Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

HP Server / Skift af CPU køler

Af Supporter Aspirant JonasHansen | 02-08-2018 22:42 | 1076 visninger | 10 svar, hop til seneste
Hej Alle Jeg har en HP ML350P G8, hvori der er 2 x Xeon i. Den larmer riiiiigtig meget og dette vil jeg rigtig gerne forsøge og løse. Jeg har derfor købt 2 x Noctua U12DX I4 som passer til socket LGA1356. Dén del er fin. Dog kan jeg ikke sætte de 2 blæsere til da de blæsere der er monteret nu bruger en form for “6 pin” stik, tror jeg det hedder. Se dette billede: https://goo.gl[...] det er dette stik de bruger... Og det er et ganske almindeligt 4pin stik de 2 nye noctua blæsere bruger. Hvordan kan jeg få dem tilsluttet? skal jeg bruge en adapter? Eller, hvordan? sidespørgsmål. Kan jeg få den til at boote “kun” med de 2 fans? På forhånd mange tak for hjælpen og god aften.
--
Microsoft Surface Laptop - http://wilner.nu[...]
#1
Canzer
Maxi Nørd
03-08-2018 10:04

Rapporter til Admin
Det ligner pci-e connectors? Jeg tænker den brokker sig over at der ikke er gang i fans.. men kun en måde at prøve det på. - Alternativt så prøv at hop ind på serverthehome og lav en tråd - eller reddit under/r/homelab der er helt sikkert nogen der har rodet med det før.
--
:)
#2
JonasHansen
Supporter Aspirant
03-08-2018 10:33

Rapporter til Admin
#1 Tusind tak for svar! Jeg forsøger at oprette en tråd inde på serverthehome og ser, hvad der sker!
--
Microsoft Surface Laptop - http://wilner.nu[...]
#3
Nova
HOL Moderator
03-08-2018 11:20

Rapporter til Admin
Mit gæt er at du alligevel vil få alarmer på defekt blæser, så hvad med at nuppe noget molex strøm fra cdrom etc og en splitter?
--
If You're Looking For Someone To Blame, It's The Spice Girls...
#4
MadsFerguson
Monster Supporter
03-08-2018 11:22

Rapporter til Admin
Der er en rimelig solid chance for at den vil give dig en CPU FAN alarm og skrue op for resten af kabinet blæserne. Det kommer du ikke til at blive glad for.
--
-- Drifter og udvikler 24/7 Datacenter operations om dagen, er supermand om aftenen.
#5
h3mp
Junior Nørd
03-08-2018 11:48

Rapporter til Admin
https://homeservershow.com[...] Som jeg lige læser det i den her tråd, så bruger IPMI fra bundkortet nogle pins i PCI connectoren til at aflæse noget "Fan Detection Signal" og ikke RPM som vi ellers normalt ville gøre i alm. PC'er. Det lyder til, at nogle har shorted forbindelsen til disse, for at "snyde" serveren til at tro at fans køre full hastighed. Går ud fra det er sådan et bundkort her: https://img.alicdn.com[...] Men ja, alm. fans i en server er altid en hacky oplevelse imo. Har også skiftet til et par Noctua U12S på mit supermicro board, og der skulle jeg også ind og redigere lidt i IPMI for at rette fan values.. Ved ikke om det same gør sig gældende for HP's boards. Kunne forestille mig det er lidt mere restriktivt :-)
--
#6
JonasHansen
Supporter Aspirant
03-08-2018 12:31

Rapporter til Admin
#3 Hele formålet var at kunne tage de 4 blæsere ud som sidder i lige pt. og så "kun" kører med de 2 Noctua CPU kølere da min server ikke laver nogle cpu krævende opgaver. Jeg har faktisk kigget på en molex splitter.. Og troede et øjeblik at det ville løse mit problem indtil jeg indså at serveren slet ikke vil boote når ikke der er sat nogle blæsere til. Det kan dog være at jeg kan komme uden om det ved at lave det trick som #5 beskriver med at "shorte" de 2 kabler så MB tror at FAN kører fuld skrue hele tiden uden rent faktisk at gøre det. Og alligevel er jeg nødt til at klippe kablet over fra de nuværende blæsere og lodde det sammen med kablerne fra Noctua blæserne... Det må blive en opgave jeg kigger på i weekenden. #5 Tak for linket og svar. Jeg forsøger mig med dette og så ser vi, hvad der sker! Håber at det kan lade sig gøre da de 2 Noctua kølerere er lidt peberet! Tak for svar alle sammen :-)
--
Microsoft Surface Laptop - http://wilner.nu[...]
#7
A.ndersen
Super Supporter
03-08-2018 12:40

Rapporter til Admin
Medmindre du ikke længere har warranty på din maskine, så ville jeg ikke skifte blæserne, det registreres i iLO og AHs'en således vil enhver skade ikke dækkes.. :) På den anden side, så kan selve blæseren godt skiftes: https://homeservershow.com[...]
--
Tro kan flytte bjerge - Men almindelig sund fornuft kan få folk til at gå udenom.
#8
JonasHansen
Supporter Aspirant
03-08-2018 12:41

Rapporter til Admin
#7 Der er intet garanti på maskinen længere.. :-) Så der burde jeg være "Home safe"
--
Macbook Pro w.Touchbar // iPhone X // http://wilner.nu[...]
#9
Fafler
Giga Supporter
03-08-2018 13:32

Rapporter til Admin
Du skal luse fan detect sammen med begge GND ben.
--
C:\DOS C:\DOS\RUN RUN DOS\RUN
#10
monster400
Semi Supporter
03-08-2018 13:37

Rapporter til Admin
Her: https://www.youtube.com[...] det burde virke
--

Opret svar til indlægget: HP Server / Skift af CPU køler

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning