Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


CANVAS HiFi

Af Heini Nielsen | 16-03-2024 | 1241 visninger | 0 kommentarer


Producent: CANVAS HiFi
Sponsor: http://lbs.dk/
CANVAS HiFi

 Artikel Skrevet af Thomas  og Heini

Soundbars er noget, rigtigt mange af os har i vores hjem, og med mange af dagens flade TV kan det være fristende at sige, at det er mere eller mindre nødvendigt for at få en acceptabel lydoplevelse. Problemet er dog, at selvom en soundbar forbedrer lyden på dit TV, så er det ikke en optimal løsning. Enten er de relativt små og diskrete, men mangler dybde, eller også kræver de en subwoofer, der fylder mere. Selv med en subwoofer mangler de ofte noget, når det kommer til musik.

Derfor var vi naturligvis meget spændte, da vi blev kontaktet af lydentusiasterne fra Canvas, et lille nyt dansk firma, der har sat sig for at skabe god lyd, der også ser fantastisk ud. Resultatet er denne test. Vi havde faktisk lidt forhåndsviden, da både Heini og jeg havde haft mulighed for at se produktet før vi fik det hjem til test, så at sige vores forventninger var høje, er lidt af en underdrivelse.

Canvas HiFi er produktets navn, og det passer til alle TV fra 55” til 77”.


Designet

Som nævnt i introduktionen, er soundbars typisk et kompromis mellem at være små og diskrete med tilhørende lille lyd eller store og mindre æstetiske, men med en mere fyldig lyd. Canvas HiFi søger at ændre dette billede og tilbyder både performance og udseende. Man kan fristes til at sige, at designet leder tankerne hen mod en anden kendt dansk producent af radio- og TV-produkter. Dette giver et stilrent look, der vil passe ind i ethvert moderne hjem.

For at sættet rigtigt skal komme til sin fulde pragt, skal det monteres så det kan stå på gulvet i den medfølgende stand. Så får den en let skrå stilling, hvor den hælder lidt ind mod væggen, hvilket giver dig lidt større fleksibilitet med placeringen af dit TV. Selvom den skråner lidt, er dybden med et 65” TV stadig ikke mere end lige omkring 20 cm. Alternativt kan den også vægmonteres, men det ville efter min mening ikke give så meget mening, da selvom man får alt med til at montere på væggen, så er dybden stadig 12,6 cm, hvilket gør, at TV'et skal monteres ret langt fra væggen, og man derfor ikke får helt den samme stilrene oplevelse. Indrømmet, det er ikke meget værre end det, jeg selv har hjemme på min egen væg, hvor jeg stadig har et Panasonic Plasma TV hængende, som stikker 10 cm ud fra væggen. Men jeg vil gerne have, at mit næste TV sidder tættere og ikke længere væk fra væggen.

Den grå stoffront, vi havde på testmodellen, er blot en af mange mulige fronter, man kan købe, men min favorit er uden tvivl træfronten, de præsenterede den med i Las Vegas. Den koster desværre 5000 kr ekstra, og det synes jeg nok er lidt til den dyre side, selvom den passer rigtigt godt ind i tidens design.

Men netop fronten er det, der gør dette produkt lidt unikt. Selve Canvas HiFi-enheden passer lige under et 55” TV. Det, der får det til at passe med TV i forskellige størrelser, er den front, du vælger at sætte på den. Du behøver derfor ikke gå ud og købe en ny Canvas HiFi-enhed, hvis du får et nyt og større TV. Du køber bare en ny front og sætter den på dit eksisterende anlæg.

Lyden

Når men tester et lydsystem er det vigtigste, at lyden rent faktisk er god. Derfor vil størstedelen af denne artikel beskæftige sig med lyden. Vi vil se på tre forskellige områder: surround sound, almindelig TV-lyd og musik.

Lad os starte med surround sound. Selvom Canvas HiFi er en soundbar uden ekstra enheder, er den i stand til at give en rimelig overbevisende surround-oplevelse. Når anlægget er konfigureret til optimal siddeposition, opnår man faktisk en ganske god oplevelse af lyd, der positioneres rundt om i rummet. Der er god separation af kanalerne, og lydbilledet er bredere end de fysiske dimensioner af selve produktet.

Betyder det så, at det kan klare alt, hvad et dedikeret surroundanlæg kan? Nej, på ingen måde. Det optimerede lydbillede er ret smalt, så hvis lyden er optimeret til det midterste sæde i en 3-personers sofa, vil de to personer på hver sin side ikke få den samme surround-oplevelse. De får stadig et godt og bredt lydbillede, men det er ikke helt det samme som en ægte surround-oplevelse.

Desuden får du ikke den samme oplevelse af lyde, der kommer bagfra og får dig til at føle, at du er en del af handlingen. For eksempel lyde af en bil, der kommer kørende bagfra og passerer dig. Du kan godt fornemme, at der sker noget, men det er ikke på niveau med et dedikeret surroundanlæg, især ikke et moderne anlæg med mange højttalere.

Lyd under film

Selvom Canvas HiFi ikke giver en ægte surround-oplevelse, betyder det ikke, at lyden er dårlig. Tværtimod, selv uden surroundlyd kan du forvente en fantastisk lydoplevelse, når du ser film. Lyden har en utrolig dybde, og hvis du ikke kunne se, at der kun er tale om en enkelt enhed, ville du tro, at der var et par store højttalere placeret en meter fra hver side af TV'et, samt en kraftig subwoofer til den dybe bas. Det er imponerende, at Canvas HiFi kan levere sådan en stor lyd fra en relativt kompakt enhed.

Vi så et par film på Blu-ray for at få det optimale ud af vores vurdering, og dommen er klar: Du mangler aldrig kraft, lyden er klar nok til, at du kan høre dialogen tydeligt, og der er masser af plads til at forstærke actionsekvenser. Kort sagt leverer Canvas HiFi virkelig god lyd.

Lyd på Flow TV

Da vi skiftede til at se almindeligt flow-TV, var resultatet lidt overraskende. Mens lyden var kraftig og fyldig på Blu-ray, var den pludselig temmelig svag. Vi var nødt til at skrue helt op for lyden for at få en nogenlunde oplevelse, og selv da var det ikke engang halvdelen af, hvad vi netop havde oplevet på Blu-ray.

Heldigvis var Canvas hurtige med en løsning på problemet, så for et par dage siden fik vi en opdateret firmware, som løste en hel del af problemerne. Denne opdatering, som endnu ikke kan hentes på deres hjemmeside, øger lydstyrken med 6 dB og forbedrer Bacch 3D-lyden. 6 dB lyder måske ikke af meget, men så skal man huske på, at skalaen er logaritmisk, og en stigning på 3 dB er det samme som en fordobling af lydtrykket, og en stigning på 6-10 dB opfattes som en fordobling af lyden for vores øre. Der er altså tale om et markant hævet niveau.

Selvom vi endnu ikke er helt i mål med Flow TV-lydstyrken samt streaming, er det helt klart en stor forbedring. Især på musikfronten, for eksempel i Spotify, kan du nærmest blive blæst væk nu, hvilket ikke helt var tilfældet før. Det er en markant forbedring med den nye opdatering.

Men det er ikke kun lydstyrken, der er blevet bedre. Selv Bacch 3D-oplevelsen er blevet betydeligt forbedret, især når man afspiller Dolby Atmos. Dette viser bare, hvad en opdatering kan gøre på nuværende tidspunkt, og jeg glæder mig faktisk til at se, hvad fremtidige opdateringer kan bringe.

Lyd med musik

Nu når vi når den sidste del af vores lydtest, kommer vi til et område, hvor soundbars normalt har størst udfordringer: musik. Men glem alt, hvad du ved om soundbars og surroundanlæg, for det var faktisk her, at Canvas HiFi virkelig skiller sig ud. Lyden imponerede os, ikke på grund af lydtrykket (som er mere end tilstrækkeligt), men på grund af lydkvaliteten, der er fantastisk og får Canvas HiFi til at fremstå som et virkelig godt køb. Du ville nemlig hurtigt bruge en formue på højttalere og et anlæg, der spiller så godt som dette, og samtidig ville du ikke få den samme elegante udseende, der følger med denne pakke.

Vi afprøvede forskellige musikgenrer, og alt vi kastede efter den blev håndteret til perfektion. Der var god bas i tungere numre, og en fantastisk klang i numre spillet på et klaver. Lyden var fyldig og afbalanceret, og vi kunne tydeligt skelne mellem de forskellige instrumenter og vokaler. Stereo-separationen var også fremragende, hvilket blev demonstreret fuldt ud af et par Queen-numre.

Samlet set leverede Canvas HiFi en utrolig god lydoplevelse, uanset hvilken type musik vi afspillede, og det er virkelig her, denne soundbar skiller sig ud fra mængden.


Tilslutningsmuligheder


 

Det er nu tid til at kigge nærmere på den lidt mere hardware-fokuserede del af testen, og måske det område, hvor jeg personligt ville ønske lidt flere tilslutningsmuligheder. Faktum er, at der faktisk ikke er særligt mange muligheder for tilslutning til Canvas HiFi.

  • HDMI eARC stik, for det mest optimale resultat skal du tilslutte det til det HDMI stik på dit TV der understøtter eARC så du understøtter de nyeste lyd formater. 
  • USB-stik
  • Standard 3,5 mm AUX-stik
  • Strømstik

Jeg må indrømme, at jeg måske er en smule farvet af min baggrund inden for lydområdet, da jeg kommer fra et mere traditionelt setup med forstærkere, der har langt flere indgange, end jeg nogensinde får brug for.

Udover disse tilslutningsmuligheder har du også mulighed for at caste lyd fra f.eks. Spotify eller Tidal til Canvas HiFi, så du kan bruge den som en trådløst forbundet højtaler, hvilket kan være praktisk for dem, der foretrækker streaming af musik.

CANVAS MOBIL APP til IPhone og Android.

For at sætte Canvas HiFi op skal man benytte den tilhørende app, som er tilgængelig både til iPhone og Android.

Det er super nemt, da der ikke er mange funktioner eller indstillinger, man kan fare vild i. Du har mulighed for at konfigurere lyden til din optimale lytteposition ved hjælp af mikrofonen i din telefon. Derudover kan du justere et par andre indstillinger. Hele processen er meget enkel, og det simple design af appen betyder, at du ikke behøver at forholde dig til meget – man fristes næsten til at kalde det plug and play, da appen klarer det hele for dig. Det er faktisk super simpelt, hvis du bruger en iPhone! Den ensartede hardware sikrer et konsistent resultat, der gør det nemt at indstille lyden optimalt.

Hvis du derimod er Android-bruger, står du over for en anden udfordring. Variationen i mikrofontyper og -kvalitet på Android-enheder kan føre til forskellige resultater fra telefon til telefon, hvilket kræver ekstra tid og ressourcer at løse. Indtil dette problem er løst, skal brugere enten bruge Canvas' egen mikrofon, som desværre ikke følger med, eller låne en iPhone til at udføre Room Correction-processen. Da både Heini og jeg er Android-brugere, har vi stødt på dette problem. Ærligt talt er Android-appen slet ikke færdig endnu, og det var først efter, vi havde fået opsat Canvas HiFi, at Android-appen blev frigivet. Man kan nærmest kalde den for et beta-produkt.

Selvom Android-appen ikke er optimal på nuværende tidspunkt, er jeg optimistisk. Appen er kun få uger gammel, så der er rig mulighed for at få løst problemerne, så både iPhone- og Android-brugere kan få en god oplevelse.

Konklusion

Konklusionen på testen af Canvas HiFi er klar og positiv. Produktet imponerer både med sin lydkvalitet og det stilrene design. Det er svært at finde alternativer, der kan matche Canvas HiFi's kombination af fremragende lyd og æstetik. Mens dedikerede surround-anlæg måske kan levere bedre surround-oplevelse, vil det ofte komme på bekostning af lydkvaliteten som helhed, da det kræver flere højttalere og en subwoofer. Tilsvarende kan andre musikanlæg muligvis levere lige så god musiklyd, men ofte på bekostning af designet.

Selvom Canvas HiFi er et imponerende produkt, er der stadig plads til forbedring. App-supporten er stadig i en tidlig fase, og både Android- og iPhone-appene kan drage fordel af yderligere finpudsning. Desuden kan lydniveauet på flow-TV være utilstrækkeligt, især til live sportsbegivenheder. Dog er der lovet en opdatering, der vil øge lydstyrken under disse omstændigheder, hvilket forventes at løse dette problem, som vi nævnt, så fik Heini faktisk en Opdatering da vi faktisk havde lavet anmeldes færdig som har givet et kæmpe lydboost.

Alt i alt er Canvas HiFi et helstøbt produkt med fantastisk lyd og et flot design, der passer godt ind i enhver indretning. Prisen på 23.000 kr. kan virke afskrækkende, men set i lyset af produktets kvalitet og æstetik synes det rimeligt. Hvis der blev givet karakterer, ville Canvas HiFi modtage topkarakterer for design og lydkvalitet med en mindre nedadgående pil for app-support og de aktuelle mangler.


Se priserne på CANVAS HIFI lige HERANNONCE