Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


Turtle Beach Stealth ultra controller

Af Heini Nielsen | 21-03-2024 | 2328 visninger | 0 kommentarer


Producent: Turtle beach
Sponsor: Turtle beach
Turtle beach controller stealth ultra


Jeg har haft fornøjelsen af at kigge nærmere på Turtle Beach's nyeste gaming-controller, den nye Stealth Ultra Controller. Denne controller sigter mod at friste dig væk fra din sædvanlige Xbox One Series X-controller (eller Elite) ved at tilbyde en række forskellige funktioner såsom RGB-belysning og et LCD-display, hvor du kan tilpasse forskellige indstillinger. Men er det nok til at gøre den til et bedre valg? Jeg selv foretrækker de originale Microsoft Xbox X Wireless Controller, som er meget standard, men som ligger godt i hånden og er behagelig at bruge. Selvom der også findes en Elite 2-version, har jeg ikke følt behovet for at skifte den originale version ud. Jeg er dog klar over, at Turtle Beach Stealth Ultra Controller er rettet mod Elite 2-controlleren, men jeg vil stadig gerne dele min mening om, hvorvidt det er værd at investere de ekstra tusind kroner i Turtle Beach Stealth Ultra Controller i stedet for den originale Microsoft Xbox-controller.

Ja, du læste rigtigt – du skal næsten af med hele 1400 kr for Turtle Beach Stealth Ultra Controller, så er den ekstra investering på næsten 1000 kr det værd for mig? Jeg vil forsøge at give min vurdering af det.

Men lad os først se på, hvad Turtle Beach har inkluderet med Stealth Ultra.

I pakken finder jeg:

 • En stilfuld opbevaringsæske
 • Turtle Beach Stealth Ultra-controller
 • Trådløs sender
 • Opladningsdock
 • Et 3 meter langt USB-A til USB-C-kabel
 • Fire ekstra tommelfinger-greb
 • En vejledning til hurtig start
 • Et Turtle Beach-klistermærkeSpecifikationer for Turtle Beach Stealth Ultra:

 • Pris: 1499 kr

 • Tilslutningsmuligheder: Aftagelig USB-C (6 fod USB-C til USB-A kabel inkluderet), 2,4 GHz trådløs (via medfølgende USB-A dongle), Bluetooth (kun Android), 3,5 mm lydudgang

 • Dimensioner: Længde: 16 cm, Bredde: 12 cm, Højde: 6.4 cm

 • Vægt: 246 gram

 • Farver: Sort

 • Enhedskompatibilitet: PC (Windows 10/Windows 11), Xbox Series X|S, Android

 • Materiale: Plast

 • Særlige funktioner: 1,4-tommer LCD-skærm, Programmerbare knapper, To-vejs triggerlåse, Fire paddle-knapper, Hall-effekt thumbsticks, Taktile knapkontakter, Trådløs opladningsdock, Inkluderet bæretaske

 • Garanti: Et års begrænset garanti


Turtle Beach Stealth Ultra skiller sig markant ud fra andre controllere med sine unikke funktioner, især den 1,4-tommer LCD-skærm, der er placeret øverst på controlleren. Faktisk er der kun få alternativer, såsom Asus ROG Raikiri Pro, der har en lignende skærm. Displayet kan bruges til at navigere mellem profiler, tilpasse indstillinger eller vise meddelelser.

Udover dette har Turtle Beach udstyret controlleren med næsten alle tænkelige funktioner, man kunne ønske sig, lige fra trådløs opladning til triggerlåse, som den originale Microsoft Controller ikke har. En af de få begrænsninger ved Turtle Beach Stealth Ultra er, at man ikke kan skifte eksempelvis frontpladen eller thumbsticks.


Turtle Beach Stealth Ultra's højdepunkt er klart den indbyggede LCD-skærm. Det er en 1,4-tommer farveskærm, der sidder øverst på controlleren.

Jeg var oprindeligt skeptisk over, hvor meget jeg ville bruge denne skærm, men den viser sig at være overraskende nyttig. Den giver nem adgang til controllerens mange funktioner, herunder forskellige brugerprofiler, kontrolkalibrering og justeringer af lysstyrken på LCD-skærmen og LED-farverne på selve controlleren.

En anden funktion, som jeg finder værd at nævne, er den indbyggede LCD-skærm, som reducerer afhængigheden af at skulle bruge en pc eller smartphone-app til at finjustere controlleren. Dette er praktisk, men fordelen ved at bruge en app til Android- eller iOS-telefon eller pc er, at man har en større skærm til rådighed, hvilket muligvis gør det nemmere at navigere og foretage indstillinger.

I appen kan man f.eks. konfigurere controlleren til at vise e-mails, beskeder eller opdateringer på LCD-skærmen, mens man bruger controlleren. Dette er dog en funktion, jeg personligt ikke bruger eller har behov for, primært på grund af den begrænsede skærmstørrelse på 1,4 tommer. Jeg betragter det som en overflødig funktion, som de færreste sandsynligvis vil benytte sig af på en gaming-controller.

Men LCD-skærmen er ikke den eneste funktion at bemærke ved Stealth Ultra. Controlleren er spækket med ekstraudstyr, såsom Hall-effekt joysticks, triggerlåse med justeringsmuligheder, padleknapper og en bæretaske. Den har også en headset-equalizer, der kan konfigureres via LCD-skærmen og bruges til at tilpasse lyden på et headset, der tilsluttes via 3,5 mm audio-stikket.

Manualen er nem at forstå og følge, så alle kan få glæde af den uden problemer.Stealth Ultra leveres med et indbygget lithium-ion-batteri og en trådløs opladningsdock. Docken er enkel og nem at bruge; gamepad'en sidder fladt på overfladen. Selvom den måske ikke er så elegant som konkurrerende trådløse opladningsdocks, behøver du ikke bekymre dig om, at controlleren glider af stativet, hvis du skulle støde til den.

Den trådløse opladningsdockingstation er en praktisk funktion, der adskiller den fra konkurrenterne. Personligt finder jeg det meget mere praktisk at placere controlleren på en dock end at skulle rode med et langt USB-kabel.

Turtle Beach lover op til 30 timers batterilevetid. Dog fandt jeg hurtigt ud af, at batteriet ikke holdt de fulde 30 timer ved brug af standardindstillingerne. Det var nærmere omkring 25 timer, når lysstyrken på LCD-skærmen og LED-accentlys var sat til deres maksimum. Når jeg skruede lysstyrken helt ned, var batterilevetiden dog tættere på de 30 timer.

 

Stealth Ultra leveres med en USB-A-dongle-sender, der giver en lav-latency 2,4 GHz trådløs forbindelse, hvilket er ret standard for de fleste nye controllere. Dog er Xbox-understøttelsen lidt speciel.

Du kan nemlig ikke oprette forbindelse til en Xbox Series X|S-konsol uden den medfølgende USB-dongle. Turtle Beach anbefaler, at du tilslutter den trådløse opladningsdockingstation til Xbox for at forsyne docken med strøm og derefter tilslutter donglen til en USB-port på opladningsdockingstationen.

Hvis jeg kun skulle bruge controlleren med en Xbox, ville dette være fint. Men jeg ejer både en Xbox og en pc og skifter ofte mellem dem. Jeg var nødt til konstant at flytte donglen, når jeg skiftede mellem min Xbox og pc, hvilket jeg har set før på Turtle Beach-produkter, og jeg er ikke helt begejstret for den måde, det er bygget op på.

Bluetooth er også tilgængelig, men kun til brug med Android-enheder. Heldigvis er jeg selv en af Android-brugerne, og jeg kan bekræfte, at det fungerer perfekt på min mobiltelefon. Jeg har dog ikke prøvet det på mit smart-tv, hvor det også skulle virke. Dette efterlader dog iPhone- og iPad-brugere uden support, hvilket kan være skuffende.

En ting, jeg fandt meget irriterende, var at skulle skifte mellem USB-donglen og Bluetooth. Det kræver en del tryk på knappen for at komme ind i den relevante menu via den indbyggede LCD-skærm. Jeg er sikker på, at der kunne findes en mere intuitiv måde at gøre dette på, så man ikke behøver at navigere så meget for at skifte funktion.

konklusionen:

Turtle Beach Stealth Ultra er udstyret med en yderst praktisk LCD-skærm, der gør det let at tilpasse indstillinger uden at skulle konsultere en manual eller bruge en smartphone-app. Den er også behagelig at holde om, takket være sin lette vægt og gummiagtige greb, der giver et sikkert greb om controlleren. De fleste af gamepadens knapper gør brug af klikbare, taktile kontakter med en skarp, tydelig følelse. Med en trådløs opladningsdock inkluderet, er batteriet altid klar til brug, så længe du husker at sætte den i docken.

Alt dette gør Stealth Ultra til et stærkt alternativ til andre dyre controllere som Xbox Wireless Elite Series 2. Den er lettere og mere behagelig at bruge end min originale Xbox Controller. Men prisen er lidt højere.

Stealth Ultra er dog ikke perfekt. Selvom den er designet til Xbox, kræver den brug af en USB-dongle, hvilket kan være irriterende, især hvis du skifter mellem din Xbox og pc. En anden ting er manglen på Apple-support, hvilket virker lidt underligt.

Spørgsmålet er, om det er værd at smide ca. 1000 kr mere efter denne controller end den originale controller. Det er lidt svært at sige. Den ser fed ud, især om aftenen med RGB-belysning, og den har masser af indstillingsmuligheder og justeringer på LCD-skærmen. Men det kræver også, at du vil gøre brug af de ekstra funktioner. Jeg er ikke sikker på, om mine behov er tilstrækkelige til det. Måske kunne den trådløse del være nyttig til min pc.

Alt i alt er det en rigtig lækker controller, og når jeg sammenligner den med andre controllere i samme prisklasse, ligger den godt i svinget. Hvis du tænker, at du kan bruge alle de ekstra funktioner, Stealth Ultra kommer med, er jeg ret sikker på, at du ikke vil blive skuffet.
 

Se priserne hos PriceRunner på Turtle Beach Stealth Ultra her

 

Fordele:

 1. Brugbar 1,4-tommers LCD-skærm
 2. trådløs opladningsdock
 3. Rigtig go triggere og thumbsticks
 4. Kan tilpasses uden behov for software
 5. Hall-effekt-joystick

Ulemper:

 1. Knapperne på bagsiden kan ikke afmonteres.
 2. Batterilevetiden er skuffende
 3. Prisen er temmelig høj