Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


Et kig på back-connector motherboard og kabinet!

Af Kristian | 19-06-2024 | 3041 visninger | 2 kommentarer

Masterbox 600 & Z790BTF - Færre synlige kabler!

Vi har modtaget et kabinet fra Coolermaster - deres Masterbox 600.
Et mid tower, som på overfladen ligner mange andre kabinetter med meshfront og glaspanel. Men kabinettet skiller sig ud, fordi der er mulighed for back-connector motherboard!
Der har vi fået tilsendt ASUS TUF GAMING Z790-BTF.
Det vil vi kigge nærmere på i denne lille quick view artikel smiley

Vi ville gerne have lavet et komplet build, men har desværre ikke haft et grafikkort til rådighed.Masterbox 600 fra Coolermaster er et mid tower med ARGB, meshpanel i front - som vi så ofte har set før. MEN som noget nyt har casen "back-connector motherboard"!


Det giver mulighed for at gemme kablerne væk og få et mere clean build - ligeledes behøver man ikke bøvle med kabel management på samme måde.
Det kræver selvfølgelig et motherboard med back connector, men du kan bygge med et almindeligt ATX motherboard, hvis du hellere vil det.
Dermed giver kabinettet mulighed for mange forskellige builds.

Masterbox 600 fås i sort og hvid. Det er lavet af stål og plastik og har glaspanel på siden.
 

Det tager: ITX, Micro ATX, ATX (supporting back-connector motherboard), E-ATX (*op til 12"x10.9", 30.5cmx27.7cm motherboards, kan påvirke kabel management).
Det kommer med 3 x 140mm "Sickeflow" fans og 1 x CF120 fan, hvor alle har ARGB.
Der er plads til 7 x 120mm fans.
Kabinettet kan rumme grafikkort op til 410mm.
Der er støvfilter i top og bund.
Ydermere har kabinettet en udtagelig HDD-case.
Det har 2 x USB 3.2 Gen 1, 1 x USB 3.2 Gen 2, og 2 x Type C.


Masterbox 600 giver dig mulighed for at skjule kablerne på bagsiden af kabinettet parallelt med glaspanelet. Siden skubbes let af og ser sådan ud:

I forbindelse med Masterbox 600 har vi modtaget ASUS TUF GAMING Z790-BTF (=Back To the Future), som har LGA 1700 sokkel. Dette motherboard giver mulighed for at tilslutte kablerne på bagsiden, dermed er de gemt væk og ude af syne i selve kabinettet.


Hvis man ønsker at lave et "backconnected build," kræver det også en GPU, som tillader backconnect, og der er desværre ikke særligt mange af disse på markedet. Et eksempel er ASUS GeForce RTX 4070 Ti SUPER TUF BTF White OC.


For at backconnected builds skal kunne vinde indpas på markedet, er det i min optik nødvendigt, at andre producenter begynder at producere GPU'er, som kan backconnectes - og hvorvidt det kommer, er svært at sige.
Når det så er sagt, tiltrækker backconnected builds de mennesker, som ønsker et mere minimalistisk look, fremfor de producenter, som går all-in på RGB all over i kabinettet.
Jeg tænker, den unge gamer vil synes, backconnected builds bliver for kedelige, da muligheden for et hav af RGB-kabler ikke er der.
Masterbox 600 fra Cooler Master er ikke at finde på Pricerunner, men ifølge producenten ligger prisen lige omkring de 1000 kr. 

Jeg er spændt på at se, om backconnected builds kan bide sig fast på markedet!

 

Se priserne hos PriceRunner på ASUS TUF Gaming Z790-BTF