hjemmet, og dels fordi nogle af de mekaniske kontakter bygges til at have en ekstra kraftig lyd, så man som bruger aldrig vil være i tvivl om, hvorvidt man har fået aktiveret tasten eller ej. Mekaniske tastaturer er i dag primært henvendt til esport og gamingmiljøet, men for en gammel rotte som jeg selv, så er der sgu også noget nostalgi over det.

Som udgangspunkt er de mekaniske tastaturer langt hurtigere end nogle af de andre typer tastaturer, og det gør bl.a. muligt at skrive rigtig hurtigt på dem, uden at tastaturet misser et enkelt tryk, og så syntes jeg, personligt, at mekaniske tastaturer er langt bedre at skrive på, og de virker bare mere ”rigtige” for mig, da det både er en vis modstand på tasterne for at de aktiveres, men der er også det langt bedre taktilt og hørbart feedback fra tasterne, som jeg tit har savnet ved rubberdome tastaturer.

Med de ord, så er mekaniske tastaturer som regel også væsentlig dyrere end ikke-mekaniske, men dette er ikke helt tilfældet med det tastatur jeg kigger nærmere på i dette review. Speedlinks Ultor tastatur koster i skrivende stund fra lidt over 500,- ekskl. fragt hvilket er ret så billigt for et mekanisk gaming tastatur. Men nok om mine personlige præferencer og lad os i stedet springe direkte ud i det.

Side 1 2 3 4 næste »