Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Råd Til Rygestop

Af Monsterbruger Præsidenten | 19-09-2019 19:22 | 938 visninger | 27 svar, hop til seneste
Kære HOL. Jeg har røget i 15 år og nu kommet frem til at det skal være slut, men jeg søger derfor nogle råd. Jeg er godt klar over at folks holdning nok er at man bare tager sig sammen og stopper, men det har jeg prøvet flere gange og ja hver gang er jeg faldet i. Jeg har selv haft kigget på dette som et alternativ i en kortere periode : https://www.webapoteket.dk[...] smide gerne et par gode råd :) TAK.
--
#1
DeeKay
Monster Nørd
19-09-2019 19:30

Rapporter til Admin
Snakkede for et par uger siden med svigerfar om hans rygestop. Han havde været forbi en klinik til laserbehandling for rygestop for 7 år siden, siden da har han ikke haft trangen til at ryge - Han snupper stadig en smøg i ny og næ til festligheder, men fortæller at der ingen trang eller lignende er omkring det, heller ikke dagen efter. Kan ikke lige huske hvad klinikken hed han henvendte sig til, det må jeg lige vende tilbage med såfremt det kunne være af interesse. Det har dog nok været nede i Sønderjylland et sted, da det er dernede de bor.
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.
--
Sidst redigeret 19-09-2019 19:30
#2
NAD T-753
Mega Supporter
19-09-2019 19:39

Rapporter til Admin
Har et familie medlem der har røget i 20 år men ville så pludselig stoppe... Han købte nogen piller der hedder champix og de virkede fantastisk for ham... Der gik ikke en uge så var han stoppet og har ikke røget siden :-)
--
En forlader ikke en synkende skude der ved hvad bundproppen har slået :-P
#3
Præsidenten
Monsterbruger
19-09-2019 19:42

Rapporter til Admin
#1 okay lyder os som en mulighed :) #2 Jeg prøvede de piller for snart 2 år siden, jeg fik dem af min læge og ja rygetrængen forsvandt, men det gjorde min livsglæde også, jeg bliv dybt deprimeret og min læge sagde at det var en af bivirkningerne vil pillerne så jeg stoppede på dem :) Men måske de skulle have en skud igen
--
#4
NAD T-753
Mega Supporter
19-09-2019 19:47

Rapporter til Admin
Jaa det skal du jo så selv vurdere eller ihvertfald lige vende det med lægen så du ikke ender i en gal retning.. Men held og lykke med projektet :-)
--
En forlader ikke en synkende skude der ved hvad bundproppen har slået :-P
#5
BoreBissen
Monsterbruger
19-09-2019 20:00

Rapporter til Admin
Har selv haft røget i en over 20 år. For ca. 5 år siden gik jeg over til e-cigaretter helt og holdent. Det var svært i starten, men det lykkedes at forblive på dampen. For lidt over 1 år siden besluttede jeg helt at kvitte nikotinen, tog det der hedder en kold tyrker. Det var hårdt, meget hårdt, især i starten! Men for hver dag der går bliver det lettere og lettere og der kan let gå 5-6 timer, hvor jeg slet ikke tænker på nikotin. I starten var jeg ved at falde i mange gange, men jeg ved også at hvis jeg falder i, så skal jeg starte på nul igen, forstået på den måde at jeg er kommet så langt væk fra nikotinen at det vil være det samme som at starte helt forfra, hvis jeg falder i og det har jeg ikke lyst til. Der finder jeg min styrke til at holde mig fra nikotin. Jeg har lært (og accepteret), at jeg sikkert altid vil have en lille djævel inden i mig der higer efter nikotin, men jeg har også værktøjet til at holde den djævel i ave. Har noget familie som også har stor-røget i mange år, og de fik hjælp til at stoppe via akupunktur - men om det vil hjælpe dig ved jeg ikke. Der er mange muligheder for hjælp. Når og hvis du stopper, så er det stærkt tilrådeligt at dyrke noget motion, for ellers kommer man hurtigt til at ligne Michelinmanden! Held og lykke med at kvitte tobakken! :)
--
Ryzen 2700 | 16 GB 3200 MHz RAM | NZXT Kraken X62| Rx Vega 56 8 GB HBM2 | 2 x Kingston A400 480 GB | Corsair Rm750x V2
#6
Slæden
Semi Supporter
19-09-2019 20:05

Rapporter til Admin
Jeg stoppede, da jeg ikke synes det var så lækkert mere, smøgerne smager ikke af noget efterhånden. Men hvis du dybest set ikke gider stoppe, er det svært. Så hvis du betragter det som selvafstraffelse at stoppe, er det op ad bakke
--
6800K/Z370F/2080/
#7
ReneSDK
Guru
19-09-2019 20:24

Rapporter til Admin
Problemet med cigaretter er jo netop at du er afhængig, fuldstændig ligesom hvis det var hårdere stoffer, eller sukker. Hvis man tager en kold tyrker, så får man abstinenser, og det er lort. For nogle er det den eneste måde de kommer ud af det, for andre er nikotinprodukter vejen ud, hvor man stopper med at ryge, men for en kortere eller længere periode erstatter cigaretterne med produkterne, og så lige så stille udfaser produkterne indtil man kommer helt ud af det.
--
FFHAU! This is 2019, "I'm not good with computers" is no longer a valid excuse.
#8
BoreBissen
Monsterbruger
19-09-2019 20:37

Rapporter til Admin
#7 Erstatningsprodukter for røg er selvfølgelig i 95% af tilfældene bedre end at inhalere giftig røg. Jeg har bare den teori, at tyggegummi, plastre mv. udskyder ens egentlige rygestop. Har igennem mit voksne liv stødt på adskillige, der ikke har kunnet smide erstatningsprodukterne og i stedet er blevet dybt afhængige af dem. Derfor har en kold tyrker været vejen for mig - men det er jo ikke ensbetydende med at det også er for andre.
--
Ryzen 2700 | 16 GB 3200 MHz RAM | NZXT Kraken X62| Rx Vega 56 8 GB HBM2 | 2 x Kingston A400 480 GB | Corsair Rm750x V2
#9
mindbuster
Mega Supporter
19-09-2019 21:29

Rapporter til Admin
Gå ned og køb en pakke cigaretter og gå hjem og åben pakken, tag alle smøgerne ud og skyl dem ud i lokummet. Så køber man ikke så tit.
--
#10
Infinity
Ny på siden
19-09-2019 21:42

Rapporter til Admin
Jeg er ikke selv ryger. Så kan ikke rigtig hjælpe. Men jeg vil ønske dig held og lykke, og håbe du når dit mål med at stoppe med rygning. Det er den bedste gave man kan give sig selv. :) Jeg tænker at en god motivation er at regne ud hvor mange penge man egentlig spilder på det i løbet af årene, og måske overveje de helbredsmæssige konsekvenser. :-) Jeg kunne forestille mig at et rygestop er nemmest at gennemføre, hvis det ikke er planlagt for spontant, men virkelig fordi man ønsker at stoppe. Sæt eventuelt en dato for hvornår det skal foregå, jeg kunne forestille mig at en sommerferie ville være det ideelle tidspunkt - så man ikke samtidig også skal kæmpe med hverdagens stress. Held og lykke :)
--
#11
NitroBlast
Guru
19-09-2019 22:04

Rapporter til Admin
Alle "erstatninger" (nikotintyggegummi, piller, e-cigaretter mv.) vil ikke hjælpe - det vil blot erstatte din afhængighed med noget andet. Den eneste "rigtige" vej ud, er simpelt hen at tage beslutningen, og så bare stoppe. Du kan håndtere rygetrangen på mange måder, men i starten er det er en fordel at undgå situationer, som tidligere var lig med en smøg, og erstatte det med noget andet. Hvis kaffepausen var lig med en smøg, så drop kaffepausen og gå en tur i stedet for. Det tager tid, men det virker - jeg har selv røget i over 20 år, men er glad for at være røgfri og ikke længere føle lyst til røg!
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-X68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
#12
ahoffskov
Bruger Aspirant
19-09-2019 22:09

Rapporter til Admin
E-damp var det der hjalp mig - nej jeg stoppede ikke med dampen fra den ene dag til den anden, men det holdt mig fra smøgerne og er et klart mindre skadeligt alternativ. Jeg trappede lige så stille ud af nikotinen og har været dampfri siden februar, hvor det gik op for mig at der gik adskillige dage mellem jeg dampede. På den måde blev det heller ikke "Ej, jeg burde altså også holde op" og konstant selvbebrejdelse. Man er klar når man er klar, og så er det bedre at erstatte en meget dårlig vane med en meget mindre dårlig vane :-)
--
#13
JayBee69
Juniorbruger
19-09-2019 22:17

Rapporter til Admin
Det vigtigste er at du VIL holde op. Det skal komme indefra, og du har allerede været "i morgen stopper jeg" møllen igennem, sikkert så mange gange at du ikke kan huske første gang, og helt sikkert nok gange til at du er ved at være edder%¤#¤¤% rasende - på dig selv over du ikke kan stoppe... Den gode nyhed er at du kan stoppe - den dårlige at det kommer til at gøre lidt nas den første tid. Har selv været der... 2 gange.. Samlet røget +25 år. Prøvet mange forskellige ting der skulle hjælpe. For mig er der kun en ting der virker, vente lidt på at jeg bliver så vred og sur på mig selv at jeg siger NU KAN DET FANDME VÆRE NOK.. Og så stoppe! Første dag er noget bæ, første uge en katastrofe, første måned en sejr (men tanken om det aldrig bliver bedre er nærmest ikke til at holde ud). Et halvt års tid og der kan gå en hel dag uden du tænker på at ryge!! Tillykke, du er nu på "den anden side". Derefter skal man "blot" passe på ikke at glemme hvorfor man gerne vil stoppe.. Jeg valgte lige at prøve det to gange bare for at være helt sikker :-) Det er måske 10% nemmere anden gang... Held og lykke med projektet!
--
#14
Præsidenten
Monsterbruger
20-09-2019 06:50

Rapporter til Admin
Tak for alle de gode råd, det giver mig noget motivation til at klø på med at blive røgfri ??????
--
#15
vonangelo
Elitebruger
20-09-2019 08:15

Rapporter til Admin
#0 Nu er dette her ikke den bedste løsning, men vil gerne fortælle om min historie, som stadigvæk er ret ny. Jeg startede med at ryge for godt og vel 12-13 år siden (jeg var 13). E-cigaretten kom til, så begyndte jeg også på den, og har "dampet" primært, og røget engang imellem, siden 2012. E-cigaretten kan man diskutere, da alle har hver deres mening. Personligt syntes jeg at den var helt fantastisk, da den med det samme hjalp på mine vejrtrækningsproblemer, og jeg følte mig meget bedre tilpas. I mandags er det 12 uger siden at jeg stoppede med både smøger og e-cig. Det startede med at jeg var begyndt på mit svendeprøveforløb til IT-Supporter. En kammerat fra mit grundforløb og jeg snakkede om rygestop, og om at det ville være fedt. Jeg sagde at jeg ville tænke over det, og nok gøre det efter svendeprøven. Efter svendeprøven havde jeg lige et par arbejdsdage tilbage ved min læreplads. Jeg besluttede mig for at jeg ville stoppe på samme tid som jeg stoppede på arbejdspladsen. Dog dagen før (mandag aften) fandt jeg ud af at jeg kun havde 1 smøg tilbage. Jeg tænkte at jeg ville købe en pakke næste dag, og så smide resten af den ud, når jeg var færdig. Jeg kom dog aldrig til det, da jeg efter at have røget den sidste smøg besluttede mig for at det var dét. Jeg er klar over at det kan være sværere når man kun har røget smøger, og i rigtig mange år i træk. Men hold nu kæft hvor er det rart at være stoppet! For hver dag der går, har jeg mindre og mindre lyst til smøger og e-cig. Min motivation er også lidt at jeg skal være farbror til december, og jeg derved gerne vil være lidt af et forbillede for min kommende nevø :-) I korte træk; find noget motivation, som kan holde dig kørende. Hvis du ikke kan finde motivation, så sæt dig evt. et mål. En belønning for at holde rygestoppet i en længere periode f.eks. Det skal bare være en så lang periode at man ikke er i risiko for at falde i igen - nok ikke den nemmeste løsning. Ja, det var en lidt lang forklaring og håber at der er noget input, som du kan bruge. Jeg ønsker dig i hvert fald alt held og lykke med projektet!
--
/vonangelo i7-5930k 3.5ghz, 32gb ddr4 3000mhz, 240gb nvme, 750gb ssd, kraken x61, zotac geforce 980 4gb, asus x99-pro
#16
Juusuhako
Monster Nørd
20-09-2019 10:25

Rapporter til Admin
Køb en e-cigaret... Du får stadig det samme halskrads og kan langsomt tappe ned i nikotin styrke, til du en eller anden dag rammer 0mg og så ligeså godt kan stoppe (bare du holder dig fra THC olie ;))
--
Gigabyte Z77X-D3H i5 3570k @ 4.3GHz - Corsair H100i 8GB Corsair Vengeance Asus RX580 4GB
#17
frank53
Nørd
20-09-2019 11:03

Rapporter til Admin
Jeg røg fra jeg var 18 til 38 ,20 år med ca 20 cigaretter daglig +det løse, en nytårsaften besluttede jeg at stoppe, det var Nytårsaften 1987,så ja ca 30 år røgfri,jeg har ikke rørt en cigaret siden,dengang var der ingen fancy måder at få nikotin på når man stoppede, så en kold tyrker, det var sindsygt hårdt de første måneder, undgå alle fester,alle steder der bliver røget, sørg for at din bedre halvdel ikke ryger hjemme,efter et par år gik det bedre, nu mærker jeg aldrig nikotintrang,og tåler dårligt lugten når andre ryger, så det eneste nytårsforsæt i mit liv jeg har overholdt.
--
#18
RX
Maxi Supporter
20-09-2019 11:05

Rapporter til Admin
Købe en 10-pak (hvis de stadig eksistere) og ryg en enkelt og krøl de restende 9 sammen og smid dem i skraldespanden og ryg aldrig igen. Easy.
--
#19
SimonFRB
Megabruger
20-09-2019 11:24

Rapporter til Admin
#11 Erstatningsprodukter som tyggegummi, inhalatorer osv. er lavet med det formål, at man som forbruger trapper ud af behandlingen. Men eftersom folk kan købe det i supermarkeder og uden recept, så er der ingen vejledningen og det kommer desværre til at bruges helt forkert. Hvis man følger udtrapningsskemaet, som hører med produktet, så virker det faktisk oftere end man tror.
--
#20
Sandie Rivers
Giga Supporter
20-09-2019 11:33

Rapporter til Admin
#5 kunne du mærke forskel på dig selv og din krop da du stoppede med at dampe kontra når du stoppede med at ryge? Røg også en årrække og stoppede egentlig med at ryge fra den ene dag til den anden og mærkede en kæmpe forskel et par uger efter Et års tid efter begyndte jeg at dampe og er nysgerrig på om jeg vil føle samme forbedring ved at stoppe med det.
--
Asus Prime Z370-P|i5 8400|Asetek 550LC|16GB Vengeance|MSI GeForce RTX 2070 8GB|Corsair VS550|M2 SSD Intel 500GB|Fractal Define S|
#21
Danamian
Mega Supporter
20-09-2019 11:37

Rapporter til Admin
Smøgerne blev skiftet ud med damp. Dagen hvor jeg beslutter mig for at stoppe med damp, gik min bil i stykker på vej til arbejde. Det var en stram morgen.
--
#22
Danamian
Mega Supporter
20-09-2019 11:38

Rapporter til Admin
#20 Din krop skal ikke længere sortere nikotin fra. Du vil få mere energi. Det er vel stort set det.
--
#23
ToFFo
Guru
20-09-2019 11:48

Rapporter til Admin
Min kammerat brugte lydbøger til hans rygestop, som han hørte på vej til/fra arbejde. Det gav nogle rigtig gode pointers, som jeg faktisk gav god mening. Jeg har aldrig selv røget noget som helst. Ikke engang vandpibe. Men synes stadig det han sagde gav rigtig god mening og måske kan det bruges til dig også. Tænk på alle ulemperne ved at ryge. Tænk på, hvor irriterende det er altid at skulle udenfor, tænk på hvor latterligt det i virkeligheden er, at man nærmest får et sus i maven, når man ikke lige kan mærke smøgerne er i lommen, som om det var ens mobil eller nøgler der pludselig var væk. Alle de ulemper i dagligdagen det bringer lige at skulle ryge. Ud i regnen bare for at dræbe sig selv langsomt. Det er ikke sejt, det stinker og forpester vores allesammens luft. Tænk på hvor egoistisk det egentlig er, og hvor mange penge man spilder på det, kun for at skabe en ulempe for sig selv. Og så videre. Jeg kan ikke lige huske hvad bogen hedder, men jeg tænker der findes mange lydbøger af den type. Tror han købte den bedst ratede på Amazons Audible lydbogs-service. Og jeg mindes den første lydbog man tager via Audible er gratis.
--
- Indsæt signatur -
#24
Heino2309
Maxi Supporter
20-09-2019 11:57

Rapporter til Admin
#0 Lidt i samme stil som #23 Så læste jeg denne bog for ca 11 år https://www.saxo.com[...] Og har ikke røget siden.
--
#25
Manz
Megabruger
20-09-2019 16:29

Rapporter til Admin
Jeg er selv tidligere ryger. Jeg forsøgte mange gange at stoppe ved hjælp af alle mulige hjælpemidler og det lykkedes ikke! Det eneste nikotin produkterne gjorde var lige at tage min værste surhed de første par uger. Men det endte altid med jeg begyndte igen. Indtil en dag hvor jeg bare kunne mærke jeg ikke gav ryge mere og så stoppede jeg. Har mange gange tænkt over hvorfor det kunne lade sig gøre og jeg er nået frem til man skal have lyst til at lade være... Sådan rigtigt lyst... Ikke fordi andre syntes eller kæresten syntes det... Man skal selv ville stoppe og virkelig have lyst til at stoppe! Det skal komme indefra ellers er der intet der virker. Det er ikke nemt og man skal virkelig kæmpe mange gange især de første par måneder... Jeg er af den overbevisning at alle kan stoppe hvis de virkelig selv ønsker det! Så spørg dig selv.... Vil du virkelig gerne stoppe?
--
#26
Damale
Supporter Aspirant
20-09-2019 17:44

Rapporter til Admin
Jeg tog engang en kold tyrker og lavede et simpelt regelsæt. Startede med 24 timer og så kunne jeg ryge én smøg. Dernæst tre dage til den næste, så fem og så en uge og så var jeg basically på et punkt hvor rygetrangen ikke lå og lurede i baghovedet mere. Jeg begyndte igen på en ferie kort efter fordi jeg ikke ville tage på ferie og savne smøger og så var jeg for åndssvag at udsætte "genstoppet" indtil det var for sent. Nu bruger jeg elsmøg og ryger i snit 0.5 smøger om dagen, som oftest ryger jeg slet ikke når jeg er hjemme, de fleste smøger bliver røget i byen og på tur ude. Jeg bruger en pico istick, 15mg nikotin og ingen smag, det krævede næsten ingen tilvænning for mig at skifte over til damp fordi maskinen er så tilfredsstillende et alternativ for mig. Det koster mig langt langt mindre om måneden, jeg kunne i grunden købe en ny maskine, skifte brænder hver uge (pt. skifter jeg en gang om måneden) og betale for evæske for halvdelen af hvad det kostede mig at ryge hver måned. Realiteten er nok at det koster mig 3-400kr om måneden i snit med det hele inkl. ny maskine en gang om året og for mig er det en perfekt balance hvor jeg ikke behøver at give afkald på min "røg" men uden lugten, sundhedsskaden og med en meget overskuelig udgift. Jeg ved det ikke er et fuldt rygestop, men det er ihvertfald et godt alternativ til dem der ikke har lyst til at droppe røg helt :)
--
ASUS Strix 980 4gb oc | ASUS Z170-A | HyperX 2400Mhz DDR4 | EVGA 800w Gold | Samsung Evo 850 250gb | Crucial 1tb SSD | NZXT H440w Black
#27
nen
Ultrabruger
20-09-2019 19:42

Rapporter til Admin
#0 - det vigtigste er at blive ved med at prøve på at stoppe og ikke miste troen på at det kan lade sig gøre. Det er sjældent folk har success med deres første rygestop. De fleste skal møllen igennem et par gange før det lykkes. Og lad være med at dunke dig selv i hovedet hvis du falder i igen - du er ikke den første og nok heller ikke den sidste. Det er blot at blive ved med at prøve. Og som andre har sagt, så skal man have lysten til at stoppe. Mvh. en der nu ikke har rørt smøger i ca. 6mdr efter at have forsøgt minimum en håndfuld gange over de sidste ca. 10 år. … og i øvrigt held og lykke med projektet :)
--
Sidst redigeret 20-09-2019 19:46

Opret svar til indlægget: Råd Til Rygestop

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning