Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Indkøb af UPS

Af Nørd Aspirant Splint | 07-01-2018 17:41 | 1210 visninger | 7 svar, hop til seneste
Jeg skal bruge en UPS, primært til min Synology DS1817+ NAS, men jeg forventer også at den fra tid til anden vil komme til at trække en Synology DS414, en Synology DS210+ og en Qnap TS-259 Pro+. Jeg har kigget på denne: https://www.computersalg.dk[...] Jeg er ikke i tvivl om, at den kan klare opgaven, men er der en anden løsning, der efter jeres erfaring giver bedre value for money uden at gå på kompromis med kvaliteten?
--
#1
Nova
HOL Moderator
07-01-2018 21:13

Rapporter til Admin
Det er en god ide at tjekke priserne på nye batterier da de skal skiftes hvert 3-4 år. At vælge en "stor" UPS kan koste i længden. Du nævner ikke nogle krav om hvor længe du forventer at kunne køre på nødstrøm? En anden faktor er også hvordan du vil styre den. Forventer du at kunne lukke din NAS når du løber tør for strøm på batteriet? USB/Netværk? Jeg er gode erfaringer med både APC Smart-UPS og Eaton 5SC.
--
If You're Looking For Someone To Blame, It's The Spice Girls...
#2
Splint
Nørd Aspirant
07-01-2018 22:37

Rapporter til Admin
#1: Det med priser på batterier, det havde jeg ikke lige tænkt over. Det skriver jeg mig lige bag øret. Det er ikke meningen, at der skal køres på batteri i ret lang tid ad gangen. Formålet er mest at afbøde de forholdsvis korte strømudfald, som Fynsværket så gavmildt forsyner fynske elkunder med. Det er som oftest udfald på få minutter, men nogle få gange har de varet op til en halv time. Hvis det er muligt, vil jeg gerne sætte det op på en sådan måde, at tilsluttede systemer automatisk får en shutdown kommando, når strømmen til UPS'en ryger. Det er lidt pinligt, men jeg har aldrig rodet med opsætning af UPS, selvom jeg har arbejdet indenfor IT i snart 12 år. Hvordan kommunikerer tilsluttede enheder med UPS'en? Jeg troede de kunne kommunikere via TCP/IP, men den RJ45 port, der sidder på UPS'en, er beskrevet som en serielport. Der er kun en enkelt serielport på NAS'en, som sidder i bunden af NAS'en under et cover. Er eneste mulighed så at tilslutte hver eneste enhed til UPS'en via USB?
--
Sidst redigeret 07-01-2018 22:41
#3
Crashzone
Supporter Aspirant
07-01-2018 22:56

Rapporter til Admin
Godt produkt! Har selv APC SMT3000i. Du fortryder det ikke spor, APC er kendt for kvalitet, dog lidt dårlig support. Frygt heller ej nye batterier. Jeg gav 1000 kr for 2x gode batterier (2x24v) langt nede i tyskland. Det er jo billigt! Du kommer til at ønske dig 1) APC AP9630 = netværksopkobling smart-card. Forbered dig på at skulle opgradere firmware, da nyere firmware gør blæseren næsten lydløs. Det forgår via serial-rj45 (specielt kabel). Du skal bruge en pc med serial-port. Ellers sælger thansen en adapter/omformer til usb ca. 150kr.
--
Det er nytteløst at fortryde
--
Sidst redigeret 07-01-2018 23:00
#4
|Smash|
Forumansvarlig
07-01-2018 23:01

Rapporter til Admin
Og hvis du vælger network management, så husk at sætte dit netværksudstyr på UPS også...
--
Bazinga! Problemer med en Admin/Moderator? Spørgsmål vedr. en tråd/et indlæg? - Send en mail til undertegnede. FFHAU!
#5
Splint
Nørd Aspirant
07-01-2018 23:10

Rapporter til Admin
#3: Av, det var så lige 1600,- ekstra. Tror godt jeg kan leve uden netværkstilslutning så :) Mht. firmware update. Jeg har en USB til seriel adaptor + kabel, som jeg har brugt til at konfigurere Cisco udstyr med. Jeg går ikke ud fra, at pin layout skal være anderledes her? #4: Lyder som en god idé :)
--
Sidst redigeret 07-01-2018 23:11
#6
Crashzone
Supporter Aspirant
07-01-2018 23:13

Rapporter til Admin
Den usb-forbindelse. Er beregnet til at skulle sidde i fx en server, som derfra styres via kommandoerne til shutdown via PowerChute software. Deres software side er noget rigtig rod :-P Alene det at finde den rigtige program, det kan være besværligt. Du ønsker heller ikke at APC'en skal slukke for dine enheder, hvis strømmen blot ryger i et par sekunder, eller minutter. Du vil måske ikke være i nærheden til at kunne tænde for dem? Den måler kvaliteten af strømmen ud fra ca. 3 settings som kan indstilles manuelt, bedømt udfra, hvor godt dit elværk levere strøm. For os i DK er det hovedsagelig "Good". Hvis den måler overspænding, slår den over på batterier, ligeledes hvis det går den anden vej. De danske forsyninger lover 99% oppetid. Men de lover intet om good eller stabil strøm, der vil ske ud svingninger. Jeg har oplevet 2-4 gange at min server har rebootet uden grund, mindst et par gange, som følge af korte strømafbrydelser. Værst var det, når temperaturen var meget under minus (10). Jeg får automatisk besked hver 14. dag, da den kører self-test på batterierne. Pass/fail via smtp e-mail opsætning. Det optimale er vel, at den automatisk slukker for alt tilkoblet, hvis den rammer ca. 30% batterikapacitet. Jeg mener, at Synology har apps til styring af APC via USB. Måske tager jeg fejl? Du kan altid købe en smartcard fx "9630." AP9630 kan fås billigt på ebay og andre steder. Jeg fandt et på dba til 300 :P Jeg gentager, du kan ikke bruge dit Cisco kablet til firmware opgradering. Det er et specielt kabel kun beregnet til APC. De bruger et andet pin-layout for at sælge flere kabler :P Men det følger sikkert med. når du køber en ny apc.
--
Det er nytteløst at fortryde
--
Sidst redigeret 07-01-2018 23:16
#7
Splint
Nørd Aspirant
07-01-2018 23:20

Rapporter til Admin
#6: Min NAS er altid slukket, når jeg ikke bruger den, så jeg vil altid være i nærheden til at tænde igen. Det giver dog nok meget god mening at sætte et delay på f.eks. 5 - 10 min, før der slukkes for udstyr, for de fleste strømafbrydelser er heldigvis ultra korte, og der er jo ingen grund til at blive forstyrret i tide og utide af en NAS der lukkes ned.
--
Sidst redigeret 07-01-2018 23:22

Opret svar til indlægget: Indkøb af UPS

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login