Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


Kimura Duo et IEM headset fra Antlion Modmic

Af Asbjørn | 05-09-2023 | 3495 visninger | 2 kommentarer


Producent: Antlion Modmic
Sponsor: Antlion Modmic
Test af Kimura Duo et IEM headset fra Antlion Modmic

Introduktion:
Den seneste tid har jeg anmeldt en del gamerheadsets her på siden. De fleste har ligget i det højere prissegment. Noget, de alle har haft til fælles, er, at de har været over-ear headsets, hvilket sandsynligvis er den type, de fleste forbrugere er bekendte med. Men gaming-verdenen er i konstant udvikling, og IEM (In-Ear Monitors) bliver gradvist mere populære blandt gamere. Jeg benytter til dagligt Apples AirPods Pro Gen 2 til musik, opkald og lignende, hvilket gør det til min foretrukne type. Derfor har jeg også set frem til at teste headsettet fra Antlion Modmic. Det er et kablet headset med mikrofon, og prisen ligger omkring de 1300 kr.Design & Komfort:
Som nævnt ovenfor er der tale om et In-Ear-Headset. Headsettet er udstyret med en mikrofonarm, der er placeret på det højre øre. Kimura Duo anvender en MMCX-forbindelse, hvilket giver dig mulighed for at tilpasse dit setup, for eksempel ved at skifte headsettet ud med andre, der benytter den samme forbindelse. Omvendt kan man også tilføje mikrofonen fra Antlion Modmic til et andet headset, såfremt dette også anvender en MMCX-forbindelse.

Kimura Duo har et fedt og let futuristisk design. Headsettet er fremstillet med gennemsigtig plastik, så man tydeligt kan se indmaden. Byggekvaliteten er gennemført og oser af kvalitet.

Som nævnt ovenfor er mikrofonen fastgjort på headsettets højre side. Armen kan justeres, så den passer optimalt til brugerens behov. Headsettet er udstyret med to bøjler, der første gang skal formes omkring øret. Jeg må indrømme, at jeg i starten havde lidt svært ved det, muligvis på grund af mine store ører. Men efter 2-3 minutter fik jeg styr på teknikken.
Headsettet leveres med 2x skumørepropper og 6x silikoneørepropper. Når det rette par er valgt, leverer Kimura Duo en imponerende god passiv støjreduktion.

Kimura Duo kommer med et 2 meter langt kabel, som i de fleste tilfælde burde være tilstrækkeligt til tilslutning til en pc. Komforten er i top, og jeg har ikke oplevet gener ved længere tids gaming. Ofte har jeg faktisk slet ikke bemærket, at jeg bar et headset. En trådløs forbindelse ville dog have været prikken over i'et.

Udover det ovenstående leveres headsettet med en kabelklip til trøjen og en Y-adapter, så du kan bruge headsettet med din laptop, konsol eller andre headsetporte.


Lydkvalitet:
Jeg må indrømme, at jeg var noget skeptisk, da jeg først fik Kimura Duo i hånden. Mine bekymringer drejede sig om, hvorvidt et IEM kunne levere den samme lydoplevelse som et over-ear headset. Men disse bekymringer blev hurtigt gjort til skamme, da lyden i Kimura Duo er intet mindre end fremragende. Lyden er velafbalanceret, og basen i headsettet er ganske imponerende. Diskanten i headsettet er forhøjet, hvilket fungerer perfekt og giver en fremragende detaljegrad i både spil og musik.

Kimura kommer ikke med software til at justere lyden, og der er efter min mening heller ingen grund til det.
Mikrofonen skuffer heller ikke, den leverer ligeledes en fremragende lydkvalitet. Her er der tale om en dyb og fyldig lyd, der også er krystalklar.

Jeg ville ikke tøve med at sige, at dette headset også kunne bruges til streaming, hvis man besluttede sig for at hente tredjepartssoftware for at tilpasse lydindstillingerne lidt. Jeg er en smule overrasket over, at denne kompakte mikrofon kan levere så godt et resultat.
 
Brugervenlighed:
"Plug and Play" beskriver Kimura Duo perfekt. Lige fra starten er det en fornøjelse at slippe for komplicerede opsætninger eller en række ekstra funktioner. Selvom jeg normalt elsker et hav af features, har Kimura Duo været en sand befrielse i den forstand. Det har virkelig fået mig til at reflektere over, hvad jeg faktisk søger i et headset.

Konklusion:
Wow! At dette lille headset fra Antlion Modmic kunne overraske mig så positivt, havde jeg slet ikke set komme. Efter mange tests af dyre premium over-ear headsets var det en forfriskende oplevelse at teste et IEM headset, især da denne type faktisk er min foretrukne mht. design og komfort.

Kimura Duo har virkelig imponeret mig, både når det kommer til lyd, komfort, og pris. Headsettet kan erhverves for cirka 1300 kr. Der findes også et Kimura Solo headset (en earpiece), som koster omkring de 900 kr. Uden at have testet dette, tænker jeg, at det absolut er værd at bruge lidt flere kroner på Kimura Duo.

Kimura Duo sætter standarden højt for IEMs indenfor gaming. Hvem ville have troet, at et par "ørepropper" kunne få mig til at genoverveje, hvad jeg egentlig søger i et gaming headset? Men det er præcis, hvad der er sket.

Så hatten af for Kimura Duo. Der mangler måske en trådløs model, men Kimura Duo har stadig vundet min respekt.
Om man foretrækker det ene eller andet design, vil altid være en smagssag. Men hvis du, ligesom mig, er født med lidt større ører, vil jeg klart anbefale Kimura Duo. For én ting er sikker: Mine store ører har aldrig haft det bedre!

Se priserne hos PriceRunner.

Pros:
  • Velafbalanceret lyd med imponerende bas og forhøjet diskant, der giver en fremragende detaljegrad i både spil og musik.
  • Mikrofonen giver en fremragende lydkvalitet, som også er krystalklar og dyb
  • Når det rette par ørepropper er valgt, leverer headsettet en god passiv støjreduktion og er behageligt selv ved længere tids brug.
  • "Plug and Play" - ingen kompliceret opsætning nødvendig.
  • Relativt overkommelig pris taget kvaliteten i betragtning.
 Cons:
  • Manglende mulighed for en trådløs forbindelse
  • In-Ear er måske ikke for alle
  • Ingen software – Vil for nogle være en dealbreakerANNONCE