Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Black Friday gamer PC køb?

Af Megabruger TheEnemy | 19-11-2018 22:13 | 2363 visninger | 16 svar, hop til seneste
Ohøj! Jeg påtænker at købe en ny gamer PC og håber lidt på at jeg måske kan få et godt tilbud på fredag. Jeg kan dog godt bruge til hjælp til hvor og hvad jeg skal være på udkig efter. Jeg har kigget på f.eks. MM Vision (hvor min nuværende 5 år gamle PC er fra) og Sharkgaming, og hører gerne andre forslag. Også gerne hvis I kender til / falder over steder som har gode tilbud. Ønsker: - Mest mulig gamer PC for pengene, budget 8-10k - Kun PC, ikke skærm, tastatur, mus, mm. - Ikke byg selv - Ligeglad med OC, løbende opgradering og lignende, samt diverse lir (f.eks. LED) - Ikke 4k skærm - Den skal være stille - både CPU og GPU, dvs. helst vandkøling - Spil: Online FPS, strategi, og alt mulig blandet - Pris inkl. Win 10 Tanker: 1) https://www.mm-vision.dk[...] 2) https://www.mm-vision.dk[...] 3) https://sharkgaming.dk[...] På forhånd tak for hjælpen.
--
Being drunk is like having a really low framerate
#1
Langi
Junior Nørd
20-11-2018 09:56

Rapporter til Admin
Tror ikke du skal regne med at sparer meget på en samlet pc system ved Black Friday, da der allerede er meget lidt avance på denne type systemer og det er svært for en forhandler at få rabat på alle dele i deres eksisterende systemer. Den bedste måde at sparer penge på en hel PC ved black friday er absolut at samle selv og så købe dele ved forskellige forhandlere når der er rigtig gode tilbud på dem.
--
~MSI Z77A-GD653|Intel i7-2700k @ 4.2ghz|[email protected]|Noctua NH-D15|Gigabyte GeForce GTX 980 G1|Intel 520 SSD 240GB|Corsair RM850x|NZXT H440W~
#2
Khougaard
Bruger Aspirant
20-11-2018 13:47

Rapporter til Admin
Jeg ville også kigge hos topdata, extremegaming og froggaming, tænker du her kan finde noget i det prisleje og som er konkurrencedygtige med de tre du selv linker til.
--
#3
Bundy
Maxi Supporter
20-11-2018 13:58

Rapporter til Admin
Har du overvejet om du kan nøjes med en opgradringen af dit nuværende? Hvad har du nu?
--
Hvis du kan læse dette, har du tabt.
#4
DeeKay
Ultra Nørd
20-11-2018 15:18

Rapporter til Admin
Et lille indstik til din "Den skal være stille" - Skal den være så lydløs som mulig, så vægt luftkøler over AIO/Vand, da det kun er eventuel blæserstøj fra en luftkøler, hvorimod der også er pumpestøj fra AIO/vandkøling. Topdata har fysisk shop i Søborg, så dem kan du passende også holde øje med om kommer med tilbud (IMHO er det lækrere at kunne afhente en komplet købt PC, end at den skal sendes). Og som #3 skriver, måske skal der ikke meget andet til end lidt komponent-opgradering for at du er flyvende igen.
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.
#5
TheEnemy
Megabruger
20-11-2018 21:41

Rapporter til Admin
Mange tak for jeres input, det er værdsat. #3 Min nuværende PC er som nævnt mere end 5 år gammel, så jeg tror ikke på at det er realistisk at begynde at opgradere på den (?). Jeg spiller både nyere og ældre spil, og en af grundene til at jeg gerne vil skifte ud er at nogle spil får blæserne op på max og jeg synes at larmen er irriterende. Mit nuværende setup er fra MM Vision og ser sådan ud: Gigabyte B85M-D3H Intel Core i7-4770 GeForce GTX 760 8 GB DDR3-800 RAM G-Series - CoolTek Antiphon miditower med ekstra køling og støjdæmpning
--
Being drunk is like having a really low framerate
#6
TheEnemy
Megabruger
20-11-2018 21:47

Rapporter til Admin
#4 Tak for dit input. Jeg har aldrig haft vandkøling før og ved egentlig ikke noget om det, men antog bare at det var mere stille. Jeg har ikke noget problem med en sagte brummen eller lignende, men som nævnt ovenfor, så tager blæserne godt fat i nogle spil, og det larmer, på trods af at kabinet og CPU køler skulle være de stille udgaver. Den står ved siden af mig på gulvet under skrivebordet, og jeg har pt. ikke så mange muligheder for at stille den anderledes.
--
Being drunk is like having a really low framerate
#7
DeeKay
Ultra Nørd
20-11-2018 21:54

Rapporter til Admin
#5 En 4770 er nu ikke så tosset en CPU at have nu om dage. Bevares, den kan ikke overclockes (turbo-mode skulle dog fortsat være muligt med 3.9Ghz på én kerne, dog skulle det ikke være umuligt at køre 3.6Ghz på alle kerner). Hvilken køler har du på? Angående at køre CPU i turbo-mode, skal der måske investeres i en bedre køler. Og ellers så 8GB ram mere og nyere/kraftigere GFX, eksempelvis et GTX 1070. Alternativt kan du også sælge nuværende for en...2000-2500kr og tilføje det til shopping-af-ny-PC budgettet. Ultimativt får man dog mest, i al fald mht. valg af komponenter, for pengene med selvbyg. Og der er også med god sandsynlighed noget at hente fra på fredag (Black Friday).
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.
#8
TheEnemy
Megabruger
21-11-2018 13:04

Rapporter til Admin
#7 Du tror ikke at komponenterne er ved at være for gamle til at det kan betale sig? De har vel også en vis max holdbarhed. Tidligere har jeg i hvert fald læst om advarsler med ikke at køre med en for gammel strømforsyning. Jeg åbnede kabinettet i går og prøvede at have den kørende for at finde ud af hvad det var der larmede mest. Jeg tror at det er strømforsyningen og grafikkortet, mens der ikke kom så meget lyd fra CPU blæseren (som vist bare var en Intel blæser) og blæserne i kabinettet. Der var dog heller ikke så meget pres på maskinen da jeg gjorde det, så det kan være at jeg skal prøve igen. Jeg er indforstået med at det koster lidt mere at købe den samlet frem for at gøre det selv. Det handler om at jeg ikke har lyst til at stå og bakse med det, og er rimelig sikret at den kører når jeg modtager den.
--
Being drunk is like having a really low framerate
--
Sidst redigeret 21-11-2018 13:04
#9
DeeKay
Ultra Nørd
21-11-2018 17:01

Rapporter til Admin
#8 Der er folk der fortsat sidder med ældre dele (i5-2500K / i7-2600K,omend disse typisk også er overclockede netop for at kunne følge med lidt endnu) og fint fornøjer sig med at have noget GTX 1060/1070 i deres maskiner, så vil ikke mene at dit er for gammelt. Mht. PSU vil jeg sige at det kommer an på hvilken der er tale om, er det noget billigt skrammel der har overlevet til nu, kan udskiftning godt ske at være en god idé, er der dog tale om kram, så lad den køre til den dør. Men hvis du syntes PSU'en larmer for meget på nuværende tidspunkt, så køb en ny hjem og få den skiftet ud. Er det en stock-køler du har på, se lur efter en Cooler Master Hyper 212, Scythe Mugen 5, Cryorig H7 eller noget i den dur, sådan en vil være længe fin til formålet. Om end CPU-wise vil der ikke være en verden til forskel, lidt mere stabile FPS (dvs. minimere mulighed for FPS-drops i diverse spil), men ellers er der ikke meget at hente hjem ved en nyere CPU. Det der holder dig tilbage er grafikkortet. Føler du dog mest for køb af ny PC, så gør det - I sidste ende er det dit valg og din pengepung :)
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.
#10
myd21
Semi Supporter
21-11-2018 17:08

Rapporter til Admin
Nyt grafikkort og evt strømforsyning, så er du godt kørende, spild af penge at gå efter et nyt system i det prisleje når du har en helt ok cpu
--
I7 4790k, 32GB HyperX DDR3 1866mhz, Asus Z97-AR, Asus StriX GTX 980, Samsung 840 EVO 250GB.
#11
TheEnemy
Megabruger
21-11-2018 20:35

Rapporter til Admin
#9 & #10 Hehe, jeg sætter skam stor pris på at du gider at hjælpe mig med at spare penge og tage fornuftige valg, så tak. Strømforsyningen er en Raidmax RX-535AP (80+ bronze). Jeg bliver i tvivl om den har nok power hvis jeg køber nyt grafikkort (f.eks. GTX 1070 som foreslået)? Jeg har prøvet at lytte lidt til de forskellige dele igen, mens den er under belastning (spillet Subnautica i dette tilfælde). CPU'en laver meget varme, og CPU blæseren larmer lidt. Der kommer nærmest kølig luft ud af grafikkortets blæser, og den larmer ikke rigtig. Strømforsyningen larmer mere, og jeg synes at den har en mislyd af en art. Jeg tror egentlig at det er strømforsyningen og så kabinettets blæsere der larmer mest, og sidstnævnte må mest af alt være for at slippe af med CPU'ens varme.
--
Being drunk is like having a really low framerate
#12
TheEnemy
Megabruger
21-11-2018 20:43

Rapporter til Admin
#9 Nu er det så at jeg bliver i tvivl om detaljerne i komponenterne og min begrænsede viden om hardware kommer til kort. Det lyder til at en ny CPU køler er en god idé. Kan jeg være sikker på at dem du foreslår passer til CPU'en? Grafikkort. GTX 1060/1070. Jeg har set at nogle af 1060 har 3GB, og andre 6GB og er OC - jeg tænker at det betyder at de også laver mere larm/varme? Har I nogen anbefaling af producent? Nye RAM. Jeg antager at jeg skal købe helt nye for ikke at blande forskellige typer RAM? Hvad skal jeg gå efter? For motherboardet står: 4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets Dual channel memory architecture Support for DDR3 1600/1333 MHz memory modules Support for non-ECC memory modules Support for Extreme Memory Profile (XMP) memory modules https://www.gigabyte.com[...]
--
Being drunk is like having a really low framerate
#13
DeeKay
Ultra Nørd
21-11-2018 21:45

Rapporter til Admin
#11/#12 Med den PSU ville jeg hælde mest til at udskifte den, den lyder i al fald ikke til at leve helt op til forventningerne ved jonnyguru (bevares, der er her tale om 735W's modellen, men så står 535W'eren vel også kun i dét dårligere lys): http://www.jonnyguru.com[...] Mener også at have hjulpet en kammerat væk fra sådan en raidmax PSU tidligere på året (husker jeg korrekt, var dette 635W's modellen), dette var i følgeskab af at han havde købt et GTX1070 og herefter drillede PC'en meget - Alle problemerne forsvandt dog efter udskiftning af PSU. De nævnte CPU-kølere kan fint monteres på bundkortet, spørgsmålet her er dog om der er "clearence" nok til dem (i forhold til hvor høj en CPU-køler der er plads til), skyder dog på at de alle skulle passe fint ind, og ellers er Cryorig H7 lavere end de andre og vil med sikkerhed passe ind. Mht. ram, så se om du kan finde en omgang 2x8GB DDR3 1600Mhz brugt, eksempelvis med en salgstråd her på forummet, sådan en omgang vil koste max 500,- Og ellers holde øje her i løbet af fredagen om der er shops der sælger 16GB til en fordelagtig pris. Der er dog 4 dimms, så i princippet kan du også gå på jagt efter 2x4GB og smide i sammen med dine nuværende.
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.
--
Sidst redigeret 21-11-2018 21:46
#14
TheEnemy
Megabruger
21-11-2018 23:40

Rapporter til Admin
#13 Du er en helt, tak igen! Jeg tænker at der er rigeligt plads i højden. Der er hele kabinettes bredde til rådighed. Det eneste jeg kunne blive i tvivl om er den lille boks der er ved siden af, om den sidder for tæt, men de må vel have tænkt over det da de designede det, så mon ikke det går. Billede af PC: https://imgur.com[...] Jeg tror at jeg går efter at opgradere min nuværende. Har du en anbefaling til ny PSU? Og har du tanker om det jeg skrev om grafikkort tidligere? Det kommer lige her igen: Grafikkort. GTX 1060/1070. Jeg har set at nogle af 1060 har 3GB, og andre 6GB og er OC - jeg tænker at det betyder at de også laver mere larm/varme? Har du nogen anbefaling af producent?
--
Being drunk is like having a really low framerate
#15
DeeKay
Ultra Nørd
22-11-2018 12:11

Rapporter til Admin
#14 Mener du køleelementet på bundkortet hvorpå der står ultra durable? - Den vil der ikke opstå problemer med. Ny PSU kunne være en Corsair RM650x eller EVGA G2 650W - Er 550W's modellerne på bedre tilbud fra i nat (Black Friday), vil sådan en dog også fint gå an. GTX1060 med henholdsvis 3 og 6GB, skal egentlig (IMO) ses som to forskellige kort, da der er mere til forskel end blot mængden af Vram. Hedder kortene noget med OC/overclock, er det blot fordi de er overclocket fra producentens side - Finder du et overclocket kort til samme pris som et der ikke er, så snup det og ellers er et ikke-overclocket kort også fint. Vil selv mene at det er alt efter smag og behag med valg af producent, så længe man styrer udenom turbo-lignende modeller, så skal det nok gå. Eksempel på turbomodel: https://expert-dk.freetls.fastly.net[...]
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.
#16
TheEnemy
Megabruger
24-11-2018 00:24

Rapporter til Admin
Nå, jeg ville bare lige følge op for en god ordens skyld. Jeg endte med at købe helt nyt. Af det jeg kunne finde i løsdele på tilbud her fredag aften på grafikkort, PSU, RAM og ny SSD (fordi den gamle er for lille) endte prisen på næsten halvdelen af at skifte det hele ud, alt efter grafikkort. Jeg var alle de webshops nævnt her i tråden igennem plus lidt mere, og brugte timer på at sidde og sammenligne. Topdata og Extremegaming var lidt billigere, men af hvad jeg kunne læse af reviews på nettet, er deres komponenter også lidt ringere, så jeg endte med at gå med det tilbud her: https://www.mm-vision.dk[...] Da linket muligvis bliver inaktivt, poster jeg det også lige her: Intel i5-9600K Corsair H100 Performance 240mm Vandkøling Asus Z390-P Prime bundkort 16GB DDR4-3000 Corsair Vengaence XMP RAM Samsung 860 EVO 500GB SSD M.2 Solid State Disk Asus GeForce GTX 1060 6GB OC grafikkort Corsair Carbide 275R VG-Edition Kabinet Corsair TX550M 550W 80plus gold strømforsyning 8.495 kr. (uden Windows) Grafikkortet er egentlig det eneste her jeg tænker kunne være bedre (1070 / 2070) hvis den skulle helt i top i den prisklasse, men det hjælper til gengæld på prisen. Uanset tænker jeg at det er ret solidt i lang tid fremover, og så kan jeg enten sælge den gamle (eller mere sandsynligt) lade en af børnene arve den. Tak for hjælpen.
--
Being drunk is like having a really low framerate

Opret svar til indlægget: Black Friday gamer PC køb?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login