Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

Vores server

Af Thomas Eriksen | 17-10-2002 | 14548 visninger | 0 kommentarer

Producent:
Sponsor:
Page 1 : Vores server

Som mange af jer nok ved så har vi vores egen server som er placeret hos en internet udbyder. Denne server klarer alt der omhandler HardwareOnline.dk og det vil sige at denne side du læser lige nu er genereret via den hardware der sidder i serveren.

Så da jeg for et par uger siden var en tur ude og lave en mindre server opgradering så tog jeg lige nogle billeder af dyret så i rigtigt kan få af se hvad det er vi har i vores maskine.


Enhver god server kræver noget god køling. Derfor har vi puttet dette monster i maskinen. Der er tale om en køler med 2 60 mm blæsere der hver yder omkring 7000 RPM og som giver rigtigt meget støj når de kører.


bundken af køleren er som du ser af kobber for at sikre bedst mulig fordeling af varmen op i køleprofilen.


Den er Altså pokkers stor når den er monteret på boardet, jeg kan kun sige at det er godt at den sættes fast ved brug af alle 3 clips og ikke bare en for det er en virkelig masiv køler.

Placering:

Placering af en server er rigtigt vigtig for det gælder om at få den bedst mulige ydelse for den bedste pris. Vi har valgt at placere vores server hos Netsite i Brøndby hvor vi er koblet på deres 45 mbit forbindelse. De ting vi har prioriteret højt var pris og en placering på sjælland så jeg nemt kan komme til og servicere serveren. Det mener vi at vi har fundet til en pris af 2500 kr. om måneden incl fri trafik i både Danmark og i udlandet.


Ja så anonym ser HardwareOnline.dk's server ud når det hele er lukket til. du kan lige skimte at dette kabinet har været brugt godt for det har ridser over alt.

Hardware:

Selve hardwaren er for at være ærlig et sammenrod af det jeg nu lige kunne få fat i til en billig penge da jeg stod og skulle lave den. Derfor består serveren af PC Hardware lige som det der sidder i din egen PC.

CPU valget var ikke noget stort problem, for det første har anandtech.com brugt Athlon i deres servere med stor success desuden har jeg en kammerat der stod og skulle af med noget hardware. Derfor blev serveren som følger.

AMD Athlon 1 GHz / 100 MHz FSB.
Abit KT7 bundkort
2 stk. PQI 512 MB PC 133 moduler 1 GB ialt
Matrox MGA-G100 16 MB grafikkort
IBM Deskstar 5 6,4 GB (til div backup)

Som du kan se så er der ikke tale om noget specielt vildt hardware men det var det jeg havde mulighed for at få fat i billigt eller havde liggende.

Vi har dog efterfølgende opgraderet CPU og bundkort så der nu sidder følgende CPU og bundkort

AMD Athlon 1,2 GHz / 100 MHz FSB.
Abit KT7A bundkort

Denne opgradering blev foretaget for at holde lidt ekstra liv I serveren som til tider er meget hårdt belastet. En større og mere gennemgribende opgradering vil blive foretaget i løbet af vinteren.


1 stk server der er ved og boote op.

Men der var så dele af serveren som blev prioriteret noget tungere og det var disk systemet. Derfor har vi følgende

DPT PM1564U3 Ultra 160 SCSI RAID Controller
2 stk.Quantum Atlas 10K2 10.000 RPM SCSI diske i RAID 1

Slutteligt er det hele koblet til netværket og videre ud til dig via et 3Com® 10/100 Secure Server NIC netkort (3CR990SVR95)
Så glemte jeg lige og nævne at det hele er samlet i et Aopen HX08 kabinet med en Enermax 330 Watt strømforsyning.

For at få det hele til og virke så kører vi Windows2000 Server som operativ system. Dette er af 2 årsager det mest optimale, for det første er det et nemt system og vedligeholde da det ikke kræver indsigt i Linux mv. Desuden er den indbyggede IIS den bedste måde og levere ASP sider på.


Dette er et billede af serveren med siderne af. Hvis du kigger godt efter vil du bemærke nogle ting ting, den første er at der sidder 3 stk 80 mm Papst blæsere i kabinettet. Der er desuden en 52 mm blæser som ikke kan ses der blæser luft over de 2 SCSI diske. derudover kan du mske se at kabinettet i virkleigheden er støjdæmpet med NoiseControl dæmpningsmåtter. Det er fodi det har været mit personlige kabinet og jeg kan ikek lide støj. Det det skaber dog ikke mere varme eller skader airflow end at det var meningsløst og afmontere det. Sidst men ikke mindst er det et billede med den gamle køler på CPU'en


Bagsiden af serveren. af hensyn til luft gennemstrømning er bagpladen ved stik påbundkortet ikke monteret


Ja det var vidst det lige bortset fra at fortælle hvad jeg forventer fremtiden vil bringe på server siden.

Jeg ved at vi skal have flyttet serveren over i et rack kabinet. Den største årsag til dette er at hvis vi ikke gør det vil vi ikke længere have samme båndbredde til rådighed da Netsite skal flytte deres server rum til et sted hvor de ikke har plads til en stor server som vores. Desuden vil det betyde at vi har bedre muligheder for at flytte til andre hosting firmaer hvis det skulle blive nødvendigt, da de fleste kræver et rack kabinet. Det betyder desværre at vi skal skiftet noget hardware ud så det kan være i et rack kabinet. Der er her tale om primært et nyt bundkort med onboard Lan og grafik (muligvis et Dual Tyan board) dertil skal så noget nyt RAM og nogle CPU’er. Sagt med andre ord det vil betyde en større opgradering som vi nok lige skal have sparet sammen til først da det vil koste en del penge.

Hvis der er nogle spørgsmål eller lignende så bare sig til så vil jeg se om jeg kan besvare dem ;-)

Side 1 2 3 4 næste »


ANNONCE