Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

Pentium 4 og hvad så?

Af Thomas Eriksen | 21-11-2000 | 11415 visninger | 0 kommentarer

Producent:
Sponsor:
Page 1 : Pentium 4 og hvad så?

Så kom dagen hvor Intel frigav deres længe ventede Pentium 4. Du har sikkert læst en masse artikler omkring Pentium 4 allerede og derfor skal vi slet ikke komme ind på arkitekturen. Det vi i stedet skal diskutere er om Pentium 4 er en succes eller ej. Vi vil desuden bruge benchmark resultater fra de store internationale sider som er så heldige og have haft fat i en som de selv kunne teste.

Men lad os dog starte med nogle tal så vi kan sætte det hele i perspektiv. Alle testresultater stammer fra Anandtech.

Test Pentium 4 1,5 GHz Athlon 1,2 GHz AMD 760 DDR
quake 3 Arena 640*480 191 170
MDK2 640*480 171 179
Unreal Tournament 640*480 100 110
Expendable 640*480 94 124
SYSMark2000 213 245
CC Winstone 2000 59,9 63,5


Som du kan se af resultaterne så er Pentium 4 ikke ubetinget hurtigere end Pentium III og Athlon Thunderbird jeg har endda slet ikke taget de professionelle OpenGL resultater med, men de er absolut ikke til Intels fordel. Dette på trods af at Pentium 4 er hele 300 MHz hurtigere og har en højere FSB på hele 400 MHz. Resultatet svinger fra at være hurtigere til at det der er meget langsommere og det er helt klart at det især er programmer der ikke er helt nye der lider af dette problem.

Hvad skal det så sige? Kan Pentium 4 kun køre nye programmer? Nej det er naturligvis ikke sådan at du nu skal udskifte alle dine programmer når du skifter til Pentium 4. Du skal dog være opmærksom på at mange programmer ikke vil køre optimalt på Pentium 4 da de er skrevet til Pentium III og Athlon.

Pentium 4 et godt valg?

Som sagen er i dag så kan man nok sige at Pentium 4 ikke er en ubetinget succes. Vi har her med en utrolig dyr CPU at gøre den yder slet ikke højt nok til at jeg ville kunne retfærdiggøre et køb af den. Derudover så er vi inde i lidt af en blindgyde hvad angår opgraderingsmuligheder, Intel har nemlig allerede besluttet sig for at sokkel 423 som P4 skal monteres i udgår om ikke mindre end 9 måneder. Det vil sige at du reelt er begrænset til et par enkelte CPU’er, da de nye og hurtigere udgaver fra om 9 måneder vil komme til en anden sokkel. Derudover risikerer du at den RDRAM som du skal købe i dyre domme er en blindgyde, der er nemlig allerede nu tale om at der vil komme DDR RAM chipset til Pentium 4. Disse vil måske allerede komme i løbet af foråret eller sommeren. Som om dette ikke var nok så skal du også ud og købe nyt kabinet og strømforsyning da Pentium 4 gør brug af en ny ATX 2,03 standard. Alt i alt meget dyr opgradering for at få en ydelse der ikke er markant højere end det Pentium III og Athlon systemer kan yde og i flere tilfælde endda lavere.

Pentium 4 en fiasko?

Her er det så at jeg vil begynde at modsige mig selv lidt, jeg bar jo lige sagt at P4 ikke er det værd og nu vil jeg alligevel sige at den er en succes. For man kan kun sige en ting og det er at arkitekturen som Pentium 4 bygger på er en ubetinget succes. Det er nu muligt at køre en CPU med luftkøling ved ikke mindre end 1500 MHz og jeg så også at Toms Hardware guide havde haft overclocket en 1,5 GHz til over 1700 MHz det vil sige at selvom processoren allerede kører 25% hurtigere (i MHz) end den hurtigste X86 CPU (Athlon 1200) så var det muligt at hive endnu mere ud af den. Det betyder at det er muligt at the Register får ret i at vi allerede i starten af næste år får både 1,7 og 2,0 GHz udgaver af Pentium 4 at se. Til denne tid har AMD næppe opnået 1500 MHz og Intel kan derfor klare sig igennem relativt helskindet.

Lidt længere ude i fremtiden er jeg sikker på at Pentium 4 vil have en god fremtid foran sig. Som tiden går vil der komme flere og flere programmer der er optimeret til Pentium 4 og som kan tage fordel af den nye arkitektur som Pentium 4 bygger på. Derudover er Pentium 4 bygget til hastigheder som Athlon aldrig nogensinde vil kunne opnå. Jeg er derfor sikker på at i det lange løb bliver den en succes, hvilket den absolut ikke kan siges at være i dag.

Konklusion.

Hvis du står og spørger dig selv om du skal ofre penge på en Pentium 4 så er mit svar klart, ikke endnu. Der skal nok komme en tid hvor Pentium 4 bliver konkurrence dygtig, men som der ser ud nu så ville jeg ikke bruge mine penge på den, og jeg er endda Intel fan.

Side 1 2 3 4 næste »


ANNONCE