Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Nyt kabinet - erfaring NZXT H500, Fractal mv.

Af Giga Supporter ZmoL | 16-07-2019 12:59 | 544 visninger | 7 svar, hop til seneste
Hej jeg står og skal købe et kabinet til mit forestående Ryzen 3900-system. Mit nuværende system er i en Fractal R5. Min størsteprioritet har altid været et støjsvagt kabinet, så kører altid rimelig lav RPM (600ish), men mit nuværende har svært ved at holde GPUen kold nok til den ikke larmer. Kandidaterne er: NZXT H500 (flot, gode GPU-temps, godt nok airflow?) NZXT H510 elite (flot, men frontblæserne er overflødige) Fractal S2 (støjisoleret, ok temps, mulighed for 3x 140 intake, høj pris og en masse harddisktrays jeg smider ud på dag 1) Fractal meshify-variant (god køling, men åbent gitter ovenpå giver støj) Fractal C-variant (jeg har ikke brug for vandkøling, så måske er der plads nok, dårligere thermals?) Darkbase 700 pro - støjsvagt men næsten al omtale siger det ikke kan få luft nok, dyrt. Jeg meget interesseret i erfaringer særligt med NZXT H500-serien. Holder den temperatur/støjniveau? Bonusspørgsmål: jeg har bestilt en Bequiet Darkrock pro 4. Er også fristet af en NZXT kraken x62, men har aldrig haft AIO. Jeg hører selv den mindste hvæse/skratte/pumpelyd, så frygter jeg vil kunne høre den mere end klassisk tower-køler. Erfaringer?
--
Xeon [email protected], 16gb 1680mhz, 970 gtx, ASUS P6T mobo, Samsung 840 + 850 evo
#1
potteplante
Mega Supporter
16-07-2019 13:06

Rapporter til Admin
Du kunne også beholde det kabinet du har nu også købe en G12 + x62eller en a80 køler til dit grafikkort.
--
Google is your friend!
#2
ZmoL
Giga Supporter
16-07-2019 13:12

Rapporter til Admin
#1 ja altså jeg frygter lidt for pumpelarm, med mine finthørende/støjallergiske ører. Det er jo nyt område for mig der altid har kørt noctua-køler. Kabinettet skal skiftes, da jeg skal bruge det gamle til sekundær pc :) Det nye GFX bliver nok et 2070 super, hvis ikke det også har coilwhine/buzz, så der må jeg tage stilling til GPU-støjen. EDIT: men interessant med de kølerting du linker. Dem har jeg aldrig undersøgt selv.
--
Xeon [email protected], 16gb 1680mhz, 970 gtx, ASUS P6T mobo, Samsung 840 + 850 evo
--
Sidst redigeret 16-07-2019 13:13
#3
potteplante
Mega Supporter
16-07-2019 13:32

Rapporter til Admin
#2 Jeg kan godt forstå hvor du kommer fra. Men der RIGTIG mange som har AIO's inklusiv mig selv. Hvis der har været noget galt med AIO løsningen så som larm, så havde vi læst om det. Og er selv glad for noctua's. Jeg endte med at købe den løsning jeg forslog dig med criorig A80.(da jeg troede jeg havde varme problemer med mit gfx.) Køleren er så over dimensioneret så den går aldrig rigtig op i omdrejninger, pumpe og blæser. og derfor efter min mening meget støj svag. I vært faldt mere støj svag end stock køleren på en FTW GTX1080 i max load.
--
Google is your friend!
#4
Akasut
Guru
16-07-2019 13:32

Rapporter til Admin
Check gamers nexus, stort set dækket alle de kabinetter du nævner. Men hvorfor ikke bare skrue op for rpm for dine case fans i din R5 hvis thermals er begyndt at blive problem? Et nyt case fixer ikke den problemstilling på magisk vis. Støj reducering og bedre temps er arvelig modstridende, du kan ikke få begge ting, det vil altid være kompromis. Lavere temps fås ved at skubbe mere luft hurtigere ved at øge rpm af blæsere hvilket øger støjniveauet. Som du selv er nået frem til med NZXT H510, besvarer dit spørgsmål vedr. H500 airflow. Hvis jeg husker rigtig er der vel 5C at hente fra Meshify til C. Vedr. støjisolerings materiale er der max tale om 1dBa, det er ikke her det virker. Det eliminerer høj frekvente lydbølger ved at dampen lydbilledet, så snart du har TG på siden, eller Mesh foran/top så ryger argumentet lidt der. Full circle tilbage den løsning du allerede har hvor støj reduceres, du skal bare øge airflow ved at øge rpm eller tilføje flere blæsere. Nu siger du at det er GFX der er synderen, er R5 ikke den med god gammeldags kabinet-side blæserstativ ud foran GFX? Måske værd at dykke ind i den proposition.
--
#5
ZmoL
Giga Supporter
16-07-2019 14:17

Rapporter til Admin
#4 Tak for svar Jeg har set alle videoer fra nærmest alle reviewsites og gamers nexus' videoer flere gange. Det store problem ved deres videoer er at de tester alt med stock configurations og med og ofte med 100% rpm, så det gør det svært at vurdere hvilke temperaturer man faktisk kan forvente ved almindelig brug. En af de ting jeg har lært af gamers nexus er høj rpm+smalt intake giver mere støj end lavere rpm ved åbent intake (mesh), men hvordan det oversættes til daglig brug det er svært at finde svar på. Jeg er træt af at kigge på mit kabinets tre forskellige farver af hvid (2x forskellige palstik og 1xmalet metal) og prøver at finde ud af om fx et h500 kan holde temperaturer/støj i skak, samtidig med det ikke er grimt. Ja, jeg har overvejet intaket i siden ud for GPU. Kører man kører man intake eller exhaust der? :)
--
Xeon [email protected], 16gb 1680mhz, 970 gtx, ASUS P6T mobo, Samsung 840 + 850 evo
#6
Martin
Gæst
16-01-2020 09:48

Rapporter til Admin
HUSK: 'Hvis du køber et NZXT kabinet, så kan du regne med at de to stock blæser som sidder bagved og bagved foroven, larmer meget. Det er ikke til at holde ud, når man sidder og hygger surfer. Har lige fået en maskine samlet hvor jeg skal have de to skiftet ud med nogen silence blæser 120m. Bare et råd. :) Ha en god dag!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
jokum
Gæst
16-01-2020 11:06

Rapporter til Admin
Hejsa, Jeg har lige fået mig et Fractal Design Meshify C TG. Det er med afstand det mest lækre kabinet jeg nogensinde har haft. Ser kanongodt ud med den store glad side :-) https://www.proshop.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Nyt kabinet - erfaring NZXT H500, Fractal mv.

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning