Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Bærbar VS Stationær PC

Af Supporter Aspirant Cavash | 12-02-2024 20:20 | 674 visninger | 11 svar, hop til seneste
Hej Forum Det er nok et emne, som mange har delte meninger om, men jeg tænker lige at bringe den op :) Jeg bruger primært min pc til arbejde, men også til at spille på ind i mellem. Jeg overvejer at købe bærbar i stedet for at have min stationær, da jeg så kan have bærbaren med rundt (i forhold til arbejde eller venner), eller jeg kan sætte min PC ind i stuen, hvis jeg hellere vil sidde der. Dog er jeg i tvivl om længerevarende brug af bærbar er usundt for én, da skærmen er det mindre end normalt.. Ville man ku købe en docking station og så koble den på f.eks. 2 større skærme hjemme (men også til en større skærm ved spil engang i mellem), eller fungerer det dårligt? Kan en bærbar være god nok til spil, eller burde man have en stationær til spil, og så en billig bærbar til arbejde (men så får man så ik mulighed for lige at ku slæbe den andre steder hen og spille på, med mindre man rykker hele den stationære). Måske en bærbar som ku det hele, ville være det værd?
--
#1
jbred
Monster Supporter
12-02-2024 20:41

Rapporter til Admin
PC i stuen i et skrivebordshjørne stationær, den der med jeg har et "kontor" hvor jeg spiller CS til kæresten skælder mig ud, ind i stuen med den. Kæresten her ser bageprogrammer og læser/strikker. Ingen af de ting gider jeg sidde i sofaen for, men så vi stadig "sammen" og kan sludre. 2 skærme i stuen, bærbar til arb. Docking til arb bærbar hvis der skal arb hjemmefra til de 2 skærme. Aller om jeg gad og sidde og game på en 14-17 tommer hjemme igen, hvis det er en arb bærbar så vælg en med lidt grafkort. Ellers hold tingene adskilt, ikke tag en gamercomputer med i sommerhus og ud til venner, der skal du fokusere på det sociale, brætspil og bajer. :-)
--
#2
hjortekid
Bruger
12-02-2024 21:09

Rapporter til Admin
Mit største issue ved at have en "gamer" bærbar, er den høje pris, for skuffende performance i forhold til en stationær. Been there, done that. Den var heller ikke super bærbar, tung, stor, og drænede batteriet. Min løsning er en mid-range stationær, som står i soveværelset til AAA spil, og en lille, let bærbar, til browsing, office, og lidt lettere spil klarer den også (går ikke så meget op i opløsning og FPS) Fungerer for mig, men fungerer nok langtfra for alle
--
#3
jhc9817
Giga Supporter
12-02-2024 22:11

Rapporter til Admin
Har en Lenovo P1 bærbar (købt her på siden) med en dock og så 2 stk. Thinkvision P40-20 skærme. Det fungere super godt - skulle jeg engang imellem får lyst til spil så foregår det på Geforce Now.
--
#4
Mr. WoLF
Guru
12-02-2024 22:25

Rapporter til Admin
Alt holde lan/spille hjemme hos en ven er en rar tanke men hvis ikke noget de fleste gør så meget mere. Spille på en laptop er ikke så skønt iforhold til en stationær og man betaler mere for samme power. Bud her vil være en stationær med kræfterne til de spil du spiller og en god skærm i 27" 1440p eller over også en bærbar hest til arbejde i stil af en brugt ThinkPad eller Elite book
--
#5
madssiig
Monster Supporter
12-02-2024 23:53

Rapporter til Admin
At #1 har et forhold hvor det handler om, at hvis den ene part gør noget der generer den anden, så skal der gøres gengæld, skal du overhovedet ikke læse mere i, du skal gøre det der vil fungere for jer, og det kan være et kontor osv. #2 #4 har tydeligvis ikke prøvet det inden for de seneste 10 år, ellers ville de ikke komme med sådan en udtalelse. Jeg skiftede til en bærbar med ekstern skærm under gpu/corona krisen, da min gpu stod af, og det ikke var til at få noget bare rimeligt til noget jeg ville give, men der var ofte gode bærbare på bud, til 7-8k med r5/7 5xxx og rtx 3060, det er selvfølgelig dyrere end hvad du kan lave tilsvarende desktop for i dag, men på daværende tidspunkt, var bærbar billigere, end desktop modparten. Så det røg jeg på, og har brugt det i flere år, uden at være utilfreds, rtx 3060/4060 Mobil, yder tæt nok på desktop udgaven, til at du får en fin oplevelse. Har så i en periode ikke haft mulighed for ekstern skærm, og det må jeg sige at jeg manglede, så nu hvor jeg har fået plads til det igen, har jeg også bygget en kraftig maskine, da jeg gerne vil op i skærm størrelse og opløsning. Men ja, gaming på bærbar er fint i dag, de er blevet rigtig hurtige, hvis jeg skal nævne noget, så er støjen lidt træls, så man skal tænke sig om, hvilken en model man vælger, for der er rigtig stor forskel, på hvor god en køler de forskellige har. Og så er skærmene ikke de bedste, både størrelse kan give problemer i spil, men også respons tid, selv om at de er feks 165 Hz så er den alt for høj, så den kan ikke levere en rigtig 165hz oplevelse, samt der kan være meget smearing og ghosting.
--
#6
topswagcode
Juniorbruger
13-02-2024 22:08

Rapporter til Admin
Jeg var i samme båd. Jeg købte denne: https://www.elgiganten.dk[...] i7-13-16gb ram-512gb hdd-4060 gfx- 16" skærm. dog til 8500kr: https://www.pricerunner.dk[...] Jeg valgte den, da jeg alligevel ikke ville have PC med bedre grafikkort end 4060. Og 4060 performer nærmest identisk på laptop og på desktop. CPU er ganske glimmerende. God størrelse skærm til med på farten eller i sofaen. Derudover checkede jeg en guide angående udskiftning af HDD og RAM og der var det nemt at upgrade. Har haft min PC åbnet og checked og det er lige til at skifte ud. Har bestilt 32GB ram som jeg skal sætte i min PC imorgen når det kommer. Så for mig var det no brainer at gå laptop vej. Prisforskel var ikke særlig stor og at kunne have min PC med mig var vigtiger end at have highend desktop PC. Mig og kæresten sidder også tit ved køkken øen og gamer om aften.
--
#7
jbred
Monster Supporter
13-02-2024 22:11

Rapporter til Admin
#5 det er da ikke noget med gengæld og hvis den ene gør noget gør den anden, kan du ikke læse ? det har noget at gøre med at min hobby er pc og hendes er noget andet, så det da fedt vi kan være i samme rum med hver vores fritids-hobby, da værre at skulle have et rum hvor man skal isoleres fra ens partner for at kunne hygge sig. Der er der de fleste forhold dør for "han sidder bare altid inde på kontoret og gamer". Men tit kommer det med alderen at kunne lave 2 forskellige ting i samme lokale.
--
#8
SShadowS
Guru
13-02-2024 23:03

Rapporter til Admin
Husk bærbaren kommer til at lyde en en jetjager når du spiller, så dem i stuen kan ikke se TV alligevel. :)
--
5950X|Crosshair VIII Formula|64GB RAM ASUS4090STRIX-OC|PG279Q 980 PRO 2TB|970 EVO+ 2TB|Samsung 860 PRO 2TB 2xSamsung860 QVO 2TB|Corsair AX1600i
--
Sidst redigeret 13-02-2024 23:03
#9
uff82
Superbruger
14-02-2024 15:03

Rapporter til Admin
#8 Enig. Jeg købte også en bærbar for at kunne sidde i stuen engang imellem. men den larmer for meget til kone og børn gider høre på den.
--
Det ku' da ha' væt møj værre.
#10
madssiig
Monster Supporter
15-02-2024 01:43

Rapporter til Admin
#7 Tja det kommer jo an på, hvordan man ser på det. Men altså din analyse af parforhold, er jeg ret så uenig i, og tænker de fleste vil være det. Men igen det er ikke min plads, at fortælle dig hvad der fungere for jer, lige som det ikke er din plads at fortælle op hvordan hans skal fungere, hold dig til topic, og svar på det der bliver spurgt om, da din og hans situation sandsynligvis ikke er den samme, og har du ikke noget brugbart at komme med, så gør som der står i reglerne for forummet.
--
Sidst redigeret 15-02-2024 01:44
#11
Czartchonn
Megabruger
15-02-2024 02:52

Rapporter til Admin
Jeg købte selv for nyligt en bærbar til at erstatte den gamle stationære da jeg kan spille nogle timer når jeg er på nattevagt. Samt kan jeg være "tilstede" når jeg spiller derhjemme og ikke sidder nede i "hulen". Jeg har en docking station den kan sættes til, men bruges sjældent. Man vænner sig hurtigt til en mindre skærm. Jeg købte denne pga den ikke larmer sindssygt meget som ofte er et problem. Jeg ventede til et godt tilbud og fik den for 11800 og den er alle pengene værd. Kan virkelig anbefales og opgraderede den til 32 gb ram og ekstra 2 tb SSD for kort tid siden. Var super nemt at skifte ud fra en video på yoitube. https://www.proshop.dk[...]
--

Opret svar til indlægget: Bærbar VS Stationær PC

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login


ANNONCE