Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Elektro-nørder, se her!

Af Junior Nørd mrKayne | 13-04-2021 18:21 | 846 visninger | 7 svar, hop til seneste
Hejsa! Jeg regner med at der findes et par gæve elektro-nørder herinde, som måske kan være behjælpelige med et projekt jeg har. Jeg skal have en kasse, indeholdende følgende: - 1-2 stk 12v batterier - 1 stk solpanel med 12v inverter (så denne kan lade på batterierne) - 1 stk 230v til 12v oplader Ideen er, at kassen sættes udenfor, og kan holde sig selv med strøm via solpanelet (i et vidst omfang, bevares), men samtidig skal der også være mulighed for at smide 230v til kassen, så dette bliver brugt til at lade batterierne. Det kan godt være der skal være en slags omskifter, således at hvis der er 230v sat til, brydes lademuligheden fra solcellerne. Det kan også være det er fint, at de begge kan lade? Det ved jeg ikke. Men hvad er bedst, for de 12v kommer jeg selvfølgelig til at bruge til noget andet, men hvordan gøres det bedst? Trækker forbruget igennem batteriet, selvom der fx lades med oplader gennem 230v, eller skal jeg da smide en 230->12v omformer ind, så batteriet ikke belastes under opladningen? Håber det giver mening....
--
#1
fisk7aal
Junior Supporter
13-04-2021 18:43

Rapporter til Admin
Hvad skal batterierne drive? Har du et power budget? Vil du selv lave PCB? Vil du selv lave PCBA? Vil du kun forbinde stik eller vil du lodde ting sammen?
--
#2
mrKayne
Junior Nørd
13-04-2021 19:12

Rapporter til Admin
#1 Små ting. Jeg forventer ikke et forbrug på mere end 3A. Det skal helst være "færdige" løsninger der strikkes sammen. At der skal klippes ledninger, monteres kabelsko, tyller, etc. er ligemeget. Jeg er selv ude i noget alá: Batteri: https://akkumulator.dk[...] Jeg har læst mig frem til, at man bør lade med minimum 15% af batteriets kapacitet. Ved overstående batteri, er det 30A, og med forbrug sat - meget højt - til 5A, skal laderen kunne lade med 35A. Der er flere muligheder, det gælder bare om at finde en hvor pris giver mening. Det kan også være det bliver et mindre batteri og dermed mindre lader. Vil man kunne lade på batteriet med solpanel og batterilader samtidig eller vil det give problemer? Så negativ til PCB og PCBA.
--
#3
Fafler
Ultra Supporter
13-04-2021 19:29

Rapporter til Admin
Det kan godt gøre begge dele samtidigt. Du skal sørge for at finde en god ladecontroller til solcellerne. Køb en MTTP controller istedet for de villigere PWM controllere, de er mere effektive og spiller bedre sammen med andre ladere. Der findes også løsninger, der kan alt det du vil, som f.eks. Epever Upower https://www.epsolarpv.com[...]
--
C:\DOS C:\DOS\RUN RUN DOS\RUN
#4
mrKayne
Junior Nørd
13-04-2021 19:41

Rapporter til Admin
#3 Lige for at vi er på samme side, det er slet ikke i den størrelsesorden vi snakker mht. solpanelerne. Det er mere hen alá https://solcelle.dk[...] :)
--
#5
Daniel
Guru
13-04-2021 20:45

Rapporter til Admin
Hvad er dit budget? Batteri fra biltema(eller ophuggeren), inverter fra kina, 12v omformer fra thansen(eller hvem end der nu er billigst) og en solcelle fra hvor end du nu kan finde en. Det kan laves rimeligt billigt, og det meste af det kan du bikse sammen med samle muffer. Og hvad skal den egenligt drive? For de billige 12v omformere er ikke det bedste i verden, jeg har mistet både en oplader til en boremaskine samt en bærbar oplader på den kontro.. Men er det blot til græstrimmeren så er der selvfølgelig ingen ko på isen :)
--
Uofficel officel hol.dk Discord kanal. https://discord.gg[...] Fredags strip sponsoreret af Toffo^Onlyfan.
--
Sidst redigeret 13-04-2021 20:45
#6
ChristianHP
Bruger
13-04-2021 22:07

Rapporter til Admin
"Og hvad skal den egenligt drive?" Mit gæt er en festival højttaler. ;)
--
#7
Daniel
Guru
13-04-2021 22:26

Rapporter til Admin
Jeg sprang vist i fælden og svarede uden at læse tråden, og i det hele taget læste dit indlæg ordenligt. Glem min post i #5 :)
--
Uofficel officel hol.dk Discord kanal. https://discord.gg[...] Fredags strip sponsoreret af Toffo^Onlyfan.

Opret svar til indlægget: Elektro-nørder, se her!

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning