Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

USB-C er minefelt

Af Ultrabruger lalandia | 02-04-2024 00:11 | 2728 visninger | 38 svar, hop til seneste
Sad og kiggede på https://youtube.com[...] (en anden gode side der også belyser hvor tåbeligt det er: https://lygte-info.dk[...] Det er jo helt absurd så svært det er at købe USB-C ladere, kabler og accessories? Man eftersøger ligefrem en form for certificering? Ikke nok med kablerne er confusing nok i sig selv, så er laderne jo også det største minefelt.. Har ondt af de alm mennesker der skal døje med det her. De har ikke en kinamands chance for at finde ud af hvad der er galt, de kan bare købe løs og håbe på det bedste.. Noget andet er pasformen på USB-C stik og porte.. Amen de skal jo nærmest matches på de mindre end en millimeter i støbningen på kabel og port ellers sidder de for stramt eller for løst.. Har diverse USB-C enheder og porte.. Nintendo Switch, Apple iPhone 15 Pro Max er ok sidder hverken for stramt eller for løst.. Så når vi over i harddisk docks og motherboards eller laptops.. Ren gedemarked hvor alt sidder for stramt eller for løst.. Du skal bruge kablet der følger med for at den sidder godt fast.. Alligevel er der nogen laptops selv fra ny hvor USB-C ladekablet sidder slapt i og ofte mister forbindelsen og stopper med at lade.. - Jojo du kan argumentere det er bedre de sidder løst end for stramt og så ødelægger porten rigtigt nok - men jeg ville foretrække de klassiske solide runde stik vi kender fra gamle ThinkPads og lign til hver en tid som IKKE har problemer med pasform eller falder ud nemt. Håber det næste universale kabel bliver bedre end USB-C.. Jøsses et minefelt af halfbaked devices og pasform.. Dette problem eksisterede ikke på de gamle USB-stik, det eksisterede heller ikke på lightning hos apple.. Der mangler en certificering af USB-C kabler og ladere! Jeg STOLER IKKE på noget andre ejer!
--
Sidst redigeret 02-04-2024 00:16
#1
lalandia
Ultrabruger
02-04-2024 00:17

Rapporter til Admin
Rettelse af no2 link i første paragraf. https://lygte-info.dk[...]
--
#2
afrom1
Monsterbruger
02-04-2024 00:32

Rapporter til Admin
Det er hvad der sker når folk vil have 1 stik/kabel der kan ”alt”. og bare rolig det bliver kun bedre når du også kigger på Thunderbolt, DisplayPort, USB4, PCI Express over usb-c.
--
Sidst redigeret 02-04-2024 00:36
#3
lalandia
Ultrabruger
02-04-2024 00:56

Rapporter til Admin
#2 Men er det den ene grund? De gamle USB2 og USB3 kabler havde aldrig problemer med pasformen. Rigtigt ladere skal man altid være varsom på og USB-C kan også en del flere ting end USB2 og USB3 .. Men jeg fatter ikke at pasformen på USB-C kan være så stort et problem. Jeg har decideret kabler liggende som har løs forbindelse i motherboard eller harddisk dock fordi pasformen er elendig.. Suk.. Jeg tænker heller ikke det er i EU's interesse (NOTE: jeg er ikke fortaler for EU overhovedet, jeg er stærkt imod det), men med de værdier de laver deres regler på sku man tro de ville undgå det her elektronikaffald med certificeringer.. Men der er INGEN politikere som sætter sig ind i tingene.. Det eksistere ikke. De kan KUN lave skade ved at lave regler (cookielovgivning godt eksempel)
--
Sidst redigeret 02-04-2024 01:01
#4
Comicsdk
Ultra Nørd
02-04-2024 07:12

Rapporter til Admin
Umiddelbart er det et ikke-problem her i huset. Jeg har en stak enheder med USB-C og skifter mellem ladere og kabler som jeg lyster. Eksempelvis fungerer det fint med Samsung og Lenovo-tablets der sommetider bliver ladet i den ene, sommetider i den anden oplader, også med skiftende kabler, alt efter hvor jeg er når den ene eller den anden tablet er flad. Jeg savner dog at vende det gode gamle almindelige USB-stik de magiske tre gange før det lykkedes at få den eksterne HDD koblet til. Skulle jeg bitche fra morgenstunden, ville det gå ud over telefon-producenterne der er gået helt i selvsving med ny lader til hver model. Så find dog en standard, assholes. (undskyld, jeg glemte at give politikere skylden for det også)
--
Retur til moderation efter personlige præferencer - I love it!
--
Sidst redigeret 02-04-2024 07:13
#6
lalandia
Ultrabruger
02-04-2024 08:30

Rapporter til Admin
#4 du har vist misforstået jeg giver ikke politikerne skylden eller forsøger at være politisk, jeg belyser bare at problemet flytter sig.. jeg tror der er større chance for at sådan en youtube-kanal der belyser kvaliteten kan råbe op til producenterne for det er set før.. jeg har ihvf doneret til ham.. fremragende og vigtigt arbejde der oplyser folk om elektronikskrot på markedet. det er endda anerkendte mærker hvis du da overhovedet har set videoerne?
--
Sidst redigeret 02-04-2024 08:31
#7
Comicsdk
Ultra Nørd
02-04-2024 08:47

Rapporter til Admin
6 Njet, jeg har ikke set videoerne. Det første link er til hovedkanalen, jeg gad ikke at finde den konkrete video, så jeg nøjedes bare med det andet link, som er en oversigt over udvalgte ladere, hvilket jeg ikke fik noget ud af. Jeg konstaterede såmænd bare at problemet måske er forbeholdt et mindretal, I dunno. Jeg er med på at du ikke hundrede procent blamer politikere, du får lige strejfet EU med et langt skud, det dør de nok ikke af- det var mere sådan et slags hint til at vi danskere generelt peger på de folkevalgte hvis vi er utilfredse med et eller andet. Jeg tænker Mette Frederiksen er skyld i at min støvsugerledning er for kort, eksempelvis.
--
Retur til moderation efter personlige præferencer - I love it!
#8
lalandia
Ultrabruger
02-04-2024 08:55

Rapporter til Admin
#7 donere gerne en kop kaffe til dig også :)
--
#9
KleitusIV
Junior Supporter
02-04-2024 09:34

Rapporter til Admin
Jeg elsker alt ved USB-C - det er da bare fantastisk med et stik der fungerer til alt. Men ja selvfølgelig er der elendige kabler og ladere, men det er jo ikke EU eller USB-C's skyld. Jeg har også en hel kasse med lightning kabler til iphones der er gået i stykker, stikket sidder løst eller de vil bare ikke lade mere af gud ved hvilken grund. Men det er altså kvaliteten på kablet og producenterne... Og så er der hele polemikken omkring Watt på ladere hvor forskellige apparater bruger forskellige ladere eller ikke lader ordentligt - DET er irriterende. Men ja man kan jo bare købe en 160W mother-fucker lader og så bruge den til alt, men hele "spare på produktion og elektronik" ryger jo når alle ladere man får med er til at kyle ud af vinduet...
--
You dont stop playing because you grow old. You grow old because you stop playing...
#10
Comicsdk
Ultra Nørd
02-04-2024 09:35

Rapporter til Admin
8 Kaff' er et hit. En andel vinkel; Jeg shopper kabler hos AV; alti-alti de billigste jeg kan opdrive. Jeg forestiller mig at forbrugerne har større problemer med de dyre kabler, eller reagerer oftere på det når kablet fejler- og har man givet 200 kroner for et USB-kabel, så har man nok større tendens til at skride i blækhuset når kablet er ringe, stikket elendigt eller skidtet defekt. Som sagt, jeg har USB-C i laptop, i desktop, i tablets og telefoner - jeg har måske været ufatteligt heldig at have overlevet indtil videre.
--
Retur til moderation efter personlige præferencer - I love it!
#11
Jacob [5260 Od.S]
Semi Nørd
02-04-2024 16:21

Rapporter til Admin
#0 Nu har jeg læst hele tråden 3 gange, set video og kigget links, jeg forstår ikke hvad du mener problematikken er. Kan du ikke forklare mig dit problem med USB-C?
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#12
lalandia
Ultrabruger
02-04-2024 16:49

Rapporter til Admin
#11 så må du jo ha en opmærksomhedsforstyrrelse hvis du intet har fået ud af hverken video eller hvad jeg har beskrevet om pasformen på kablerne, problemet med laderne, den svingende kvalitet fra producenterne
--
#13
Jacob [5260 Od.S]
Semi Nørd
02-04-2024 17:38

Rapporter til Admin
#12 Måske er du bare en dårlig formidler. Du linker til en youtubeside, hvor han fortæller lidt om hvad der sker på kanalen i det nye år. Givet der er andre videoer på siden, men hvilken er det meningen jeg skal se? Så linker du til et skema, som ikke giver en forklaring på hvad der er beskrevet (og det gør du heller ikke). Du skriver kablerne er confusing. Den ene ende skal i en oplader, den anden ende i den ting du vil lade. Hvorfor forvirrer det dig? Personligt forstår jeg ikke dine problemer med løst/stramt. Jeg har aldrig oplevet dem i min hverdag (jeg er så måske bare heldig). Jeg har heller aldrig oplevet det med mini-USB. Ting kan blive for billige og så er det skrammel (sådan er det med alt). Dyrt kan også være skrammel.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#14
ToFFo
Guru
02-04-2024 17:46

Rapporter til Admin
Hurra for USB-C. Hurra for at det passer til så mange forskellige ting. Hurra for USB i det hele taget. Hurra for standardisering! Jeg kan ikke se problemet. Bevares, USB-C stikket fra min dock til min bærbar sidder ikke mega stramt. Men det ser jeg som en god ting! Stikket falder ikke ud på trods af det sidder løst, men hvis nogen falder over kablet, er det godt det kan give sig en smule. Jeg tror faktisk det er designet sådan. Pros: Dit udstyr bliver sandsynligvis ikke ødelagt hvis stikket bliver flået ud. Cons: Man får ikke det der tilfredsstillende "klik" når man sætter stikket i. For mig udvejer fordelen ulempen på det punkt mange gange. Men altså, du er meget velkommen til at lave din egen standard som fikser alle de problemer du mener den nuværende standard har. Hvis flertallet er enig med dig i de problemer du mener der er med USB-C som det er, bliver du mega rig :D
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
--
Sidst redigeret 02-04-2024 17:46
#15
lalandia
Ultrabruger
02-04-2024 23:45

Rapporter til Admin
Man sku virkelig ik tro i gik op i hardware, og at det her er r/denmark og ikke hardwareonline så meget i har skyklapper på.. confirmation bias much? "muhhh ik noget galt med noget jeg køver hvad jeg plejer". I behøver vitterligt ik se mere end 1 video for at forstå sagens kerne i kan evt. se en opsummering som: https://youtu.be[...]
--
#16
Chaosbird
Ultra Supporter
03-04-2024 10:48

Rapporter til Admin
Dine links giver ingen mening og jeg har endnu aldrig haft et problem med nogen af mine mange ladere eller C kabler. Har haft problemer før, men ikke med C. Find en ny hobby og kom lidt mere ud i naturen i den friske luft :)
--
#17
lalandia
Ultrabruger
03-04-2024 11:22

Rapporter til Admin
Jo de gir mening hvis ik man er en bonderøv der ik går op i kvalitet.. I vil jo bare provokere med jeres ligegyldige ensartede kommentarer og jeres vrangsforestillinger om at jeg har "noget imod" USB-C. Har bestilt en Baseus GAN2 100w.. Low idle power, PPS.. Håber andre får glæde af at de ik køber katten i sækken og subscriber til ovenstående! Selv tak!
--
#29
Chucara
Mega Nørd
04-04-2024 00:00

Rapporter til Admin
Damn en gang øregas. USB-C har en klar specifikation med dimensioner og tolerancer for at leve op til standarden. Der er masser af test institutter, der kan afprøve om et produkt lever op til det eller ej. Men køber du en no-name Kina lader, kan du ikke være sikker på om skidtet rent faktisk leverer den strøm der skal til eller om tolerancerne bliver overholdt. Dette er et Kina problem, ikke et USB-C/EU/Mette Frederiksen-problem. Og det har været et problem med barrel jacks, lightning og alle andre konnektorer. Barrel jacks var elendige, da der ingen standard var for dem, så du kunne komme til at sætte en 24V lader til et 12V device og ødelægge det. Mekanisk passede de sammen. Jeg har til dato aldrig oplevet problemer med USB-C, og er ufatteligt glad for at alt nyere grej kan lader med de samme ladere. Selvfølgelig kan jeg ikke lade min bærbar i en mobiloplader, der ikke har ampere nok, men igen har det intet med USB-C at gøre. Jeg vil give Georg Simon Ohm og hans tåbelige lov skylden.
--
#31
lalandia
Ultrabruger
04-04-2024 01:02

Rapporter til Admin
#29 tak for input. jeg er også enig i at motherboards, harddisk docks osv er en anden liga end mærkevarer som Nintendo Switch eller iPhone.. jeg er nok bare uheldig at mit MSI B650I Edge har en smule strammere USB-C porte end andre..
--
Sidst redigeret 04-04-2024 21:25 af stallemanden
#32
torstenhr
Maxi Supporter
04-04-2024 07:22

Rapporter til Admin
Jeg snakker med en del Lenovo-teknikere gennem mit arbejde, og kan forstå på dem, at det eneste de kører rundt og laver service på, er dårlige USB-C connectors. Hvor de simpelthen mister evnen til at kunne lade. Det fortæller i hvert fald en historie om, at holdbarheden er tvivlsom på disse stik, specielt når de bruges på den måde. Alt stikket så er loddet fast på bundkortet, er så en anden snak. Det er et helt anden snak, når vi snakker right to repair osv. Man skal enten være latterligt god til at lodde, eller også skal man have et nyt bundkort. :(
--
#33
lalandia
Ultrabruger
04-04-2024 07:29

Rapporter til Admin
#32 min bror havde præcis samme oplevelse med hans OnePlus android der bare ikke kunne lade mere.. Det er også en pointe denne kanal giver https://youtu.be[...] og jeg tror det er rigtigt.. Meget vel har lightning stik tendens til at sode til på PIN4 på stikket, det er en meget kendt fejl.. men ladestikket dør næsten aldrig..
--
#34
RoadRunnah
Maxi Supporter
04-04-2024 22:44

Rapporter til Admin
#32 Samme som jeg oplever på arbejdet. Kablet sidder simpelthen for løst i stikket og kan nemt vride op og ned, og til siden, og så skal der ikke mange kabel i og af, på en dag, for at det er slidt. Jeg har sågar oplevet usb-c porte som ikke kan overføre billede til en skærm i en usb-c hub. Kun lade med en selvstændig lader. Den bærbar er kun 2 år.
--
Sidst redigeret 04-04-2024 22:45
#35
lalandia
Ultrabruger
06-04-2024 02:01

Rapporter til Admin
#34 min ven har også USB-C harddisk docks på arbejdet der kun virker med nogen PCer og ikke andre. Min iPhone 15 Pro Max virker ikke med mit MSI B650I Edge heller, jeg tror nu det er Apple's skyld i dette tilfælde at de prøver at lave deres proprietære USB-C ævl der forhindre ca. 40% af alle PCer at forbinde via iTunes.
--
Sidst redigeret 06-04-2024 02:02
#36
snowyy
Elitebruger
06-04-2024 11:23

Rapporter til Admin
Altså ude på arbejdet hvor vi er 2000 ansatte, der er de fejl vi får ind på bærbare 70% af tiden usb C der giver op pga den bliver slidt eller den bliver bukket hvilket der ikke skal specialt meget til. Så har vi 20% som er batteri problemer og 10% diverse skader på selve skærmen eller bærbaren. Grunden til de bliver bukket er de sidder så sindsygt dårligt fast, der ville det være smart hvis de kunne sidde fast som lightning kablerne, hvor det eneste problem jeg har oplevet med lightning er selve stikket ryger af og sætter sig fast i det den er sat i, hvilket dog ikke sker specialt ofte. Men ellers virker usb C fint nok.
--
AMD RYZEN 7 7800X3D, NVIDIA RTX 4090, ASUS STRIX B650E-I, G.SKILL 32GB X5 FLARE CL30 6000MHZ, CORSAIR SF1000L 1000W
--
Sidst redigeret 06-04-2024 11:24
#37
FnaX
Gigabruger
06-04-2024 15:33

Rapporter til Admin
Dårlig kvalitets-ladere/kabler har været et problem siden de første USB ladere kom frem. Det er ikke noget der er kommet med USB-C. Problemet er dog blevet mere markant efter at telefonerne har fået hurtigladning, hvor laderne ikke kan følge md, men det har intet med USB-C at gøre.
--
Intel i5-13600K \\ Gigabyte Z790 AORUS ELITE AX \\ Asus RTX 3080 ROG Strix OC \\ 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB DDR5 @ 6000 36-36-36-96
#38
Gill Bates
Guru
06-04-2024 15:43

Rapporter til Admin
Jeg elsker usb-C og er ved at udskifte alt jeg kan til det Har endnu ikke oplevet problemer med stik eller noget Man skal vist også bare lade være med at købe billigt lort, som #29 er inde på #29 du kan bare købe en god solid universel usb-C med nok watt så kan du bruge den til det hele ;)
--
Sidst redigeret 06-04-2024 15:46
#39
ReneWagner
Supporter
06-04-2024 16:09

Rapporter til Admin
Jeg må indrømme at jeg er stødt ind i flere dårlige HDMI stik end Usb-c stik , jeg laver IT på den skole jeg arbejder på og roder med ekstremt mange usb-c stik hver dag - har aldrig set et hvor pasformen var dårlig. Det eneste tidspunkt jeg har oplevet dårlig pasform på Usb-c er når der har været for meget lommeuld i min telefon - det løses lagpraktisk med en nål :)
--
Ryzen 5 3600x - GTX1080 TI STrix 11gb - 32gb Ram
#40
lalandia
Ultrabruger
06-04-2024 17:37

Rapporter til Admin
#36 enig. #37 der er jo kommet langt flere variabler at kigge efter.. og når du så skal have en multi-lader til flere enheder er det ret svært at finde noget godt - der er det mest safe nok at bruge hver af de inkluderede ladere og hvis du så skal have noget multi må du på den yt-kanal jeg har linket ovenover.. #38 jeg leder efter flere use-cases til USB-C men jeg sys faktisk skærm er den største use-case sådan ifht at spare plads i stikkontakter med hver sin store PSU.. desværre har jeg ikke bundkort med DP-ALT mode så det er ik særlig god start.. #39 har selv punget ud til HDMI certificeret kabel fordi nogen devices er bare mere sarte end andre.. AppleTV er generelt ikke så sart imo, jeg har en LG UP650W den er ret sart.. Mange ikke-certificerede kabler fungere ganske ok I mange devices, men så kommer du til 1 device hvor den bare ik vil æde noget som helst og der er muligheden et certificeret kabel.. det skal ihvf være det første du prøver hvis du har problemer..
--
#41
snowyy
Elitebruger
06-04-2024 17:51

Rapporter til Admin
#40 Det skal så lige siges nogle usb c enheder sidder kablet faktisk rigtig godt fast og dem hvor de ikke gør er ikke pga det no name eller kina lort... det store mærker fra lenovo, hp, dell osv... Ved ikke hvorfor nogle der sidder det bare elendigt i og andre ting sidder det godt i. Vi begyndt at bruge magnetisk usb c da det slider mindre og hvis det skulle ske det går i stykker så skifter vi bare den del ud i stedet for en bærbar skal sendes retur.
--
AMD RYZEN 7 7800X3D, NVIDIA RTX 4090, ASUS STRIX B650E-I, G.SKILL 32GB X5 FLARE CL30 6000MHZ, CORSAIR SF1000L 1000W
--
Sidst redigeret 06-04-2024 17:54
#43
Gill Bates
Guru
07-04-2024 19:08

Rapporter til Admin
#42 det var da ærgeligt at se.. Jeg har altid set Satechi som et ret premium mærke, men det er bare mest deres design og navn så. Men de laver altså også kvalitetsting. Jeg tror ikke det hele bare er rebranded, redesigned
--
#44
FnaX
Gigabruger
08-04-2024 01:46

Rapporter til Admin
#40 Hvad mener du med flere typer? Der har altid været kabler der kun fungerede til at lade med, og andre der også fungerede til data. Det var i hvert fald tilfældet med mini-USB, micro-USB og nu også USB-C. En interessant video er i øvrigt denne, hvor de scanner USB-C kabler af forskellig kvalitet/prisklasse: https://youtu.be[...]
--
Intel i5-13600K \\ Gigabyte Z790 AORUS ELITE AX \\ Asus RTX 3080 ROG Strix OC \\ 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB DDR5 @ 6000 36-36-36-96
#45
lalandia
Ultrabruger
08-04-2024 10:34

Rapporter til Admin
Endnu en god og lign blogpost der er opdateret op til TB4 hubs for nyligt og masser af gode links i bunden https://dancharblog.wordpress.com[...] #4 asså ifht variabler på ladere som QC/PIQ/PPS/PD.. Indenfor USB-C kabler: USB 2 3A, 4m USB 2 5A, 4m Det er kun indenfor spec der findes også "out of spec" kabler uden data pins kun med charging. Derfra bliver det lidt komplekst med USB3 så vidt jeg har forstået er USB 3.1 Gen1+USB 3.2 Gen2+USB4 Gen2 samme kabel, men opgraderet på host og client-side (altså kablet kan de samme ting udover længden på kablet kan være 2m istedet for 1m mere info i tabellen og under Data Rates: https://people.kernel.org[...] Det efterlader os med 8 slags USB3 type C kabler: (så vidt jeg har forstået) 3.2Gen1 3A, 20Gbps, 2m 3.2Gen1 5A, 20Gbps, 2m 3.2Gen1 3A, 20Gbps, 2m, PD: (20V 60w) 3.2Gen1 5A, 20Gbps, 2m, PD: (20V 100w) 3.2Gen2 3A, 20Gbps, 1m 3.2Gen2 5A, 20Gbps, 1m 3.2Gen2 3A, 20Gbps, 1m, PD: (20V 60w) 3.2Gen2 5A, 20Gbps, 1m, PD: (20V 100w) (som også understøtter USB4 Gen2 20Gbps, hvis enheder i begge ender gør) Thunderbolt3 8 slags TB3 20Gbps TB3 40Gbps TB3 20Gbps, 3A, PD (20v 60w) TB3 40Gbps, 3A, PD (20v 60w) TB3 20Gbps, 5A, PD (20v 100w) TB3 40Gbps, 5A, PD (20v 100w) TB3 20Gbps, 5A, PD (48vv 240w) TB3 40Gbps, 5A, PD (48vv 240w) (Må indrømme her har jeg gætte at både 20Gbps og 40Gbps og 60-240w eksistere, det virker også sådan hvis du søger rundt på produkter) USB4 4 slags udover bagudkompatible USB4 Gen3 3A, 5A, 20Gbps de samme fra ovenover i USB3.2^ og udover dette: USB4 Gen3 40gbps USB4 Gen3 80gbps USB4 Gen3 120gbps USB4 Gen3 5A EPR, 240w (1.2m, længere end normalt USB4) (supporter alle DP-ALT mode single monitor 4K@60Hz) Thunderbolt4 TB4 32Gbps, 2m (bagudkompatibelt), 15w TB4 40Gbps, 2m (bagudkompatibelt), 15w TB4 32Gbps, 3A, EPR, 2m, PD: (20v 60w) TB4 32Gbps, 3A, EPR, 2m, PD: (20v 100w) TB4 32Gbps, 5A, EPR, 2m, PD: (48v 240w) TB4 40Gbps, 3A, EPR, 2m, PD: (20v 60w) TB4 40Gbps, 5A, EPR, 2m, PD: (20v 100w) TB4 40Gbps, 5A, EPR, 2m, PD: (48v 240w) (supporter alle DP-ALT mode dual monitor 2x4K@60Hz eller 1x8K@60Hz på 1 kabel) NOTE: Ser ikke ud til at 32gbps som er minimum bandwidth for Thunderbolt 4 er almindelig, har heller ikke kunne finde nogen produkter med det men har inkluderet det som mulighed alligevel. Kort sagt ser det ud til at alle nyere varianter over USB3.2 Type-C (TB3,TB4,USB4) har PD fra 60-240w Bemærk dette er alt sammen noget jeg har kompileret udfra offentlig information, hvis i finder fejl eller har kommentarer til at forenkle det er i meget velkomne til at rette. https://people.kernel.org[...] https://www.cablematters.com[...]
--
#46
NikolajPedersen
Semibruger
08-04-2024 11:00

Rapporter til Admin
Det er min erfaring at hvis du køber et USB-C kabel fra en dansk butik eller hjemmeside, så kan du bruge det til det du købte det til. Hopper du på ali express eller shein eller hvad der nu er på mode disse dage for at spare nogen penge, så er det måske en anden historie. Som du selv er lidt inde på, så er de forskellige evner og egenskaber af USB tilknyttet netop det, USB standarden. Det er bestemt et minefelt. Men USB-C er jo bare connector typen, den lille ovale der kan drejes rundt. Rundt regnet, så er USB ikke mere kompliceret end man selv gør det til, og skal der bruges noget specielt, så fik du det sikkert med da du købte dimsen der skal bruge det ;)
--
Sidst redigeret 08-04-2024 11:03
#47
lalandia
Ultrabruger
08-04-2024 11:41

Rapporter til Admin
#46 men så er der motherboards og laptops der ik duer til din USB-C skærm (det er for tarveligt, det forventer du at det kan). Både laderne og kablerne skal du sætte dig rigtigt godt ind i. En anden ting er om kablet og porten er solid.. Jeg har ikke indtrykket af at det er et solid port, slet ikke efter #41 meldte sig ind i kampen, eller hvad du kan se i YT videoen linked i #33 .. Helt klart der er større chance for at en USB3 thumbdrive, eller en harddisk dock holder bedre end USB-C-udgaven.. Det samme kan siges om en USB3 dock/hub (til at splitte ud i flere porte) dem er der heller ingen problemer med på det "gamle" USB3. Hvis status quo er at du skal købe dig en ekstremt dyr (1000-2000kr+) TB3 eller TB4 hub for at få noget der minder om kvalitet er det sgu ik særligt fedt- tror ikke på de holder særligt godt for det er enheder der bliver brugt meget og er udsat for slid.. og tør slet ik tænke på dockingstation tænker det er lige så stort et problem.
--
Sidst redigeret 08-04-2024 11:43
#48
NikolajPedersen
Semibruger
08-04-2024 13:50

Rapporter til Admin
Det virker ikke helt som om du har styr på hvad du egentlig er utilfreds med. Et USB med tal, USB2, USB3, 3.1, 3.2, osv. handler om selve chippen/controlleren i computer/enhed og hvad den kan. USB med bogstav, USB-A, -B, -C har med formen på stikket i hver ende af kablet at gøre. Så når du siger at et USB3 thumbdrive sidder bedre fast end et USB-C thumbdrive, så mener du jo nok at et USB-A thumbdrive sidder bedre fast, fordi det har den store flade connector, og det kan du da sagtens have ret it. Du brokker dig også over at en USB3 hub ikke kan det samme som en TB3/4 dock men der er tale om 2 helt forskellige standarder, også selvom de har det helt samme stik disse dage (sådan har det ikke altid været). En dyr 2-3000 kroners TB4 dock som du nævner vil du ikke kunne bruge fuldt ud hvis den USB-C port du sætter den til i ikke understøtter TB4, selvom du måske stadig kunne bruge den som USB hub (måske). Thunderbolt deler som sagt fysiske specifikationer med USB-C (formen på stikket) men har hurtigere datahastigheder så derfor kan den mere, f.eks. flere 4k skærmsignaler eller højere Hz. Du har ret i at der er mange teoretiske faldgruber på området men som almindelig bruger, og endda som avanceret bruger, så er det bare ikke noget man løber ind i faktiske problemer med til hverdag.
--
Sidst redigeret 08-04-2024 13:55
#49
lalandia
Ultrabruger
08-04-2024 16:42

Rapporter til Admin
#48 brokker mig? Læste du gennemgangen af de billige USB-C docks? Det var den eneste grund til jeg tænkte man sku have en TB3 eller TB4 hub over de billige USB-C hubs som ikke fandtes.. jeg går op i kvalitet ja.. jeg køber ikke bare noget lort som jeg kan se andre har haft dårlige erfaringer med "been there done that" den bedste måde at undgå RMA helvede er at gøre sin research ordentlig fra start og ikke købe katten i sækken.. Og ja, så er det da for svagt at motherboard og laptop manufacturers ikke kan få DP ALT mode i deres USB-C porte.. hvor herre bevares.. skal vi købe et GODLYKE motherboard til 8000kr med en defekt i225 for at få det? håber ikke.. jeg er sgu træt af de motherboard firmaer.. du får intet for de penge..
--
Sidst redigeret 08-04-2024 16:43
#50
Razzia
Semi Supporter
08-04-2024 23:23

Rapporter til Admin
Det er fedt, at vi har et samlet stik til alt, men der mangler seriøst noget klar markering af, hvad ladere og kabler understøtter. Ladere kan understøtte forskellige standarder - nogle propæritere som Huawei, Samsung og Apple har lavet. Derudover de mere generiske som QC3, QC4 og USB-PD. Det går heldigvis mod den sidste, hvor der så også findes flere generationer. USB-C til USB-C kabler fås med og uden data. Nogle understøtter ladning op til 240w, mens andre understøtter 15w. Nogle kan lade med høje hastigheder, men er kun USB2. Indenfor USB3 findes der vist 4-5 versioner efterhånden, og de har vist også skiftet navnestandard undervejs. Nogle kabler understøtter også Thunderbolt 3/4, USB4, pci-e osv. Det er helt fair, at det billige opladerkabel fra IKEA kun understøtter 3A og USB2, men at man ikke på kablerne kan se, hvad de understøtter, det er håbløst. Så risikerer man at sidde med sit fancy nye udstyr og skal bruge Thunderbolt, men kablet understøtter kun USB3/4. Når man nu sidder men en kasse med kabler og lige skal finde et som understøtter hurtig ladning og USB3 til data overførsel, så er det umuligt at se på kablerne om det kun understøtter 3A ladning og USB2 uden at skulle prøve dem af. Nå ja, så må USB foundation også godt lige blive enige om, at et stik skal være mindst x-antal mm. langt. Nogle kabler er lige en halv mm. for kort, og så passer det ikke i telefoner, hvis der er et cover på.
--
#51
lalandia
Ultrabruger
09-04-2024 09:39

Rapporter til Admin
#50 Det faktum at du kan ødelægge en Macbook Pro ved at plugge en USB-C dock i med for mange enheder (overdrainer batteriet) eller at du kan smelte/antænde et kabel ved at komme til at bytte rundt på det "rigtige" kabel er ret bekymrende. Tror hvis nogen mangler en kvalitetsdock er det vist bedste pris / prime time ligenu på transition til TB4 med denne dock: https://www.amazon.de[...] Hvis man kan nøjes med den kun har displayport (fint til de fleste med allerede en skærm med DP).. Den nye model har 2x HDMI men koster også dobbelt..
--

Opret svar til indlægget: USB-C er minefelt

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE