Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

Guide til mIRC

Af Casper Madsen | 16-01-2002 | 20866 visninger | 3 kommentarer

Producent:
Sponsor:
Page 1 : Guide til mIRC

Hvad er IRC?
IRC står for Internet Relay Chat, og som navnet antyder handler det om noget chat, men det er ikke bare almindelig chat, det er ofte noget chat der er orienteret på computer eller computerspil. IRC er utrolig stort. Det der er specielt ved IRC er at det er de samme personer du møde igen og igen, og du kan dermed nemmere snakke med dem. Du vil altid kunne snakke med da der diskuteres alt lige fra gamle IBM tastaturer til det nye Wolfenstein. Folk kan selv oprette deres chatrooms, som faktisk hedder en channel eller på dansk kanal, og hol.dk har også deres egen kanal som hedder #hol.dk . IRC bruges til at slappe af og snakke med andre, diskutere forskellige ting osv. Folk fra hele verden kan deltage i diskussionerne, eller du kan også bare snakke med dine venner over IRC.

Hvordan kommer jeg så ind på #hol.dk?
Før at du kan joine hol.dk´s kanal så skal du havde en IRC-klient som kan forbinde dig til serveren. En af de nemmeste at bruge er den meget populære IRC-klient ved navn mIRC. Den kan downloades fra www.mirc.com. Der finde mange andre klienter, bl.a. har Trillian også en IRC-klient indbygget. mIRC er det smarteste at bruge når du lige skal lære at bruge IRC, efter det kan du benytte programmer som leafChat. Når du har installeret programmet skal man connecte til en eller anden server, #hol.dk lægger på den IRC-server der hedder Quakenet. Quakenet serverne bliver brugt mest brugt af Nord-europæer, mange klaner bruger også Quakenet. Så når du har startet mIRC vælger du som server Quakenet, og neden under det vælger du Quakenet: Random server.
Nu skal du så udfylde hvad dit navn er, hvad din e-mail adresse er(dit navn og e-mail adresse kan blive set af andre), og hvad for et nickname du gerne vil havde, og i tilfælde af at dit nickname skulle være taget så skal du også skrive et alternativt nickname. Dit nickname er det navn der vil blive vist når du chatter. Og lad vær med at tage andres nickname, for du kan hurtigt blive bortvist fra en kanal hvis du udgiver dig for at være andre end den du er. Når du har udfyldt dette trykker du ”Connect to IRC-server” der vil så stå hvilken server den er i gang med at forbinde sig til og der vil lige gå lidt tid så springer der et ”mIRC channel folders” op, der kan du så skrive hvilken kanal du vil ”joine”

Side 1 2 3 4 næste »


ANNONCE