Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

CPU Hose Duct Test

Af Thomas Christensen | 24-01-2003 | 14051 visninger | 0 kommentarer

Producent:
Sponsor:
Page 1 : CPU Hose Duct Test

Så er vi klar med en test af et mere utraditionelt produkt, nemlig ”CPU Hose Duct”. Bag dette navn gemmer der sig en alternativ måde at forbedre temperaturen på sin varme processor eller er det noget salgssnak ? Det er netop det vi skal se nærmere på i denne test. Sættet er venligst udlånt af Kope Rådgivning.

De fleste CPU-blæsere er monteret så de blæser forholdsvis frisk og kold luft ned på heatsinken. Og jo koldere luft blæseren sender videre til heatsinken jo lavere vil temperaturen på CPU’n være. De fleste brugere har sikkert også installeret et par kabinet blæsere for at sænke temperaturen i kabinettet og komme af med al den varme de forskellige hardware dele udgiver - specielt CPU’en. Princippet bag denne CPU Hose Duct er at man leder kold luft direkte fra en kabinet blæser direkte til CPU blæseren og dermed sænker temperaturen på CPU’en. Men lad os se nærmere på hvad dette set består af.

Pakken består som minimum af:
  • 1 stk. Flexslange a 0.5 meter

  • 1 stk. Manual

  • 2 stk. Fanadapter (60mm eller 80mm)
Ydermere kan man supplere med
  • 8 stk. TEF

  • 2 stk. spænde ringe

  • Længere flexslange

  • Her ser vi så minimum pakkens indhold + 8 stk TEF’s og 2 stk. spænde ringe

    Man kan mixe sættet som man har lyst og undlade spændebåndene og TEF’s. Dermed kan man spare penge men jeg vil dog anbefale at tage dem med som en sikkerhed. Hvis man udelader spændebåndene kan man sætte slangen fast med tape eller lim eller sætte slangen i Fanadapteren uden tape, lim eller spændebånd. Hvis man bruger den uden spændebånd skal den dog stoppes lidt længere ind i Fanadapteren for at have sikkerhed for at den ikke falder ud og derfor vil jeg ikke anbefale denne metode. TEF’sne kan også udelades hvis man har dem i forvejen eller har en bedre løsning til at spænde Fanadapteren fast til ens blæsere. TEF’sne er lavet af gummi, og er dejlig nemme at sætte på blæser/ Fanadapteren såvel som at tage dem af igen.

    Montering af CPU Hose Duct:
    • Fjern din CPU og kabinet blæser (den som skal monteres til sættet) fra kabinettet så du frit kan montere sættet.

    • Først monterer man de 4 stk. TEF’s på CPU blæseren og 4 stk. TEF’s på den udvalgte kabinet blæser. Det er bare med at hive til, så de sidder ordentligt - de er ret så fleksible.

    • Derefter spænder man fleksslangen fast på Fanadapteren. Dette gøres med de 2 medfølgende spændebånd og en skruetrækker. Dog de skal ikke strammes for hårdt da fleksslangen så kan hoppe af Fanadapteren eller kan bøje sig og skabe små lufthuller. Den lille tweaker vil sikkert prøve at isolere overgangen imellem Fanadapteren og fleksslangen med noget tape eller lignende.

    • Derefter monteres de Fanadapteren på de to blæsere. De bliver monteret med TEF’s, som sørger for at de holder sammen.

    • Man kan evt. klikke små hak i Fanadapteren så de bliver mere fleksible når man sætter flexslangen på. Det er dog ikke nødvendigt og jeg kunne ikke mærke nogen forskel.

    • Nu mangler man bare at montere blæserne på deres plads i kabinettet.
    Monteringen er rimelig nem da de medfølgende TEF’s er lavet af en form for gummi og derfor ret fleksible så de kan på- og afmonteres forholdsvis nemt. Et af de eneste problemer jeg stødte på ved monteringen var, at når slangen var sat på min kabinet blæser sad den ikke så godt og sikkert fast i kabinettet som uden slangen pga. den ekstra vægt. Det er ikke noget problem i dagligdagen, men hvis man f.eks transporterer computeren til et LAN med sættet skal man lige tjekke om den er faldet ud. Men igen det kommer an på hvor godt blæseren er monteret til kabinettet – min sidder kun fast vha. de side-støtter der er i mit Chieftech kabinet, så det er ikke sikkert andre støder ind i dette. Og da den medfølgende slange er 0.5 meter lang skulle det åbne mulighed for at placerer kabinet blæseren hvor man vil, selv i et stort kabinet. Manualen er kort men beskriver i korte træk monteringen af CPU Hose Duct. Du kan finde manualen her. Der er ikke billeder af sættet i aktion men ellers beskriver den installationen godt – dog må man formode at folk som køber et sådan sæt ved hvordan den skal monteres.


  • Et stk. monteret CPU Hose Duct.
    (note: billedet er af den gamle version hvor forskellen ligger i slangen og spændebåndene er af en lidt anden type. Men monteringen og funktionen er den samme.)

    Min Alpha PAL8045 fylder sammen med en 2 cm høj blæser godt op i vejret og her stødte jeg ind i et lille problem. Det viste sig nemlig at den stak lidt ud så jeg ikke kunne lukke uden at trykke den et par centimeter ind. Nedenstående viser problemet, dog er jeg ikke den store fotograf så det kan være at billedet er for groft – der er kun tale om få centimeter og slangen tilpasser sig også efter et kort stykke tid.


  • Her ser vi at slangen stikker lidt ud og at man derfor skal skubbe den lidt for at lukke kabinettet. Det drejer sig ca. om 1-3 cm den stikker udenfor.

    Side 1 2 3 4 næste »


  • ANNONCE