Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Lag/stuttering på Ryzen platform

Af Monsterbruger Skovbo | 02-12-2018 15:30 | 2107 visninger | 76 svar, hop til seneste
Hej HOL Jeg oplever konstant lag/stuttering på min PC. Det er ligemeget om jeg er på skrivebordet eller i spil. PC'en kan nogle gange fryse helt i flere sekunder. Jeg har søgt rundt på nettet, og det lader ikke til at jeg er den eneste på Ryzen platform der oplever problemer. Se bl.a. https://www.youtube.com[...] Jeg har prøvet diverse ting der bliver foreslået, såsom at deaktivere HPET, sætte RAM til 2133 MH. Alt uden held. Nogle gange har den også opstarts problemer. PC'en ser ud til at starte, men der kommer ikke lys i mus + tastatur, og der kommer ikke forbindelse til skærmen. Mit setup er som følger: Ryzen 2700X MSI Gaming Plus X470 16 GB G.Skill RipJaws V DDR4 3200 MHz (Dual Channel) EVGA 1080 TI EVGA 1000 G3 1x M.2 SSD 256 GB 1x SATA SSD 2 TB Acer Predator XB271HUA Windows 10 Home 1809 (Aktiveret) Seneste Nvidia Drivers (Kun driver, ikke GeForce Experience) Seneste BIOS Jeg ved ikke hvad jeg kan gøre for at fejlfinde problemet, så al hjælp modtages. Håber i kan hjælpe :)
--
#1
ht204
Supporter Aspirant
02-12-2018 15:33

Rapporter til Admin
har du installeret amd drivere?
--
#2
Skovbo
Monsterbruger
02-12-2018 15:36

Rapporter til Admin
#1 Nej, har prøvet.. den melder fejl og siger det kræver et AMD grafikkort
--
#3
Akasut
Ultra Nørd
02-12-2018 15:51

Rapporter til Admin
Nysgerrig side spørgsmål vedr dine RAM, har du modelnummer samt kan svare om de uden brok kører 3200MHz i BIOS ved XMP/DOCP profile med din 2700X ? Eller har du været nødsaget til BIOS opdatering eller lavere hastighed?
--
#4
Petter1979
Semi Supporter
02-12-2018 15:53

Rapporter til Admin
Hvilken køling bruger du på cpu'en? Er der noget airflow over VRM? Det er kun en 4-phase VRM design på det bundkort. så du kan muligvis opleve a din cpu throttler hvis dine VRM bliver for varme. Jeg oplevede det med min 1700X på mit ASRock ab350m Pro4 da jeg havde en køler der ikke havde direkte airflow over VRM på mit bundkort. Efter skift af køler og et bedre kabinet, forsvandt mine problemer.
--
#5
HenrikF
Ny på siden
02-12-2018 15:57

Rapporter til Admin
Har du installeret begge drivere til dine 1x M.2 SSD 256 og GB1x SATA SSD 2 TB ? Der er AHCI driver i f.eks. Samsungs Magician mener jeg.. http://www.tweak.dk[...]
--
#6
Skovbo
Monsterbruger
02-12-2018 15:57

Rapporter til Admin
#3 De kører fint 3200 MHz i BIOS ved enten manuel indstilling eller XMP 2. Det også ved den helt gamle BIOS - så virker helt fint. Vender lige tilbage med modelnummeret senere.
--
#7
Skovbo
Monsterbruger
02-12-2018 16:03

Rapporter til Admin
#4 Okay, jeg har custom loop på CPU og sådan 9 blæsere ialt i kabinettet.. har checket HW Monitor og den rapporterer om fine temps... kun Speccy der siger CPU på +100 grader, og det er den ikke. Som sådan ingen køling direkte på VRM så det kan da være en forklaring. Det hele sidder i et Corsair 760T #5 Nej, M.2 er en Intel 760p SSD, og 2TB SSD er en Crucial MX300
--
#8
virus
Bruger
02-12-2018 16:44

Rapporter til Admin
Hvis den siger CPUen er 100c tror du så ikke den sætter hastighed ned Husk at sætte strømstyring til maksimalt ydelse
--
#9
Skovbo
Monsterbruger
02-12-2018 17:12

Rapporter til Admin
#3 Modelnummer på RAM: F4-3200C14D-16GVR #8 Det er kun Speccy der rapporterer om høje temps, alle andre inkl. BIOS ligger på ca. 27 grader. Cpu'en kommer op på lige omkring 70 grader ved maks load Strømstyring er til maksimal ydeevne
--
#10
Skovbo
Monsterbruger
02-12-2018 18:31

Rapporter til Admin
Lige et billede af Jobliste kun med chrome og hol åben: https://imgur.com[...]
--
Sidst redigeret 02-12-2018 18:33
#11
mindfreak
Ultra Supporter
02-12-2018 18:35

Rapporter til Admin
#10 Der er noget helt galt med den CPU. Jeg har hol + twitch åben i Chrome og ligger på 3% load. Edit: Dog med en 6700K. Men jeg tænker at din skulle gøre det bedre eller på samme niveau som min.
--
Sidst redigeret 02-12-2018 18:36
#12
[email protected]
Giga Supporter
02-12-2018 19:43

Rapporter til Admin
Du skal lade være med at indstalleret GPU driveren. Da du jo har Nvidia. Lyder ellers som ram udfordringer. Prøv eventuelt at sæt dem lidt ned i speed
--
#13
Skovbo
Monsterbruger
02-12-2018 20:05

Rapporter til Admin
#12 Jeg har kun Nvidia drivers v.417.01
--
#14
Nubi
Giga Nørd
02-12-2018 21:47

Rapporter til Admin
#10 > Tryk over på detaljer og sorter efter CPU, så bør du kunne se hvilken proces lammer din CPU. Jeg synes det lyder meget som noget software der opfører sig forkert. (Malware potentielt, f.eks. noget krypto skidt)
--
#15
Ostenost
Super Supporter
02-12-2018 22:06

Rapporter til Admin
Har du installeret AMD Chipset drivers? direkte fra amd. https://www.amd.com[...]
--
#16
[email protected]
Giga Supporter
03-12-2018 07:02

Rapporter til Admin
#15 nej det virker ikke helt til han er bevist om hvor nødvendigt det er
--
#17
TankBrutalis
Monsterbruger
03-12-2018 07:19

Rapporter til Admin
Som #15 siger hrnt nyeste chipset driver, der er den nye "amd power plan" med mener jeg det hedder, og det gjorde alt godt for min 2600x
--
#18
Skovbo
Monsterbruger
03-12-2018 10:26

Rapporter til Admin
#15 #16 #17 Prøver jeg lige senere, RAM er pt. sat til 2133MHz og ingen ændring
--
#19
Akasut
Ultra Nørd
03-12-2018 10:59

Rapporter til Admin
#9 Tak.
--
#20
huhn
Gæst
03-12-2018 13:07

Rapporter til Admin
Prøv at hent driverbooster, og lad den klare driverne for dig. Klarede den fint, til et lignende system til dit og har ingen problemer. 2700x, 1080ti, 3600mhz cl15 ram.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#21
Wut
Supporter
03-12-2018 13:23

Rapporter til Admin
#OP Kunne du ikke lige gøre, som foreslået i #14? Jeg er meget interesseret i, hvad det er for en proces, der får din CPU-load til at stå og hoppe sådan op og ned. :-)
--
#22
[email protected]
Giga Supporter
03-12-2018 15:00

Rapporter til Admin
Det er manglende drivere der gør det
--
#23
Skovbo
Monsterbruger
03-12-2018 17:27

Rapporter til Admin
#14 #21 Den siger "99% Ledig systemproces" selvom den står og hopper op og ned i ydeevne #22 Har netop installeret og vender tilbage med resultatet
--
#24
HenrikF
Ny på siden
03-12-2018 17:43

Rapporter til Admin
Jeg tror stadig det er din 1x M.2 SSD 256gb, som du sikkert kører windåsen på.
--
#25
Skovbo
Monsterbruger
03-12-2018 19:09

Rapporter til Admin
#24 Firmware/drivers til begge SSD'er er helt opdaterede Er ved at installere CS:GO for at teste ingame. Under installationen begyndte CPU'en at kører maks på alle cores. Giver glædeligt 200,- til CDON.com til personen der løser mit problem
--
#26
moregan
Gæst
03-12-2018 19:58

Rapporter til Admin
som andre siger herinde download ryzen driver. https://www.amd.com[...] havde selv en ryzen computer der gjorde det du beskriver. du skal hente ryzen powerplan og så virker det. ellers skal du gå ind i strømstyring og sætte den til max strøm så virker det. ellers tjek at strømstikket sidder ordenligt i dit bundkort
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#27
moregan
Gæst
03-12-2018 20:03

Rapporter til Admin
og med max strøm mener jeg høj ydeevne i strømstyring i windows
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#28
Skovbo
Monsterbruger
03-12-2018 20:18

Rapporter til Admin
#26 Tak for input. Efter test i CS:GO tror jeg dog det er lidt mere omfattende, omend jeg ikke håber det. Det passer nøjagtigt med, at når jeg lagger, flipper lyden i højtalerne totalt ud, skrattende/system stall lyd osv. Mht. AMD drivers har jeg installeret det hele. + fuld smæk på strømstyring.
--
Sidst redigeret 03-12-2018 20:18
#29
HenrikF
Ny på siden
03-12-2018 20:54

Rapporter til Admin
Kommer lige med nogle vildskud, som måske kunne være godt at kontrollere.... 1. Nvidia kontrolpanel/Administrer 3d indstillinger/strømstyringstilstand/foretrækker maksimal ydeevne. https://ibb.co[...] 2. Pagefile indstillingerne har du ændret noget der ? https://ibb.co[...] 3. Prøv at deaktivere dit lydkort. Der er nogle som oplever at de mange lydkort udgange konflikter. https://ibb.co[...] Windows indstillinger lyd: https://ibb.co[...]
--
#30
Skovbo
Monsterbruger
03-12-2018 21:25

Rapporter til Admin
#29 Alt er standard, pagefile står til lige under 3GB Her kommer lige en video af gameplay. https://www.youtube.com[...] Når jeg trykker på forskellige knapper på tastaturet eller musen, begynder det også nogle gange at slukke og tænde for lyset. Skyder jeg en fjende blinker det hurtigt nogle gange samtidig med at det skifter farve. HP by OMEN keyboard + Logitech G9x
--
Sidst redigeret 03-12-2018 21:30
#31
Rusa
Gæst
03-12-2018 21:45

Rapporter til Admin
Det lyder seriøst som et hardware problem. Hvad siger din event log ? ( kan ikke huske hvad det hedder på dansk)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#32
Skovbo
Monsterbruger
03-12-2018 21:49

Rapporter til Admin
#31 Logbog? Har den åben nu, men ved ikke hvad jeg skal kigge efter
--
#33
HenrikF
Ny på siden
03-12-2018 22:01

Rapporter til Admin
Prøv at "fjerne" alle dine usb enheder i enhedshåndtering og tryk opdater, så de installere sig automatisk igen. https://ibb.co[...] Der er lige kommet nvidia drivere 417.22 opdater dem også...
--
#34
Daforce
Ultrabruger
03-12-2018 22:10

Rapporter til Admin
Hvad build er den windows du har installeret.. jeg havde problemer med det da jeg installerede min første gang
--
#35
Skovbo
Monsterbruger
03-12-2018 22:11

Rapporter til Admin
#34 Build 17763.134
--
#36
Skovbo
Monsterbruger
03-12-2018 22:17

Rapporter til Admin
Online gameplay der er lidt mere tydeligt: https://www.youtube.com[...]
--
#37
fishie
Giga Supporter
04-12-2018 02:50

Rapporter til Admin
Det ligner et interrupts problem i Windows. Gik du fra Intel til AMD uden at formatere?
--
CPU:i7-6700k GFX: GTX1060 HDD MAIN: 2xSamsung 950Pro 512GB (Raid0) Storage: 24x4TB + 24x3TB + 40x8TB JBOD
#38
Sofacykel
Super Supporter
04-12-2018 03:37

Rapporter til Admin
Har du prøvet at tage alt fra, andet end det helt basale? Og har du prøvet med en anden mus og et andet tastatur?
--
Desktop: i7 4790K, GTX 1070QS, 16GB, Xonar Essence STX Laptop: i7 3610QM, GTX 675M, 8GB, Xonar U3 Fine systemer, haps!
--
Sidst redigeret 04-12-2018 03:37
#39
HenrikF
Ny på siden
04-12-2018 08:00

Rapporter til Admin
Jeg har selv lige samlet en Ryzen 2700X i et mini ITX build, der kører alt fuldstændig perfekt, kun med XMP profil aktivt. Det lyder som om du ikke kører standard hastighed på din Ryzen 2700X, men har den i en OC mode og retfærdiggøre det med at temps er fine. Men det er langt fra temps alene som er afgørende, da hele systemet skal fungere som en velsmurt enhed, uden at komme ind på de mange detaljer der er. Jeg vil sige deaktiver dit OC og kun kør standard XMP profil på rammene. Kør CS igen og dit lag vil sikkert være væk. Konklusionen vil nok være at processoren ikke kan klare presset og det muligvis er en mindre god CPU til OC.
--
#40
jazzim
Gigabruger
04-12-2018 08:56

Rapporter til Admin
Jeg gar lidt samme problem, min går bare i sort skærm, men resten kører.... men har fået det ned til det kunnet når jeg åbner et CPUID program, så tænker der må ligge en konflikt der. Har opdateret ALT og har kunnram på DOCP og resten standard... det er skide irriterende....
--
Ryzen 2700X, Asus Prime pro - X470, 16GB DDR4 G.Skill Flare X 3200 Mhz, MSI Aero GTX 1080TI, Acer preditor 1440P/165Mhz
#41
Skovbo
Monsterbruger
04-12-2018 09:40

Rapporter til Admin
#37 Nej, nyere selvbyg fra i sommers. Har lige re-formatteret maskinen i weekenden i håb om at det kunne hjælpe. Der har kun siddet 2700X i. #38 Har prøvet at tage alt fra, andet tastatur og mus osv. #39 Kører "Uptimized Defaults" med den ændring at jeg kører XMP profile 2 - 3200 MHz #40 Træls - så godt din tråd, og det er nemlig skide irriterende
--
#42
Wut
Supporter
04-12-2018 11:12

Rapporter til Admin
#41 Jeg tror altså stadig, at dit eneste clue pt er din CPU-utilization, der står og hopper op og ned. Du må kunne finde ud af, hvilken proces, det er. Enten ved at vælge "Vis alle processer" eller hvad den hedder i Windows for også at se system-processer. Så har vi et fingerpeg om, hvad vi skal lede efter. Det kan være noget så simpelt som en semi-defekt SSD-device. Du kan jo evt (hvis du har tid) tage den SSD ud, hvor windows er på, og smide Windows på den anden SSD.
--
#43
Skovbo
Monsterbruger
04-12-2018 15:30

Rapporter til Admin
#42 Samme som #23 at den viser mellem 90-99 ledig systemproces under detaljer. Programmerne skiftes til at bruge CPU, Steam sluger en del, EVGA XOC, Chrome etc.. De skiftes lidt om det. Prøver med en anden M.2 SSD og ser hvad der sker. Skal jeg have WHQL aktiveret i BIOS?
--
#44
madshs
Ny på siden
04-12-2018 19:18

Rapporter til Admin
Prøv at installere dine lyddrivere oven i Realteks lyddrivere igen og restart din computer.
--
#45
Skovbo
Monsterbruger
05-12-2018 17:04

Rapporter til Admin
#42 Har nu prøvet med en anden SSD, ingen ændring. #44 Det ved jeg ikke lige hvad du mener med. Men jeg har prøvet at fjerne dem helt og installere igen.
--
#46
Maruchin
Elitebruger
05-12-2018 17:51

Rapporter til Admin
Hvis det altid har været et problem på dit system, så tænkte jeg på om det kunne være bøjet CPU pin(s). Det kommer til at være dødirriterende, men hvis du til sidst er ved at give op, så kunne du skille din PC helt ad en weekend på et skrivebord. Bare dit bundkort stående fremme på skrivebordet, tjekke CPU og installere den, på med køler, GFX og 1 RAM stick. Nulstil bios, og installer Windows med default bios indstillinger, så du kan teste systemet af.
--
#47
huhn
Gæst
05-12-2018 18:01

Rapporter til Admin
Har du testet maskinen for stutter i andre spil end csgo? og se om det også forekommer der.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#48
Skovbo
Monsterbruger
05-12-2018 19:14

Rapporter til Admin
#47 Forekommer i alt hvad jeg har smidt efter den. Høje FPS dog dette uforklarlige stutter i samtlige. Bl.a. Battlefield 1, Battlefield Bad Company 2, Minecraft med og uden Optifine, Need For Speed Hot Pursuit... blot nogle af mange #46 Lige præcis hvad jeg også er gået igang med :)
--
#49
Wut
Supporter
05-12-2018 20:03

Rapporter til Admin
Har du kørt Memtest86 for at checke RAM IO af? https://www.memtest86.com[...] Download og smid på en USB pind. Så boot maskinen på den pind og lad den køre hele testen. Den står bare og snurrer derudaf. Du burde kunne se, hvis det der stuttering forekommer også i testen. Når CPU maxer op i 100% og alting går i stå, så er det som regel fordi den venter på IO såsom disk, RAM eller andet. Du har ikke noget lydkort i maskinen vel? HOV, er EVGA XOC ikke kendt for at kunne give stuttering?? https://forums.evga.com[...]
--
Sidst redigeret 05-12-2018 20:05
#50
[email protected]
Giga Supporter
06-12-2018 16:37

Rapporter til Admin
If over memtest, så prøv at optag maskinens performance via afterburners rivatuner statistics server. Of læg mærke til hvornår den ligger. Tab ud af spillet og se MHz og utelization af CPU og GPU....
--
#51
Skovbo
Monsterbruger
06-12-2018 20:29

Rapporter til Admin
#49 Tak, vil kigge på RAM. PC'en gør det uanset om XOC er åben eller ej, intet lydkort. #50 Har ikke fået kigget på det idag, men det vil jeg bruge min weekend på. Jeg poster nyt her i tråden.
--
#52
Skovbo
Monsterbruger
08-12-2018 23:24

Rapporter til Admin
Opdatering. Har nu haft skilt maskinen ad og kigget på CPU for bøjede pins. Den ser helt fin ud. Memtest kørte i over 2 timer og meldte 0 fejl. Utilization ser OK ud, både for GPU og CPU. Jeg ser intet unormalt dér...
--
#53
Wut
Super Supporter
08-12-2018 23:30

Rapporter til Admin
#52 Kender du nogen, der har en random Ryzen-chip du kunne prøve at låne? Lyder godt nok underligt.
--
#54
Stroyer
Elite Nørd
08-12-2018 23:48

Rapporter til Admin
52# Hvor i landet kommer du fra? Jeg har nogle stumper på vej ind som gerne skulle blive til en lille server i næste uge - der i blandt en Ryzen 2600. Hvis du nu tilfældigvis skulle bo / have lyst til at komme forbi i det mørke vestjylland så har jeg både CPU og RAM du må få lov til at teste med - giver også gerne en kop kaffe :-) /mvh
--
IDGAF!
--
Sidst redigeret 08-12-2018 23:48
#55
waskustobaskus
Elite Supporter
08-12-2018 23:50

Rapporter til Admin
Hvor i landet er du fra? Er du omkring Frederikssund så kan jeg tilbyde dig mit 2700x system til at teste med.
--
#56
Dety
Mega Nørd
09-12-2018 02:04

Rapporter til Admin
https://support.steampowered.com[...] Har du prøvet det her ?
--
Intel Core i5-2500K, Noctua Nh-D14, MSI Z77A-G45 Gaming, Define S, Samung 850EVO 250gb, GTX970 G.Skill Ripjaws 8Gb 1866
#57
Sven Bent
Junior Nørd
09-12-2018 06:56

Rapporter til Admin
#52 hvilken memtest der er en stor forskell paa dem mht til muticore cpu'er for bedst test skal du bruge version 7.x fra passmark
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#58
Skovbo
Monsterbruger
09-12-2018 11:11

Rapporter til Admin
#53 Ja det var også en mulighed, umiddelbart sidder alle jeg kender med Intel eller ældre generation AMD.. #54 Er fra Fyn, men kommer dagligt til Fredericia, og kunne godt overveje en bette køretur. Tak for venligheden. #55 Tak for tilbuddet, desværre lidt for langt væk. Bor i Assens på Vestfyn. #56 Ja det har jeg gjort, ingen ændring. #57 Den der er foreslået i #49 Memtest86
--
#59
ZoneSlash
Monsterbruger
09-12-2018 12:31

Rapporter til Admin
Hvis du har RGB på USB enheder så prøv at slå VR support til/fra og se om det har en effekt; min kæreste havde et lignende problem med stuttering og lyset på hendes nye tastatur virkede ikke som det skulle før jeg slog VR support fra på USB-portene i AMD's driverprogram; har nu slået det til igen og bare koblet begge enhederne der sad der til andre porte end dem der er 'VR ready' på hendes mobo(x370) - tror på dit mobo er det alle portene der er usb 3.1, dvs. VR ready, og det er sikkert slået til som standard med nyere drivere 'bare fordi'.. Evt. hvis du har ikke-RGB usb enheder du kan prøve med, så prøv at skifte helt væk fra RGB usb ting, se om problemet følger med væk :)
--
Syrlige rejer i creme fraiche med valnødder, pakket i laks, omgivet af salat, svøbt i tortilla.. Hvad forventer du egentligt af en forum signatur?
#60
Skovbo
Monsterbruger
10-12-2018 21:38

Rapporter til Admin
#59 Tak, kan dog ikke finde indstillingen du omtaler.. Hvor skulle den være?
--
#61
GrillBiller
Semi Nørd
10-12-2018 22:01

Rapporter til Admin
Windows 10 havde en bug, der gjorde at timingen var forkert.. hvis man både brugte HDMI og DVI på samme tid. https://answers.microsoft.com[...]
--
"Signatur fjernet af moderator i samarbejde med Dalai Lama, Anders Fogh, Bill Gates, Marilyn Manson og Michael Moore"
#62
Sven Bent
Junior Nørd
11-12-2018 05:34

Rapporter til Admin
fik vi nogensinde dne processliste fremvist som der blev spurgt til i #14? Det er IMHO mer effektivtivt at loese et problem via diagnosere ud fra de symptomer og maalinger vi kan se end blot at afproeve random fix og gatterier.
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
--
Sidst redigeret 11-12-2018 05:36
#63
Bakmand
Superbruger
11-12-2018 09:53

Rapporter til Admin
Jeg havde samme problem og næsten samme specs. Prøvede mere eller mindre alt så nu hoppede jeg på en 9900k og har ikke oplevet det mindste. Det hjalp dog lidt at køre mine g.skill flare X ned på 3000 mhz i stedet for 3200.
--
#64
MyrKnof
Elitebruger
11-12-2018 11:16

Rapporter til Admin
Du sagde noget med lyden var underlig, har du prøvet at installere de nyeste realtek drivere, bruge standard windows drivere eller disable lydkortet?
--
#65
fishie
Giga Supporter
11-12-2018 13:34

Rapporter til Admin
#63 - Det er med 99% garanti et software issue og dermed ikke direkte et hardware issue. Spikes som der er vist tidligere sammen med lags er oftest grundet interrupts spikes, dvs systemet låser fordi det venter på svar fra en anden enhed. Det kan være usb headsets, tastaturer, ram, gpu, driver issues, you name it..
--
CPU:i7-6700k GFX: GTX1060 HDD MAIN: 2xSamsung 950Pro 512GB (Raid0) Storage: 24x4TB + 24x3TB + 40x8TB JBOD
#66
VojenZ
Nørd Aspirant
11-12-2018 13:49

Rapporter til Admin
Har oplevet lidt det samme til en PC jeg samlede efter BF til en ven. Efter et længere fejlfindingsforløb uden held, fik jeg muligvis afgrænset det til SSD.Jeg har skiftet SSD ud og indtil videre virker det igen. Men jeg sidder med en lille frygt for at det ikke var den SSD og at min ven vil opleve det igen. Bl.a fordi at den SSD virker fint i en anden PC indtil videre. Uden at starte en AMD vs. Intel diskussion, så har jeg bare hvergang jeg har valgt AMD over Intel eller Nvidia de sidste 10-15 år oplevet problemer og har ofte decideret fortrudt mit valg. Men jeg er åbrnbart for dum til at tage ved lære af mine egne erfaringer. Men jeg var underlagt et stramt budget af min ven.
--
4770K @ 4.5 ghz | 16 gb 1866 mhz | Asus Strix 1070 TI | Gigabyte Z87 | Noctua U12-S | Corsair 400Q | 3 x 250 GB SSD | 650W Antec |
--
Sidst redigeret 11-12-2018 13:51
#67
Wut
Super Supporter
11-12-2018 13:53

Rapporter til Admin
#65 Helt enig med dig i, at det sandsynligvis er CPUen der står og venter på svar fra en ekstern enhed: RAM, SSD, lydkort el.lign. Jeg ville nu mere betegne det som et hardware-issue end software. Men ok det er stadig gætteri. Jeg kom lige i tanke om, at jeg smed 4x4 GB RAM i mit Asus Strix B350F gaming. Det gav to sideeffekter: Spil crashede randomly (dog sjældent), og load-tider i nogle spil blev ufatteligt lang. Da jeg så piller 2 stænger RAM ud, så kører den fint igen. Det kunne sagtens være lag spikes fra memory-systemet. #OP Du har 16 GB RAM i maskinen. Har du prøvet at pille den ene stang ud (eller 3 ud af 4 evt) ?
--
Jeg svarer kun til nøds på indlæg fra gæster...
#68
Sven Bent
Junior Nørd
11-12-2018 17:48

Rapporter til Admin
Er der nogle der mener at CPU tid bliver forhoejet af at Vente paa extern (set fra CPU'en) I/O ( dvs ram ssd mm) og som kan fremvise nogen form for refference til at det er saaledes at windows maaler dette ? Normalt hvad windows maaler er den tid (kaldet quanta) en traad for tildelt paa en core. og hvis en traad venter pa extern I/O bliver den ikke tildelt en quanta efter hvad jeg forstaa mig paa windows CPU scheduler. Jeg ser gerne teknisk dokumentation paa at det ikke blot at hjemmebryggede paastande/teorier som Hol nu engang har en hel del af. #65 hvordan kan en situation med mange interupt laase et system fordi de venter paa noget? Interupt er lavet for at kun anfbryde den nuvearende proces fordi du har faaet et svar fra en enhede. dvs interupts er svar tilbage og ikke ventning paa svar. Det er i modsaetning til at bruge cpu tid paa konstants a skulle spoerge en enhende om den har et svar. Igen hvis jeg har forstaat det forkert ser jeg gerne teknisk dokumentation for andet. Jeg vil stadigvaek paa staa at den bedste fermgansg maade at see hvor det spike cpu forbrug kommer fra i taskmanager som anspurgt i #14 #67 Du sikrede det ikke blot var defekt ram , timmings issues ellertusidvins mere sandsynlgit ting end "lag spikes" fra at have 4 ram istedet for 2?
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
--
Sidst redigeret 11-12-2018 17:52
#69
Wut
Super Supporter
11-12-2018 18:44

Rapporter til Admin
#68 Du sikrede det ikke blot var defekt ram , timmings issues ellertusidvins mere sandsynlgit ting end "lag spikes" fra at have 4 ram istedet for 2? Manualen til mit motherboard siger (opdagede jeg), at det kan køre med 2 moduler i 2933MHz eller 4 moduler i 2666 MHz. Jeg forsøgte nemlig at køre 4 stk i 2933MHz, hvilket havde de sideeffekter. Nej RAM var ikke defekt. Kørte dem igennem Memtest86 i lang tid, og jeg kunne køre med 2 vilkårlige blokke i 2 vilkårlige sokler helt uden problemer. Det var kun når alle 4 var i, at det gav problemer. Jeg har i øvrigt ikke skrevet, at jeg havde "lag spikes" ifm RAM, men at load-tiden for forskellige spil blev meget lang.
--
Jeg svarer kun til nøds på indlæg fra gæster...
#70
Wut
Super Supporter
11-12-2018 19:05

Rapporter til Admin
#68 hvordan kan en situation med mange interupt laase et system fordi de venter paa noget? Interupt er lavet for at kun anfbryde den nuvearende proces fordi du har faaet et svar fra en enhede. dvs interupts er svar tilbage og ikke ventning paa svar. Det er i modsaetning til at bruge cpu tid paa konstants a skulle spoerge en enhende om den har et svar. Det, du snakker om, er interrupts i software, der genereres for at give prioritet til en given tråd. Der findes mange andre former for interrupts i en PC. Det vi snakker om her er ikke software-interrupts, men på hardwareniveau. Tag f.eks. PCIe, der er baseret på et duplex interrupt-system. Xilinx har skrevet en god intro til det her: https://www.xilinx.com[...] Hvis en device ikke svarer korrekt på et interrupt genereret af CPUen via chipsettet, eller f.eks. ikke afslutter et interrupt korrekt (interrupt fra devicen selv), så kan chipsette stå og hænge i en timeout. Typisk vil det resultere i et interrupt til CPUen, hvor OSet skal håndtere, at en device ikke svarede. Hvis f.eks. en CPUpin er bøjet/beskidt, så det giver dårlig kontakt, eller hvis en device ikke er skubbet ordentligt ned i PCIe-soklen (eller andre defekter på motherboardet), så kan PCIe lanes specifikke pins opnå dårlig forbindelse. Dvs der kan der opstå en hulens masse request til chipset -> request/interrupt til device -> forkert svar/intet svar -> timeout i chipset -> interrupt til CPUen og evt retry til devicen på hardware-niveau ellers afvent interrupthåndtering i OSet. Da hardwaren kan generere en helveds masse interrupts i sekundet, og interrupt-håndteringen i Windows/OSet kræver et context switch og håndtering - og added bonus: interrupt-håndteringen typisk er single entry code - så kan det hurtigt nuke OSet i knæ indtil devicen svarer. Igen hvis jeg har forstaat det forkert ser jeg gerne teknisk dokumentation for andet. Jeg gider simpelthen ikke sidde og grave en masse dokumentation frem til dig. Det er ikke mit job at sidde og google for dig. Start dog med PCIe specifikationen og læs evt hvordan interrupthåndteringen er på chipsettet (hvis Intel har sluppet info ud om, hvordan de gør).
--
Jeg svarer kun til nøds på indlæg fra gæster...
--
Sidst redigeret 11-12-2018 19:10
#71
Skovbo
Monsterbruger
11-12-2018 19:10

Rapporter til Admin
#61 Så er det godt jeg bruger DP :) #62 Her er et billede fra idag umiddelbart efter PC'en er startet. https://imgur.com[...] #63 Jaa, en løsning jeg helst ville kunne undgå :) Udover mit "lille" problem, er jeg yderst tilfreds med mit setup... #64 Lyden fungerer igen efter jeg har haft adskilt og samlet PC'en.. Heri inkluderet ny Windows 10 installation drivers, BIOS etc.. #65 Jeg spillede lige et par games CS:GO igår. Og det er mest lige i starten af første runde og ellers fordelt ud på de første 2 runder af spillet, at det kan mærkes. Jeg kan spille flere runder hvor problemet slet ikke er der og så når jeg lige at tænke; "Er det mon fixet?" og så sker det selvfølgelig igen... rip Men kunne sagtens være noget af det du mistænker, jeg tænker mere om bundkortet kan have en defekt? #67 Jeg kører pt. med 1 ramklods i maskinen, så ialt 8 GB. Den kører umærkbart dårligere eller bedre af den grund. #68 samme som #62 Resten af dit indlæg virker berigende, omend jeg ikke forstår så meget af det :) EDIT: I tilknytning til billedet https://imgur.com[...] så er jeg nået frem til min egen lille hypotese. 100% CPU vises når CPU'en kommer over de 3,7 GHz som er "grundlæggende hastighed". Så hvis den fx. kører 4 GHz kortvarigt, som den nogle gange gør, er det jo over 3,7 GHz og derfor vises 100% forbrug.
--
Sidst redigeret 11-12-2018 19:16
#72
Wut
Super Supporter
11-12-2018 19:18

Rapporter til Admin
#71 Det lader til at være samtlige processer, der bruger CPUtid. Det er helt klart fordi et eller andet hænger i et dybere lag. Prøv at låne en Ryzen-chip et sted og se, om problemet så bare forsvinder. Det ville være mit første bud.
--
Jeg svarer kun til nøds på indlæg fra gæster...
#73
Jackel
Monster Supporter
11-12-2018 19:40

Rapporter til Admin
har du MSI Xboost installeret ? eller noget af det andet MSI software.
--
#74
-Henrik-
Bruger
11-12-2018 19:43

Rapporter til Admin
Synes det er dejligt, at folk er så flinke til at prøve at hjælpe
--
#75
Jackel
Monster Supporter
11-12-2018 19:44

Rapporter til Admin
jeg havde nemlig samme problem. deaktiverede MSI_ActiveX_Service under tjenster så forsvandt mit problem
--
#76
Skovbo
Monsterbruger
11-12-2018 20:12

Rapporter til Admin
#72 Ja det er nok nærmest eneste mulighed jeg har. Er der nogen chance for at det kan være et defekt bundkort? #73 Har næsten det hele installeret. Super Charger, Smart Tool samt Google Drive er ikke installeret pt. Har prøvet både med og uden MSI software og det gør ingen forskel. #74 Ja det er lækkert. Ellers var jeg gået død for længst.
--
Sidst redigeret 11-12-2018 20:15

Opret svar til indlægget: Lag/stuttering på Ryzen platform


Dit navn:

Din e-mail adresse:


Indholdet fra billedet:
Dit svar: