Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

Stortest af kabinetter

Af Lasse Bigum | 15-10-2001 | 25637 visninger | 0 kommentarer

Producent:
Sponsor:
Page 1 : Stortest af kabinetter

Stortest af kabinetter

Vi er meget glade over at kunne præsentere jer alle for en stortest af kabinetter, som i denne omgang omfatter test af Aopen’s HQ08 og Antec’s SX1030 og storebroderen SX1240.

Vi har af MM-Data fået 2 Antec kabinetter til test, og vil gerne starte med at sige tak og bede jer om at klikke jer ind på MM-Datas hjemmeside for at støtte HardwareOnline.dk. Vi siger tak!

HQ08 og SX1240 er hightowers, mens at jeg nok mere vil mene at SX1030 er et stort miditower (er blevet gjort opmærksom på at det faktisk bliver kaldt et maxi-kabinet, hvilket altså ligger over størrelsen på et midi-tower, men under et hightower.

Testen vil foregå ved at jeg først beskriver de forskellige kabinetters egenskaber, størrelser, features og hvad der følger med. Herefter vil jeg så montere alt mit grej i kabinettet og lade det køre med Q3A på nogle slemme timedemos mens computeren er overclocket, for herefter at se hvad temperatur kabinettet, og CPU’en har, og samtidigt vil jeg aflæse hvor belastet strømforsyningen er. Herefter vil jeg smide alle de blæsere jeg har ved hånden, på strømforsyningen, og se hvordan den klarer belastningen. Til allersidst vil jeg så lave en mere subjektiv vurdering af kabinettet, hvordan det er at arbejde med, hvor godt dæmper det støj, og hvordan mit helhedsindtryk af kabinettet er.

Nok om det, nu til kabinetterne:

Aopen HQ08
Find den officielle produktside her: http://english.aopen.com.tw/products/housing/hq08.htm
Aopen har længe haft en meget kendt og elsket serie af kabinetter som i vid udstrækning bliver købt af mange. Jeg forundres ofte over præcist hvor mange der egentligt har det, hver gang jeg er til LAN-parties….det er mange! Aopen kom først med HX08 som er et meget solidt, simpelt og godt kabinet, som er godt køb til pengene. Kabinettet har nogen år på bagen, og Aopen valgte for et par år siden at facelifte det lidt, rundede kurverne, gav det nogle friske farver på fronten, og vupti, så havde vi også HQ08.


Kabinettet udmærker sig ved at alle kanterne inde i kabinettet er blevet bukket rundt, således at der ingen skarpe kanter er at skære sig på. Kabinettet har ligeledes også en motherboard-tray, som er en skuffe man kan hive bagud af kabinettet og derved få det hele ud af kabinettet, uden at skulle afmontere indstikskort som PCI-, ISA-, og AGP-kort. Det kræver dog enten at du har lange kabler, eller at du piller disse ud for at du kan hive skuffen helt bagud.


Kabinettet kommer med nogle små fødder du kan montere, om det står bedre eller hvad skal jeg lade være usagt, men det ser da meget sjovt ud.
Kabinettet benytter sig af et system med 3 løse sider, hvor at toppen skal afmonteres først, for at kunne fjerne de to andre sider. Dette fungerer også sådan at man kan sætte en hængelås fast på en tap bagerst, og derved kan man forhindre at andre får adgang til delene indeni den, altså en tyverisikring. Måden man tager de 2 andre sider af på er ret generende hvis man skal det tit, man skal nemlig glide siden helt tilbage i en sliske, hvilket kan være et irritationsmoment når det skal gøres ofte.


Inden i kabinettet ses der øverst en ramme til 5 1/4” drev, og der er 2 rammer til 3,5” drev. Begge rammerne til 3,5” drevene kan afmonteres og fjernes, og dette giver en masse ekstra plads. En anden smart ting, er at der øverst, ovenpå 5 1/4” drevrammen, er plads til et enkelt 3,5” drev, hvilket selvfølgeligt bør være ens diskettedrev, dette er meget smart, og rart, at det sidder øverst, da de færreste sikkert har kabinettet til at stå på bordet, men snarere under, og så bliver adgangen til diskettedrevet nemmere. Sidste smarte detalje er, at der allerbagerst og øverst sidder en lille 3,5” skuffe man kan smide 4 harddiske i, og lige bag harddiskene er der plads til 2 80 mm blæsere, det er en effektiv måde at få afkølet sine harddiske. Dog kræver denne placering dog også ualmindeligt lange fladkabler, men er det ikke et problem, så er løsningen såmænd god nok.




Strømforsyningen der kommer med til HX08/HQ08 er en 300W, og de er noget berygtede for at larme mere end godt er, de ”summer” kan man nærmest beskrive det som. Men også selve blæseren der sidder i strømforsyningen kan larme en del, og jeg har da også selv skiftet blæseren på min ud.

Antec SX1030

Find den officielle produktside her: http://www.antec-inc.com/product/cases/sohoser.html
Antec er en af de ledende producenter af kabinetter i dag og firmaet startede op i 1986 i Californien. Firmaet, som er bedst kendt for sine kabinetter, producerer dog også en lang række andre produkter som strømforsyninger, scannere, skærme og keyboards mm.

Glemte at tage et billede af fronten, dette er taget fra nettet af.

Antec SX1030B bliver kategoriseret som et “SOHO File Server” kabinet, hvilket betyder det er til ”Small Office/Home Office” segmentet, hvilket igen betyder at det egentligt er til kontorer og ikke så meget hjemmebrugere. Kabinettet er dog i vidt omfang blevet kult hos hjemmebrugere i en anden version, SX1030B, pga. dets lækre ydre (det er helt sort ;-) men også pga. den meget lækre kvalitet og rare features som begge kabinetter har. Kabinettet er på alle måder på højde med HQ08 kabinettet, og det overgår det endda på visse områder. F.eks. har det 2 aftagelige 3,5” bays man kan afmontere, og begge bays har plads til en 80 mm blæser til at afkøle ens harddiske med.



Lækker detalje. Bag i kabinettet er der ligeledes plads til 2 80 mm blæsere, og i dette tilfælde kom disse 2 blæsere med.


Alle ens 5.25” drev monteres i et specielt clips-rail system, som betyder at man skruer 2 skinner fast på sit drev, f.eks. CD-ROM drev, en på hver side, og nu kan man så ”glide” drevet ind i nogle skinner der er i kabinettet, det gør det nemt at afmontere enheder fremover.


Her kan man se skinnerne til at montere drevene med, jeg havde også taget billeder af drevet mens det var monteret med skinnerne på, men disse billeder er blevet væk? Ups..hehe


Fronten på kabinettet er dækket af en låge som også er en fix detalje. Specielt hvis man har SX1030B udgaven hvor hele kabinettet er sort, så kan man bruge lågen til at dække for CD-/DVD-drev som har en hvid front, for at få dækket de hvide fronte fra drevene. Et lighedspunkt mellem SX1030 og HQ08 er dog deres 300W strømforsyninger.
Ligesom HQ08 har SX1030 også nogle fødder man kan dreje ud for at stabilisere kabinettet. En ting jeg virkeligt godt kan lide ved kabinettet er at det har et håndtag på siden til hurtigt at komme ind til goderne, og det fungerer meget bedre end HQ08’s system (se billeder af dette under testen af SX1240). Dog er det kun den ene låge der åbnes på denne måde, den anden åbnes også ved at svinge den ud, men den skal åbnes ved at fjerne 2 skruer som bagtil. De sidste to ting der er at sige om SX1030 er, at der meget fikst er låse både til lågen foran på kabinettet, så man kan aflåse til drevene (ret smart eftersom de ikke er VOLDSOMT besværlige at hive ud igennem fronten, selv med kabler vil jeg tro, og der er også en lås på døren til kabinettet, den side med håndtaget. Begge låse åbnes med standard-diskette-boks-nøgler, men det er dog en velkommen detalje
Her er nogle før-efter billeder


SX1030 åbnet, og før monteringen


SX1030 åbnet, og efter monteringen :-)

Side 1 2 3 4 næste »


ANNONCE