Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Selvbyg vs. pre-made pris/ydelse

Af Ny på siden Marcshall | 01-06-2023 11:59 | 736 visninger | 8 svar, hop til seneste
Hejsa Efter at have lurepasset i hvad der føles som år, skal mit i5-4670K/970GFX system udskiftes, uden at jeg forventer at genbruge noget som helst. Da jeg byggede computeren i sin tid, var det med afstand billigst selv at bygge, men det synes jeg ikke umiddelbart stadig er tilfældet? Jeg kunne godt tænke mig et system i stil med: https://www.mm-vision.dk[...] https://topdata.dk[...] Altså bygget op omkring et 4070 - eller AMD ækvivalent. Resten af delene har jeg ingen særlig interesse omkring, og det behøver heller ikke være top dele alt sammen, da det er min erfaring, at den øvre del af mid-end giver langt mere værdi for pengene. Så spørgsmålet er, om man selv kan bygge noget, der i pris og ydelse kan konkurrere med de færdigbyggede?
--
#1
Comicsdk
Super Nørd
01-06-2023 12:56

Rapporter til Admin
Umiddelbart ja og nej. Hvis du gider holde øje med priserne på de komponenter du forventer at bygge med, kan du konkurrere med butikkerne. De "pre-byggede" (de er bygget før de blev bygget?) skal i mange tilfælde justeres til køberens behov; det er tit det gennemgående tema i de hundrede andre tråde med samme topic. Efter justeringer, ender prisen ofte på samme eller højere niveau end det man selv samler. Jeg stemmer for at du samler selv. Det er hyggeligt og du får præcis de stumper du vil ha' og "går glip af at GLS smadrer din PC i posten" Lav pris og høj ydelse er altid et kompromis på kvalitet, kan man overordnet sige. Du kan evt. google de komponenter maskinerne består af og lave en sammenligning. Du beder, sat på spidsen, forum om at gøre præcis dét. No pun, no offence intended. I tillæg; det kan i mange tilfælde godt svare sig at genbruge stumper, f.eks PSU/kabinet, enten de stumper du selv har, eller high-end brugte stumper. Jeg fik sidste år en superfed PSU for det under halve af kostprisen på en ny, med kvittering og garanti og hele pivtøjet, eksempelvis. Du burde heller ikke være ligeglad med stumperne - får du en maskine med skrabet bundkort, kan du rende ind i problemer mht. upgrade senere - inkl. et større tab på brugt-salg - hence pris/økonomi. Det samme med strømforsyning - de butiksbyggede sparer ofte præcis på det punkt; derfor starter folk som regel med at justere dér. That is my five.
--
"...it's a song for the deaf, you can't even hear it!"
#2
Marcshall
Ny på siden
01-06-2023 13:19

Rapporter til Admin
Mange tak for svaret. Det var faktisk mit indtryk at den færdigbyggede benyttede sig af komponenter, som ikke altid var tilgængelige i løssalg. Lidt ligesom når HP, Lenovo, etc. Og det var sådan set ikke mit formål at få jer eksperter til at lave en google-søgning, men mere om det faktisk kunne lade sig gøre at samle en computer selv, der i pris kunne konkurrere i ydelse med de færdigbyggede fra mit eksempel. Jeg er selvfølgelig ikke interesseret i deciderede dårlige dele, men blot at jeg ikke behøver "det bedste af det bedste". Jeg kommer ikke til at opgradere eller videresælge computeren, så jeg er mest interesseret i holdbarhed og nemhed ift. installation/levering. Her tænker jeg mere ift. at man får levering fra forskellige butikker, leveringsomkostninger, og ikke byggeriet af den nye maskine, som helt sikkert er rigtig hyggeligt :)
--
#3
SShadowS
Guru
01-06-2023 14:13

Rapporter til Admin
Sagtens, ofte med meget bedre komponenter end premade. De sparer altid på strømforsyning og RAM f.eks.
--
5950X|Crosshair VIII Formula|64GB RAM ASUS4090STRIX-OC|PG279Q 980 PRO 2TB|970 EVO+ 2TB|Samsung 860 PRO 2TB 2xSamsung860 QVO 2TB|Corsair AX1600i
#4
Kasper Køhlert
Junior Supporter
01-06-2023 18:19

Rapporter til Admin
Hvad er Forskellen https://www.gpucheck.com[...] Kabinet - Aerocool Cylon RGB (+Skruer) https://www.compumail.dk[...] https://www.youtube.com[...] https://tech4gamers.com[...] Strømforsyning - 550 Watt 80+Bronze Corsair VS Series https://www.compumail.dk[...] Bundkort - Gigabyte H510M H (PCIe 4.0) https://www.compumail.dk[...] CPU - Intel 6 Core I5-11400f (Box køler) (4.4 Ghz) https://www.compumail.dk[...] https://www.cpubenchmark.net[...] Hardisk - 1024GB Kingston NV2 PCIe 4.0 (M.2 NVMex4) https://www.compumail.dk[...] Hukommelse - 16GB DualChannel DDR4-3200(CL 16) https://www.compumail.dk[...] Grafikkort - 12GB RX 6700 XT Sapphire Pulse https://www.compumail.dk[...] 6K
--
Det Med Småt https://www.danmark.indhold.eu[...] https://indhold-eu.blogspot.com[...] indhold-eu Kasper Køhlert
#5
Marcshall
Ny på siden
01-06-2023 19:09

Rapporter til Admin
#4 Okay - point taken. Det ser imponerende ud. Hvis man opgraderer CPU til en 13400F og GPUen til 4070, kan man så holde sig med samme PSU (550W)? Med en anelse større HDD, så giver det et system, der konkurrerer med #0 til 1500 kr. mindre. Fantastisk! Mange tak!
--
#6
Jesper Gæst
Maxi Supporter
01-06-2023 19:12

Rapporter til Admin
#5 Det er lorte komponenter der er brugt i #4, den PSU skal du holde dig fra. (Eneste der er OK er GFX og SSD)
--
Sidst redigeret 01-06-2023 19:12
#7
ToFFo
Guru
01-06-2023 19:12

Rapporter til Admin
Du kan sagtens få en rigtig fin prebuilt maskine i dag. Så længe du holder dig fra de store producenter som fx, HP, ASUS, Lenovo, MSI og så videre. De helt store producenter bruger ofte udelukkende dele, som er specialfremstillet af det ypperste elendighed. De bruger ofte dele, som de selv producerer som er designet til at passe i deres maskiner. Det kan betyde du ikke kan genbruge eksempelvis kabinet, bundkort eller whatever, fordi det er bygget til KUN at passe i den maskine. Dertil kommer at komponenterne ofte er af ret ringe kvalitet. Det skal bare være så billigt som muligt og bygges på stor skala. Men hvis du køber hos fx. MM-vision, Topdata, Sharkgaming og så videre, så er det folk der bygger maskinerne, af de komponenter du selv kan finde på hylderne i Proshop, Komplett og så videre. Eftersom maskinerne er bygget af hyldevarer, har du langt rigere mulighed for at få en maskine, du kan opgradere eller sælge videre i dele. Men de skal selvfølgelig også tjene penge, så de sparer også på kvaliteten hvor de kan, som allerede nævnt. Når du køber en prebuilt fra en forhandler der bygger med hyldedele, skal du være i stand til at opgradere enkelte komponenter. Du må ikke lade dig falde for "uuuuhhh RGB lys!" fælden. For nok er kabinettet enhver konfirmands våde drøm, men hvis der bag regnbuefacaden af eventyrligt lys gemmer sig et overflødighedshorn af elendighed i billige komponenter, er du ligevidt. Du kan sagtens få en super fed maskine færdiglavet. Men det kræver du lige kan få lov at justere lidt på de dele de smider i maskinen. For eksempel, hvis du kan vælge en standard-konfiguration, hvor du så kan opgradere fx. grafikkort, RAM, strømforsyning, køler, m.v. kan du skræddersy en maskine der har de komponenter du ønsker. Hos Komplett kan du vist også få dem til at samle maskinen for dig. Det kan du måske også hos Compumail, Proshop osv. Så kan du helt selv bestemme hvad der skal være i den. Hvis du køber en færdiglavet, så vil jeg anbefale du vælger Windows fra hvis du kan. Her kan du spare op til 1000kr (måske mere) ved at sige nej tak til Windows licens og så bare købe den selv herinde, eller på en keyshop for ca 100kr. Der er selvfølgelig også mulighed for at samle selv. Det er virkelig ikke ret svært. Det har faktisk aldrig været lettere vil jeg sige. Hvis du har mod på at samle selv, så smid dit budget her og lad folk herinde komme med forslag til hvad du bør købe og hvorfor. Det er som om der går konkurrence i den, som om brugerne kæmper en kamp for at få dig til at vælge netop deres anbefaling. Så du kan være sikker på de ikke bare trækker hardware ud af røven og klasker i en kurv. Det skal jo gerne give mening, ellers bliver det bare bashet af andre brugere. Jeg vil helt klart anbefale du bygger selv. Enten for at lære noget hvis du ikke har prøvet det før, eller for nostalgien hvis du selv har prøvet det før men det er længe siden. Der er bare noget tilfredsstillende over DIY :)
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
#8
Comicsdk
Super Nørd
01-06-2023 20:46

Rapporter til Admin
7 "Så du kan være sikker på de ikke bare trækker hardware ud af røven og klasker i en kurv. Det skal jo gerne give mening, ellers bliver det bare bashet af andre brugere" Fnis. Jeg har lært det på den hårde måde. Men det er ikke lyv, kikser man på det felt, bliver man kastreret. Nu om dage gennemgoogler jeg alt inden jeg vover at smide bud på banen. Men som altid; tænker man først og fremmest økonomi holder nyt overhovedet ikke, hverken "præbygget" eller hjemmebygget. Man kan købe færdigbygget af rutinerede stakler her på sitet, folk uden liv, folk... ej, det gas. Brugt er mit mantra, jeg er ligeglad med prisklassen. Brugte komplette maskiner fra rutineprægede hjemmebyggere eller stumper fra samme, smadrer alt andet til hver en tid. Vi har nået et punkt hvor det ikke så sjældent kun er en enkelt eller to generationer der skiller definitionerne af nyt og gammelt.
--
"...it's a song for the deaf, you can't even hear it!"

Opret svar til indlægget: Selvbyg vs. pre-made pris/ydelse

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE