Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


EPOS IMPACT SDW 5066T

Af Kristian | 18-01-2024 | 4460 visninger | 0 kommentarer

EPOS IMPACT SDW 5066T

EPOS IMPACT SDW 5066T 

Introduktion
EPOS har produceret headsets til gaming, og mere erhvervsrettet brug. Producenten siger selv “We have decided to gradually wind down our Gaming headset portfolio during 2024 to increase focus on Enterprise Solutions business”. 
Derfor kommer vi ikke til at se et hav af nye gaming headsets fra EPOS, men mere headsets som henvender sig til kontorbrug.
Vi har fået tilsendt et headset fra EPOS netop til kontorbrug - EPOS IMPACT SDW 5066T, som jeg vil kigge nærmere på.
EPOS SDW-serien er rettet mod brug i kontormiljøer med fokus på lydkvalitet, komfort og pålidelighed - som enhver producent vil sige om deres produkt.
Det er et DECT headset med stander, som giver brugeren mulighed for at tilkoble både en mobiltelefon, en stationær telefon, og PC. 

 

Specifikationer:

- Headset vægt: 136 gram
- Headset stil: double sidet
- Farve: sort
- Genvejsknapper: Microsoft Teams
- Kombatibel med: Mobiltelefon, Fastnets telefon, PC / Softphone
- Sikkerhed: DECT Security certification
- Standby time: 44 timer
- Rækkevide: 180 meter iflg. producentenInkluderet i pakken:

 • Strømforsyning

 • USB kabel

 • Audio kabel

 • Bluetooth dongle

 • Ladestander

 

Design og lydoplevelse
Headsettet er on-ear, og puderne er bløde, og sidder behageligt omkring ørerne på lange arbejdsdage uden at forårsage ubehag eller tryk. Headsettet er robust og det føles helt sikkert som kvalitet, og ikke den oplevelse af et "plastik produkt" jeg har haft ved tidligere headsets.


Derudover 5 knapper på standeren. Du kan mute mikrofonen, skifte mellem PC, fastnets telefon, mobiltelefon og Microsoft Teams.

 

 


Standeren kræver at headsettet placereres helt rigtigt i den øverste holder med magnet fast, derfor kan headsettet ikke sættes i standeren, uden at der fokuseres på dette.

 

Bag på standeren er der mulighed for at tilkoble busylight - en ting vi har prøvet på min arbejdsplads, men uden succes, da folk ikke respekterede det røde lys. Endvidere kan der tilkobles fastnets telefon, PC med videre som vist på billedet nedenfor. Selve headsettet har et lille LED lys på siden, som fungerer som et lille busylight, da det indikerer når du er i et opkald. I min optik er det dog så småt, at det ikke vil have en reel effekt - måske dette er baseret på mine tidligere erfaring med busylight, som ikke blev efterlevet på min arbejdsplads.

 

Under standeren er der mulighed for at justerer mikrofonvolumen for fastnet linjen, der er en højtaler, en reset knap, samt DIP switches. Sidstnævnte giver mulighed for at tweake headsettet til lang rækkevidde, auto link med videre. Jeg har ikke haft behov for at indstille en masse på DIP switchene, og headsettet fungerer fint med standard settings lige ud af kassen.

 


 

Headsettet har fornuftig støjreduktion, som afskærmede den øvrige lyd fra mine kollegaer.
Ligeledes spiller det musik med en god dyb lyd. Lyden på møder har gået godt igennem, og mikrofonen er VIRKELIG god, og bedre end det over-ear headset jeg normalt bruger.

 
 

Brugervenlighed

Som tidligere nævnt er det muligt at skifte mellem de forskellige platforme/linjer på standeren. Dette har fungeret virkelig godt, og er indlysende at navigere i. Hertil er der mulighed for at skifte til en fastnettelefon, men eftersom vi stoppede med at have disse på min arbejdsplads for længe siden, er det ikke noget jeg har kunne teste. Antageligt fungerer det ligeså godt og let, som at skifte mellem eksempelvis Microsoft Teams, og mobiltelefon. 
Jeg synes at mute knappen standeren har været en lækker feature så jeg ikke har skulle trykke på headsettet - det har virkeret lettere bare at trykke på standeren. 
Endvidere findes der software som hedder EPOS Connect til Windows (ingen ChromeOS support!).
EPOS har også lavet en app-udgave ved navn EPOS Connect App til hhv. Android og iOS. EPOS Connect er intuitivt og let at navigere i. Du kan opdatere firmware, og ændre forskellige settings.
Hvorvidt headsettet kan række præcist 180 meter skal jeg ikke kunne sige, men må fremhæve at det har en utrolig lang rækkevide, og slår det vante headset jeg bruger fra EPOS stort!


 

Konklusion

Headsettet har en pris på omtrent 2300 kr, hvilket er omtrent prisen for de headsets, vi normalt køber på min arbejdsplads. Det her produkt henvender sig i min optik til kontorer hvor der benyttes PC (teams), fastnets telefon, og mobiltelefon. Grunden til dette er at headsettet vinder points ved muligheden for at skifte mellem de førnævnte enheder. Derudover leverer headsettet god støjreduktion, som er en nødvendighed på min arbejdsplads. Dog slår 5066T’s støjreduktion ikke den ANC som jeg oplever at mit vante over-ear headsets leverer.
Selve lyden er  virkelig god i 5066T, og mikrofonen filtrer støj omkring en fra, så ens stemme går tydeligt igennem! Såfremt man ikke benytter fastnets telefon fås headsettet også i en PC-udgave som hedder EPOS IMPACT SDW 5063T.
Selve forbindelsen i headsettet har kørt fejlfrit, og har ikke oplevet udfordringer.
Bør du købe EPOS IMPACT SDW 5066T - Ja hvis du har behov for at skifte mellem de forskellige kanaler og benytter fastnets telefon på dit hjemmekontor eller arbejdsplads!

 

Se priserne hos PriceRunner på EPOS IMPACT SDW 5066T

 

Pros

 • God komfort

 • God lyd

 • Let at skifte mellem forskellige enheder/programmer

 • Mulighed for virkelig lang rækkevide - 180 m...!
   

Cons

 • Over-ear headsets leverer bedre støjreduktion/ANC