Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Byg af server til hosting mm.

Af Semi Supporter mivewi | 03-08-2021 00:31 | 895 visninger | 11 svar, hop til seneste
Hej! Jeg har et projekt jeg har arbejdet på i nogen år, det består af en hjemmeside og mobil applikation til android/ios. Jeg skal hoste hjemmesiden+backend/server hjemmefra, da jeg simpelthen syntes det bliver for dyrt at hoste det ved cloud løsninger. F.eks. alibabacloud - (4 Core - 16 GB) 689kr pr. md. (8271kr om året) Jeg skal desuden have nogen andre server software kørende som: team city, dolphin deploy, mssql server mm., så den skal have nogen kræfter, men uden at gå fuldstændigt amok, da jeg ikke tjener nogen penge endnu, men håber at gøre det i fremtiden. Jeg har en server jeg byggede til et andet formål engang som jeg har testet på under udviklingen, dette er en af de første intel i3 med 4 gb ram, og den har det meget svært ved at hoste de ting jeg vil, uden at gå næsten helt ned når der er nogen processer der kører i baggrunden. Jeg har søgt lidt på hvad en server kunne koste, som kunne kører det jeg vil og jeg har læst servere gerne bruger xeon processorer, jeg ved ikke om det er deres strømforbrug eller stabilitet der gør dette er et populært valg. Er der nogen som kunne give et bud på hvilken jeg kunne købe færdig samlet, eller et hvilke dele jeg kunne købe til at bygge en? Jeg tænker der skal være godt med ram i og en god processor. Det ville ikke gøre noget hvis den processor kunne bruges i en hjemmecomputer på et tidspunkt (måske til lidt gaming), hvis mit projekt ikke får nok kunder til at det kan løbe rundt. Jeg tænker at en pris på omkring 7.000-10.000 ville være indenfor rammerne af hvad jeg ønsker at ofre. Hvis nogen har erfaringer med at hoste hjemmefra, ville det være super også at hører lidt om.
--
Dell XPS 420 Core 2 duo @ 3.16 Nvidia GeForce 8800 GT 512ram 6GB DDR2 PC-6400 500GB WD 1TB Samsung 24" Dell LCD
#1
Thomas G
Elitebruger
03-08-2021 01:22

Rapporter til Admin
Generelt skal du være obs på strømforbrug, det løber altså op. Derudover støjer rigtige servere ofte mere især rack udgaverne kan godt snakke lidt. En fornuftig server har absolut minimum 16gb ram, med de mange roller du nævner, jeg ville nok sigte efter 32gb. Din i3 er helt sikkert undermotoriseret. Find noget med flere kerner på, du skal helst have minimum 4 kerner og kan du snige dig op på 8 ekstra bonus. Afhængigt af brug, er disken ikke så skide vigtig, men i den moderne verden ville man nok køre os på en ssd og data på en anden. SSD er ikke skideglade for slid og consumer diske i server kan godt give lidt tidlig død oplevelser. Der er ofte ældre servere til salg her og dba.
--
#2
Wing Man
Super Nørd
03-08-2021 07:12

Rapporter til Admin
Stop. Det giver ikke mening at du bruger 10.000kr nu plus strøm alt i mens du ingen penge tjener. Går dit hardware ned, så har du heller ikke backup eller garanti for oppetid. Køb en sky løsning, og betal mindre her og nu + du får alle fordelene. Hvis dit projekt lykkes har du en løbende udgift, hvis det ikke gør har du sparet penge.
--
Den som ler sidst, tænker langsomst!
#3
SteffE
Semi Nørd
03-08-2021 07:18

Rapporter til Admin
Nu er cloud og server hosting ikke helt det samme. Den pris du har listet kan du få en rimelig habil server til ude i byen. De klassike kunne være Ovh, leasyweb....
--
#4
Yumme
Ny på siden
03-08-2021 08:27

Rapporter til Admin
Lej en Dedicated ved https://www.hetzner.com[...]
--
#5
TopSwagCode
Gæst
03-08-2021 08:31

Rapporter til Admin
Cloud er på ingen måder dyrt og for guds skyld hold dig væk fra alibabacloud. Brug Azure eller AWS. Start småt ud og scale up som der kommer behov for det. AWS har Lightsail, som er deres "nemme" måde at komme igang med cloud: https://aws.amazon.com[...] Derudover. Lad dog være med at bruge Dolphin Deployment "rake dolphin:deploy[env,server] # Dolphin Deployment rake dolphin:deploy[local,localhost] This is still a work in progress... Please do not use against production systems. The time will come, just not yet.", som ikke har fået en update i 11 år! Brug Octupus deploy, som er blevet brugt af mange folk idag og er gratis for små virksomheder / projekter. https://octopus.com[...] Jeg elsker selv TeamCity, men vil anbefale at bruge Github Actions, Azure CI eller Circle CI istedet. De er alle sammen nice at bruge. Kommer med masser af gratis bygge tid. Er alle super nemme at komme igang med. Personligt har jeg selv en del services til at køre i Cloud idag og betaler ~7$ / måned. Dette gør jeg ved at: * Bruge Serverless når jeg kan. Derved har jeg ikke nogen faste udgifter, men betaler kun for det der bliver brugt. * Bruge Free tier services. Der findes mange cloud providers der faktisk giver gratis servere eller første par måneder gratis. Derudover serverless er de første 2.000.000 requests gratis. * Skift til Postgres istedet MS SQL. MS SQL har dyr licens for at bruge og kræver mere ram / cpu. Så med mindre du skal bruge noget MS SQL Specific, giver det ingen mening. Dotnet har nogle gode nugetpakker til at arbejde med Postgres. Hvis det er vil jeg godt tilbyde en snak om dit projekt og hjælpe med at vurdere om hvad setup du har brug for.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
Helmer
Monster Supporter
03-08-2021 16:47

Rapporter til Admin
Det lyder til, at du jagter prisen. Og det er også helt ok https://contabo.com[...]
--
#7
Amplificator
Monster Supporter
03-08-2021 19:23

Rapporter til Admin
#6 Contabo er fint hvis du elsker IO wait, CPU steal og hele molevitten.. De er ok oversolgte.
--
POPUP NÅR DU MODTAGER PM: https://goo.gl[...] SKJUL INDLÆG FRA GÆSTER: https://goo.gl[...] SKJUL INDLÆG FRA fuerzzz1: https://goo.gl[...]
--
Sidst redigeret 03-08-2021 19:24
#8
mivewi
Semi Supporter
03-08-2021 20:14

Rapporter til Admin
Tak for alle somhar pitchet ind! Det lyder som om jeg skal kigge på cloud løsninger igen. #5 - AWS har jeg brugt tidligere i projektet, jegsyntes bare jeg fik en lidt for høj regning med de her RDS databaser og jeg kunne ikke lave nogen indstillinger for application pools osv som jeg ønskede på IIS'en. - Azure faldt jeg bagover mht priser kan jeg huske. - Jeg bruger Octupus deploy. Det var mig somikke kunne huske det rigtige dyrenavn :) - Mht. TeamCity er jeg egentlig glad for løsningenda jeg kan have flere forskellige builds gratis på samme tid. Det kan jeg ikke med Azure CI. Men bruger dog Azure CI til at styre git koden, men byggende er på teamcity. - Har overvejet at skifte væk fra MSSQL server tilnoget andet. Det kan være jeg kigger på det på et senere tidspunkt. Og jeg vil meget gerne have en snak omkringsetupet! Det kunne være super fedt at få lidt input fra en der har prøvet det cloud halløj før :) Jeg har en mail der hedder mwi-at-mabytes.com, vildu ikke skrive en email, så kan vi tage en snak over zoom eller lign når det passer sammen!
--
#9
Heylel
Maxi Supporter
03-08-2021 20:23

Rapporter til Admin
Jeg ved ikke om de passer dig, men hvad med Hetzner?
--
-- Just...wow...: https://xkcd.com[...]
#10
mivewi
Semi Supporter
03-08-2021 20:25

Rapporter til Admin
#9 Tak for input, #4 nævnte det også og ville kigge på det snarrest!
--
#11
Rodael
Supporter Aspirant
03-08-2021 21:53

Rapporter til Admin
Vi hoster det meste hos hetzner i et k8s setup - der er ikke noget at være bange for :)
--
Silent Base 802 | hx750i | 5800x | 2x16GB 3600mhz CL16 | Asus b550-f strix | RTX 3090 | 1tb evo 970 | LG 27GL850 + AOC Q27G2U

Opret svar til indlægget: Byg af server til hosting mm.

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning