Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


Gigabyte B660 AORUS Master DDR4

Af Thomas Eriksen | 07-10-2022 | 5074 visninger | 0 kommentarer


Producent: Gigabyte
Sponsor: Gigabyte
Gigabyte B660 Aorus Master DDR4

Gigabyte B660 Aorus Master DDR4


I dag skal vi kigge på Gigabyte B660 Aorus Master DDR4, det er et bundkort til 12 generation af Intel CPU’er men som stadig bruger DDR4 RAM. Det er altså den perfekte match hvis du gerne vil opgradere dit system men budgettet ikke er stort nok til at tage springet ud i DDR5 og det store chipset Z690. Prisen er lige over 2000 kr og er altså i den høje ende af B660 chipsets.


 

Første indtryk


Når jeg sammenligner med de Z690 bundkort jeg har haft in hånden, så er det naturligvis en lidt anden skabning vi har med at gøre her. Men ikke desto mindre er indtrykket rigtigt positivt. Kassen følger ret godt Gigabytes designfilosofi fra de større kort. Kassen har samme grafiske sprog som vi feks så på Z690 AORUS XTREME og signalerer en form for ubevist kvalitet på mig.
 
Bagsiden har som på andre Gigabyte kasser billede og beskrivelse af vigtige dele ved kortet.Når vi åbner kassen, så er det vi møder en konventionel kasse i pap og et bundkort pakket ind i en antistatisk pose. Pæn men ikke noget udover det sædvanlige.
 
Under bundkortet finder du tilbehøret. Helt som normalt i prisklassen finder man en manual, en række kabler og en Wi-Fi antenne som du kan tilslutte det indbyggede Wi-Fi på bundkortet.

 

Design

 


Da vi befinder os i den dyre ende af B660 bundkort, så er dette kort ret godt udstyret. Det har en nogle store og solide kølere monteret rundt om CPU soklen. Med den mængde strøm moderne CPU’er kan trække er det en utrolig vigtig ting at der er tænkt på køling af de vigtige komponenter rundt om soklen. At det samtidig er udført pænt gør jo ikke sagen dårligere.

Ved siden af PCI-e soklerne er M.2 slotsne placeret. Der er 1 slot mellem CPU og PCI-e og der er en god solid køleplade til at holde din SSD køling. Der er yderligere 2 M.2 slots placeret mellem første og andet PCI-e slot. Det betyder at der er rigtig god plads til store grafikkort med ordentlige kølere.


 

Tilslutningsmuligheder


Vi starter med de eksterne tilslutninger. På bagpanelet finder du 10 USB stik, hvoraf det ene af dem er af USB C typen. Hvis du skulle have lyst til at benytte det integrerede grafikkort, så findes der 2 udgange på bagpanelet en Displayport og en HDMI 2.0. Du finder også lan stik på 2,5 gigabit og så er der 2 stik til den medfølgende Wifi antenne. Endeligt er der de klassiske phonostik og S/PDIF til lyden.

Inden på selve bundkortet er der også et godt udvalg af tilslutningsmuligheder, Der er 8 fanheaders placeret rundt omkring på bundkortet. hvoraf de fleste faktisk sidder på kanten af bundkortet. Men der er også mulighed for tilslutning til RGB mv. 

Testresultater

Ingen test er komplet uden at vi kigger på ydelsen. men før vi kigger på tallene så lad os se på hvilke programm,er vi har testet med og hvilken konfiguration maskinen havde. 

Programmer/Games som jeg har Brugt til test  

 • 3DMARK
 • BLENDER
 • CINEBENCH r15
 • CINEBENCH r20
 • CINEBENCH r23
 • GeekBench 5
 • PCMARK 10

Konfiguration af systemet

 1. Intel i5 12600k 
 2. AORUS B660 MASTER DDR4 
 3. AORUS WATERFORCE X360 
 4. AORUS C700 GLASS KABINET 
 5. AORUS RGB Memory DDR4 32GB (4x8GB) 3733MHz Ram 
 6. AORUS P750W PSU 
 7. AORUS NVMe Gen4 SSD 1 TB 
 8. GIGABYTE M32U MONITOR 
 9. GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti Eagle OC 
 10. ASUS ROG CLAYMORE II 
 11. ASUS ROG GLADIUS III Konklusion 

Nu er testen ved at være ved sin afslutning og det er tid til at komme med nogle afsluttende ord. Generelt set har jeg været ovenud tilfreds med Gigabyte B660 Aorus Master DDR4 under min test. Det har ydet stabilt og til fulde levet op til mine forventninger. Jeg har især været glad for at der stadig er bundkort som tillader mig at benytte nyeste generation af CPU'er uden at skulle skifte alle dele på en gang. Så at jeg kan genbruge DDR4 RAM fra en tidligere maskine er en kæmpe fordel. 

Er der ting som man kunne ønske sig mere på Gigabyte B660 Aorus Master DDR4? Jo jeg kunne da godt ønske mig lidt flere tilslutningsmuligheder feks et par USB-C mere eller en ekstra lan port. Men i prisklassen er det helt som forventet og på den positive side har det stadig klassiske minijack stik, så hvis du har et lidt ældre højtaler setup kan du stadig få surround lyd 

Positivt. 

- Du kan benytte dit DDR4 RAM
- Godt stabilt bundkort 
- pænt design. 

Negativt

- I den dyre ende af bundkort med B660 chipset

Se prisen hos Pricerunner


 ANNONCE