Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


Asus Rog Carnyx

Af Heini Nielsen | 09-04-2024 | 728 visninger | 0 kommentarer


Producent: Asus
Sponsor: Asus
Asus Rog Carnyx


 

Da Thomas var til CES i Las Vegas tidligere på året, kiggede han på en mikrofon fra Asus, nemlig deres helt nye Asus ROG Carnyx. Vi var så heldige at få den tilsendt af Asus og fik lov til at se nærmere på den. Det er ved at være et stykke tid siden, jeg personligt selv har set på en bordmikrofon. Faktisk skal vi helt tilbage til, da jeg så på Blue YetiCaster kit, som ikke direkte var en bordmikrofon, da den var på et stativ, men stadig en separat USB-mikrofon, ligesom Asus ROG Carnyx er.

Da jeg så på Blue Yeti, var mit største problem, at den næsten ikke var til at indstille, da den nærmest opsnappede al lyd omkring mig. Det er både godt og skidt. Det gode er, at hvis du skal optage musik og er i et meget lydisoleret rum, så er det jo super godt, men hvis du derimod er i dit kontor eller bare har lidt støj omkring dig, så vil der opstå problemer, da mikrofonen ikke kunne skrues så langt ned, at den ikke opsnappede bare den mindste lyd. Så ja, jeg har faktisk ikke selv prøvet andre mikrofoner siden, selvom jeg ved, der er kommet mange mikrofoner siden på markedet, og jeg har også selv sendt en del nye mikrofoner ud til vores testere her på Hardwareonline.dk. Men nu tænkte jeg, at det kunne være spændende selv at se nærmere på en ny mikrofon og se, om det kunne være noget, jeg kunne finde på at benytte mig mere af i stedet for at bruge mikrofonen fra et headset, Og se, om Asus ROG Carnyx ville give de samme problemer som Blue Yeti gjorde den gang.

Men lad os få pakket op for sagen og se nærmere på mikrofonen. Jeg kan lige hurtigt nævne, at Carnyx fås i en sort og en hvid version.Som det ses i videoen og billedet nedenfor, får man ikke mange ting med mikrofonen, som forventet. Faktisk kun selve mikrofonen, et 3 meter USB-C til USB-A-kabel og en hurtig startguide. Men ja hvad skal man også ellers bruge? Og ja, som altid kommer Asus ROG-produkter jo i en lækker indpakningsæske, og det er der ikke lavet om på her heller, som I jo kan se.

Som det ses, er mikrofonen for monteret på et bordstativ og har støddæmpende fjedre monteret vær side af mikrofonen (AntiShock-støtte) for at absorbere eventuelle stød, f.eks. hvis du kommer til at skubbe til dit bord.
Selve mikrofonen er lavet af aluminium, hvilket giver den en go holdbarhed og et ret stilfuldt udseende efter min mening.

Selve mikrofonen består af en aflang cylinder, der er cirka 21,5 cm lang og cirka 5,5 cm i diameter, med en flad øverste del.På Mikrofonen finder jeg også et kontrolhjulet, som også lavet af aluminium, med en central knap til at kunne navigere gennem igemmen de forskellige funktioner Carnyx kommer med.

1.Justerer mikrofonens lydstyrke
2.Justerer hovedtelefonernes lydstyrke
3.Tryk for at vælge mellem mikrofon eller hovedtelefoner
4.Aktiverer højpasfilteret hold knappen nede

På bagpå af mikrofonen finder jeg 2 forbindelserne:

Nemlig en USB-C-forbindelse og en 3,5 mm hovedtelefonstik.

Carnyx gør som sagt brug af USB-C-interface, som er både kompatibelt med både pc og Mac, den kan også bruges til eks konsoller, da den ikke kræver ikke en driver for at kunne bruge den, dov hvis man ville juster RGB belysning så kræver det Armory Crate software.
Den øverste panel på Mikrofonen har en touch-knap til at tænde og slukke for mikrofonen. Knappen er markeret med en rød LED når mikrofonen er slukket.Hvad angår foden, så er den ret simpel og har monterede antiskridgummier under bunden, så den ikke lige flytter sig rundt på bordet. Det eneste, man faktisk kan gøre med foden/stativet, er at justere mikrofonens hældning lidt frem og tilbage via et hængsel. Så udvalget er ret lille, men det havde jeg nu os forventede da det jo er en bordmikrofon jeg har med at gøre her. 

Anvendelsesscenarier

 • Gaming
 • Multimedie

Grænseflade

 • Kablet

Stik

 • USB-A

Understøttede platforme

 • PC
 • MAC

Mikrofonsensitivitet

 • -37dB±3dB (0dB=1V/Pa, ved 1KHz)

Mikrofonfrekvensrespons

 • 20 Hz – 20000 Hz

Belysning

 • RGB
 • Aura

Vægt

 • 634g

Kabel

 • USB-A til USB-C-kabel (3M)

Tilbehør

 • 3 meter USB-A til USB-C-kabel
 • Hurtig start guide

Bemærk

 • Mikrofondrivere: 25 mm kondensatorkapsel
 • Polarmønster: Kardioid
 • Samplingfrekvens: 192 KHz
 • Bitrate: 24-bit
 • Maksimal SPL: 120dB

Alle indstillingerne på Carnyx styres med et kendte Armory Crate-softwaren, en ting som jeg hurtig lå mærke til er at man faktisk ikke har særlig mange indstillings muligheder i softwaren, men så igen man har jo ikke brug for så mange indstillinger muligheder til en Mikrofon tænker jeg.

Når jeg ser I
den første sektion finder jeg en støjport(filter) til at minimere baggrundsstøj, et filter til at forbedre stemmen, aktivering af højpasfilteret og en stemmeequalizer for at tilpasse lyden til at være lysere eller mørkere.
Når jeg ser i næste sektion finder jeg mulighed for at kunne justere optagelseslydstyrken samt en vende tilbage til standardindstillingerne funktion knappe, jeg finder os justere af frekvensen område som er et vigtig punkt at kunne juster ens mikrofon hvis man eks skal optagelyd.I den næstsidste sektion kan man justere al RGB-belysning på Carnyx, som vi efterhånden kender alt for godt. Den sidste sektion bruges til at opdatere firmwaren på mikrofonen, hvis der er nye tilgængelige opdateringer.


Jeg har brugt mikrofonen primært til almindelig brug, såsom samtaler på Discord og Messenger. Det første, jeg gjorde, var at foretage nogle normale optagelser under standardindstillinger. Det eneste, jeg ændrede, var at sætte mikrofonlydstyrken på max for at se, hvor meget baggrundsstøj den ville opfange.

Jeg fandt ud af, at lydstyrken skulle være på cirka 40% i mit tilfælde. Det skal bemærkes, at mikrofonen stod cirka 70 cm fra mig selv. Jo tættere mikrofonen er på dig, jo mindre lydstyrke behøves den at indstilles på.

Det kan være meget en udfordring at indstille en bordmikrofon, da den jo sjældent står helt tæt på dig selv som eks en mikrofon som er monteret på et stativ/arm ville være. Det gør bare det lidt mere vanskeligt at undgå baggrundsstøj uden at placere mikrofonen meget tæt på dig selv, hvilket igen kan forårsage støj fra musseklik- og tastaturklik da man jo sætter den tætter på dig selv.

Når det er sagt, var min lydoptagelse meget kraftfuld og tydelig, selvom den nu stadig kunne opfangede lidt støj fra mit tastatur eller når jeg klikkede på min mus. Jeg kunne have sænket lydstyrken yderligere og måske sat mikrofonen tættere på mig selv, men det ville have øget problemet med tastaturkliklyde endnu mere.

Ved at bruge støjport (Noise Gate) bliver den optagede lyd mere ren og tydelig, hvilket reducerer eksempelvis støj fra pc-blæsere (ca. 50 cm fra mikrofonen). Dog kan der i nogle tilfælde med denne indstilling opstå klik og artefakt lyd, som ikke er til stede.

En anden udfordring med støjporten er, at den automatisk justerer optagelsesniveauet, når jeg ændrer min stemmestyrke, som når jeg råber eller taler meget stille. Dette resulterer i konstante ændringer i optagelsen, hvilket ikke altid er ønsket.

Som sagt har jeg har primært brugt mikrofonen til samtaler på Discord og Messenger, og alle har været meget tilfredse med lydkvaliteten. Nogle få har bemærket, at lyden har en lille rumklang, men det er forståeligt, da mikrofonen har nemmere ved at opsnappe al lyd omkring en selv. Samlet set synes jeg, at Carnyx er meget nemmere at justere ind end eksempelvis Blue Yeti var som da også var monteret på stativ, så det har været en betydeligt bedre oplevelse for mig og ikke nær så frustrere oplevelse.

Her til sidst vil jeg gerne nævne ganske få ord om designet. Jeg synes faktisk, at Carnyx ser ret lækkert ud, især i den hvide udgave, som jeg har fået hjem. Der er mange, der ønsker sig en komplet hvid pc-build nu om dage, og med Carnyx har man nu muligheden for at tilføje et lækkert hvidt produkt til sit setup. Prisen for denne skønhed ligger på cirka 1600 kr, hvilket jeg synes er rimeligt, jeg er os ret sikker på at især for ASUS ROG-fans,  sandsynligvis gerne vil investere i denne her mikrofon. Jeg mener, at prisen er fornuftig ret fornuftig, hvis du leder efter en god mikrofon til optagelser eller skal bruges til streaming, selvom jeg dov stadig vil anbefale at man investere i et godt stativ/arm ved siden af for at gør justeringerne lidt nemmer at lave med mikrofonen.

Som sagt har Carnyx begrænsede standartjusteringer: Mikrofonen har som sagt kun muligheder for at justere dens position eller hældning på bordet, hvilket kan være en ulempe for nogle brugere, der foretrækker mere fleksibilitet i deres opsætning, så det er en ting man skal ha i mente.

men alt i Alt i har jeg været meget positivt overrasket over både lydkvaliteten og designet af Carnyx så jeg kan kun give Carnyx min klart anbefale til jer.
 

Fordele:

 1. Bygge Kvaliteten.
 2. Nemt at Juster ind.
 3. Softwaren er engel at gå til .
 4. Generelt go lyd kvalitet. 
 5. Hovedtelefonstik og mute-knap

Ulemper:

 1. Anbefaler tilkøb af en Stativ/Arm.
 2. Mikrofon er ret stor. 
 3. Begrænset Justeringer
 4. Kræver godt med bordplads.