Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


Test af Porsche Design AOC Agon Pro PD32M

Af Asbjørn | 20-10-2023 | 4801 visninger | 2 kommentarer


Producent: AOC/Porsche Design
Sponsor: AOC
Test af Porsche Design AOC Agon Pro PD32M

Vi har tidligere haft fingrene i AOC-skærme, men denne model skiller sig tydeligt ud. Den er nemlig skabt i samarbejde med bilgiganten Porsche, hvilket også kan ses på prisskiltet på hele 17.000 kr. Dette er et sandt monster inden for gaming-skærme. Vi snakker om en 4K-skærm med en imponerende opdateringshastighed på 144Hz. Den flotte visning sikres af et IPS-panel og skærmen byder desuden på Adaptive-Sync og HDR1400. Mini LED-displayet garanterer en dyb og rig kontrast.

Selvom mange gaming-skærme over 30” vælger et buet design, så er denne skærm flad. Det rammeløse design er et stort plus, og i mine øjne ser det bare knivskarpt ud.Det er klart, at Porsche Design AOC Agon Pro PD32M har noget at byde på specifikationsmæssigt – men hvad er det lige, der giver den Porsche-essens? Og kan det retfærdiggøre den pænt høje pris?

Hvis jeg skal være ærlig, så kæmper jeg lidt med at finde Porsche-DNA i skærmen. Ja, den ser godt ud, og kvaliteten er top-notch. Og alt skriger af kvalitet, og med sine næsten 12 kilo står den velplaceret på skrivebordet. Porsche hævder på deres hjemmeside, at den markante trapezformede fod er inspireret af et Porsche-rat. Personligt kan jeg ikke helt se det, men der kan jo være en Porsche-entusiast derude, der er helt uenig med mig. Det eneste, jeg vil fremhæve, er at bagbelysningen på skærmen i en snæver vending kan minde om et bilbaglys – hvis man skruer op for fantasien.

Hvis man er bekendt med tidligere skærme fra AOC og Porsche Design, vil man muligvis kende til AOC Agon PD27 Porsche Design. Denne skærm har en fod, som ifølge Porsche Design er inspireret af rullebure, noget jeg personligt bemærker med det samme.

Men det skal bestemt ikke lyde af jeg ikke bryder mig om designet på PD32M, som på trods af min måske manglende fantasi falder i min smag, og skærmen emmer af kvalitet, takket være den solide aluminiumskonstruktion.

Som tidligere nævnt har skærmen bagbelysning, som man kan justere eller helt slukke via skærmens indstillinger, hvis det ikke er ens præference. Personligt foretrækker jeg at have lyset slukket, da det kan virke forstyrrende i et mørkt rum. Men for dem, der er til RGB, er det uden tvivl en cool feature af høj kvalitet.PD32M er udstyret med et enestående IPS-panel. Farverne og specielt lysstyrken er simpelthen imponerende. Det er den skærm med de mest levende farver og det stærkeste lys, jeg hidtil har stødt på, hvilket utvivlsomt skyldes Mini LED-teknologien. Selv med HDR deaktiveret leverer skærmen en smuk farvegengivelse uden forsinkelser.

Som de fleste andre premium-skærme, understøtter denne skærm både AMD FreeSync og Nvidia G-Sync. Jeg har afprøvet den med FreeSync, hvilket giver en problemfri og flydende oplevelse uden antydning af ghosting.

Skærmen er udstyret med to 8-watt højttalere med DTS. Selvom der er en række muligheder for at justere lyden, bør man ikke forvente mirakler. De er bedst egnet til at afspille kortere klip, som dem fra YouTube. Et smart touch er holderne på hver side af skærmen, som sikrer, at du altid har et sted at placere dit headset.

Der medfølger også en trådløs fjernbetjening, så du let kan navigere gennem de forskellige indstillinger og profiler, uden at skulle besvære dig med det lille joystick på skærmens bagside. Det er dog værd at nævne, at denne fjernbetjening ikke var inkluderet med testskærmen, jeg modtog. 

PD32M er udstyret med to HDMI-porte, og begge understøtter HDMI 2.1. Dette gør skærmen ideel til brug med enten din PS5 eller Xbox Series X.

Bør du købe den?
Porsche Design AOC Agon Pro PD32M er virkelig en skærm i særklasse. Imponerende byggekvalitet, skarpt design og 4K-specifikationer, der tager din gaming til nye højder. Men for at udnytte dens fulde potentiale, kræver det en top-of-the-line PC.
 
Og lad os ikke glemme prisen. Med en prisskilt på omkring de 17.000 kr., er den ikke for alle. I denne priskategori kan man let erhverve sig et kvalitets OLED TV, der også vil levere et hurtigt panel og en god HDR-oplevelse.
 
Men for Porsche-entusiasten med en topmoderne PC? PD32M er uden tvivl en fantastisk skærm: 4K, 144Hz opdateringsfrekvens, 1ms reaktionstid og en uovertruffen byggekvalitet. Hvis budgettet ikke rækker, er der dog masser af andre fantastiske, og mere prisvenlige, alternativer på markedet.

Specifikationer:

 • Rammeløst 32" mini LED display, perfekt til gaming, streaming og grafik.
 • Skarpt 4K display med en opdateringshastighed på 144 Hz, Display HDR 1400-certificeret og en bred farveskala på 97% DCI-P3.
 • To 8-watt højttalere, DTS Sound-certificeret.
 • Forbindelser: 2x HDMI (understøtter HDMI 2.1), 1x DisplayPort, 1x USB type C, 4x USB 3.2, hovedtelefonstik.
 • Lys FX og LED logo-projektion.
 • Trådløs Quick Switch.
 • Holder til headset.

Se priserne hos PriceRunner.

Pros:

 • Premium specifikationer 
 • Imponerende lysstyrke
 • Masser af porte og 2.1 HDMI understøttelse til konsoller
 • Byggekvalitet
Cons:
 • Voldsom dyr
 • Stor og klodset, kræver en del plads på skrivebordet
 • Kræver en high-end PC for at udnytte fulde potentiale