Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Hjælp til køb af SWITCHES til custom keyboard

Af Semibruger VenGee | 24-11-2023 19:26 | 714 visninger | 5 svar, hop til seneste
Hej HardwareOnline! Jeg skal til at bygge mit første custom keyboard og har lige købt Glorious GMMK PRO 75% Barebone ISO. Men er i tvivl om hvilke switches jeg gerne vil have, jeg ved bare de skal være linære. Jeg har altid kun brugt Cherry MX Red switches i de 4-5 prebuild mekaniske keyboards jeg har haft, så har aldrig prøvet andre switches. Men nu når jeg skal bygge et keyboard selv, så vil jeg gerne prøve nogle andre. Jeg har overvejet Cherry MX Silver Speed, da jeg gamer en del, men er bange for det bliver mærkeligt med den korte travel distance og at jeg ikke kan vende mig til det. Derudover har jeg hørt en del sige de er dårlige at skrive på og man kommer til at lave en del fejl. Nogle der har erfaring med silver switches eller erfaring med skift fra red til silver switches? Men kom meget gerne med jeres forslag til switches som i kan anbefale og som jeg burde kigge ind i! Jeg har selv kigget på og overvejet følgende indtil videre: GLORIOUS Lynx Switches: https://www.maxgaming.dk[...] GATERON Black Ink V2: https://www.maxgaming.dk[...] GATERON Milky Yellow Pro: https://www.maxgaming.dk[...] GATERON Oil king: https://www.maxgaming.dk[...] KAILH Silver Speed: https://www.maxgaming.dk[...] På forhånd tak og god weekend til jer!
--
#1
PhillipA
Ultrabruger
24-11-2023 19:55

Rapporter til Admin
Jeg har igennem et par år brugt et Corsair "et eller andet" med MX Red, som for mig egentlig har fungeret ganske godt. Derfor var jeg også meget i tvivl da jeg købte mit Keychron Q1 Pro, om jeg skulle vælge K Pro Red eller K Pro Brown switches. Dog faldt valget på K Pro Brown, hvilket jeg på ingen måder fortryder. Det skal dog siges at jeg primært bruger det til kontorarbejde, og kun en smule spil i ny og næ. Man kan jo sige at nu hvor du netop laver et custom tastatur, så kan du jo altid skifte switches, hvis du får valgt noget du ikke kan vænne dig til.
--
#2
VenGee
Semibruger
24-11-2023 20:11

Rapporter til Admin
#1 PhillipA Tak for dit input! Det er selvfølgelig rigtigt, jeg kan altid skifte. Kan godt være jeg bare burde prøve et sæt og se om det er mig efter nogle uger. Ellers har jeg overvejet at købe enkle switches hjem bare for at prøve dem af på forhånd.
--
#3
ConflictBaguette
Ultrabruger
24-11-2023 22:08

Rapporter til Admin
Efter min mening er alt uder 60g for lette switches. Dem taster jeg jeg forkert på. Silver switches er kun 45g. Men det er en sagssag. Som #1 skriver er dit GMMK et Hotswap, så du kan bare skifte dem ud. Det var værre hvis du skulle lodde dem. Men ellers køb 5 stykker (det mindste antal man kan) af nogle forskellige hos Maxgaming, som du har interesse for og prøv dem. Kan anbefale Oil Kings. Der skal ikke gøres noget ved dem. De er allerede rigtig glimrende fra fabrikant.
--
Brød med karaktér
#4
Silkeborgenser93
Supporter Aspirant
25-11-2023 13:41

Rapporter til Admin
#0 Jeg kan desværre ikke give dig feedback på hvilken lineær switch du skal vælge, fordi jeg selv foretrækker switches med taktil feedback, men jeg har selv lige været igennem møllen med at researche boards, switches og keycaps, og kan give dig et par fifs og nogle ressourcer til at træffe et valg. Det er i høj grad en smagssag hvad man foretrækker, så du kunne passende bruge dine MX reds som reference punkt. Prøv at bruge dem igen hvis du stadig har dit gamle keyboard liggende, og forsøg at lægge mærke til hvordan de føles at bruge. De fleste lineære switches vil have nogenlunde ens pre-travel og travel length, så hvis du overvejer MX Silver speed eller lignende, kunne du spørge dig selv, om du synes pre-travel og bottom out travel length er passende eller for lang. Der er lidt mere variation mellem switches når det kommer til actuation force, så du kan igen bruge dine reds som referencepunkt, og spørge dig selv om du føler mængden af kraft der skal til for at aktuere og bottom out er passende, eller om du er ude efter en mindre/større aktueringskraft. Du kan finde actuation graphs for de fleste lineære switches på nettet, hvis du er i tvivl om de switches du har kig på passer til dine præferencer. Her er der er par stykker: https://www.rtings.com[...] Udover de tekniske specs kan der selvfølgelig også være meget stor variation i hvordan switches føles i brug. Her bliver det virkelig subjektivt, så mit bedste råd ville være at gå online og høre hvad andre har af erfaringer med de switches du kigger på. Youtube er en fremragende ressource, med masser af anmeldelser, lydtests, modding tips, og så videre. Du kan også købe switch testers online hvis du har lyst at prøve nogle switches af inden du køber et helt sæt. De kan fås rimelig billigt fra AliExpress fx, eller mange af de europæiske keyboard shops. Jeg lister lige nogle ressourcer nedenunder du kan bruge. Jeg lister lige nogle ressourcer nedenunder: Guide til valg af switches: https://www.youtube.com[...] En hurtig sammenligning af mange forskellige lineære switches: https://www.youtube.com[...] Ret stort subreddit der udelukkende handler om alt relateret til keyboards: https://www.reddit.com[...] Læs lidt op på nogle forskellige switches, eller endnu bedre, prøv dem af hvis du har mulighed for det. Held og lykke med dit build :)
--
Sidst redigeret 25-11-2023 13:43
#5
VenGee
Semibruger
29-11-2023 18:43

Rapporter til Admin
#4 Silkeborgenser93 Tusind tak for dit lange og informative svar! Det er virkelig brugbart og sindsygt fedt du har taget dig tid til at linke til en masse ting som kan hjælpe mig videre i processen. Efter nu at have kigget på alt det du har sendt og en hel del andre ting, så er jeg kommet frem til at jeg nok køber et tester kit og nogle enkelte switches ved siden af, for at prøve en masse af inden jeg bestemmer mig!
--

Opret svar til indlægget: Hjælp til køb af SWITCHES til custom keyboard

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login


ANNONCE