Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Byg af videoserver

Af Junior Nørd mrKayne | 27-09-2023 19:57 | 1570 visninger | 4 svar, hop til seneste
Mojn, Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til at sammensætte en server, primært fordi jeg ikke aner en døjt om det. Den skal bruges som videooptager server til overvågning. Eventuelt også klienten, men ikke et must - så skal der dog bare en ekstern PC til dette. Kan være både Winserver op til 2019 eller almindelig windows Ud fra systemkonfiguratoren på leverandørens hjemmeside af overvågningssystemet, er det umiddelbart ikke de vilde krav, omend den langt fra er komplet... Så... Minimumskrav: - Core i5 / AtlonII X4 (størrelse, ingen anelse, kom med et bud...) - 16gb RAM - 10TB HDD, fordelt ud på xx diske - 10 gb netværkskort Gerne til noget 19" rack, men ikke et must. Prisleje tænker jeg sjovt nok så lavt som muligt. Det er som sagt til en videoserver, og det er ikke video der gemmes særlig lang tid ad gangen, og der er ikke det store AI-arbejde i baggrunden til analyser og whatnot. erhhh... Jeg tænker I der ved en masse om det, kan spørge ind til resten, og så vil jeg gøre mit bedste for at svare... TAK! :D
--
#1
Thomas G
Supporter Aspirant
28-09-2023 08:57

Rapporter til Admin
Du skal kigge på lidt forskellige ting. Hvor mange streams/video signaler modtager du Hvad er kvaliteten af signalerne (hvor mange kb/s) Er det always on optagelser Er "scenerne" altid belyst, en bizar detalje er at mørke fylder markant mere end stort set alt andet fordi det af uransagelige årsager komprimere elendigt. Tror problemet er kameraets støj som gør at det ikke er helt sort men bare grumset. Hvis det er få kameraer er alm hdd ok, er der mange kameraer skal du helst over på ssd. Problemet med mekaniske diske er at der er kun et vidst antal skrivehoveder. Den skal derfor ligge og swappe imellem strømmene og det er mekaniske diske ikke super gode til. Nogle af systemerne understøtter at man arkivere optagelser. Milestone xprotect kan foreksempel det. Så kan du have nogle dage liggende på ssd og arkivere det over på alm mekaniske diske. Min anbefaling: En os disk alm hdd/ssd. En eller flere offer ssd, som holder dagens optagelser En eller flere mekaniske diske til at holde arkivet. Dine offer diske må du forvente bliver skrevet i smadder i løbet af nogle år. Vælger du mekaniske diske til det hele, skal du vælge nogen der er bygget til det. WD har en særlig overvågnings serie. Overvågningsoptagelser slider på diskene, men tilgengæld med et meget forudsigeligt mønster som diskene kan optimeres imod fra fabrikantens side. Cpu kan betyde noget hvis du skal have triggers på eller den skal omforme signalet. Det er lidt svært at udstikke fordi det afhænger ekstremt af hvad du har af kameraer og software. Kan se at milestone stadig har deres behovs beregner, men du skal nok oprette en bruger og evt igennem et banalt godkendelses flow for at tilgå den (fjollet). Der findes også mange gratisk løsninger, mange af dem har x kameraer gratis og resten betaler man for etc.
--
#2
-={Squize}=-
Super Supporter
28-09-2023 09:23

Rapporter til Admin
#0 Hvis du kan bruge noget brugt har jeg en Lenovo server liggende som kunne være perfekt til formålet.
--
#3
Azakiel
Skribent
28-09-2023 09:32

Rapporter til Admin
Sidder selv og rodder med en gammel server pt. (Dell R610), og afhængig af kameraer er det ikke fordi det kræver voldsomt meget rent specmæssigt. Som #1 er inde på kan bitrate og kvalitet, samt mængden af kameraer, godt have en betydning, så det kommer helt an på disse parametre. Jeg har dog sat mine kameraer (2 stk pt så meget få) til kun at optage ved bevægelse igennem det gratis program iSpy, som bare fanger RTSP streamen fra netværket, så det er også begrænset hvor meget data der reelt er behov for at skrive.
--
Veni, Vidi, Vici. dimidium facti qui coepit habet faber est quisque fortunae suae
#4
mrKayne
Junior Nørd
28-09-2023 19:47

Rapporter til Admin
Tak for svar - især #1. Antallet af streams kan variere. Overvågningen er for mindre perioder, flere forskellige steder. Udstyr op og en uge eller 2 senere, ned igen. Men et tal mellem 4 og 30 vil nok være det bedste bud. Kvaliteten er generelt 4K 8MP 25fps. Optagelse konstant, og det er blandede atmosfærer. Jf. beregneren (det er ikke milestone, men wisenet wave - som udgangspunkt i hvert fald), skulle 30 stk streams i den opløsning kræve en bitrate på minimum 313 Mbit/s. Om det er HDD eller SSD er for mig hip som hap.. Hvis det skulle være rackbaseret, har jeg fundet nedenstående, som vil passe i de dimensioner jeg har at gøre med, som udgangspunkt: https://media.dustin.eu[...] Hvis jeg skal have lidt redundans, foreslår beregneren at jeg laver 2 mere eller mindre identiske servere. Rent pladsmæssigt, kunne det være overstående med 4 SSD 2TB. Så skulle et mini-ITX eller mini-atx passe uden problemer, men her kommer jeg på bar bund igen, og ligeledes med CPU, RAM og PSU.
--

Opret svar til indlægget: Byg af videoserver

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE