Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Tændte PC, fanerne startede, men intet kom frem på...

Af Mega Supporter kolao22 | 14-04-2021 10:50 | 370 visninger | 7 svar, hop til seneste
Følgende scenarie er sket to gange den sidste måneds tid: Jeg trykker på powerknappen for at tænde PC'en, fanerne går amok fra starten, og intet sker. Når jeg holder slukknappen inde slukker den, og PC starter op som normalt næste gang jeg trykker på tænd-knappen. Er der noget man skal være på udkig for her? Byggede PC'en for knapt 9 måneder siden, og den har opført sig eksemplarisk indtil videre.
--
DU fortjener det bedste :)
#1
the688
Guru
14-04-2021 12:30

Rapporter til Admin
Hvis du har faner i din computer, så pas på de ikke blafrer rundt og sidder fast i dine blæsere - så stopper de, og så bliver din maskine alt for varm! *rimshot* Du får nok bedre (og mindre fantastisk morsom) hjælp hvis du fortæller lidt om dit hardware, og hvad du har prøvet/ændret.
--
"ORK SATME!"
#2
kolao22
Mega Supporter
14-04-2021 12:34

Rapporter til Admin
1# Her er delene :) - https://imgur.com[...] Har ikke prøvet på at ændre noget, da det 'kun' sker for anden gang i dag, og det eneste gene det har foresaget er at jeg skal slukke og tænde pc'en igen. Er bare bange for ideen om, at det betyder at en af delene måske ville være defekte. Blæserne er skruet godt fast af hvad jeg kan se:)
--
DU fortjener det bedste :)
#3
the688
Guru
14-04-2021 12:56

Rapporter til Admin
Altså, nu har jeg ikke haft en maskine som ikke har været tweaket og OC'et siden min Celeron 300A (det er en del år siden!) - så måske er det ikke lige din kop thé - men jeg har ofte løst "stabilitetsproblemer" ved lige at give RAM lidt ekstra juice. Ikke sådan "max power" - bare lige et par nøk opad. Har haft en del RAM-stænger som lige skulle have lidt mere end stock voltage før at køre deres ratede hastighed uden problemer. Du kan også kigge på noget overvågning og se om din PSU leverer den juice den skal, og om den gør det stabilt.
--
"ORK SATME!"
#4
waskustobaskus
Nørd
14-04-2021 13:00

Rapporter til Admin
Er xmp slået til i bios? Dvs ram sat til 3200mhz? Hvis ja så prøv at slå xmp fra og se om det hjælper. Du er nød til at prøve en ting af gangen.
--
#5
ChristianHP
Bruger
14-04-2021 13:40

Rapporter til Admin
Et Asus TUF GAMING Z490-PLUS har Q-LEDs på selve bundkortet til at kommunikere fejl: https://www.asus.com[...] Du vil kunne se på dem hvis det er RAM'ene der halter. Desuden tror jeg ikke blæser-hastighederne ville forblive max når fejlen sker, hvis bundkortets POST ender noget som helst planlagt sted, inklusiv rapport af fejl via Q-LEDs. Når blæserne ræser derudad på den måde, og når fejlen er sporadisk, så synes jeg det lugter mere af strømproblemer. Måske en kapacitor der er ved at stå af ét eller andet sted, eventuelt i bundkortets VRM, eller måske i PSU'en.
--
#6
Wut
Semi Nørd
14-04-2021 14:58

Rapporter til Admin
Min computer med B350F + 3700X + 3000 MHz DDR4 skal også lige have en snas mere juice på RAMmerne. Ellers kan den finde på at auto-restarte en enkelt gang, når man starter den op om morgenen* *når Onkel Wut endelig slæber sig ind på kontoret og sparker til spanden der kl 9-9:30´ish.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 14-04-2021 14:58
#7
kolao22
Mega Supporter
14-04-2021 17:14

Rapporter til Admin
Tak for svar venner :) Vil helt klart huske at holde øje med bundkortet næste gang det sker, og ellers prøve at fodre rammene med lidt mere guf :)
--
DU fortjener det bedste :)

Opret svar til indlægget: Tændte PC, fanerne startede, men intet kom frem på...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning