Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

TX3000e wifi kort laaangsomt

Af Monsterbruger mike_o | 08-08-2022 12:55 | 637 visninger | 9 svar, hop til seneste
Hej Guruer, Jeg har købt et TP Link TX3000E Wifi PCI netværkskort for at forbedre hastigheden på min stationære PCs wifi forbindelse. https://www.av-cables.dk[...] Vi har en Hiper lysleder med 1000mbps forbindelse, som buldrer afsted med en kablet forbindelse til routern. Jeg har monteret kortet i PCen uden problemer, men får en meget dårligt hastighed på det, ca 40mbps, hvor jeg med en billig USB3 Wifi dongle får ca 200mbps. PÅ TP Links hjemmeside, kan jeg se at mangeandre har problemer med kortet, og jeg har fulgt en række råd og har opdateret drivere, checket konflikter med SSDs på M2 osv osv. Jeg har også prøvet et ældre TP LInk 150mbps pci kort, og det kører OGSÅ tilsvarende langsomt (30-40mbps) Maskinen er en lidt ældre M5A97 motherboard med en FX-6300 6-core black edition, som ellers kører super fint. Forslag?
--
Sidst redigeret 08-08-2022 12:56
#1
Mion
Maxi Nørd
08-08-2022 13:35

Rapporter til Admin
får du 40 MegaByte pr sekund eller 40mbit? skal bare være sikker. for f.eks. du har et ældre bundkort som har PCI 2.0 så er du uheldig med dine lanes, selv i en X16 port, så kan du risikere dit kort kører PCI2.0 X1, men det burde stadig være 0.5 gbit = 500mbit = 50-60ISH MB pr sekund.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#2
Dragonheart
Guru
08-08-2022 14:12

Rapporter til Admin
Hvordan forbinder u netværkskortet til routeren? 2.4 GHz? 5 GHz? Kanalbredde og kanalplads? Bruger ud intels eller TP-link drivere? Hvad er signalstyrken (brug evt wifi analyzer til windows)
--
#3
SShadowS
Guru
08-08-2022 14:17

Rapporter til Admin
#1 Tror du mener M og ikke m. ;) #0 Prøv med en anden kanal bredde f.eks., kan være mange ting. Men igen, det er WIFI, så er alligevel kun til småting.
--
5950X|Crosshair VIII Formula|64GB RAM ASUS3090STRIX-OC|PG279Q 980 PRO 2TB|970 EVO+ 2TB|Samsung 860 PRO 2TB 2xSamsung860 QVO 2TB|Corsair AX1600i
#4
mike_o
Monsterbruger
08-08-2022 14:37

Rapporter til Admin
# alle Tak for inputs! #1 40Mbit, ikke Byte. Måler vi ikke normalt transfer rates i bites? #2 Jeg har prøvet både 2.4 og 5GHz, same-same. Jeg har ikke checket kanalplads/-spacing mm., det syntes jeg ikke skulle være nødvendigt for en "simpel" wifi forbindelse :o Er det værd at prøve? Jeg downloadede drivers fra TP-links hjemmeside, men de installerede sig som "intel wifi 6", når jeg ser på navnet i enhedshåndtering.
--
Sidst redigeret 08-08-2022 14:38
#5
Dragonheart
Guru
08-08-2022 18:27

Rapporter til Admin
#4 Opdater til intels nyeste drivers fra intels hjemmeside til (intel ax200 drivers) Tjek kanalbredde og sæt kanalen på 5GHz til kanal 36 med kanalbredde 80/auto Tjek signalstyrken på pcen når ovenstående er gjort og skriv det her. Du skal have høje end -60dBm for at få en høj hastighed og over -70dBm for stabil forbindelse
--
#6
mike_o
Monsterbruger
10-08-2022 15:06

Rapporter til Admin
#5 Tak. Jeg har opdateret, men tror nu, at jeg havde den samme driver allerede. Kanalbredden står til "Auto" og alternativet er "Only 20" hvilket ikke lyder som en option. Den bruger kanal 116 nu, men jeg kan ikke se, hvor jeg kan ændre det? Jeg kan heller ikke finde signalstyrke, men ikonet siger 3/4 radiobølge på 5GHz og 4/4 på 2.4
--
#7
mike_o
Monsterbruger
10-08-2022 15:31

Rapporter til Admin
#5 Ok, kanalen skal selvfølgelig rettes i routeren. Lad mig se, om jeg kan huske at logge ind i den. i øvrigt: SSID: Zyxel_456D_5G Protokol: Wi-Fi 5 (802.11ac) Sikkerhedstype: WPA2-Personal Netværksbånd: 5 GHz Netværkskanal: 116 Forbindelseshastighed (modtagelse/afsendelse): 650/650 (Mbps) IPv6-adresse: xxx Link til lokal IPv6-adresse: xxx IPv6-DNS-servere: xxx xxx IPv4-adresse: xxx IPv4-DNS-servere: xxx Producent: Intel Corporation Beskrivelse: Intel(R) Wi-Fi 6E AX210 160MHz Driverversion: 22.150.0.3 Fysisk adresse (MAC): xxx
--
Sidst redigeret 10-08-2022 15:35
#8
Dragonheart
Guru
10-08-2022 17:40

Rapporter til Admin
#7 Ja sæt kanael til 36 og kanalbedde til auto i routeren. En link rate på 650/650 ser fint ud (det betyder den bruger kanalbredde 80MHz - regn med en hastighed på ca halvdelen af link rate når du tester). Men tag og mål kanalstyrken med Wifianalyzer til windows (gratis i Windos apps store) Og så skriv signalstyrken når du er forbundet til 5 GHz netværket. Hvis både kanal 36 er valgt, link rate og signalstyrke er fine og du bruger 5 GHz båndet. Kan jeg ikke se det kan være andet end PCI-E portet på bundkortet der volder prolemer. Eller at routeres chipset har kompatibilitetsproblemer med AX chipset
--
Sidst redigeret 10-08-2022 17:42
#9
mike_o
Monsterbruger
19-08-2022 09:35

Rapporter til Admin
Beklager min langsommelighed, men routeren står på loftet, hvor der er en million grader varmt så jeg har ikke været tiltrukket af at besøge den, og jeg evner ikke logge på den trådløst. Til gengæld prøvede jeg at tage hele PCen med til et helt andet netværk, og her var problemet det samme: 30Mbps downlink speed. Min bærbare virker fint begge steder. Kan jeg så ikke konkludere, at det er motherboardet, der kører dårligt med netværkskortet? tak/mvh
--
Sidst redigeret 19-08-2022 09:36

Opret svar til indlægget: TX3000e wifi kort laaangsomt

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE