Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Ny computer uden lyd eller billede?

Af Gæst Skallerup | 17-06-2019 22:02 | 358 visninger | 9 svar, hop til seneste
Åh please lad der være nogle personer her som kan hjælpe med et “klassisk” problem. Jeg har købt dele til en ny PC, men efter jeg har samlet den, får jeg ikke signal til PC-skærmen. Når jeg tænder pcen kører motherboarded, pcu-fanen, graffikkortet i hvertfald. Jeg har reset bundkortet. Opsætning: Philips 40" 4K LED BDM4065UC ASUS PRIME H310-PLUS Bundkort - Intel H310 - Intel Intel 9400F i5 Corsair VS650 v2 (2018) Strømforsyning - 650 Watt Intel 660p SSD M.2 NVMe Corsair Vengeance LPX DDR4-2666 C16 BK SC - 8GB] GIGABYTE GeForce GTX 1660 OC - 6GB GDDR5 RAM Et problem er vel også at der ikke er grafikkort indbygget i intelprocesseren? Jeg har sat en speaker på bundkortet, men den siger ikke noget? Nogle tips til hvordan jeg kommer videre eller hvor jeg kan spørge til råds?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Nissehamp
Skribent
17-06-2019 22:21

Rapporter til Admin
Okay. Lad os starte i de simplere muligheder: Har du sat skærmen til HDMI-stikket på bundkortet, eller direkte til grafikkortet? Er du sikker på at du har sat højttaleren korrekt til bundkortet? (altså i de rigtige pins på bundkortet, det er meget let at komme til at sætte den forkert til på et bundkort som dit der ikke er farvekodet) Du siger at CPU-blæseren kører. Er den sluttet til bundkortet, eller direkte til strømforsyningen? Har du husket strømstik til grafikkortet?
--
Lyd-nørd
#2
Skallerup
Gæst
17-06-2019 22:24

Rapporter til Admin
Ift. grafikkortet, har jeg prøvet med begge dele, men jeg har antaget at med 9400F så kan jeg ikke bruge onboard hdmi stikket? Hvis man kan benyttes onboard stikket, så tænker jeg at det blot at bedst at pille grafikkortet af. Nej jeg er ikke 100%, men har forsøgt at følge guiden og kan ikke se hvordan den ellers skal sidde :/ CPU blæseren er sat i bundkortet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Nissehamp
Skribent
17-06-2019 22:33

Rapporter til Admin
#2 Super. Du har helt ret i din antagelse, som udgangspunkt burde der ikke komme noget billede ud af bundkortet, når nu du har en CPU uden onboard grafik, men det er en klassisk ting at stirre sig blind på i kampens hede ;) Det faktum at blæsere tænder på CPU og grafikkort viser at strøm ikke umiddelbart er problemet. Dog kan blæserne på grafikkort stadig godt køre selvom grafikkortet ikke får strøm nok. Har du sat et PCIe 8 pin-stik i grafikkortet så det får strøm nok? Lad os antage at højttaleren sidder korrekt. Så tyder det på at din maskine ikke kommer igennem POST. Prøv at tage dine RAM ud, og se om den siger nogen lyde uden dem. Hvis ja, så sidder højttaleren korrekt, og dine RAM er måske problemet. Hvis du har flere stænger, så prøv dem en af gangen, og se om det lader maskinen starte. Prøv også begge RAM-slots, da nogle motherboards kræver at de sidder et specifik sted, når alle stik ikke er i brug :)
--
Lyd-nørd
--
Sidst redigeret 17-06-2019 22:37
#4
Skallerup
Gæst
17-06-2019 22:56

Rapporter til Admin
Ja der er sat PCI 8-pin i :-) Uden ram siger den stadig ikke noget :/ Kunne det være, at siden ASUS PRIME H310-PLUS som tidligere kun understøttede 8. gen. - at jeg skal have opdateret bios før kunne bruge 9400F?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Akasut
Guru
17-06-2019 23:00

Rapporter til Admin
H310 natively supporter ikke 9th gen uden BIOS update, det er mit bud hvorfor intet sker. 9400F har som andre har sagt ej heller iGPU.
--
#6
Skallerup
Gæst
17-06-2019 23:01

Rapporter til Admin
Ved i om man kan opdatere BIOS uden display?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
Nissehamp
Skribent
17-06-2019 23:03

Rapporter til Admin
#4 Du kan godt have fat i noget dér! Jeg kan ikke umiddelbart finde noget på ASUS side der fortæller hvilken revision af kortet der er den første der understøtter din CPU. De fleste bundkort kræver desværre at der sidder en understøttet CPU i, for at man kan opdatere firmware, så i det tilfælde bliver du nok nødt til at finde nogen med en 8. gen-CPU du kan låne i en times tid. Mht. højttaleren, kan du så tage et billede af hvordan du har sat den til? For så kan vi i det mindste sikre os nogle brugbare fejlkoder :)
--
Lyd-nørd
#8
Skallerup
Gæst
17-06-2019 23:12

Rapporter til Admin
Ved ikke om det her tydeligt nok: https://imgur.com[...] :D
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Nissehamp
Skribent
18-06-2019 09:13

Rapporter til Admin
#8 Det er super :) Den sidder korrekt, så det er desværre nok nødvendigt at opdatere firmware til bundkortet, så det kan genkende CPU'en :(
--
Lyd-nørd

Opret svar til indlægget: Ny computer uden lyd eller billede?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning