Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Kan ikke installere Unraid på nyt server build

Af Megabruger macintosh00 | 04-03-2021 11:30 | 1091 visninger | 30 svar, hop til seneste
Hej, Jeg er igang med et nyt serverbuild, og i den forbindelse er jeg stødt på lidt problemer i forbindelse med installeringen af Unraid. Der er tale om et ASUS Tuf Gaming z490-Plus bundkort som den godt vil registrere usb stik på, men når jeg vælger at boote, så går den blot ind på bios igen og springer ligesom usb stikket over, selvom den registrerer det. Jeg tænkte først at BIOS sikkert skulle opdateres, men ej heller dette har hjulpet. Bundkortet viser ingen fejl i dioderne og ram og det hele er installeret og registreret. Er der nogen som har et bud på hvad der kan være problemet?
--
Jeg var engang tilhænger af Apple, nu er fornuften sgu nok endelig kommet
#1
tuwk
Semi Nørd
04-03-2021 11:31

Rapporter til Admin
Det lyder til at være et UEFI problem. Prøv at sætte den til Legacy - du kan altid aktivere UEFI-boot i Unraid når først det kører.
--
Jeg synes, at en signatur er unødvendig.
#2
macintosh00
Megabruger
04-03-2021 11:36

Rapporter til Admin
#1 Jeg er lidt dum på det område. Er det i bios jeg gør dette eller hvordan?
--
Jeg var engang tilhænger af Apple, nu er fornuften sgu nok endelig kommet
#3
Heylel
Maxi Supporter
04-03-2021 11:52

Rapporter til Admin
#2: Ja.
--
-- Just...wow...: https://xkcd.com[...]
#4
macintosh00
Megabruger
04-03-2021 13:23

Rapporter til Admin
Den er sat til legeacy dette har dog ikke hjulpet
--
Jeg var engang tilhænger af Apple, nu er fornuften sgu nok endelig kommet
#5
Stroyer
Guru
04-03-2021 13:28

Rapporter til Admin
0# Nu er det ikke fordi jeg vil anbefale dig at kører Unraid, da jeg mener det er det kæmpe skodsystem men jeg vil godt hjælpe dig anyways :-) Har du husket at kører den *.bat fil der bliver dannet på USB'en som hedder noget med Make_bootable eller sådan noget?
--
IDGAF!
#6
macintosh00
Megabruger
04-03-2021 13:34

Rapporter til Admin
Hvilket system vil du anbefale da? Og prøver lige engang
--
Jeg var engang tilhænger af Apple, nu er fornuften sgu nok endelig kommet
#7
tuwk
Semi Nørd
04-03-2021 15:07

Rapporter til Admin
#5 Det gør mange ting godt, nogle ting virkelig godt, og andre ting helt katastrofalt - men jeg tager hatten af for den udvikling der bliver lagt i det. #2 Unraid kræver, at man er lidt snedig med sine IT-hænder, da man ofte skal pille lidt i nogle config-filer, arbejde lidt i en terminal og vide hvad der menes, når man siger 'xfs', 'SMART data' og 'HBA'. Jeg vil anbefale dig, at lave en server du kan lege med i nogle måneder, uden at du lægger vigtig data på den. Så kan du fucke op, starte forfra og lære af dine fejl inden du begynder at bruge Unraid til noget data du skal bruge regelmæssigt (eller køre Plex fra den).
--
Jeg synes, at en signatur er unødvendig.
#8
Stroyer
Guru
04-03-2021 16:58

Rapporter til Admin
6# Nærmest alt andet :-) Måden hvordan unraid håndtere diske, ultrasløv performance osv. osv. TrueNAS Core fx. Lykkedes det i øvrigt med din usb-stick?
--
IDGAF!
#9
Jesper_Chr
Ultrabruger
04-03-2021 18:41

Rapporter til Admin
Du har sikkert skrevet iso'en forkert til usb pennen. Format a stick as FAT32 Make sure that its named UNRAID Download the zip file from Limetech's website Extract the contents of the zip onto the flash drive Right click on make_executable and run it as administrator done
--
#10
Heylel
Maxi Supporter
05-03-2021 00:49

Rapporter til Admin
#8: Med al respekt, så synes jeg ikke du kan sammenligne TrueNAS og Unraid, og kalde Unraid er “skodsystem”. Det er som at sammenligne en vinterhue med en sydvest. De løser helt forskellige “problemer” og ud fra en forskellig ideologi.
--
-- Just...wow...: https://xkcd.com[...]
#11
Stroyer
Guru
05-03-2021 06:08

Rapporter til Admin
10# Det vil jeg ikke helt give dig ret i :) De forsøger begge at løse basalt set det samme. Det er begge "NAS" operativsystemer, de har begge mulighed for virtuelle systemer og plugins mv. Der er nogle ting som er nemmere på unraid end TrueNAS men overordnet synes jeg at implementering på TrueNAS er så meget bedre og performance helt i top. Udover dét har man også mulighed for at virtualisering af TrueNAS og det er gratis. RAID != Backup :-)
--
IDGAF!
#12
stenager129
Monsterbruger
05-03-2021 08:12

Rapporter til Admin
#11 Ved simpelthen ikke om du er ironisk med din sidste kommentar eller ej... Håber du er ;) #0 Prøv at oprette en bruger på UnRAID's forum, der er fantastisk support derinde, og en google søgning gav dette resultat: https://forums.unraid.net[...] Har du kontrolleret at din USB pind er på deres "not supported" liste? Jeg har selv kørt UnRAID i nogle år nu, og det er klippe stabilt og meget nemt at arbejde med, selv for sådan én som mig, som ikke er fan af linux og kommandoer mv. Det er meget intuitivt at gå til, og så kan man genbruge alle sine underlige størrelser diske i dette setup.
--
Intel Core I7-3770K | 4x4 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz | 850W Corsair | 128GB SSD | 2x512GB SSD | Asus P8Z77-V Deluxe | Asus Strix GTX1070-8GB
--
Sidst redigeret 05-03-2021 08:18
#13
Stroyer
Guru
05-03-2021 11:31

Rapporter til Admin
12# Ironisk? Nej,.. På ingen måde. Hvorfor opfatter du det sådan og hvor mener du jeg tager fejl?
--
IDGAF!
#14
CyboKid
Ny på siden
05-03-2021 12:30

Rapporter til Admin
#12 Hvis det er udsagnet "RAID != Backup" er det jo fuldstændig sandt... RAID har og bliver jo aldrig Backup Men det er måske noget andet du hentyder til? :)
--
#15
makpa
Gigabruger
05-03-2021 15:15

Rapporter til Admin
Kørt installer fra unraid? Den laver din usb pind. Husk at sætte flueben i “allow uefi boot” Jeg har kørt Truenas (freenas) og kører nu unraid. Begge fungere. Hvis du har stor nok cache disk, har jeg ikke oplevet unraid langsommere end freenas. Eller, jo når diskene skal spinne op. Men eller er skriv og læs på niveau. Jeg har “kun” 2.5gbit fra min unraid til min maskine. Måske det er bottleneck. Truenas er helt sikkert hurtigere, hvis der ingen bottleneck er andre steder. unraid giver mig mere flexibilitet end hvad freenas gav mig. Jeg tilføjer en disk når det ønskes. Jeg spinner en vm op med en gpu når det passer mig. Hvis det lyster kører jeg en macOS vm op osv osv. bevares tingene kan for det meste også gøres på freenas. Det er bare ultra nemt i unraid. Skal dog lige læres først og det tog lidt tid.
--
#16
Jesper_Chr
Ultrabruger
05-03-2021 16:25

Rapporter til Admin
Hvem har påstået at raid = backup? Plus unraid kører, som navnet hentyder til, ikke raid. Truenas med zfs er vel tættere på raid end unraid er.
--
#17
Heylel
Maxi Supporter
05-03-2021 16:29

Rapporter til Admin
#11: Unraid Unraid er et filserver OS der ret meget er tænkt som en medieserver hvor du kan bruge et væld af forskellige størrelser diske. Du kan udvide "at will", så længe du har porte nok. Fordi diske kun spinnes op efter behov, er den relativt nøjsom ift. en klassisk NAS der typisk kører en eller anden form for rigtig raid. Der er siden kommet docker og hypervisor funktionalitet til. Hvis du taber en disk, genbygger du fra paritet (to diske kan tabes hvis du har to paritetsdiske). Går dit mobo i sort, flytter du USB boot key og diske til et andet setup og kører videre. Går din USB boot key i sort, laver du en ny og ruller din USB key backup på. Unraid er ikke en sprinter, specielt med mange smb forbidnelser - men i de fleste hjemme-setups følger den fint med hvis man har en SSD cache disk i. Og hvis man bare vil have en basal filserver der er nem at gå til og kan udvides billigt i takt med at behovet for plads vokser, er Unraid svær at komme udenom. TrueNAS TrueNAS er tænkt mere som en always-on filserver der hurtigt kan levere filer til mange brugere ad gangen - derfor fungerer TrueNAS rigtig godt i et mere professionelt miljø med alle de lækre ting som ZFS tilbyder (snapshots, dedup, kompression, data integritet etc) TrueNAS er sværget ind til at anvende OpenZFS. OG det er lige så meget en velsignelse som det er en forbandelse (i hvert fald for begynderen) ZFS er en volume manager/RAID/filsystem der - på TrueNAS - er "bagt ind" i FreeBSD kernel. ZFS er på mange måder herligt, men reagerer ikke så godt på spindown og er sulten på RAM - jeg mener at tommelfingerreglen er 1GB pr. 1TB storage. Mere hvis du vil anvende dedup og kompression. Hertil kommer så den RAM du vil bruge til VM'er. Det er ikke et problem i en lille filserver, men ryger du op i størrelse begynder det at stille krav til mere og mere RAM (og et mobo der understøtter det) - så det vokser ikke så godt med et ændret behov og kan med tiden blive dyrt i platform. I ZFS er alt baseret på VDEVs, så når du een gang har konfigureret dem, kan du ikke tilføje en disk til dem (man kan dog, een for een erstatte diske i et VDEC med større diske og "resilvere" og fx i et Raiz5 VDEV gå fra 5x 4TB til 5x 8TB - en langvarig proces der så også kræver 5 nye diske) - men skal du ellers udvide, skal du enten lave et lign. VDEV (dvs. flere diske skal tilføjes ad gangen) og tilføje det til din pool. Består din pool af VDEVs med forskellige Raidz levels er data selvfølgelig ikke mere sikre/redundante end sikkerheden i det "svageste" VDEV. Så et Raidz5 VDEV + et Raidz1 VDEV i en pool, er effektivt ikke mere sikkert/redundant end Raidz1 fordi en pool stripes hen over dens VDEVs. Alternativt skal der laves en ny pool baseret på det nye VDEV og sættes nyt filsystem op på den. Så med ZFS står man sig bedst med at planlægge og vide forud, hvad ens behov er. Og opgraderinger foregår i spring der er en del dyrere end i Unraid hvor man bare smider en disk mere i.
--
-- Just...wow...: https://xkcd.com[...]
--
Sidst redigeret 05-03-2021 16:33
#18
Stroyer
Guru
05-03-2021 16:53

Rapporter til Admin
17# Tak for udpenslingen - det havde dog ikke været nødvendigt for mit vedkommende da jeg har helt styr på de forskellige aspekter, terminologier og funktionalitet. Lige nogle flere ting du burde have med ift. TrueNAS og zfs er at du ikke behøver at skulle "flytte" noget til nyt system ud over diske ej eller ved migrering mellem virtuelt og fysisk miljø - Det spiller bare "out of the box" på ny installation. Diskene skal blot importeres og det klarer systemet selv. Ja - det er ikke muligt at udvide et eksisterende vdev med mindre et nyt oprettelse eller der udskiftes en disk af gangen - Så vidt jeg er orienteret arbejdes der dog på at få denne funktion. En helt anden ting er : Komprimering ja . hvis man har behov - Dedup, ALDRIG uanset! Din tommelfinger regel vedr. RAM er sådan set fin nok, men det er ikke noget problem at kører med meget mindre med mindre du virkelig skal bruge ekstrem performance af mange brugere hele tiden. Jeg har allokeret 8Gb til 16Tb data - det fungere super. Nej - Free/TrueNAS er bestemt ikke for alle - men efter at have kørt med både TrueNAS og Unraid igennem længere perioder er der for mit vedkommende ingen tvivl. Performance og måden Unraid fungere er ikke for mig. Så snart du løber tør for cache(hvilket er sket for mig flere gange under flytning af større datamængder dør baby totalt! Jeg kører så heller ikke TrueNAS baremetal - Jeg virtualiserer og det fungere perfekt for mig. Klippe stabil og super performance.
--
IDGAF!
#19
stenager129
Monsterbruger
05-03-2021 17:21

Rapporter til Admin
#13 + #14 Så skal jeg da vist have skolepengene tilbage.. Raid er IKKE backup, men det er jo ikke der er skrevet, med mindre jeg læser Raid ! udsagnet forkert??
--
Intel Core I7-3770K | 4x4 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz | 850W Corsair | 128GB SSD | 2x512GB SSD | Asus P8Z77-V Deluxe | Asus Strix GTX1070-8GB
#20
Stroyer
Guru
05-03-2021 18:03

Rapporter til Admin
19# RAID! = Backup = lig med ! = ikke lig med
--
IDGAF!
#21
stenager129
Monsterbruger
05-03-2021 18:06

Rapporter til Admin
#20 Makes sense...(for nogen) :)
--
Intel Core I7-3770K | 4x4 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz | 850W Corsair | 128GB SSD | 2x512GB SSD | Asus P8Z77-V Deluxe | Asus Strix GTX1070-8GB
#22
Heylel
Maxi Supporter
05-03-2021 19:59

Rapporter til Admin
#18: Det var nu heller ikke så meget for din skyld at jeg uddybede - det var mere for at anskueliggøre over for #0 at TrueNAS er et "different beast" Korrekt med at man kan migrere en pool. Men stadig til samme højere "niveau" af hardware, dog.
--
-- Just...wow...: https://xkcd.com[...]
#23
Stroyer
Guru
06-03-2021 17:32

Rapporter til Admin
21# Et gængs matematisk udtryk. 22# Nårh - Jeg opfattede bare at den var stilet til mig da du refererede til en af mine tidligere posts :-) Det er også fuldstændig lige meget - det er super med lidt forskelligt input til 0# uanset. Men du har helt ret - TrueNAS er et andet bæst end unraid Det kræver dog reelt set ikke specielt meget af hardwaren - har godt nok haft Freenas/TrueNAS installeret på mange forskellige underlige systemer og det har ikke fejlet for mig endnu. Zfs er altså bare noget for sig selv hvad det angår. Alternativt kunne også være et af de andre systemer som OpenMediaVault eller bare en Windows install med fx. SnapRAID Hvis man havde lyst til at nørde en lille smule var der også mulighed for Proxmox med zfs eller Xpenology som jeg også har haft meget sjov med og som i øvrigt har kørt klippe-stabilt for mig i gennem flere år vitualiseret på en Esxi. Hvis man har en "server" tilovers så bør man da udforske så meget man kan.
--
IDGAF!
--
Sidst redigeret 06-03-2021 17:33
#24
macintosh00
Megabruger
07-03-2021 11:08

Rapporter til Admin
Det blev til Freenas/Truenas Jeg opgav simpelthen Unraid, og valgte at prøve noget nyt. Der er nogle ting man lige skal vænne sig til, men overordnet går det fint. Ellers håber jeg at der er nogle behjælpelige sjæle herpå hol, da mit engelsk ikke er så godt. Til info så er det en 10-gbit server med en M.2 980 i cache og 1 tb 860 evo SSD som main. Derudover sidder der to 2 tb, hdd'er til lagring jeg har lagt lidt væk. Det kan virke som overkill, men stod med en 980 og tænkte at den ville være passende til cache. RAM er på 32 GB, men skal opgraderes hurtigst muligt da den hurtigt sluger dem i cache, hvilket egentlig undrer mig, når jeg har en samsung 980 til opgaven. Nogen der måske kan give en forklaring på det?
--
Jeg var engang tilhænger af Apple, nu er fornuften sgu nok endelig kommet
#25
makpa
Gigabruger
07-03-2021 11:12

Rapporter til Admin
#24 om du har 32gb eller 320gb ram vil Truenas sluge det hele. Det er meningen. Ubrugt ram er spildt ram. Den cacher i ram og bruger alt ledigt.
--
#26
Stroyer
Guru
07-03-2021 11:34

Rapporter til Admin
24# Kør det ovenpå en Esxi 6.7u2 og tildel den mængde ram du mener den skal have.. Start evt. Med 8Gb. Så har du også mulighed for at køre andre vm'er
--
IDGAF!
#27
makpa
Gigabruger
07-03-2021 11:38

Rapporter til Admin
#26 du kan stadig køre vm på Truenas, du allokere bare ram til en vm, så er det reserveret og den cacher det mindre.
--
#28
Stroyer
Guru
07-03-2021 11:41

Rapporter til Admin
27# Jah...naturligvis men Hypervisoren i Esxi er bedre end bhyve
--
IDGAF!
#29
makpa
Gigabruger
07-03-2021 12:11

Rapporter til Admin
#28 der siger jeg dig ikke imod. Men så skal man slås med passthrough i esxi. Du mister funktioner hvis du smider vdisk igennem. Det er relativt lige til, hvis man ved hvad man gør.
--
#30
Stroyer
Guru
07-03-2021 12:29

Rapporter til Admin
29# Det er een mulighed. Man kan også mounte dem som RDM Har gjort begge, ikke den store forskel.
--
IDGAF!

Opret svar til indlægget: Kan ikke installere Unraid på nyt server build

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login