Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


Logitech G Pro X 2 Lightspeed

Af Heini Nielsen | 31-10-2023 | 7148 visninger | 0 kommentarer


Producent: Logitech
Sponsor: Logitech
Logitech G Pro X 2 Lightspeed

Introduktion

Logitech er kommet med tre nye produkter i samme serie, hvor jeg for nylig har vist jer de to af dem. Men I skal ikke snydes for det sidste produkt. Sammen med tastaturet og musen har Logitech nemlig også lanceret deres helt nye version af deres headset, nemlig Logitech G Pro X 2 Lightspeed. Jeg personligt har glædet mig til at teste det og se, om jeg bliver lige så positivt overrasket som jeg blev med deres mus og tastatur.

Da jeg fik lov til at teste deres Pro X Wireless (den tidligere version), havde jeg et par punkter, som jeg synes Logitech godt kunne have gjort bedre med dette headset. Et af punkterne var, at lydstyrken ikke var særlig høj i headsettet, og det var et stort minus for mig. Så jeg er meget spændt på at se, om det er blevet forbedret.

Som sagt fås headsettet i sort, hvid og pink, så man kan matche det med tastaturet og musen i samme serie. Nogle af opgraderingerne fra den tidligere model, G Pro X Wireless, er, at Logitech har valgt at forbedre bassen, og de har også tilføjet Bluetooth-forbindelser, som mange har efterlyst.Detaljer og Informationer om Logitech G Pro X 2 Lightspeed


Dimensioner
 • Bredde: 176 mm
 • Dybde: 95 mm
 • Højde: 189 mm
 • Vægt: 345 g
 • Længde på opladningskabel/usbkabel 1,8 m
Tekniske specifikationer
 • Driver: 50 mm
 • Magnet: Neodymium
 • Frekvensrespons: 20 Hz-20 KHz
 • Følsomhed: 87,8 dB SPL ved 1 mW og 1 cm
Materialer
 • Gaffel: Aluminium
 • Hovedbøjle: Stål
 • Øre- og hovedpude: Hukommelsesskum (imitation af læder)
 • Ekstra ørepuder: Hukommelsesskum (stof)
Trådløs
 • Batterilevetid (genopladelig): Op til 50 timer
 • Trådløs rækkevidde: Op til 30 m
 • Forbindelsestype: 2,4 GHz LIGHTSPEED
 • Bluetooth®
Garanti
 • 2 års begrænset hardwaregarantiFørste Indtryk


G Pro X 2 Lightspeed er et meget slankt headset, som er lavet af hvid plastik, hvidt læder og sølv metal. Hver ørekop har et glat cover med en mat finish og en tekstureret hvid og krom cirkel på bagpanelet med et Logitech G-logo i centrum. Ørekopperne er monteret på Y-formede aluminiumsstivere fastgjort til pandebåndet. Pandebåndet er betrukket med hvidt kunstlæder og har memory foam polstring på undersiden. Ørepuderne føles som om de er lavet af samme materiale.

Der medfølger også et ekstra sæt ørepuder, som er lavet af et mere åndbart og lydabsorberende stof, så ens ører ikke bliver så varme
At man har muligheden for at kunne udskifte ørepuderne med stof er altid en velkommen detalje fra min side, da jeg synes, at kunstlæder-ørepudder hurtigt kan blive for varme.Ser jeg på den højre ørekop, finder jeg en 3,5 mm lydudgang, som kan forbindes med det medfølgende kabel. Alle de andre funktionstaster og porte sidder langs den nederste side af den venstre ørekop.

De inkluderer en strømafbryder, et volumenhjul, en mikrofonmute-knap samt en Bluetooth-knap. Derudover er der en USB-C-port til opladning og en port til den aftagelige mikrofon. Mikrofonen er en simpel sort kapsel med et skumvindfilter på enden af en fleksibel metalarm. Logitech G Pro X 2 Lightspeed er, som sagt, primært designet til pc-brugere, men den er også kompatibel med Nintendo Switch og PlayStation 5. Headsettet understøtter også Bluetooth til telefoner og andre kompatible enheder. Ifølge Logitech kan G Pro X 2 holde strøm i op til hele 50 timer på en opladning takket være dens trådløse Lightspeed-dongle, hvilket gør den til et af de headsets med længst batterilevetid på markedet, så vidt jeg ved.Desværre har Logitech G Pro X 2 Lightspeed ikke Bluetooth multipoint- eller samtidig forbindelsesfunktionalitet. Du kan kun tilslutte via 3,5 mm, når headsettet er slukket. Selvom du kan parre via Bluetooth med et enkelt tryk på en knap, når du er tilsluttet donglen, kan du kun skifte mellem dem i stedet for at modtage samtidig lyd. Dette kan være en smule begrænsende for nogle, men det afhænger jo meget af ens præferencer.

 

Softwaren


Til Windows-pc'er tilbyder Logitech deres G Hub-software, hvor du har rigtig mange tilpasningsmuligheder og mulighed for DTS Headphone:X 7.1-kanals simuleret surroundsound.

For hovedtelefonerne inkluderer appen en fembånds EQ med flere forskellige forudindstillinger. I DTS Headphone:X-menuen finder du også en DTS Super Stereo Mode, der får stereolyden til at lyde, som om den primært kommer fra fronten (eller med et bredere lydfelt). Mikrofonen til headsettet gør brug af Blue Voice (Blue Microphones ejes også af Logitech), der inkluderer en tre-bånds EQ med flere forudindstillinger og en række stemmeeffekter.

Der er også flere tweakbare signalrensning- og lydfiltre til rådighed. Logitechs G Hub-software er meget simpel at bruge og fungerer fantastisk, som vi kender det fra tidligere. En anden ting, jeg sætter meget stor pris på, som jeg tidligere har nævnt om Logitech-produkter, er, at softwaren er tilgængelig på dansk.


 

Klar og tydelig mikrofon, som kan justeres


Headsettets mikrofon er meget klar selv uden Blue Voice aktiveret. Jeg foretrak personligt standard lydindstillingerne frem for nogen af de Blue Voice-drevne forudindstillinger, da jeg personligt synes, at den er bedst, hvis du vil have en bestemt lyd fra din mikrofon har man en helt række sjove stemmeeffekter at vælge imellem os under Blue Voice.

EQ-forudindstillinger kan forbedre eller justere bassen eller diskanten på mikrofonen op eller knuse det dynamiske område for at få dig til at lyde, som om du er på radioen. Filtereffekterne kan ændre din stemme til eksempelvis at lyde som en rumvæsen, en dæmon eller en robot, hvis det skulle være ønsket.

Mikrofonen er meget velegnet til de mest normale stemmekommunikationssituationer, men hvis du er mere seriøs omkring optagelse eller streaming, anbefaler jeg altid at få en dedikeret mikrofon til dette formål.Lyden


Mens jeg spillede Counter-Strike, kunne jeg tydeligt høre, hvilken retning fjenderne skød fra, samt jeg kunne nemt høre fjendernes fodtrin, når de var i nærheden af mig, hvilket er en meget vigtig del at kunne høre i Counter-Strike. Musikken er også i top, og jeg kan tydeligt høre, at Logitech har gjort noget ved den manglende lydstyrke og bas, som den tidligere model, G Pro X Wireless, manglede.

Det var en af mine store kritikpunkter ved det tidligere headset. Jeg vil sige, at de har øget lydstyrken og bassen med cirka 30%, uden at det går ud over lydkvaliteten. Uanset om du hører musik eller bruger headsettet til spil, får du en rigtig god lydoplevelse med Logitech G Pro X 2 på begge punkter, og jeg har faktisk ikke noget negativt at nævne på det område. Bassen har fået det ekstra boost, som det havde brug for, og selve lydstyrken er nu, som jeg ønskede den med G Pro X Wireless.
Jeg kan nu rigtig nyde et godt musik nummer fra eksempel Dizzy Mizz Lizzy med lidt extra power under lyden men samtidig med det ikke har gået udover den klar og krystal klar lyd, Stor ros her.
Prisen og konklusionen

Logitech G Pro X 2 Lightspeed er helt sikkert et virkelig lækkert trådløst gaming-headset med en fantastisk lydkvalitet og en god mikrofon. Headsettet vil sikkert også passe godt til de fleste hovedformer, og jeg oplevede ikke nogen problemer med pasformen, selvom jeg har et forholdsvis stort hoved.

En ting, som jeg ikke har nævnt tidligere, er, at den trådløse rækkevidde også er blevet forbedret, og jeg kunne næsten gå overalt i det hus, hvor jeg befinder mig, hvilket er imponerende. De fleste headset, jeg har testet, mister signalet ca. halvvejs rundt i huset, så den angivne rækkevidde på 30 meter passer meget godt.

Hvad med prisen? Jeg har tidligere nævnt, at priserne på Logitech-produkter er steget over de seneste år, og det gælder også for G Pro X 2. Prisen er hele 2000 kr, og det er en betydelig sum. Når man ser på konkurrenternes produkter, der tilbyder lignende specifikationer til en lavere pris, lægger Logitech G Pro X 2 sig i en svær position med sin pris på 2000 kr. Jeg ville ønske, at de havde taget prisen et nøk ned til omkring 1700 kr, for så ville jeg have lettere ved at anbefale headsettet til den pris. Det er helt sikkert et fantastisk headset med en rigtig god lydkvalitet og mikrofon, men du kommer til at betale en Premium pris for det.

En anden ting, som jeg personligt savner, er muligheden for Bluetooth multipoint, som mange af Logitechs konkurrenter tilbyder. Men Alt i alt er Logitech G Pro X 2 Lightspeed uden tvivl et rigtig lækkert headset.

Se priserne hos PriceRunner. 

Plusser

1.Understøtter både Bluetooth og 2,4 GHz 
LIGHTSPEED
2.Rigtig god batterilevetid
3.Premium design og kvalitet
4.go rækkevidde

Minuser
1.Prisen er ikke for alle
2.Ingen Bluetooth multipoint


 
 ANNONCE