Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

nVIDIA NV40 launch (nu med billeder)

Af Thomas Eriksen | 15-04-2004 | 16218 visninger | 0 kommentarer

Producent:
Sponsor:
Page 1 : nVIDIA NV40 launch (nu med billeder)

så fik vi endeligt det sidste hjem fra launchen af GeForce 6800. Der er dog så mange blleder at jeg har valgt at samle det hele i en artikel. Vi starter med de 2 nyheder med beskrivelser som vi allerede har bragt i vores nyheder, så hvis du allerede har læst dem kan du bare springe til side 2 for at se billeder nu :-)

nVIDIA launch i San Francisco Part 1
- 14-04-2004 - 10:55 - Thomas

Så fik jeg den første del af Njay’s Launch reportage direkte fra San Francisco og desværre har det ikke været muligt at få billeder med hjem i denne omgang men det vil komme når han er fået noget nattesøvn og kan komme til at logge på nettet fra sim bærbare computer. Og nu til det spænnende.



WOW! -er nok det første udtryk man kan knytte til nVIDIA's launch af NV40 serien. Ikke nok med at den nye GPU er ca. 2X hurtigere end Geforce FX 5950, men nVIDIA har præsteret at skabe et endog mere lækkert blikfang! Dusk & Dawn er fra nu af henvist til flisearbejde efter at Nalia er blevet introduceret. Hun er nVIDIA's nye headfigure, som i øvrigt stemmer perfekt overens med deres nye slogan - "Graphics to Drench Your Senses". -Og tro mig... Nalia er en
lækker sild, der svømmer i pænt koldt vand ;o) Og nu videre til selve kortet. Som det længe er blevet spekuleret over, kommer serien til at hedde GeForce 6800. Til at starte med vil nVIDIA have 2 udgaver klar, den almindelige 6800 udgave, samt en ULTRA udgave. Til forskel fra tidligere, er disse to udgaver virkeligt forskellige. Den almindelige 6800 udgave vil blive udstyret med 128 MB DDR1 ram og 12 pipelines, mens ULTRA udgaven ryger på gaden med whooping 256mb DDR3 ram samt forrygende 16 pipelines! Senere følger en 512 MB version. Der er rent faktisk tale om en helt ny arkitektur, der både integrerer PS 3.0 og VS 3.0, samt et specifikations set, der på alle måder overgår de eksisterende DirectX 9.0 kompatible kort. Bl.a. de mest spændende nye features, er muligheden for at programmere shadere med branches og loops samt muligheden for at instantiere flere ens objekter i samme shader program.



Selve kernen i chippen er også blevet udviddet. nVIDIA har valgt at integrere en fuldt programmerbar videoenhed ind i GPU'en. Målet med denne er at udvide brugspotentialet til at omfatte set-top bokse samt professionel videoproduktion. Rent praktisk betyder det at encoding og decoding kan klares af GPU'en i takt med at nye videoformater kommer ud. Dette kan gøres takket vare den fuldt ud programmerbar arkitektur på den integrerede videoenhed. Dertil kommer muligheden for at tilføje special effekts, der hidtil har krævet specialiserede og dyre hardware løsninger. Bla. er Adobe snart på banen med understøttelse af de nye hardware features, der kommer til at accelerere professionel, såvel som hjemmevideo produktion betragteligt. Nok om videodelen... Den er udentvivl imponerende, men det I alle sammen vil høre om, må da vare 3d delen ;o) -Og her taler rygterne mere end sandt! 3dMark2003 er vel egentlig ikke specielt interessant i forhold til real world performance, men hold nu godt fast... De 12500 points, der tidligere er blevet leaked på HOL er UNDER drevne! Det faktiske tal ligger med den nyeste driver version (ForceWare 60) på omkring de 14000! Jeg har ikke tal på specifikke spil, men ALT hvad jeg har set ser flydende ud. Heriblandt er Painkiller, Xpanders Rally og en speciel Farcry update med version 3.0 shadere! Stay tuned! Der kommer mere snart ;o)

Alt hvad jeg har tid til for nu. Der kommer mere. samt billeder i morgen. Godnat
fra SF.
Mvh.
NJay

nVIDIA launch i San Francisco Part 2
- 14-04-2004 - 11:47 - Thomas

Ja man sover åbenbart ikke så længe i USA som man gør herhjemme :-) jeg fik lige en del mere af Njay's NV40 Launch dækning. Så god fornøjelse.

Præsentationen af den nye chip kunne gøre enhver bil udstilling til skamme. nVIDIA's CEO m.fl. samt ledere fra Sony Online Entertainment, Cryotech og EA Games (mere om sidstnævnte senere) var på scenen for at rose hardware scenens nyeste vidunder. Vigtigst for alle, var det at GPU'en i det store hele er dobbelt så hurtig som de eksisterende, samtidig med at spil med version 3.0 shadere er LANGT tættere på end vi tror.



Efter de obligatoriske rosende ord fra nVIDIA folkene, blev der vist en PS og VS 3.0 patchet udgave af FarCry. Troede du at dit nuværende gfx kort og FarCry var en prima blanding, så græd snot. Jeg har set få ting (bare vent ;o) der har imponeret mig mere end denne demo. Shading, per-pixel effekter, og specielt displacement mapping, gør at spillet med den pt. fedeste grafik har overgået sig selv. Med flere længder endda! Specielt de indendørs scenarier har fået et ekstra kick pga. specielt displacement mapping. Turen kom nu til Sony's EverQuest II, der benytter flere af de nyeste shader effekter. Selve billedkvaliteten var ikke imponerende ifhlt. FarCry, men man skal her tænke på at der er tale om et kæmpe onlinespil, der må prioritere massivt samspil til fordel for grafiske detaljer. På ingen måde sagt at grafikken var dårlig, men ifhlt. FarCry, [email protected] shadere og... Unreal3 Engine'n! er ALT grafik dårlig :o) Sidste punkt på demo listen var nemlig en demo samt realtime fremvisning af markedets (på ny) sejeste grafik motor. Det er svært at gå i detaljer med en motor, der endnu ikke er annonceret spil over, men jeg kan med sikkerhed (og pga. af egne erfaringer)sige at der aldrig nogensinde er blevet fremvist flottere realtime renderet grafik. En af ingeniørerne bag moteren fremviste f.eks. monstre fra et endnu ikke annonceret spil, hvor hver enkelt figur indeholdt flere detaljer end hele baner skabt med den oprindelige Unreal grafik motor. Unreal3 motoren fik lov til at afslutte launch'en og os, der var mødt op, fik nu mulighed for at afprøve maskiner med Geforce 6800 ULTRA kort. Jeg præsterede personligt at gennemføre 2 baner af Painkiller, køre galt i et endnu ukendt rallyspil, samt crashe den nye FarCry version kørende på et ASUS board (til ASUS repræsentantens store fortrydelse...) Han var dog stadigvæk klar på at afsløre, at den europæiske (og danske) launch blot lå 4-6 uger fremme i tiden, og at ULTRA udgaven ville have hele 2 molex stik til at trække strøm. Da at designet endnu ikke var 100% på plads, var det stadigvæk usikkert om standardudgaven ville have 1 eller 2 molex stik. Dog er det sikkert at 512 mb udgaven vil indeholde de 2 stik. Der er i øvrigt enormt mange bonuser ved at være ved sådan en launch. Trakteringen er intet mindre end enestående! Undertegnede for flere gange mellem talløse retter, desserter og drikkevarer. nVIDIA havde endog hyret en for *boiiing* smuk blondine til at posere som Nalia, nVIDIA's nyeste front figur



Hun sad i knapt 3 stive timer på en kunstig sten og smilede, lige midt i en af buffeterne... Bare vent til I ser de billeder!!! Jeg er med på et af dem ;o) Resten af aftenen løb mere eller mindre ud i drinks (nVIDIA havde hyret et glimrende hold på 6 til at sørge for os tørstige nørder), samt finalerne i det LAN, som nVIDIA havde valgt at kombinere launchen med. Sammenfattende må jeg erkende at mine gamle favoritter, ATI, skal trække en PÆNT stor kanin ud af hatten for at kunne hamle op med nVIDIA's nye 16 pipelines monster. Det har været en fantastisk aften, og jeg vil så vidt muligt uddybe denne artikel (garanteret med billeder så snart min laptop kommer online), samt facts fra det presse materiale jeg har fåt udlevet. Indtil da... Ha' det godt HOL! Mvh. Semi nørd Rejsende NJay

Side 1 2 3 4 næste »


ANNONCE