Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

DVD på din PC

Af Thomas Eriksen | 27-04-2000 | 15475 visninger | 0 kommentarer

Producent:
Sponsor:
Page 1 : DVD på din PC

Vi kan snart ikke benægte det mere, men DVD´en er kommet for at blive. Nogle tog den til sig med kyshånd og skrottede den gamle videoafspiller til fordel for det nye digitale medie, mens andre nægtede at tro at den vil blive til noget og slå igennem. Det har dog vist sig anderledes og der er i dag mere end 40 forskellige DVD mærker på markedet, hvoraf de 30 er fra anerkendte mærker såsom Sony, Pioneer, Panasonic osv. Herudover er der over 4000 film og musik videoer på markedet, hvilket jo klart er med til at øge DVD afspillernes attraktivitet. I lang tid har det knebet DVD´en at komme ned på et menneskeligt prisleje, hvor de er i stand til at konkurrere med den analoge video maskine, men i den sidste tid, er der kommet flere og flere mærker og muligheder på banen, en af dem er en PC baseret løsning, som jeg vil gå i dybden med i denne artikel.



Jeg vil i denne artikel også komme ind på de tekniske detaljer hvad angår PC baseret DVD versus hjemme DVD´en. Billede og lyd kvaliteten på de gyldne skiver. Hvad skal man købe? Hvor hurtigt et drev? Mpeg2 kort? Hvad med regionskodning? Et DVD kit? Hvilket mærke? Hvilke krav stiller det min PC? Hvad har DVD som min video ikke allerede har? Hvad kan det bruges til, ud over at se film? Fordele og ulemper ved henholdsvis PC baseret DVD og hjemme DVD.

Hvad er DVD?

DVD som står for Digital Versatile Disc eller som flere nok kender det Digital Video Disc, er næste generations optiske lagermedie. Det er i princippet en hurtigere cd-rom med langt større lagerplads som kan indeholde video og lyd såvel som computer data. En DVD skive kan dog ikke læses af et almindeligt cd-rom drev, men kræver et DVD-drev, men så har du også adgang til et hav af funktioner og muligheder.

DVD vil gerne med tiden overtage cd’er, videobånd, laserdiscs, cd-rom og måske PC og konsol spillene og indføre ét enkelt digitalt format. Der ligger store kræfter bag, da alle verdens største teknologi producenter producere DVD afspillere/drev og med store sponsorater i ryggen fra alle verdens største filmselskaber, skal DVD´en nok få overtaget.

DVD Features

Nogle af de features DVD mediet indeholder er:
· 2 timers digital video (8 timer med en dobbelt siddet 2 lags DVD)
· Understøttelse af Widescreen på standard eller Widescreen TV
· Op til 8 digitale lyd spor i 8 kanaler hvilket kan bruges til understøttelse af flere sprog
· Undertitler i 32 forskellige sprog
· Ændring af kameravinkel (9 kameravinkler) i nogle film (mest erotik)
· Interaktive menuer med mulighed for ”scene-selection” og special features
· Slides ikke i forhold til VHS bånd (dog én ulempe da overfladen fysisk er ret skrøbelig)
· Parental lock (indsætte censur)
· Mulighed for at skabe sin egen playlist (afspil de forskellige scener i sin egen rækkefølge)
· 100 % digital
· A-B playback (vælg et stykke af filmen og se det igen og igen)
· Perfekt billede og lyd!
· Brugervenligt

Dette var bare nogle af de ting som gør DVD mediet så lækkert et medie. Alt er gennemført og ligetil. Det er disse ting som har overbevist mig om at DVD er fremtidens medie.

Side 1 2 3 4 næste »


ANNONCE