Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Styring af adgang til ejendom med Raspberry Pi

Af Gæst Jørn Johansen | 03-09-2019 19:50 | 991 visninger | 21 svar, hop til seneste
Hejsa. Jeg efterlyser en person med god kendskab til Raspberry Pi, og som har tid og lyst til at fordybe sig i et lille projekt. Kort beskrivelse: Jeg har brug for et adgangssystem til nogle udlejningshytter, hvor adgangen til hytten sker ved indtastning af fx. 4-cifret kode på et numerisk tastatur lige udenfor indgangsdøren. Jeg forestiller mig, at hardwaren består af: 1. Vejrbestandig tastatur 2. Raspberry Pi 3. Elektrisk dørlås eller låseblik 4. Lidt elektronik med relæ, som kan levere nødvendig spænding til dørlåsen Jeg forestiller mig, at Raspberry Pi har lagret godkendte adgangskoder, og ved korrekt indtastning, så åbnes låsen. Ved gentagne fejlindtastninger, låses for indtastning i et antal minutter. Jeg har behov for løbende at opdatere adgangskoderne via internettet. Jeg har et eksternt bookingsystem, som skal kunne kommunikere med Raspberry PI og løbende opdatere adgangskoderne. Derfor vil Raspberry PI altid være koblet på internettet. Jeg søger en prisbillig og stabil løsning. Jeg betaler for opgaven. Er du interesseret, kan jeg kontaktes på mail: [email protected] Med venlig hilsen Jørn Johansen
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
SteffE
Junior Nørd
03-09-2019 20:35

Rapporter til Admin
Det lyder som et virkelig sjovt og spændende projekt. Alt afhængig hvad du kan selv kan man jo finde meget inspiration: https://www.youtube.com[...] / https://www.hackster.io[...] / https://tutorials-raspberrypi.com[...] (dette inkluderer en fuld indkøbsliste) Hurtigt overslag er ~2000kr/dør i materialer. Så skal der trækkes netværkskabler til hvert hus. Så jeg synes at prisen løber meget hurtigt op, da der også er en del arbejdstimer i det - både håndværkertimer, men også software delen. Har du sammenlignet med kommercielle løsninger? Måske skulle du også nævne hvor du befinder dig i dk? Og, søger du hjælp til hardware, installation, og/eller software?
--
Sidst redigeret 03-09-2019 20:36
#2
Ronson
HOL Moderator
03-09-2019 21:04

Rapporter til Admin
Hvad siger forsikringen til hjemmeprogrammerede adgangssystemer?
--
Klik her for evig lykke: http://chipsguiden.dk[...] Klik her for HOL Bladet: http://chipsguiden.dk[...]
#3
Jørn Johansen
Gæst
03-09-2019 21:07

Rapporter til Admin
Hej og tak for tilbagemeldingen. Hytterne ligger forskellige steder i landet. Det er typisk spejderhytter, og hvortil jeg har leveret et system til onlinebooking. Jeg har et 100% automatisk system, som fungerer ved hjælp af SMS. Men det er en dyr hardware-løsning og vi heller ikke fungere, hvis der er dårlig mobildækning ved hytten. Udgangspunktet er, at hytterne har internet og WiFi. Derfor forestiller jeg mig, at RP er koblet på internettet via WiFi. Jeg forestiller mig også en løsning, hvor RP, strømforsyning og evt. elektronik er sat op og i en eller anden form for case. Installation af elektrisk låsekasse eller låseblik løses typisk af spejderne selv (der er tit en elektriker eller tømrer, der arbejder billigt for dem). Jeg har faktisk også tænkt, at det slet ikke er nødvendigt med et tastetur. Bookingsystemet kan inden lejestart sende et unikt link til lejeren, og ved klik på link, åbner låsen. Linket kan pege til bookingsystemet, som tjekker for korrekt adgang, og hvis OK, så sender bookingsystemet en krypteret kommando til RP, som så åbner låsen i et antal sekunder. Jeg har brug for hjælp til opsætning af RP, evt. ekstra elektronik (relæ-styring til låsen). Bookingsystemet sender URL-kommando til RP. Ved korrekt kommando, skal RP sende spænding til låsen i et antal sekunder. Jeg har også søgt efter låsesystemer til fx AirBnB. Der er mange billige løsninger, men jeg har endnu ikke fundet en løsning, hvor der gives adgang til API, så jeg kan få bookingsystemet til at styre det automatisk. Alle de løsninger, jeg har set, forudsætter brug af en APP eller et login på en bestemt hjemmeside. Det dur ikke, da løsningen herved ikke er fuldautomatisk.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
Jørn Johansen
Gæst
03-09-2019 21:15

Rapporter til Admin
Citat: Hvad siger forsikringen til hjemmeprogrammerede adgangssystemer? Godt spørgsmål - det ved jeg faktisk ikke. Det vil jeg undersøge. Jeg ved bare, at en del af hytterne har meget dårlig sikkerhed i forvejen. Det er fx. nøgle, der hænger et bestemt sted eller en kodelås, hvor koden måske ændres 1 gang om året. Dermed ved tidligere lejere, hvordan man får adgang til lejren. Den løsning, som jeg laver (eller har i forvejen med SMS-styring), vil kun give adgang i lejeperioden og kun for den "rigtige" lejer. Ja, så er der den usikkerhed, at mail og SMS kan opsnappes af andre. Mails sendes krypteret med TLS, men nogen hævder, at det også kan brydes. Og så er der mulighed for programmerings- og softwarefejl. Jeg har SMS-løsningen kørende hos 7 hytter, og jeg har endnu ikke hørt om problemer. Adgangsløsningen vurderer jeg i hvert fald til at være meget sikkert.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Die_Happy
Monsterbruger
03-09-2019 21:16

Rapporter til Admin
Køb en færdig kodelås til døren. Mange kan fås med wifi, så du kan ændre koder fjernt fra.
--
#6
MadsAG
Elitebruger
03-09-2019 21:28

Rapporter til Admin
Hvis du ikke har arbejdet med RPI før til 24/7 brug, så vil jeg nok ikke anbefale projektet. Hopper du alligevel ud i det, så vil jeg anbefale: USB til SATA, SSD. (SD-kort bliver lyn hurtigt smadret, enten hele kortet eller bare filsystemet) OpenVPN - lad alle dine RPI’er hoppe på en OpenVPN server du har stående derhjemme, den vej igennem kan du nemt og sikkert kommunikere til dem ved SSH eller den URL kommando du overvejer. Med denne løsning slipper du også for fast IP på lokationen, portforwarde og CGNAT bøvlet. Dernæst ville jeg nok køre Node eller Python med en socket.io client forbindelse til en Node+Socket IO server der står på din lokation, og på den måde styre dem fra et webinterface eller hvad du nu vil. Held og lykke! Skriv gerne hvis du har spørgmål.
--
#7
Jørn Johansen
Gæst
03-09-2019 21:32

Rapporter til Admin
#5. Jeg har søgt og søgt, men har endnu ikke fundet en, hvor jeg får adgang til låsens API, så jeg kan opdatere låsens adgangskoder fra mit bookingsystem. Alle løsninger, jeg har set, følger der en APP med eller det kræver et login til en hjemmeside, hvor det kan styres. Mit behov er en 100% automatisk løsning, hvor adgangskoderne skal ændres fra lejemål til lejemål og uden at en administrator skal opdatere koderne fra en app eller hjemmeside.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Jørn Johansen
Gæst
03-09-2019 21:41

Rapporter til Admin
#6 Tak for input. Jeg har overhovedet ikke arbejdet med RPI. Derfor søger jeg også hjælp til løsning mod betaling. Og dejligt med input, som kan være med til at pege i retning af den "bedste løsning". Jeg vil helst undgå opsætning hjemme hos mig selv. Bookingsystemet bliver hostet på dansk webhotel og nuværende løsning med SMS fungerer ved at bookingsystemet sender URL-kommandoer til SMS-gateway, som oversætter til rigtige SMS'ere, der sendes til SMS-boksen på lejren. Derfor tænker jeg en lignende løsning, hvor bookingsystemet sender URL-kommandoer direkte til RPI'en. Jeg har heller ikke styr på, om det kræver fast IP, eller om det kan styres via en anden tjeneste.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
NitroBlast
Guru
03-09-2019 21:55

Rapporter til Admin
#6 Vrøvl med USB til SATA, min Pi har fungeret perfekt i flere år på et SD kort! Det er muligt at benytte et SD kort i "read only" tilstand, og det kan fungere meget, meget længe. Et ekstra SSD-drev vil IMO være spild af penge og strøm. Hvad du ellers anbefaler lyder lidt som øregas. Jeg ville helt undlade at tilgå Pi via netværk, med mindre det er nødvendigt. Skulle det være nødvendigt, så kun med nøglefiler, og ikke med kodeord. Jeg ville lægge en liste med godkende kodeord (eller hashes deraf) op på et webhotel, der understøtter gratis TLS (letsencrypt.org), og så lade de forskellige RbPi hente denne fil (udlæst af et script med underliggende database) hver gang et login forsøges. På den måde kan alle kodeord administreres et sted med adgang via internettet. Se feks. dette, der med lidt modificeringer kunne bruges til projektet: https://www.youtube.com[...]
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-X68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
--
Sidst redigeret 03-09-2019 21:58
#10
inckie
Guru
03-09-2019 21:55

Rapporter til Admin
NOX sikringssystemet lyder som det du søger, hvis du stadigvæk er på udkig efter en "færdig" løsning - du kan kommunikere med centralen (NOX'en) via SSH: http://noxsystems.dk[...]
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
--
Sidst redigeret 03-09-2019 22:00
#11
MadsAG
Elitebruger
03-09-2019 22:49

Rapporter til Admin
#9 Flot, du har en sample size på 1 enhed - det er jo bare et SUPER grundlag at basere din viden på. Jeg har pt 25 Raspberry pi 3 der kører 24/7 - og det kan virkelig ikke svare sig at spare 150 kr. ved at vælge et SD-kort til en kritisk enhed som helst skal overleve et strømsvigt. Spild af strøm, really? At køre service kræver også energi i form af brændstof. Og ja, et SD kort KAN fungere meget længe, men det kan sku også fungere meget kort.
--
#12
Freak13
Semibruger
04-09-2019 08:22

Rapporter til Admin
Hvorfor køber du ikke bare låse med kode til? Evt. dem hvor du kan sende et link med en SMS kode til dine kunder? De er typisk godkendt af forsikringen, hvilket jeg er i tvivl om hjemmelavet sikkerhedsanordninger er.
--
#13
V3nu1
Junior Supporter
04-09-2019 08:44

Rapporter til Admin
På mit arbejde har vi kørt med Raspberry Pies som infoskærme og de har utallige gange mistet wifi signal og måtte enten genstartes eller kobles på netværk igen. Jeg anbefaler ikke du har dem på wifi men kablet netværk i stedet for.
--
#14
Jørn Johansen
Gæst
04-09-2019 09:45

Rapporter til Admin
#12. Læs #7. #13 Tak for deling af din erfaring. Hvis WiFi driller, så er det oplagt at kable i stedet for eller hvis det er nemt af kable, så bør det ske fra en start.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#15
Thomas G
Monsterbruger
04-09-2019 12:42

Rapporter til Admin
Måske kan du bruge Yale doorman til noget. Der er taste tryk på døren (+adgangstoken og andet sjovt). Der findes et modul man kan sætte i. Det kræver så igen en hub. Som jeg husker det kan man kode døren via internettet. Men det er strengt taget ikke en automatiseret process. Døren kan højst holde 10 koder inkl adgangstoken som jeg husker det. Så man skal ligge og slette og oprette. Doorman kører på batterier, så nogen skal forbi og skifte en sjælden gang imellem. (måske hver 6 måned ved hverdagsbrug) Det er ikke helt så udfordrende som at gøre det selv, hvilket jeg også er sikker på er muligt. Laver du det selv, så overvej nøje om der er en plan b, hvis det fejler. På doorman kan man sætte et 9v batteri til udefra, hvis batterierne er gået kolde i den.
--
#16
inckie
Guru
04-09-2019 13:03

Rapporter til Admin
#13/#14 Alt hvad problemet lige er i nærmere detajler, så burde det være en smal sag at lave et script der automatisk forsøger at reconnect til et bestemt adgangspunkt. #14 Har du i øvrigt set mit svar i #10 - jeg har f.eks. lavet integration af et lagerhotels website med systemet.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
#17
Jørn Johansen
Gæst
04-09-2019 14:20

Rapporter til Admin
#15 Yale Doorman er en fin løsning, men Yale udstiller ikke nogen API, så jeg kan ikke kommunikere med låsen fra mit bookingsystem. Jeg har søgt på AirBnB og der er mange løsninger. Men jeg har ikke fundet løsningen, som har en åben API. De kræver alle en APP. #16 Jeg har læst #10 og luret mere på løsningen. Det virkede dog omfattende og jeg googlede løsninger og priser. Priserne på isenkrammet var svære at finde, men jeg fandt nogle abonnementspriser, som lå på 4-500 kr. i måneden. Det er langt over budgettet. Jeg håber på en løsning, hvor der kun er tale om engangsinvestering i den lave ende. Jeg har en velfungerende løsning med SMS-modul, men her koster isenkrammet omkring 8.000 kr., hvilket er i overkanten for mange. I så virker det heller ikke ved dårlig mobildækning.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#18
SShadowS
Guru
04-09-2019 14:29

Rapporter til Admin
Evt gå over i noget wESP32 eller andet i den stil. Så kan det køre på endnu mindre strøm.
--
6700K|Maximus VIII Extreme|32GB RAM Gainward2080ti-GS|PG279Q Samsung960 PRO 512GB|Samsung 850 PRO 512GB Samsung860 QVO 2TB|Corsair AX860i
#19
NitroBlast
Guru
04-09-2019 15:01

Rapporter til Admin
#18 God idé, det eliminerer også alt bøvl med SD-kort / SSD, samt evt. ustabiliteter ifm. styresystemet :-) Problemet er så bare, at wESP ikke er at købe nogen steder lige pt. så vidt jeg kan se. En "almindelig" ESP32 med WiFi kunne også være et fint bud, måske endda det bedste. Hardware der skal bruges til 1 lås ville være: Et elektrisk 12v slutblik (ca. 2-300 kr), en NodeMCU/ESP32 (< 100 kr) og et tastatur (pris varierer). Samlet engangsinvestering omkring 500 kr. Jeg ville programmere ESP'en til at modtage en pinkode fra tastaturet. Når en kode er modtaget, logges der på WiFi, hvorefter der foretages et opslag på internettet for at verificere koden (kode + lås-id som parametre til scriptet), hvorefter der logges af WiFi igen. Bliver koden verificeret til lås-id'et, åbnes slutblikket. Umiddelbart skulle det være meget simpelt at lave ;-) https://elektronik-lavpris.dk[...] https://arduinotech.dk[...] Begge dele fås billigere på fek. ebay.
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-X68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
--
Sidst redigeret 04-09-2019 15:02
#20
inckie
Guru
04-09-2019 15:04

Rapporter til Admin
#17 Helt fint, jeg vil bare sikre mig at du ved det findes, nu du skrev i #8 at du ikke kunne finde noget
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
#21
SShadowS
Guru
04-09-2019 15:11

Rapporter til Admin
#19 Og evt kunne man gemme en kode i volatile RAM, som er en der skiftes en gang om måneden. Således har man altid en fallback kode man kan udlevere til en kunde hvis internettet er nede. Denne kode ville selvfølgelig være unik pr. hytte. Og fejler alt, så må man ned i informationen efter en nøgle. Men igen, man kan bare bygge videre.
--
6700K|Maximus VIII Extreme|32GB RAM Gainward2080ti-GS|PG279Q Samsung960 PRO 512GB|Samsung 850 PRO 512GB Samsung860 QVO 2TB|Corsair AX860i
--
Sidst redigeret 04-09-2019 15:12

Opret svar til indlægget: Styring af adgang til ejendom med Raspberry Pi

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning